Jump to content


SteveFrancis#3

Recommended Posts

Owlsi prosli opet, ovog puta zrtva je bio Tennessee. FAU je tako ova sezona prvi round of 32, sweet 16 i elite eight, (Za sad), a u 1/4 ce igrati sa K-State Wildcatsima koji u ot trileru izbacise Spartanse. Gonzaga nekako okrenula u  drugom i dobila UCLA.  Huskiesi razbili Razorbackse i graju protiv Bulldogsa u 1/4. Veceras Alabama protiv SD Aztecsa, Texas protiv Xaviera, Creighton protiv Princetona i Houston protiv Miamija. 

 

Spoiler

 

 

Spoiler

 

 

Spoiler

 

 

 

Spoiler

 

 

Edited by Marko
Link to comment
Share on other sites

Spektakularna utakmica u Gardenu, nisam mogao da je pogledam do jutros i drago mi je da sam izbegao da vidim rezultat. Nowell postavio rekord na NCAA turniru sa 19 asistencija, stvarno je bio fenomenalan. Gonzaga i UCLA opet odigrali ludu zavrsnicu.

Link to comment
Share on other sites

Sa ovim porazima Houstona i Alabame, bez No1 seeds u Elite 8 po prvi put u 45 god postojanja seedinga. Aztecsi bas kao i Creighton prvi put u najboljih osam. Veceras u prvom 1/4 KS Wildcatsi protiv FLA Owlsa, a zatim Gonzaga protiv Uconna.

 

Spoiler

 

 

Spoiler

 

 

Spoiler

 

 

Spoiler

 

 

Edited by Marko
Link to comment
Share on other sites

Steta što neka od Texas ili Miami ekipa mora ispasti ali kapiram da ako Texas prodje da su favoriti da osvoje. Djeluju ko ekipa koja ima glavu i rep ali to je jedna utakmica i dosta toga moze da se tu dogodi. Nesto slično i Miami ali kapiram da su Texas favoriti.

Florida Atlantic me isto oduševila kako su mirno djelovali bez obzira na okolnosti na terenu, vodili, gubili, u seriji, u kanalu, igrali su ono svoje i drzali se iako je par puta KSU prijetio da se odvoji nijesu im dozvolili i na kraju dobiše. Zao mi Nowella ali je bilo nekih sitnica i gluposti poput par onih point blank zicera koje promasise koji bi možda značili za momentum. On bi mogao na racun ovog hypea da zabode možda i neki 2 way iako je realnost neka G liga - EC zbog size.

UConn mi lici na ekipu koja moze svakog dobiti i od svakog da izgubi, zavisno od toga kako ih bude služio šut. Dobise sinoc skoro 30 razlike Gonzagu a ne mislim da su bas toliko bolji od njih. Gonzaga ima ocajnu spoljnu liniju i zaista ne pomaže to vs ovakve ekipe kad ih krene šut. Kako bude inspirisana ekipa UConn ce i domet krajnji da zavisi ali ne bi se zajebavao sa njima.

Nadao sam se da ce mozda Miller i Alabama otici malo dalje ali se vidjelo i na početku turnira da je to malo kilavo iako su jači bili. Tokom sezone mogu da mlate ove ekipe no kad je bilo vremena da se protivnik pripremi za njih bilo je sve teže. Miller je imao baš neki loš i neefikasan turnir, ne vjerujem da ce mnogo uticati na poziciju na draftu ali je imao priliku da malo sebi podigne cijenu i to nije uspio.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

U suštini nisam stizao u realnom vremenu da gledam utakmice pa sam ili vraćao unazad ili skidao utakmice da pogledam i hvala bogu da je ovo koledž košarka pa možeš da se sačuvaš da ne saznaš rezultat.

 

San Diego State je nastavio sjajnu sezonu, uspeli su strpljivo i malo po malo da preokrenu protiv Creightona i da ih tim svojim ritmom skroz izbace iz utakmice. Dugo je Creighton delovao kao dosta bolja ekipa koja nema onoliku prednost koju bi trebalo da imo i uspeli su Aztecsi da povedu, a na samom kraju utakmice su obe ekipe napravile nestvarne greške. Prvo je SDSA imao 2 razlike i napad na 35 sek do kraja i uspeli su prilikom izvođenja da bace loptu na zicer Creightonu, a onda je Nembhard napravio faul u poslednjoj sekundi nad Trammellom koji je uspeo da pogodi drugo bacanje. Najbolji igrač SDSA Bradley je opet bio loš, tako da bi mogao na F4 da izvuče neku dobru partiju da se zahvali saigračima. Ovaj put je najefikasniji bio Bulter, Trammell doneo pobedu opisanim bacanjem, a ponovo je sjajan beo Ledee, borio se jako i imao važne skokove, pa čak i poene, Mensah takođe solidan.  Za Bluejayse je najbolje odigrao Kalkbrenner, solidne partije Kalume i Scheiermana, ali je falila bolja igra Nembharda i Alexandera naročito šuterski.

 

Poslednji učesnik F4 je Miami koji je pobedio Texas. Texas je loše počeo utakmicu, gubili su 7:0 i 9:2, ali su nakon toga krenuli da melju i stvarno su igrali odlično i prelepo, baš kao ekipa sa glavom i repom kako je Twister i najavio. Marcus Carr je iskusno vodio ekipu, pogađao je, razigravao saigrače i uz pomoć pre svega Allena i Ricea je držao Texas na solidnoj distanci. Wonga su bili ugušili u prvom poluvremenu, bio je očajan, Miami nije šutirao trojke uopšte, mislim da je na kraju poluvremena šutnuo samo 2, a pogodio jednu, a u nekom momentu sam video podatak da je Texas na 18 pogođenih šuteva imao 15 asistencija. Stvarno su većinu utakmice bili mnogo bolja ekipa i onda su odjedanput stali, Wong je pogodio neke teške šuteve, Jordan Miller koji od starta bio najbolji igrač Miamija je nastavio da trpa, a u prelomnom delu je odličan bio i Wooga Poplar. Na kraju mislim da je Longhornse koštalo što su napravili mnogo bespotrebnih faulova i dozvolili Miamiju da ih pobedi sa bacanja.

 

Očekujem da pršti na Uconn Miami, a nadam se i da će Florida Atlantic u finale sad kad su izbacili najbolju priču ovog turnira Markquisa Nowella.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Noćas je počela nova sezona, od nama zaniljivih Andrej Stojaković postigao 5 poena u debiju za 20 minuta, Stefan Todorović koji se prebacio sa SMU na University of San Francisco postigao 17 poena, imaće mnogo bitniju ulogu nego na SMU, ako se dobro pokaže nije isključeno da naredne godine bude draftovan. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Cyclonesi uzeli Big12 konferencijsku titulu: Razbili Houston 69-41 koji kao da nije znao gde je: Jedno 8 min u drugom poluvremenu nisu dali koš iz igre, fg im bio 25% mislim. Momčilovic opet najefikasniji

Link to comment
Share on other sites

Ovaj Blackshear iz Nevade podseča na Clyburna. Odličan ballhandling za te gabarite. Poludistanca, igra ledjima, odbrana... sa 20% šuta za tri če poljubiti vrata NBA lige. Ali u evropi bi mogao polako da gradi karieru kao trojka

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eno bas citam da su od njih 22 miliona samo trojica uspela sve da promaše u bracketu 😁 ("Well, you know who you are") 

 

Inače, od upseta vidim da je Yale izbacio Auburn. Juče i sinoć UConn, Duke, Alabama, Houston, Gonzaga, Purdue, Baylor, Clemson i Marquette manje više očekivano i rutinski. Ono na kraju Kansas-Samford meča ne vredi komentarisati

Edited by Marko
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...