Jump to content

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, Eddard said:

Pre neki godinu sam bio u jednom obližnjem restoranu sa jednom zvezdicom, nekakva molekularna kuhinja, porcije baš takve, zalogaj. Ali, ruku na srce, meni od 9 jela, mislim na 9 delova, nema šta da biraš, ima samo to i veggi varijanta, u vrlo malim porcijama na velikom tanjiru, na kraju se čovek još i najede. I zaista veoma ukusno, ne mogu da kažem, ali to je dođeš jednom da probaš i više se ne vraćaš. Jer taj 9 course menu je tada koštao 179e po osobi, bez pića. Da jedem pečenje celu zimu. 

Za te pare mogu da kupim torbu. Ili čak dve 😂 

Naravno, ko voli da isprobava različite stvari i može da plati, nek izvoli... Verujem ja da sve jeste ukusno. Ali sam više za roštilj. 😁

• Like 3
Posted
56 minutes ago, Eddard said:

Ugljeni hidrati su izvor holesterola u organizmu,

E, ali dottore, meni kad su našli viši holesterol i trigliceride, izbacila sam suhomesnato i za mjesec dana su se popravile vrijednosti. Maltene prepolovile.

Inače se slažem sa vama za molekularnu kuhinju, fine dining i ostale palce. Lijepo vidjeti ali precijenjeno i nije za moj džep. A bogami ni trbuh 😁

Posted
22 minutes ago, Mina D. Harker said:

E, ali dottore, meni kad su našli viši holesterol i trigliceride, izbacila sam suhomesnato i za mjesec dana su se popravile vrijednosti. Maltene prepolovile.

Inače se slažem sa vama za molekularnu kuhinju, fine dining i ostale palce. Lijepo vidjeti ali precijenjeno i nije za moj džep. A bogami ni trbuh 😁

@suhomesnato - to su proteini, koji se u organizmu, u zavisnosti od ostale ishrane, pretvaraju u ugljene hidrate, a ovi pak u masti ;). Samo oko 20% holesterola u krvi potiče iz hrane, ostalo se stvori u organizmu.

• Like 2
Posted
9 hours ago, Eddard said:

Ma kakve bre Michelin zvezdice, ja kad to vidim, bežim. Odma znam izvikano, fensi i skupo.

Daj ti meni pečenje u Mladenovcu i ima ja da im dodelim zvezdice 😬.

Au bre @Eddard ti si kao jedan blizak u mojoj familiji. Svo meso koje nije peceno meso je upropasteno meso. Jedna mala preporuka, imas u tazbini dobro pecenje. Stopanja.

Posted
5 hours ago, Koca Popovic said:

Au bre @Eddard ti si kao jedan blizak u mojoj familiji. Svo meso koje nije peceno meso je upropasteno meso.

Istina 😁

5 hours ago, Koca Popovic said:

Jedna mala preporuka, imas u tazbini dobro pecenje. Stopanja.

Ih bre, Kočo, to je jedna od retkih razloga zašto volim da idem u tazbinu 😎😬

• Like 1
Posted

Sin moje sefice, momak od 17 godina, se trenutno nalazi u Srbiji i odusevljeno joj salje slike kako su tamo ogromni hamburgeri. Probala sam da joj objasnim razliku izmedju pljeskavice i hamburgera i, po izrazu lica, rekla bih da nije shvatila.

• Ha-ha 3
Posted
8 hours ago, Koca Popovic said:

Au bre @Eddard ti si kao jedan blizak u mojoj familiji. Svo meso koje nije peceno meso je upropasteno meso. Jedna mala preporuka, imas u tazbini dobro pecenje. Stopanja.

Gde u Stopanji ima dobro pečenje? 😁

Posted (edited)
39 minutes ago, DameTime said:

Gde u Stopanji ima dobro pečenje? 😁

Zelengora npr. Kod Binića sam takođe jeo odlično. 

Edited by Eddard
  • Like 1
Posted
2 minutes ago, Eddard said:

Zelengora npr. Kod Binića sam takođe jeo odlično. 

Nikad nisam bila tamo, a dobar deo života sam provela u blizini. Tnx.

Posted
3 minutes ago, DameTime said:

Nikad nisam bila tamo, a dobar deo života sam provela u blizini. Tnx.

Ne zezaj da ne znaš da je Stopanja čuvena po pečenju?

Posted
1 minute ago, Eddard said:

Ne zezaj da ne znaš da je Stopanja čuvena po pečenju?

Pojma nisam imala 😁 Jbg, živela sam u tom kraju nekih 19 godina, u tom periodu nije bilo prilike za tako nešto, niti moji imaju neku rodbinu u Stopanji pa da kažeš da sam često išla tamo. Kod nas u selu uglavnom svako peče prase za sebe i to je to, retko se naručuje.

• Like 1
Posted
On 2/12/2025 at 9:57 AM, DameTime said:

Apsolutno, pa Čačak je poznat po (najboljem) pečenju. 

Excuse you, naravno da branim čast druge polovine svoje familije. 😁

Nego... 

On 2/12/2025 at 9:43 AM, Eddard said:

E sad, bolje nego u Stopanji 😁? Ili na Zlatiboru? 

Još kad si mi preneo informaciju, samo ja imam pamćenje zlatne ribice. 😁

• Ha-ha 1