Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, L' Imperatore said:

Još uvek mi je misterija čemu služi Lukić? Nit ume da doda. nit može da iznese duel. Nit ide na skok. Bukvalno igrač manje u veznom redu

Ali je zato velemajstor povratnih pasova. Taj osećaj...

Posted (edited)
8 minutes ago, Zvezdinho said:

Sta treba da se desi pa da preko Lige nacija odemo u baraz ?

Valjda Irska i Vels da odu u baraž.

I Rumunija.

Edited by Ledd
  • Like 1
Posted

Skoro je nemoguce da se Srbija plasira u baraz preko LN. Cetiri mjesta se prvo popunjavaju pobjednicima svojih grupa u LN, a tu sad imas sigurno jednog od Vels/Makedonija u zavisnosti ko zavrsi drugi u grupi i vrlo izgledno jos Svedsku jer im je 2. mjesto u grupi skoro pa nemoguca misija. Ostaju jos dva mjesta koja trenutno idu Rumuniji i Sjevernoj Irskoj. Nakon ovih ekipa ispred Srbije imas jos i Moldaviju i San Marino kao pobjednike svojih grupa u LN. Sustinski Srbiji za baraz treba da i Svedska i Sjeverna Irska i Rumunija zavrse u top 2 u svojim grupama da bi preko LN plasmana usla u baraz. Sve u svemo jako jeben sci-fi scenario da se Srbija dokopa baraza. 

Posted

Ако нешто ова утакмица је показала колико српски новинари, заједно наравно са српском јавношћу (гледао текму у кафани) везе немају са реалношћу.

Пример код гола Саке. Срећа, наместило му се, наш га не чува, одбила му се лопта, само је требао да шутне све остало му се наместило итд. Ипак Сака врхунски пицне лопту тамо где треба.. 1:0.

Шанса Србије и шут Самарџића пресликана као гол Саке... Јебига Самарџић ипак непрецизан и шутира поред гола. Све буквално исто разлика Енглез прецизан, Србин непрецизан. Цела филозофија.

Капирам да је неко добио шансу као Езе, што је претворио у 2:0, типа Лукић, Радоњић, Самарџић, Бирманчевић ко год... вероватно би шутнуо као Езе и погодио. "Хау јес ноу" 🙄

Posted

Ne plasirati se makar u baraz za SP je velika sramota i neuspeh. Naravno, ne pricam to zbog jucerasnjeg poraza, nego zbog celih kvalifikacija. Slovacka, Madjarska, Kosovo, Makedonija, Island su reprezentacije koje ce ici makar u baraz. Dve kljucne stavke naseg neuspeha su losiji medjusobni duel sa Albancima i petarda protiv Engleza. Mi i da smo odigrali X sa Albancima u revansu ne bi zavrsili drugi zbog lose gol razlike. Naravno, svi danas igraju fudbal i sve to stoji, Albanci su ok tim, ali ovaj neuspeh je pre svega posledica ocajnog stanja i nikakvog rada u reprezentaciji poslednjih par godina. Nismo bili na nivou kada je trebalo i to ide na nas racun, tj na racun velike trenerske i ljudske prevare Piksija, a onda i svih bednika koji rade u savezu.

Sto se tice utakmice sinoc, to je to, neki nas maksimum u ovom momentu. Dogegali smo se do poslednjih 15-ak minuta sa samo jednim golom zaostatka i tu smo zaredjali par solidnih sansi koje ako ne iskoristis, po nepisanom pravilu, primas gol. I tako je i bilo. 

Koliko god da sam ogorcen na sve vezano za srpski fudbal i reprezentaciju, ipak mi je izuzetno zao sto necemo biti ucesnici SP. 

Posted

Da smo odigrali X sa Albancima isli bismo ako bi pobedili Letoniju u poslednjem kolu, jer bi onda Albancima trebala pobeda protiv Engleza. Ja sam na pocetku napisao da nam treba jedna pobeda protiv Albanije i sigurno smo drugi. Na kraju ni to nije bilo tacno, trebalo nam je dva remija. A da je sramota, jeste. Mi jesmo u padu, ali sigurno nismo gori ni od Albanije ni od ovih nabrojanih koji ce u baraz.

• Like 3
Posted

Sva razlika Srbije i Engleske se videla u osamdeset i nekom minutu kada se Hari Kejn sa 32 godine u sprintu vraća do svog šesnaesterca i uklizava da bi uzeo loptu. Dušanu Vlahoviću sa 25 to tokom cele utakmice na pamet nije palo.

Posted

Dobro sad, mozes umesto Vlahovicevog imena da stavis 99% napadaca, gotovo niko nema taj radijus kretanja. Kejn je prilicno jedinstven po tome, deep lying attacker. Nesto sto je bio Runi isto.

• Like 1
Posted

Ne samo to, već je od ove sezone počeo da to radi češće, dublje, i kasnije u toku utakmice. Nije to samo momenat želje, da je Vlahović radio to isto ne bismo se 'leba najeli ni od tog potencijalnog oduzimanja lopte, jer Kejn pokrene tranziciju koja je među reprezentacijama među najboljom na svetu, dok bi mi drvili loptu i verovatno je izgubili na lošem mestu.

• Like 2
Posted (edited)

Nije bilo realno da drknemo Engleze, ali je bilo totalno nerealno da uradimo bilo sta ako izadjemo sa ovako defanzivnom formacijom. Tek kad je video da nam se smesi poraz od 1:0 potegao je neke poteze i malo se vise otvorio. Stara srpska - jugoslovenska prica: Aj da igramo na sigurno, a neko drugi ce za nas da zavrsi posao (Andora). Nije tu Veljko kriv, to nam je u krvi i to ce se tesko ispraviti sa bilo kojim trenerom. Piksi je uspeo to da promeni na kratko, ali se nakon Kameruna nikad vise nije oporavio, i bio je sve gori i zatvoreniji, i to je ovo sto smo videli juce jer Veljko nije imao puno vremena - alibi igra. Neverovanje u sopstvene sposobnosti. Tebi znaci sve, a njima nista, a oni su ti koji su izveli tri spica, a ti jednog mucenog Vlahovica, i bedem zadnjih veznih iza njega sa nula kreativnosti. Samardzic na klupi, velika greska.

Edited by diego
Posted

Nismo uopšte bili u defanzivnoj formaciji, to je ionako fraza postala danas, mnogo je važnije šta igrači na terenu rade, pa i 4-2-3-1 i 4-2-2 mogu biti i defanzivne i ofanzivne.

Da smo kvalitetom jači od Engleske, pa i da kažeš da izađemo sa više kreativaca i stanemo visoko. U svakom drugom scenariju je to suicid. Nama je ključ sinoć bio balans i defanzivna sigurnost, jer bi Englezi 95% ekipa nabili u njihovih 16 sinoć. A Samardžić, Maksimović i Živković trojka npr. se ne bi dobro provela na 30 metara od svog gola dok Englezi pletu.

Nama je šansa čučala u kontri, prekidu i nekim oduzetim loptama u naprednim delovima terena, to je realnost kada igrač protiv ekipe koja je izrazito kvalitetnija, raspoloženija, uigranija i rasterećenija od tebe. 

Posted
25 minutes ago, kendrick duckworth said:

Nismo uopšte bili u defanzivnoj formaciji, to je ionako fraza postala danas, mnogo je važnije šta igrači na terenu rade, pa i 4-2-3-1 i 4-2-2 mogu biti i defanzivne i ofanzivne.

Da smo kvalitetom jači od Engleske, pa i da kažeš da izađemo sa više kreativaca i stanemo visoko. U svakom drugom scenariju je to suicid. Nama je ključ sinoć bio balans i defanzivna sigurnost, jer bi Englezi 95% ekipa nabili u njihovih 16 sinoć. A Samardžić, Maksimović i Živković trojka npr. se ne bi dobro provela na 30 metara od svog gola dok Englezi pletu.

Nama je šansa čučala u kontri, prekidu i nekim oduzetim loptama u naprednim delovima terena, to je realnost kada igrač protiv ekipe koja je izrazito kvalitetnija, raspoloženija, uigranija i rasterećenija od tebe. 

Oduzete lopte i kontra dok su ti glavni veznjaci Gudelj,lukić i Ilić ne mogu ni protiv leonije da se dogode a ne protiv Engleza

ta rri igrača kad oduzmu loptu( tu su korektni) istu brže bolje prosleđuju nazad i tu svaka kontra ili brža akocija pada u vodu

"čakalica" gde stajemo u blok i čekamo da protivnik pogreši je ubila fudbal u Srbiji, umesto insistiranja na posedu i ofanzivi decenijama se stvaraju igrači koji igraju "čekalicu" 

• Like 2
Posted

To nije čekalica nego ono na šta si prinuđen kada igraš protiv protivnika kakav je sinoćnja Engleska, jer drugačiji pristupi (bunker, visoka linija, kratki pasovi) znači igranje u njihovu snagu i za 90. minuta možeš samo da naučiš kako da brojiš na prste kroz primljene golove.

Utopističke su priče o "moramo da igramo ševe, posed, da napadamo" ili što bi Miroslav Đukić rekao "da idEEmo po protivnika". To su čiste floskule koje danas više ne prolaze.

Naravno, postoji više nivoa između anti-fudbala koji smo igrali u Beogradu protiv Engleske i onoga što ti priželjkuješ, a upravo ka tim srednjim nivoima bi trebalo da težimo. Dovoljno je pogledati kako ostvaruju rezultat reprezentacije koje nisu u top5 kvalitetom i videće se jasni obrisi; igranje u sopstvene jake elemente, da li je to fizikalnost, sporiji/brži tempo, svaka reprezentacija mora da pronađe neki svoj identitet, a naš definitivno nije neka izlapela tiki-taka od koje je čak i moderni utemeljitelj Pep odustao.

1 hour ago, Perkos2 said:

Oduzete lopte i kontra dok su ti glavni veznjaci Gudelj,lukić i Ilić ne mogu ni protiv leonije da se dogode a ne protiv Engleza

Naravno da mogu, sličan profil kao ova trojka je upravo ono što ekipe koje žele tako da napadnu i izvedu na teren. Problem je što za tako nešto nismo imali ni vremena, a vala nemamo još uvek ni jasan personel da to iznese. Kada oduzmeš loptu to nije pitanje da li zna Lukić šta će sa njom (kao što se često pogrešno veruje) već da li ima opciju u optimalnom vremenu kome da prosledi bez mnogo razmišljanja. To je i suština kontre, ne vizionarski pas koji lomi linije (takvi su danas jako retki) već pravovremeno trčanje, prepoznavanje situacije i egzekucija jednostavnijih koraka...

• Like 2
Posted

Nama realno ako nije sve postavljeno kako treba ni neko sa Jokicevim mozgom i pregledom igre ne bi pomogao.

Samardzic je recimo juce kako je usao podelio tri dobre lopte u kontri na stranu ili kroz sredinu i svaki put smo imali opasan napad. On nije Cavi ili Luka Modric, ali je za to sposoban. Ali ni on, ni Cavi ni Luka Modric ne mogu to da rade ako nisu u poziciji da to urade.

Ja sam za vreme Tadicevog prajma pricao da nam je reprezentacija top 10 u Evropi. Sada vise nismo tamo, ali ne bi trebalo da bude problem da dodjemo u 16. U 20 smo sigurno, a sada necemo biti jer smo ispali od fakin Albanije, koja je za dve klase gora. I ovakvi kakvi smo.

Mi imamo dobre golmane i stopere, samo to bi trebalo da bude dovoljno, kao sto obicno i jeste tom srednjem esalonu evropskim selekcija. Obicno fejluju ovi sa dobrim napadom, kao na primer Svedjani sad, a Norvezani u prethodnim ciklusima.

Posted

Nije poseban problem što protiv Engleza igramo čekalicu, tj. ne igramo nego čekamo da protivnik pogreši ili da imamo prekid. Problem je što mi to uvek igramo, mi me vežbamo niti igramo presing ili napad na loptu. Naši igrači trčkaraju uglavnom dok protivnik gradi akciju. Ne napadamo loptu, igrača koji je ima, niti to znamo. To se kod nas ne vežba ni u klubovima ni u školama fudbala.