pavijan2 Posted April 23, 2021 Share Posted April 23, 2021 Nisam stekao utisak da su Cigani bili protiv Pantera. Baš naprotiv. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mister-no Posted April 23, 2021 Share Posted April 23, 2021 Ja sam iskreno mislio da je poslednje što nam treba u tom trenutku.. Ali dovoljno je bilo par utakmica da se vidi kakav je to majstor, i nikada lakše i brže nisam promenio mišljenje i to za 180 srepeni. Samo je ostala žal što je bio u pogrešno vreme.. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted April 23, 2021 Share Posted April 23, 2021 Spoiler Spoiler Molba i jedna zelja da madafaka i goldberg koriste spojler. Jer prvi pise sta mislim, a drugog nikako ne razumem. Sorry, ipak ima i druga molba. Cavani i onaj Takeshi - get Da fucking room! E, sad zelja: @ Milan33 dokle ja tvoje rabote da... PS. I, Ridji manje da se kurci, isto vazi i za Bojaninog hazbenta - napravi akaunt! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 (edited) On 4/21/2021 at 10:03 AM, Tunji Awojobi said: Znaš šta je interesantno? To koliko se trudiš da ispadneš objektivan, nepristrasan i edgy da prelaziš u potpuno drugu krajnost. Ja sam lepo napisao kad smo diskutovali o tome, da je sistem Evrolige sranje, ali da je veće sranje da imaš 15 klubova sa licencom i samo jedan klub bez licence, jer je taj tim sistemski diskriminisan u tom takmičenju. I onda neki (da, mislim na tebe) još očekuju da se taj tim bori za plej of, paralelno sa igranjem plej ofa ABA lige, koji ujedno predstavlja kvalifikacije za sledeću sezonu Evrolige. 🤯 A interesantno je i to kako ti nisu smetale licence za 11 klubova, pa ni za 13, ni za 15, ali licenca za Zvezdu je "zlo" zbog koga ćeš prestati da gledaš Evroligu. Valjda ti je jasno da je takmicenje bilo sve gore i gore - 11 licenci od 24 i sistem u kojem Armani ili Maccabi ne moraju da igraju sve meceve pre TOP 8 ako su bas losi je bio mnogo bolji do 11 licenci od 16 i ligaskim takmicenjem. A taj sistem je bolji od sistema sa 11/18, pa je taj bolji od sadasnjeg sa 14/18, a najgori je onaj sto pripremaju - da sve budu licence. Drugo, mi smo u sistemu sa grupom od 6- TOP 16 sa 8 ekipa i mogli da se nadamo borbi za 8 u svakoj sezoni i onda u 10 sezona jednom odes na F4 i secas se toga ceo zivot - sad je to prakticno nemoguce, dobijes 20 meceva, dodje ti CSKA, Efes ili Barcelona i mozes da se slikas. Mi smo imali mnogo bolju sezonu kad smo bili 9. nego kad smo izgubili od CSKA u 1/4 finalu, ali uzalud - na kraju smo bili 9., a i da smo bili 8. igrali bi protiv Reala ili CSKA. Dalje, nasa sezona u starom formatu je bila puna epskih meceva - od blamiranja u Moskvi i Madridu, preko gubljenja +20 u Strazburgu, pa do velicanstvenih pobeda nad Bayernom, Realom i Khimkijem. Sada smo imali 10 pobeda, samo dve su podsecale na njih (Valencia i CSKA), ostalo meh - gazimo rutinski jake ekipe kao da su Cedevite i kao dobro smo odigrali te meceve, fenomenalno je to Obradovic/Radonjic/Sakota/Alimpijevic spremio. Zato nikako da dobijemo Albu u ovom sistemu, a bogami ni Zalgiris. Da postoji tehnologija kojom moze da se vidi buducnost - i da neko ponudi, hoces zatvorenu EL u kojoj smo u pet sezona 12., 17., 14., 11. i 15. sa sva tri trofeja jer imamo mnogo veci budzet ili povratak na staro, sa ABA koja daje 2 ekipe u EL, ali da igramo 3 od 5 sezona u EL, odmah bi izabrao drugu varijantu. Prosto, ovakav sistem ne postoji nigde - NBA se svodi na team building, pickove, trade i pametno poslovanje pa i srecu, to u EL nemas. Ostalo su turnirski sportovi (evropski fudbal, rukomet, odbojka, vaterpolo). Samo je Bartomeu napravio ovaj zlocin nad sportom misleci da ako prosecno kolo u regularnoj fazi takmicenja nije nimalo bitno to automatski znaci da ce neko da pomesa EL i NBA. Edited April 24, 2021 by goldberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 11 hours ago, goldberg said: Da postoji tehnologija kojom moze da se vidi buducnost - i da neko ponudi, hoces zatvorenu EL u kojoj smo u pet sezona 12., 17., 14., 11. i 15. sa sva tri trofeja jer imamo mnogo veci budzet ili povratak na staro, sa ABA koja daje 2 ekipe u EL, ali da igramo 3 od 5 sezona u EL, odmah bi izabrao drugu varijantu. B1: Ne treba ti tehnologija, gledanje u buducnost postoji gotovo od nastanka covecanstva 😄 Salu na stranu, slazem se da je ovaj ligaski sistem prilicno los. Jer vrlo rano se prepoznaju ekipe koje nemaju nikakvog izgleda za top8. Zato je sistem sa grupama bolji, jer gotovo uvek traje borba i odvaja se zito od kukolja. S druge strane, prepoznajem 2 aspekta gde je ligaski sistem ipak bolji: 1) da svi igraju sa svakim pa nema onog "eh kako tesku/laku grupu smo/su dobili) a sa druge strane publika ce biti srecna sto ces igrati protiv F4 ekipa, protiv sampiona (tipa "E, e' se secas kad ja Kuzmic zalepio Fener u dubke punom Pioniru a oni posle otisli na F4 i uzeli titulu?!") i 2) finansijski mislim da je isplativije svim timovima, nisam bas siguran za ovo ali rekao bih da jeste. Zato je osvajanje Kupa Evropskih Sampiona najveci uspeh u istoriji klupskog fudbala. 😄 Svaka utakmica je bila bitna, nema zajebavanja. B2: da nisi napisao ovaj ogranicavajuci uslov da igramo 3 od 5 sezona EL glasao bih i ja za drugu ponudu. Bas totalni fejl moramo da budemo da cak 2 puta ne prodjemo u finale ABA lige (a uz to barem jednu od te dve sezone igramo EL). Ali ta opcija svakako pada na ovom delu gde racunas 2 mesta za ABA ligu, to sam i ja isto pozeleo pre nedelju-dve, pisao sam o tome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 4 hours ago, Kooineeperk said: finansijski mislim da je isplativije svim timovima pa u tome je poenta ovakvog pristupa, da nije isplativiji - pronasli bi neki drugi koji je isplativiji. dok to ne smisle, igrace se ovakava EL. ja bih dodao - na zalost. grupe i turnirski sistem je mnogo zanimljiviji za gledanje, makar u evropskoj kosarci. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devil In My Pants Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Ljudi misle da ce Zvezda dobiti licencu na dve godine sa ovom administracijom, nacina na koji budzet dolazi i ko zna sta jos sto Djordi zna, a mi ovde ne znamo i ne zelimo da znamo. Kad bih birao takmicenja u fudbalu i kosarci pre bih izabrao ABA ligu nego EL jer tamo nemamo nikakve sanse sa ovim nacinom finansiranja jer je prosto nemoguce da ti vise drzava daje nego sto ti sad daje, a nijedan privatnik nece dati nasem rukovdstvu pare na lepe oci sem ako mu ne naredi svevisnji sto mu na isto dodje kao drzavno. ABA liga mora opstati i prosto je uciniti sto jacom, da klubovi prate trendove u vidu novih hala, minimalnog budzeta i da naravno ligu vodi neko sa strane ko ce bti placen za to. Da bi liga bila sto jaca moraju da se ojacaju manji klubovi, da budu sto kvalitetniji i konkurentniji. Da ima materijala, ima i to puno, samo niko nije lud sem Tedeskog da baca pare da igra bukvalno protiv dve drzave i njihovih vlada. Sto implicira sve ovo sto sam napisao da je potrebna hitna privatizacija, koja se opet nece desiti jer su ovde ljudi jos zaglavljeni u pecinama i misle da Zvezda nece biti njihova ako je kupi neki Rus, Kinez ili jbm li ga ko vec. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Margaritas ante porcos... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmajstor Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Djordi jedino zna koliko love od tv prava im se uplacuje u kesu, i to je jedino sto ga zanima...sva filozofija o necemu drugom je nepotrebno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 11 hours ago, Kooineeperk said: B1: Ne treba ti tehnologija, gledanje u buducnost postoji gotovo od nastanka covecanstva 😄 Salu na stranu, slazem se da je ovaj ligaski sistem prilicno los. Jer vrlo rano se prepoznaju ekipe koje nemaju nikakvog izgleda za top8. Zato je sistem sa grupama bolji, jer gotovo uvek traje borba i odvaja se zito od kukolja. S druge strane, prepoznajem 2 aspekta gde je ligaski sistem ipak bolji: 1) da svi igraju sa svakim pa nema onog "eh kako tesku/laku grupu smo/su dobili) a sa druge strane publika ce biti srecna sto ces igrati protiv F4 ekipa, protiv sampiona (tipa "E, e' se secas kad ja Kuzmic zalepio Fener u dubke punom Pioniru a oni posle otisli na F4 i uzeli titulu?!") i 2) finansijski mislim da je isplativije svim timovima, nisam bas siguran za ovo ali rekao bih da jeste. Zato je osvajanje Kupa Evropskih Sampiona najveci uspeh u istoriji klupskog fudbala. 😄 Svaka utakmica je bila bitna, nema zajebavanja. Sta fali laksoj grupi? Mi nikada necemo imati tim takav da moze na kvalitet da ode do F4 - prosto, nemamo desetine miliona evra za takav poduhvat. Cak i Zalgiris koji je otisao na F4 kao sesti je imao srece da se Oly raspao jer je imao veliki problem sa povredjenim igracima. Sta god ljudi pisali o sistemu, statistika je takva da je KKP u ovom veku 3 puta prosao u 8 i jednom na F4, a mi smo samo jednom prosli u 8 najboljih i to u poslednjoj sezoni starog sistema. Kad si vec pomenuo fudbal - FC Porto je 2004. osvojio LS, mislis da bi to uradili u nekom superligaskom formatu? Zauvek ce ostati zapisano da je Porto osvojio LS, a to sto je izbacio Lyon, Monaco i Deportivo, ko ce toga da se seca? 11 hours ago, Kooineeperk said: B2: da nisi napisao ovaj ogranicavajuci uslov da igramo 3 od 5 sezona EL glasao bih i ja za drugu ponudu. Bas totalni fejl moramo da budemo da cak 2 puta ne prodjemo u finale ABA lige (a uz to barem jednu od te dve sezone igramo EL). Ali ta opcija svakako pada na ovom delu gde racunas 2 mesta za ABA ligu, to sam i ja isto pozeleo pre nedelju-dve, pisao sam o tome. To bi znacilo da je i ABA liga jaca nego sada, a svakako bi mogla biti jaca ako bi davala dva ucesnika EL. Naravno, to su sve puste zelje, realnost je gomila klubova u zatvorenoj EL koja se ne bori ni za sta, par njih koji se bore za TOP 8 i klubovi na vrhu kojima je svejedno da li ce biti 1. ili 4. pa tankuju zavrsnicu takmicenja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 8 hours ago, goldberg said: Sta fali laksoj grupi? To bi rekli recimo navijaci KKP/KKBuducnost kad bi merili "Ah vi ste imali laksu grupu pa ste dogurali do top8" 😄 nasao bi se neko... 8 hours ago, goldberg said: Sta god ljudi pisali o sistemu, statistika je takva da je KKP u ovom veku 3 puta prosao u 8 i jednom na F4, a mi smo samo jednom prosli u 8 najboljih i to u poslednjoj sezoni starog sistema. ...u neuporedivim sistemima, i cak usudio bih se reci i razlicitom kosarkaskom dobu jer je novac poceo da ima mnoooogo vecu ulogu u poslednjoj dekadi. Partizan imao 13 ucesca, ni jednom u aktuelnom ligaskom sistemu takmicenja. I malo da te ispravim 3x Top16, 2x Top8 i jednom F4. Zvezda je imala 3 ucesca dok nisu prebacili na ligaski sistem, 1x Top16 i "i samo jednom prosli u 8 najboljih". Nakon uvodjenja novog sistema igrali smo jos 3 i po sezone (racunam da je ova zavrsena a pod polovinom racunam prekinutu sezonu) i jednom smo bili nadomak Top16 (prvi put kad se igrao taj format). Od ABA klubova jos su igrali Buducnost (jednom u novom formatu i prosli losije nego mi ove sezone, i jednom na samom pocetku EL gde su prosli u Top16, i naredne 2 sezone posle gde su odmah ispadali u regularnom delu), svi ostali su igrali samo u starom sistemu - Cedevita (prosli u Top16 one sezone kad smo mi u Top8, i jos 3x ispali u regularnom delu), Olimpija (1x Top8, 4x u Top16, 8x u regularnom delu), Zagreb (1x u regularnom delu), Cibona (7x u Top16, 4x u regularnom delu), Zadar (2x u regularnom delu), Krka (2x u regularnom delu)... Takvom relativizacijom statistike dolazimo do toga da je i Olimpija imala bolji ucinak od Crvene Zvezde jer je pored top8 imala i 4 prolazaka u top16 iz svojih 13 praistorijskih ucesca u EL. Zasto onda ne bi i to izjavio kad vec ne gledas kontekst vec samo brojke? I da ne bude sada da mi neko imputira da ja mislim da Zvezda ima bolji ucinak od ostalih klubova pa i Partizana - naravno da nema, to bi bila glupost reci - samo tvrdim da neke stvari nisu jednostavno uporedive. Svaka cast i Olimpiji na toliko ucesca i prolazaka u Top16 i Top8, Partizanu na Top8 i F4, to je neko vreme koje je proslo i sada treba videti ko u ovom novom sistemu moze nesto da uradi. Buducnost je jedina za sada imala priliku i nije dobro prosla (6 pobeda u 30 utakmica). 9 hours ago, goldberg said: To bi znacilo da je i ABA liga jaca nego sada, a svakako bi mogla biti jaca ako bi davala dva ucesnika EL. Da, to bi to znacilo, sto dalje implicira da se to nikada, nazalost, nece desiti. Nekada je iz regiona u EL igralo 6 klubova! 9 hours ago, goldberg said: Naravno, to su sve puste zelje, realnost je gomila klubova u zatvorenoj EL koja se ne bori ni za sta, par njih koji se bore za TOP 8 i klubovi na vrhu kojima je svejedno da li ce biti 1. ili 4. pa tankuju zavrsnicu takmicenja. Oko ovoga se slazemo. S tim da je to vise iz ugla klubova, a iz ugla navijaca uvek imas ono da ce radije gledati kako njihov underdog tim igra protiv Top4 ekipa, nego da je zavrsio igranje u grupnom delu. Sve se moze posmatrati iz vise uglova... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokodakalo Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 https://informer.rs/sport/c-zvezda/602962/sport-kosarka-crvena-zvezda-koronavirus-kino-kolom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavani Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 2 hours ago, kokodakalo said: https://informer.rs/sport/c-zvezda/602962/sport-kosarka-crvena-zvezda-koronavirus-kino-kolom Kako sad to, zar on nije jedan od onih koje je zli Radonja Silbovao. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 Kao sto je JOB bio potreban za kup, tako i Kolom moze da koristi. Luksuz je odredji ga se sada kada je prakticno finale. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavijan2 Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 (edited) 2 hours ago, Kooineeperk said: Meni je ovo jedan od naj momenata u sportu. Ovo je nesto sto ce se na ovim prostorima pominjati zauvek. Nesto zbog cega iskreno zavidim Partizanovcima (u skroz pozitivnom smislu - voleo bih da se i nama ovako nesto desilo, a ne da se vama nije desilo; gledao sam utakmicu, bio sam zaista srecan zbog ove trojke). pa malo je falilo da imamo. 1984. sut steve karadzica preko pola za titulu ostaje na prvom obrucu Edited April 25, 2021 by pavijan2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PERICA!!! Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 Kako nemamo pleja, ne bi ja njega pustio, tacnije cekao bih ga za pelejof. Ono sto Hol igra je kriminal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 4 minutes ago, pavijan2 said: pa malo je falilo da imamo. 1994. sut steve karadzica preko pola za titulu ostaje na prvom obrucu Malo fali, mnogo kvari 🙂 Tad sam bio mali, nije isto kao gledati nesto kako se desava (makar i preko TVa) i gledati to kasnije... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavijan2 Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 1 minute ago, Kooineeperk said: Malo fali, mnogo kvari 🙂 Tad sam bio mali, nije isto kao gledati nesto kako se desava (makar i preko TVa) i gledati to kasnije... poraz koji sam najteze doziveo u istoriji poraza kk cz. a nije ih malo bilo. 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosjan Willavić Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 1 minute ago, pavijan2 said: poraz koji sam najteze doziveo u istoriji poraza kk cz. a nije ih malo bilo. Je l' tad bila prica da Drazen dolazi u buduceg sampiona,ko god bio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavijan2 Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 2 minutes ago, Kosjan Willavić said: Je l' tad bila prica da Drazen dolazi u buduceg sampiona,ko god bio? nikad drazen ne bi dosao u zvezdu. a isla je kao ta prica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosjan Willavić Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 (edited) 4 minutes ago, pavijan2 said: nikad drazen ne bi dosao u zvezdu. a isla je kao ta prica. Meni je otac pricao, nemam pojma. I on je imao kosmare od te tekme 🙂 Edited April 25, 2021 by Kosjan Willavić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wingwalker Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 (edited) Kakav crni Kolom...on je sada u gorem stanju nego kada je debitovao. Finalni niz je u zadnjoj nedelji maja, možda i ranije ako finalisti opeglaju polufinalne a on tek počinje individualni trening uz nadzor...plus za očekivati je da će sada imati i zdravstvene limite. Za ono vreme koliko je igrao nije mogao da pretera deseti minut bez gutanja vazduha a nikad bio atleta pa da očekujemo da nakon upale pluća i za dve nedelje treninga bude upotrebljiv za uigravanje sa timom koji ide na do-or-die završnicu. Kada Hall-a šminkera nagaze muški i sa svojim alibi basketom istera Radonju iz pamet, moraće Walden da dere jarca na kecu vazdan...nema nam druge. Edited April 25, 2021 by Wingwalker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laki21 Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 50 minutes ago, pavijan2 said: pa malo je falilo da imamo. 1984. sut steve karadzica preko pola za titulu ostaje na prvom obrucu Izgubljeno je na 0:27 kada su promašili (ko je ovo omašio?) polaganje sa metar... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmajstor Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 3 hours ago, Cavani said: Kako sad to, zar on nije jedan od onih koje je zli Radonja Silbovao. Ja ga bio pohvalio za taj potez, kad ono ispade iznudjena odluka. 44 minutes ago, pavijan2 said: nikad drazen ne bi dosao u zvezdu. a isla je kao ta prica. Sto da ne bi? Nego, koja ono bese tekma kada je Nesa Ilic pogodio u zadnjim sekundama protiv Cibone i izbacismo ih iz plej ofa? Cini mi se da to neko polufinale bese a onda smo usrali u finalu. Ne znam dal je to ona ista utakmica gde je ostalo 2 sekunde do kraja sa Ciboninim posedom, gde je sudija zbog nekog sranja na tribinama proglasio kraj utakmice i mi dobismo. 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavijan2 Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 46 minutes ago, Laki21 said: Izgubljeno je na 0:27 kada su promašili (ko je ovo omašio?) polaganje sa metar... Polaganje + 2 skoka u napadu. Polaganje Avdija,pa Guza i Rajko Žižić. To je bilo na minut i po do kraja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts