Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

#cekajuciUtakmicu...

 

Porazi od Himkija i Bajerna na strani ne bole sami po sebi, nije greh izgubiti ove utakmice, ali nacin na koji smo izgubili nije prijemciv ni oku ni srcu. Najpre, napadacka impotentnost u poslednjoj cetvrtini sa akcenontom na 'poludi Lojde ili smo na*ebali' provereno nije dobar put. Protok lopte staje, gro stvari se svodi na dajte loptu Lojdu na 45 stepeni pa nek resava. Bilo bi ne fer da pomenemo i odbrane protivnika koje svesno udvajaju i skupljanju sa ostalih igraca. Poentu potvrdjuje i utakmica protiv Zalgirisa kuci.

 

Druga stvar koja je problem je sto smo znatno bolje izgledali pre dolaska OBrajanta. Deluje da je Sasa svesno obe ove utakmice posvetio uvodjenje Dzonija u hijerarhiju, pustajuci ga da gresi i resava po cenu protoka lopte, timske hemije, pa i pobede. A Dzoni je Dzoni... Najpre onoliki sifonjer od coveka je bas kosarkaski glupav. Moze on mnogo (objektivno, u Bajernu niko ne moze da ga cuva, a kamoli sacuva), ali ocajno prepoznaje situacije (recimo dva puta se protiv Lucica izvlaci spolja da primi loptu, jednom puca ocajnu dugu dvicu, a jednom spusta loptu u dribling i gubi je). A ni Sasa ni ekipa nisu pomogli u prilagodjavnaju i uvodjenju Dzonija u TIM. Dzonija ocigledno ne mozemo koristiti kao Kvinsi Miler cheat code, vec mora dobijati loptu u dobroj situaciji za njega, na dobrom mestu na terenu. Neka fora da zavrtimo primarni napad, a da se za to vreme Dzoni pozicionira kako treba u zavisnosti od protivnika. U sustini, glavna ideja ce biti da nam on sa cetvorke da dubinu, ali treba razmotriti sta tad sa nasom peticom (kako da igrac koji cuva nasu impotentnu peticu ne pomaze) i ko da spusti loptu OBrajantu (ja se jos uvek uzdam u Rocestija, bolno smo nepismeni spolja, nemam drugog izbora nego da se nadam i verujem. Taj ulazni pas u pravo vreme... Uh, zvuci tako jednostavno, ali nasim igracima nije ni malo). I mora da izvadi par povratnih lopti, kada je vezao dve asistencije mi smo zivnuli i izgledali najbolje.

Ofc, tu je manevar koji ste vec pominjali, Dzoni na pet, Deki/Kuridza na cetiri, ali to koliko god zvucalo lagano i ocigledno (cetvorka otvara sut, cak donosi i malo kreativnosti, mase tu ima dovoljno da zagradi reket, a da Lojd/Laza/Dobric skupe skok), pitanje dubine napada nije reseno posto verujem da ce Dzoni radije napadati licem petice. Stoga, ovo je vise 'specijal' postava, mozda i bas ta za poslednjih 5 minuta, ali ne glavno resenje.

I sve ovo pisem pod uslovom da Dzoni hoce da slusa. Ako ne, Dzoni i Emanuel, zvuci sizofreno, ali prete da krenu da podsecaju na Milka i Matijasa.

 

Treca stvar su Deki i Hol. Mi cak ne znamo da li su oni dorasli ulogama koje mislimo da im je Sale nadenuo jer je lopta premalo kod njih, tako da i nemaju previse prilike u poslednje dve utakmice da povezu redove. Ono sto postaje ocito, Deki se muci, bolje je delovao na cetvorici kada ga je sporiji igrac cuvao. Takodje, Hola su iskautirali, pustaju ga da probije pri cemu zatvaraju centra i pustaju ga da proba (nesigurno) zavrsi. Broj asistencija ovih momaka ka Teriju je nepostojeci, i to jako brine. Ako je odbrana protivnika vec pomerena ka Lojdu, ovi momci (+Rocesti, ponavaljem se, ali moram da se nadam) moraju da uhvate protivnika u raskoraku.

 

I za kraj, ne mogu da ne pohvalim Voldena, sjajan mec, ima Djenkin motor na obe strane terena, izuzetno srcano. U odbrani je za moj ukus mozda preagresivan pa napadac uspe da dodje na mesto na terenu koje mu se dopada, ali to ne menja da nas je skoro sam drzao aktivnim. Ipak, i dalje misljenja da mu je vise Bajern legao nego da se aklimatizovao na EL, ne verujem da ce protiv centara Asvela da se naigra u reketu veceras.

 

 

 

 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Lopta je previše kod Halla, a tek kod Waldena. Problem je u manjku kreativnosti. Hall je odličan ball handler, Walden se ne može baš time pohvaliti. Walden ima solidnu završnicu na obruču i dobro probija do koša, Hall tu trokira, zastane kada treba da dodje do kraja i baci neki flouter, koji najčešće promašuje. Kada ne igra Loyd ili kada ga baš ne ide, kao protiv Bajerna, mi smo bez rešenja. Retko se igra pik, a tek se ne spušta lopta na centre, jer jedino Kuridža može ledjima da odigra. Začudila me situacija protiv Bajerna, kada smo par napada bili bez koša, couch traži TO, crta akciju, a u nastavku se lopta u desetoj sekundi napada daje Loydu, koji šutira iz potpuno neizgradjene situacije, preko ruke. Nekako smo lepršaviju i agresivniju košarku igrali u prvih par utakmica, sada smo nekako bez kreacije i uigranosti, što baš i nema logike, jedino za nove igrače bi donekle moglo da se toleriše, ostatak tima je na okupu od letos. Pravi je momenat da prekinemo lošu seriju u EL i dobijemo večeras. Loyd mora da poludi, a DeDa da izvadi stvar na vreme.

Link to comment
Share on other sites

Hehe sad tek videh odluku EL ko ne moze da igra veceras. Ima li kraja glupostima od strane Djordijevih birokrata? Pa utakmica se igra danas, jel Zvezda odgovorna sto je mec odlozen pa da mora da sakati svoj roster... a da ne pominjem sto cemo zbog takve odluke da odigramo vrliki broj utakmica za kratko vreme - pa ko je onda tu ostecen?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Igrac koji je posle operacije prednjih uvršteni kročio na parket posle 4 meseca...

Jedan od najdražih igraca koji su nosili crveno-beli dres i  imao sam tu čast da ga upoznam .. Mnoge utakmice je dobio, ali ... počivaju u miru Mileta, zauvek ces biti u našim srcima i mislima.

  • Like 7
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

Kakav šok, srce mi se cepa...

 

Nisam pojma imao da je bolestan. Meni lično jedan od najdražih ljudi koji su ikada nastupali za Zvezdu. Odlično se sećam njegovih partija i "krvavih kolena". 

On je bio onaj glue guy koji je sve ostale činio boljim. Možda ne najbolji, ali vezivno tkivo tima.

 

Počivaj u miru i neka ti je laka zemlja Mileta.

  • Like 10
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Милета је у плеј-офу био један од водећих играча Црвене звезде. У полуфиналу против шабачке Иве забележио је 24 поена у тријумфу резултатом 97:76, да би у пет сусрета финалне серије против Партизана постигао 88 поена, од чега 23 у петом мечу, а црвено-бели су одбранили титулу са 4:1 у победама и то поново под вођством тренера Владислава Лучића. Милета Лисица је проглашен за МВП-ја финалне серије, а у плеј-офу 1994. године укупно је на 10 утакмица забележио 151 поен. Са укупно 646 поена на 47 мечева у сезони 1993/94. (просек 13,7 по утакмици) био је трећи стрелац свог тима. Испред њега су били Саша Обрадовић са 749 и Александар Трифуновић са 682 поена.[2]

  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...