DameTime Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 4 minutes ago, Eddard said: Pre neki godinu sam bio u jednom obližnjem restoranu sa jednom zvezdicom, nekakva molekularna kuhinja, porcije baš takve, zalogaj. Ali, ruku na srce, meni od 9 jela, mislim na 9 delova, nema šta da biraš, ima samo to i veggi varijanta, u vrlo malim porcijama na velikom tanjiru, na kraju se čovek još i najede. I zaista veoma ukusno, ne mogu da kažem, ali to je dođeš jednom da probaš i više se ne vraćaš. Jer taj 9 course menu je tada koštao 179e po osobi, bez pića. Da jedem pečenje celu zimu. Za te pare mogu da kupim torbu. Ili čak dve 😂 Naravno, ko voli da isprobava različite stvari i može da plati, nek izvoli... Verujem ja da sve jeste ukusno. Ali sam više za roštilj. 😁 2
Mina D. Harker Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 56 minutes ago, Eddard said: Ugljeni hidrati su izvor holesterola u organizmu, E, ali dottore, meni kad su našli viši holesterol i trigliceride, izbacila sam suhomesnato i za mjesec dana su se popravile vrijednosti. Maltene prepolovile. Inače se slažem sa vama za molekularnu kuhinju, fine dining i ostale palce. Lijepo vidjeti ali precijenjeno i nije za moj džep. A bogami ni trbuh 😁
Eddard Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 22 minutes ago, Mina D. Harker said: E, ali dottore, meni kad su našli viši holesterol i trigliceride, izbacila sam suhomesnato i za mjesec dana su se popravile vrijednosti. Maltene prepolovile. Inače se slažem sa vama za molekularnu kuhinju, fine dining i ostale palce. Lijepo vidjeti ali precijenjeno i nije za moj džep. A bogami ni trbuh 😁 @suhomesnato - to su proteini, koji se u organizmu, u zavisnosti od ostale ishrane, pretvaraju u ugljene hidrate, a ovi pak u masti ;). Samo oko 20% holesterola u krvi potiče iz hrane, ostalo se stvori u organizmu. 2
Recommended Posts