Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

@Wingwalker Nešto mnogo baguješ danas. Da nisi sinoć presisao-prepušio? :classic_biggrin: prvo u jednom od prethodnih postova stavljaš Atića u domaće igrače Budućnosti (kontam da je Apić u pitanju) a sad je španska košarkaška liga ABC, kao sirni namaz, umesto ACB :lol_2:

Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, Kankkunen said:

I Valensiji se sviđa ...

 

Jos na pocetku ove sezone je bilo informacija da je on prakticno dogovoren za prelazak u Valensiju od sledeceg leta, takodje skoro sam opet video neke Spanske novinare po Twitter-u da pisu o tom transferu.

Inace bi bio bas srecan kad bi Zvezda mogla da dovede Dimitrijevica.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Inbox said:

Eksplozivni plej je pored FMP-a i Zvezde igrao za Vojvodinu i grčki KAOD.

Ostaće zapisano da je sa Zvezdom, čiji je dres nosio u dva mandata, osvojio dve titule šampiona Srbije, kao i jednu ABA ligu u kojoj je imao možda presudan faktor u povratku u Evroligu. 

Bold 1 = q q

Bold 2 = koliko dugo? 

Bold 3 = nismo ni mislili da se necete vratiti na ovaj narativ

nakon njegovog prisustva u vojvodini i kaod-u, oba kluba su se ugasila, a mi smo jedva zivu glavu izvukli sa uppr-a nakon njegovog prisustva..

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

On 5/18/2021 at 11:22 PM, Kankkunen said:

Lepo je kad se pišu pohvale za Dobrića, samo što će to da traje do prve slabije utakmice,

i onda sve po starom.

 

a decko vec sezonama igra na ovom ili slicnom nivou. samo sto do sad nikad nije imao potpunu slobodu u igri i pravu priliku. ali i bez toga je imao brutalnih partija i vadio nas x puta. takodje ima muda, nije coker, uglavnom je odlican u bitnim mecevima. 

jos se secam kako je u nekom derbiju pre par godina ima trojke 7/7 ili tako nesto. ume da poludi i demolira protivnika. takodje atraktivan, ne boji se da ide na kucanje kad god moze. odbrana prosek, ali moze da je odigra pristojno. ogroman plus fantastican osecaj i tajming za blokade. takodje brz, voli kontre, tranziciju. 

da skoro isti jaka blazic cije bi vracanje moralo da bude prioritet ovog leta.

da je radonja dosao na pocetku on bi ga vec vratio 101%, tako da mislim da tu nece biti problema i da se jaka vraca na radost svih obozavalaca. 

inace jaka kakav je igrac je dokazao ove sezone gde je skoro sam nosio cedevitu i imao neke brutalne partije. 

generalno sto se jake tice ko ne voli jaku ne voli kosarku. jaka i dobric na terenu znaci ludilo. 

 

On 5/18/2021 at 11:27 PM, drakon1 said:

Slazem se. Raspao se jeste, ali pljuvanje nije zasluzio. Mada, da smo izgubili, pitanje je kako bismo bili velikodusni sa razumevanjem za masakr u napadu u 3. cetvrtini.

 

da smo izgubili bio bi nogobulj od 90% navijaca. a realno da smo ovo ispustili ili da ne uzmemo titulu on bi bio glavni krivac i jednostavno ne bi ispunio ono za cega je doveden. 

niko ne trazi da daje 30 poena uz 50% trojke vec da igra na nivou najboljeg igraca i da pokida kad je najbitnije. onako kako su kidali djenka i kalina, kako je kidao kvinsi, kako je kidao bili, ili gudura, ili majk, itd... kako dobric i davidovac pokidaju kad treba. to se trazi, da razbije tekmu a ne ovo u 3. mecu protiv igokee kad je opet deki morao da vadi ili u ove prve dve kad je dobric preuzeo ulogu prvog igraca tima. 

a nije da ne moze, koliko se secam prosle godine je pokidao play off u valensiji.

inace nije ni potrbno isticati da je odlican igrac, opasan suter sa izuzetno brzim izbacajem, solidan asistent. 

ali kao sto vec rekoh treba da istupi sad kad je najbitnije i dokaze sve to. nema opravdanja tipa sutira van balansa, svi se kriju od lopte, udvajau ga i slicno. udvajali su i ostale koje sam nabrojao pa su pokidali.

evo nek pokida u pg ove trecu kao recimo markus onda i ispunio je ocekivanja. to je sve sto se trazi, da pokida makar jednu tekmu i donese trofeje kao pobrojani. 

i da kida komsije u kls, to se podrazumeva. :)

 

On 5/19/2021 at 12:03 AM, Betolingar Misdongard said:

1/4 je bila klasičan vintage- gud difens & tranzišn ofens. Noko dva puta pretrčava Rida i lomi obruč, ulaze nam šutevi sa svih pozicija.

 

nije gud nego HARD difens! 

 

i da se ja pitam to hard difens-tranzisn ofens bi trebalo da bude neki nas slogan. mislim kk-a. tipa hesteg na mrezama, da se odradi zastava da stoji tamo iza klupe pored ponos grada, da se to brendira bre. znaci to bi bilo fantasticno da iznad radonje na svakoj tekmi u pioniru stoji lepo zastava HARD DIFENS-TRNAZISN OFENS. 

 

ovim putem pozivam i molim dr percea da napravi majice sa sloganom i radonjom, mislim da bi to bio potpuni pogodak. placam suvim zlatom i odmah uzimam 5 komada.

 

On 5/19/2021 at 12:16 AM, Kankkunen said:

:lol_2:

 

mozda prioritet broj 2. ja bih ga vratio. eto recimo nek lojd odigra nekih 74.14% djenkinog ucinka kad je bitno i u play off-u bice dovoljno. 

odbrana sa lazom i djenkom na parketu i napad sa jakom i dobircem, to bi bio prelepo za gledati. 

sto se djenke tice, skoro sam gledao tekmu potiv cska u top 16. jebote kakav je to pit bul, kako non stop vreba kradju, ruke mu lete na loptu. ono je odbrambena klinika kosarke, od onog ne moze bolje. 

mislim 5 ukradenih (jedno dve mu nisu pripisali), ponistio de koloa, tea, jednostavno fenomenalna odbrana. prvi napad cska dva puta uzima loptu fridzonu, pa krade de kolou za kontru dangubica, pa trojka iz kontre, pa itudis uvede tea i prvi napad majstorska kradja sa ledja cista da cistija ne moze biti. rasturio arenu, on i jovic. nas aigra bukvalno hard difens-tranzisn ofens. milina. to je ono kad smo bili nepobedivi u el i vezali 7 pobeda. 

 

:23:

reigning champions cut apart. :Hail:

znaci tako se to radi, to se ocekuje od lojda, da pokaze klasu. da bude bar na nivou iz prvog poluvremena druge utakmice. 

 

On 5/19/2021 at 8:53 AM, Milos 3.14 said:

Od kad je Simon bezmudaš, opet sam nešto propustio?

Što se tiče Lojda to je karakterno i igrački jedan od najboljih stranca koje smo imali. Odigrao je top tekmu. Čini mi se da se Lorencu mački Braunu mnogo više tolerisalo, a recimo samo je duplo lošiji košarkaš od Lojda

 

naravno da nije duplo losiji igrac, mala prednost je na strani lojda. lorenco je jednostavno u nekom svom svetu gde kosarka ocigledno i nije najbitnija, odradjue posao. ali da zna kosarku, zna.  lojd je nekako vise sexy, opasan strelac i ima mozda jaci pedigre ali po znanju i kvalitetu su tu negde. 

po ucinku u zvezdi daleko od bilija, cirbesa, kvinsija, djenke, gudure, kaline... 

nadajmo se da ce lojd sad da istupi, pokida i donese nam titulu i el. u trecoj utakmici sa igokeom i u finalu u dve je bio jedostavno slab, 15 i 16 poena za igraca koji ima slobodu da radi sta hoce i uzima isto toliko suteva ne moze da bude dobro. plus u oba meca nije ga bilo kad je trebalo, pa su dezurni krivci deda i dobric morali da vade. 

 

sto se njih dvojice tice novi ugovori pod obavezno. poboljsani, sa bonusima za odanost i za sve sto su ucinili za klub. plus za odavno dokazani kvalitet koji nam opet donosi titule.

i da im se daju opasni bonusi za trofeje, malo ko vise od njih dvojice to zasluzuje.

znaci 250+50+50. taman. mozda i 50k vise. 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

[mention=25]Wingwalker[/mention] Nešto mnogo baguješ danas. Da nisi sinoć presisao-prepušio? biggrin.png prvo u jednom od prethodnih postova stavljaš Atića u domaće igrače Budućnosti (kontam da je Apić u pitanju) a sad je španska košarkaška liga ABC, kao sirni namaz, umesto ACB [emoji38]_2:

Praštaj brate Mipexe...radim noćom...danju forumišem.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Gotovo da crnje ne moze.

Nezvanicno je to.

Ali dzokeri su se cuvali za PG, sve ocekivano.

Da li se teska artiljerija koristi jer se ide na sve ili nista u trecoj?

Onda u potencijalnoj cetvrtoj nece moci da sude ni Javor ni Radovic.

Link to comment
Share on other sites

@nesa ilic

De nadje jbt da Lojd mora da sabija u napadu ko Djenka 😂.

Osim Partizana u onoj seriji de je sabio sa Kalinom i Budjaveljnika ostalo je jako tanko u svim reinkarnacijama u Zvezdi.

Kasnije se profilisao u def specijalca, sto je premalo za 350k igraca.

Jaka, Djenka, Mitar, Danga, priupitati 

Gurovica za zdravlje i Rakoca da pauzira sa MMA jednu godinu i pali se masina.

 

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Kankkunen said:

Boltauzer, Radovic i Javor ... šta kaže @drakon1

tako se priča po čaršiji :classic_smile: nije zvanično.

Znači popiti bensedin pre utakmice i kulirati. Mada možda i bolje da budu na istoj utakmici jer onda ne mogu četvrtu da sude.

Link to comment
Share on other sites

Kakav jaka kakav dzemka.

Dokle vise s tim povratnicima.

Narocito s ovakvim Segijem. Ja bih sacuvao Lojda i Voldena i dobeo proper pleja, prvu peticu i prvu cetvorku.

Uz kostur od 5, 6 igraca i prikljucivanje Stefa Lazarevica.

 

Al to je sve otom-potom.

Daleko smo mi jos od dobijene serije.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, Kankkunen said:

Boltauzer, Radovic i Javor ... šta kaže @drakon1

tako se priča po čaršiji :classic_smile: nije zvanično.

kako su to perfidno odigrali, radovic je tu najstariji i nije mu vise do toga, al je za ovu dvojicu kao mladje kolege u snazi, sve sredjeno u afroditi jelte.. 

i dok ce sve oci biti uprte u radovica, koji ce cenim suditi kako treba da bi se opravdao(tm), ova dva junca ima da nas pokradu za sve pare.. :coffee:

Edited by n4l1m
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Inbox said:

Eksplozivni plej je pored FMP-a i Zvezde igrao za Vojvodinu i grčki KAOD.

Ostaće zapisano da je sa Zvezdom, čiji je dres nosio u dva mandata, osvojio dve titule šampiona Srbije, kao i jednu ABA ligu u kojoj je imao možda presudan faktor u povratku u Evroligu. 

Bold 1 = q q

Bold 2 = koliko dugo? 

Bold 3 = nismo ni mislili da se necete vratiti na ovaj narativ

 

bold 3 ce mnoge progoniti do kraja zivota koliko vidim. 😆 

ali sta da se radi slanina je pokidao tad i to ce ostati upamceno. 

 

6 hours ago, Ridji said:

https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2021&mm=05&dd=20&nav_id=1861015


Iskreno, mislim da bih mogao da odigram još nekoliko sezona i to na visokom nivou

:lol_2:

p.s: dajte smajli onog popa sto okadjuje

 

skroman momak. oduvek bio. 

 

14 minutes ago, Cavani said:

@nesa ilic

De nadje jbt da Lojd mora da sabija u napadu ko Djenka 😂.

Osim Partizana u onoj seriji de je sabio sa Kalinom i Budjaveljnika ostalo je jako tanko u svim reinkarnacijama u Zvezdi.

Kasnije se profilisao u def specijalca, sto je premalo za 350k igraca.

Jaka, Djenka, Mitar, Danga, priupitati 

Gurovica za zdravlje i Rakoca da pauzira sa MMA jednu godinu i pali se masina.

 

 

dzenkins za dva? kuzmic ugasio svetlo? 

nebrojeno derbija pokidao.

trinkijeri sutira klupu? 

o odbrani nema potrebe govoriti, bio je prvi kradljivac el. 2.1 ukradena po tekmi. 

na njegovih prosecnih 10 poena slobodno dodati jos 10 koliko je zaradjivao odbranom. bukvalno ima 20 prosek. i ta serija ne moze biti bilo koja seija vec najbitnija serija u poslednjih ko zna koliko. a on pokidao, prvi strelac ekipe i bio bi mvp da nije bobija. 

sledeci plej of aba opet prvi strelac ekipe, mvp trece tekme protiv buducnosti

https://www.aba-liga.com/match/187/16/1/Boxscore/q1/1/home/crvena-zvezda-mts-buducnost-voli/

sta reci? 

5/9 iz igre, 6 as, 3 ul, index premali jer se ne racuna fantasticna odbrana. 

prva tekma finala opet mvp.

https://www.aba-liga.com/match/189/16/1/Boxscore/q1/1/home/crvena-zvezda-mts-cedevita/

7/10 iz igre, 5 as, index opet racunati +10 za koliko donosi odbranom. 

druga tekma finala. ko je mvp?

https://www.aba-liga.com/match/190/16/1/Boxscore/q1/1/home/crvena-zvezda-mts-cedevita/

5/11, 7 sk, 4 as. index 33. klasa. bog otac. 

u trecoj pustio diona da bude mvp, imao 8 as. 

 

dakle 2 po za redom je najbolji igrac tima i dva puta nam donosi titule i el. bog. otac.

i ako nije imao nikakvu ulogu u trecem povratku nema sumnje da bi pokidao i treci po da nije prekinuto. 

ima lojd jos da radi da bi neko mogao da baca pare na tv kad ga gleda. bogotac. 

 

inace zaboravio sam da napomenem stratosa :Hail: kad sam nabrajao klacere, igrace za velike tekme i mamojebe. ono sto je stratos igrao za nas te sezone u bitnim tekmama je nesto najbolje sto je ijedan stranac ikada odigrao za nas. jedino kvinsi i djenka su mozda ispred. 

to su bile neke brutalne partije bez da se oznoji. trojke iz svih mogucih pozicija i daljina, ulazi, lagane finte, igra ledjima gde niko ne moze da ga cuva, nemoguci procenti suta. 

napadacka kosarkaska klinika. 

da se nije povredio mvp bez konkurencije. 

 

lazic po stoti put kao i deda i dobric pokazuje zasto je tu i zasto nam je bitan. kad treba i kad je bitno uvek je tu da pokida odbranu i njegov doprinos je nemrljiv poenima i statistikom. 

i on je manje vise ovakav kroz celu karijeru, a tone govana su izlivene po njemu. uz djenku nas najbolji defanzivac u covic eri. nebrojeno velikih igraca je zaustavio, neborjeno puta dizao ekipu odbranom, energijom. evo i sad u 4/4.

po meni on zasluzuje tu veliku platu koju ima, ovaj po je dokaz da zasluzuje. 

i ima mesto i za sledecu sezonu i do kraja karijere. 

on, deda, dobric. 

suvo zlato kluba. 

 

pritisak je skroz na njima, to je logicno jer im je sad svaka tekma must win. 

moze u moraci da ih bude 100k i dalje oni ne smeju da izgube naredne tri. 

treba odmah trecu uzeti, ako izgubimo oni ce dobiti samopouzdanje i vrlo lako moze biti i peta.

imamo 3 mec lopte, ne treba glumiti kako ih nemamo i bojati se sudjenja i ovoga i onoga.

treba odmah prvu iskoristiti. recept i cela taktika je jasna. pamet u glavu, hrabro i hard difens-tranzis ofens. cekamo lojda sa 31p, 6/8 trojke, 11/15 iz igre i da nam donese titulu. to je to. 

od nas zavisi. jos samo jedna. 

 

 

 

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Knipex said:

Ogroman je rizik od povrede. On sigurno ne bi pristao na platu ispod 450-500k po sezoni i to bilo ok da je on dostupan timu tokom cele sezone, 

 

Ne bi pristao na manje da je bas kao sto kazes - dostupan timu tokom cele sezone. Cena se najvise formira na bazi ocekivanja kluba sta igrac moze da pruzi u sezoni koja dolazi, a kao najjaci reper za to se uzima prosla sezona. S obzirom da je prosla sezona bila kakva je bila nema trika da ce njemu neko dati 500k. 350k je neka plafon cena, a za to smo mu mi najbolji izbor jer ce evroligasi juriti skuplje plejeve i one za koje znaju sta mogu da ocekuju od njih na bazi prosle. Ako smo mi bili jedan od kandidata za Pangosa (pre 2 godine bi to bio SF) jer je izlazio iz povrede, pa kako da necemo za Jovica koji ima slabiji pedigre od njega? Za mene je to zavrsen posao, samo se nadam i prizeljkujem da ce Volden biti prekomandovan na poziciju 2 pa da bude doveden i drugi plejmejker.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...