Barkley#34 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 8 hours ago, MetalHead said: Ako imate konkretne primedbe na rad nekog moderatora, molim da mi posaljete privatnu poruku u kojoj cete sve detalje obrazloziti, ali isto tako otvorite i report (ali molim i za poruku jer ne mogu svaki report da stignem da procitam koliko ih ima). Samo nemojte nesto tipa "banovao me moderator X jer ima pik na mene" jer odluke o banovima, po ne znam koji put ovo ponavljam, ne donosi jedan moderator vec vecina moderatora. Boldovani delovi su malčice kontradiktorni a takođe pokazuju da je osnovni problem zamagljen lilnim raspravama. Elem, što bi postojao problem sa jednim modom ako su odluke zajedničke? Zato što se samo jedan mod pojavljuje da objasni odluke pa rasprava ode u drugu stranu - on vs. deo forumaša a znamo kakve razmere to može da dobije. Elem, suština problema zbog kojeg ova tema povremeno postaje hot je nezadovoljstvo načinom moderisanja (grupnog) na šta se ukazuje primerima i elaboratima na tu temu. Dakle, da zanemarimo lični aspekt rasprava, pitanje je: da li će se promeniti nešto u načinu/pristupu moderisanju, nevezano za personalitije i broj modova?
JPM Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Bilo je konkretnih primedbi, koje su mahom ignorisane, pa je preslo u frustraciju, sto je normalna posledica ignorisanja. E sad se tim istim ljudima sugerise da se smire i salju konkretne primedbe. Verovatno, da bi opet bili ignorisani. Normalno je da postoje trenuci kada niko od modova nije online, ali nije normalno da necije pitanje ili zahtev za pojasnjenjem stoji, da ne preteram, dva-tri dana bez ikakvog odgovora, pa i ako je taj odgovor "sacekaj, nismo diskutovali o tome jos uvek".
MetalHead Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago 3 hours ago, Barkley#34 said: Boldovani delovi su malčice kontradiktorni a takođe pokazuju da je osnovni problem zamagljen lilnim raspravama. Elem, što bi postojao problem sa jednim modom ako su odluke zajedničke? Zato što se samo jedan mod pojavljuje da objasni odluke pa rasprava ode u drugu stranu - on vs. deo forumaša a znamo kakve razmere to može da dobije. Nije nista kontradiktorno - moze postojati i primedba na pojedinacnog moderatora (konkretno: kako se obraca drugima, kako nastupa on licno - bilo kao moderator, bilo kao komentator na temama, da kazem kao obican korisnik) a ne samo na rad moderacije (odnosno odluke koje su donete). Razdvoj ta dva. E sad, ako se fokusiramo samo na to drugo - primedba na rad moderacije u celini, odnosno odluke koje se donose, ako mene pitas, nekada bi trebale biti i ostrije, a nekada su preostre. Ne mislim da postoji targetiran pristup da je neko povlascen a neko cesce nagrdjen, nije bas lako uvek imati ustaljen kriterijum, nemamo mi neke CIA, KGB, FBI, BIA fajlove o svima vama i ne znam kakav sistem nadgledanja i kaznjavanja. Manje-vise je to neki osecaj koji se onda uproseci na nivou moderacije. Ni forumski software nije nesto posebno izdasan da na jedan bolji nacin prikaze neku prethodnu istoriju ili da cak da preporuku za kaznu za prekrsaj. Tako da je sve vrlo subjektivno - ali opet ponvaljam - ne zavisi od jednog moderatora. 11 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Apropo kloniranja, ja sam u ovih par godina pokusala dva puta da se kloniram iz razloga sto nisam mogla da se ulogujem na moj nalog (zaboravila lozinku, neuspelo logiranje...) i ni jednom mi nije odobreno da se prikljucim forumu. Elem, samo sam zelela da vas pitam kako da se ulogujem, ne pada mi na pamet da se kloniram... Ne znam kako drugima uspeva, ali eto meni nije... Zbog prevelikog broja klonova kao i botova, radi se rucno odobravanje, proverava se IP adresa i to sto ti nije odobren nalog moze biti iz razloga sto jos nisi stigla na red ili zato sto je uoceno poklapanje odnosno kloniranje pa nije odobren klon nalog.
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kako se onda @goldberg klonirao kao @goldberg bcd jer je izgubio password? Ili, ajde jos korisnije pitanje, sta ako neko izgubi pass, pa hoce da se klonira samo da bi stavio moderaciji do znanja da je izgubio, kako bi povratio nalog? Takav ceka Godoa da ga odobrite? Mislim, ocito takav ne bi skrivao svoj IP jer mu nije interes da troluje.
MetalHead Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago 11 hours ago, Nicklord said: Mislim to što ti nemaš vremena da čitaš forum, ne znači da nisi kriv za stanje ovih par podforuma. Ako nisi imao vremena da čitaš detaljne postove i žalbe forumaša na rad moderatora tokom više meseci to znači da ti treba pomoć (ili moderaciji generalno). Ako ti nemaš vremena da čitaš reportove i moderacija nema vremena da čita reportove, za šta onda služe isti? To sto ja nemam vremena da procitam svaki report je iz razloga sto to i ne treba da radim - mesam se u rad moderacije tek kad me pitaju nesto da i ja dam misljenje. Inace se ne bavim moderisanjem i donosenjem odluka pa stoga i ne citam svaki report, vec uglavnom one na podforumima koje aktivno citam (sportski). Moderacija procita SVAKI report. Da li moderaciji treba pomoc - da, uvek je potrebna. Kad smo pitali gomilu ljudi sa sporta da pomognu sa moderisanjem, i to neke vrlo uvezene clanove, gotovo svi su nas "oduvali". Razumem, lakse je nemati obavezu, biti sa one strane gde ne moras bas ni mnogo da pazis sta pises jer te ljudi nece gledati i kroz prizmu moderatora.
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ajoj...kakav grozan nacin da saznam da ne samo da nisam uvazen clan foruma vec nisam ni medju gomilom 🙂 1
MetalHead Posted 57 minutes ago Author Posted 57 minutes ago 11 hours ago, Nicklord said: To je ono što je @DameTime napisala, nije ona mislila da će stvarno neki izbori biti. Ako 70% ljudi koji piše na ovim političkim podforumima se žali na moderaciju i ljudi konstantno odlaze, onda znači da nešto treba da se uradi. Nisam bas siguran da je 70% ljudi ali jeste primetno vece nezadovoljstvo na Politici nego recimo na Sportu. Prost je razlog za to - na Sportu imas 2 ili vise jasnih frakcija koje prosto moras da imas da ne bi bio profilisan kao klupski forum. I moderisanje tamo je nekako lezernije. Na Politici, i Drustvu generalno, zauzeli smo neke konkretnije stavove, jer bi inace postojala, kao sto generalno u drustvu i postoji, gomila ovakvih i onakvih frakcija. I to bi bilo nemoguce moderisati. I ovako je daleko kompleksnije nego recimo Sport. Imajte to na umu. I tu treba traziti razloge odlazaka, izmedju ostalog.
robespierre Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago 5 minutes ago, JPM said: Ajoj...kakav grozan nacin da saznam da ne samo da nisam uvazen clan foruma vec nisam ni medju gomilom 🙂 Može biti i do toga što si za svog forumskog vakta do sada nakupio neverovatnih dvadeset i sedam banova.
MetalHead Posted 53 minutes ago Author Posted 53 minutes ago 12 hours ago, Nicklord said: Gde su ti novi klonovi? Ljudi koji pišu na političkim podforumima su isti godinama. Tačnije, taj broj se smanjuje tokom godina. Jako retko dođe novi član pa samim tim ne može ni biti puno klonova. Neki su uhvaceni, neki budu odbijeni prilikom same registracije, neki su oznaceni kao "spavaci", cekaju da im glavni nalog bude kaznjen pa ce se aktivirati... neki se odrzavaju kvazi-aktivnim. Sve to manje-vise moze da se vidi, ali dok nemamo konkretan problem sa njima, prolaze tako malo "ispod radara" dok ne bude problema i sa njima. A "izbori" bi bili pogodan trenutak da se to sve aktivira i kao sto hulja uvozi glasace iz inostranstva ili ih premesta iz mesta u mesto, tako bi se i ovde pravio neki izborni inzenjering. Tako da - ne hvala.
JPM Posted 51 minutes ago Posted 51 minutes ago 1 minute ago, robespierre said: Može biti i do toga što si za svog forumskog vakta do sada nakupio neverovatnih dvadeset i sedam banova. Može biti, od kojih su tipa 23 čist bulšit. Nego, odgovori mi na ovo što nije bila poluzajebancija, oko povratka passworda i kloniranja.
DameTime Posted 49 minutes ago Posted 49 minutes ago 2 minutes ago, MetalHead said: A "izbori" bi bili pogodan trenutak da se to sve aktivira i kao sto hulja uvozi glasace iz inostranstva ili ih premesta iz mesta u mesto, tako bi se i ovde pravio neki izborni inzenjering. Tako da - ne hvala. Možebiti da vam je zajednička crta (ne ova izborna hehe) u moderaciji&administraciji foruma pravljenje greške u interpretaciji napisanog. A i nepriznavanje tih grešaka.
robespierre Posted 47 minutes ago Posted 47 minutes ago 2 minutes ago, JPM said: Može biti, od kojih su tipa 23 čist bulšit. Nego, odgovori mi na ovo što nije bila poluzajebancija, oko povratka passworda i kloniranja. Pa da, pogrešila centrala 23 puta. Nisam siguran šta je bilo u pitanju oko goldbergovog slučaja, ali pretpostavljam da je administrator koji odobrava naloge prepoznao nadimak dugogodišnjeg člana foruma i da mu je odobrio klon nalog po slobodnoj proceni jer je imao osnovanu sumnju šta je u pitanju.
JPM Posted 44 minutes ago Posted 44 minutes ago (edited) 3 minutes ago, robespierre said: Nisam siguran šta je bilo u pitanju oko goldbergovog slučaja, ali pretpostavljam da je administrator koji odobrava naloge prepoznao nadimak dugogodišnjeg člana foruma i da mu je odobrio klon nalog po slobodnoj proceni jer je imao osnovanu sumnju šta je u pitanju. I tako i treba da se radi. Moje sledeće pitanje je, kako da forumaš povrati nalog ako izgubi password a ne odobri mu se kreiranje novog sa istoe IP adrese, da bi obavestio moderaciju o problemu? Inače, broj banova nekog forumaša nema nikakve veze sa tim kako se on ponaša, već isključivo ima veze sa tumačenjem od strane moderacije, koja je, potpuno je jasno, nebrojano puta pokazala tendenciju ka netoleranciji i nestrpljenju, već sekla po svom nahođenju. Tako da to može i ne mora da se tumači kao grška već kao namera da se isteruje neka disciplina na određenim forumašima. Edited 41 minutes ago by JPM
MetalHead Posted 41 minutes ago Author Posted 41 minutes ago 5 hours ago, DameTime said: Ne iznenađuje me što nisi razumeo moju ironiju. Naravno da nisam mislila da se bukvalno održe nekakvi izbori, već sam se polušaljivo referisala na jednu od trenutno najaktivnijih forumskih tema i smenjivost moderacije. Koja treba da bude smenjiva i ne vidim razlog da se moderatori koji dokazano svoj "posao" ne rade kako treba drže na tom mestu. Ili smo stvarno postali Srbija na nekom mikro nivou? Tako da sve ovo što si napisao kao odgovor, sa high horse-a malo nižeg od Fensijevog, nema smisla. Ako nemaš vremena da kao administrator pratiš kvalitet rada moderacije, a neki od prethodnih puta si ovde pisao kako imaju tvoju apsolutnu podršku, na osnovu čega ti njih podržavaš? I ako oni nemaju dovoljno vremena da pažljivo čitaju forum ili su toliko zatrpani obavezama (što je takođe skroz legitimno, svako ima svoj RL), da ne mogu iole korektno da komuniciraju s nama, koji je onda smisao moderacije? p.s. Zbog bolda bih rekla da je i moja analogija dozvoljena. p.p.s. U koju demokratiju ti veruješ - u onu gde redovno ignorišete "glas" ljudi koji kreiraju sadržaj na ovom forumu i čine ga živim? Gde ne možemo da vas dozovemo ni kićenom čuturom, što bi rekla moja pokojna baba, da odgovorite na najprostija pitanja. Nema tu ironije. Formulisi ti to kako hoces, da li kao "izbore" ili sta vec, ali smenjivost moderacije na koju ti ciljas nece biti. Moderacija menja samu sebe uz moje ucesce. Sami su ljudi odlazili iz iste, osim ako i sami nisu neki prekrsaj napravili (pa i tada su sami shvatili da treba da odu). Novi clanovi su dolazili po mojoj preporuci ili preporuci drugih clanova moderacije pa cak i predloga nekih dugogodisnjih forumasa. Ako se neko seca i bio je tada tu i ucestvovao u tome, postojao je PDF Vox92 2.0 ili tako nesto gde je "glas naroda" pozvan da podeli svoje misljenje i da predloge... pretvorio se u fijasko. Umesto da pozvani ljudi iskoriste priliku i da se zaista svi potrudimo da napravimo nesto jos bolje, pretvorilo se u haos. Upiranja prstom, iznosenje nekih ideja koje nemaju veze dodira sa realnoscu i slicno. E to je "Srbija na nekom mikro nivou" - dao si im priliku, a oni gledali to da iskoriste na pogresan nacin. To je bio neki poslednji pokusaj "forumske demokratije". Od tada u tako nesto ne verujem, barem ne na ovom nivou i u ovolikom broju. Ali zato barem imamo "moderatorsku demokratiju" gde ne vidim da se desava da ukoliko nam se misljenja ne poklapaju ipak svi stanemo iza odluke vecine.
robespierre Posted 37 minutes ago Posted 37 minutes ago 1 minute ago, JPM said: I tako i treba da se radi. Moje sledeće pitanje je, kako da forumaš povrati nalog ako izgubi password a ne odobri mu se kreiranje novog sa istoe IP adrese, da bi obavestio moderaciju o problemu? Ne znam da ti dam konkretan odgovor na to pitanje, verovatno na jedan od tri načina: kreiranjem gotovo identičnog korisničkog imena sa iste IP adrese, kreiranjem novog naloga sa druge IP adrese nakon čega ćeš se privatnom porukom javiti nekome da si izgubio pasvord, ili, najjednostavnije, just don't lose the password, bro. 🙂
DameTime Posted 37 minutes ago Posted 37 minutes ago 1 minute ago, MetalHead said: Nema tu ironije. Formulisi ti to kako hoces, da li kao "izbore" ili sta vec, ali smenjivost moderacije na koju ti ciljas nece biti. Moderacija menja samu sebe uz moje ucesce. Konačno si makar iskreno odgovorio na neko pitanje i direktno pokazao kakav odnos imaš prema ovom mestu, kao i ljudima koji ovde učestvuju. U prevodu: Ja (mi) odlučujem(o), mi smo uvek u pravu i nepogrešivi. Pročitaj još jednom rečenicu "moderacija menja samu sebe uz moje učešće" i razmisli šta njome poručuješ svima nama. Što se mene tiče, zahvalna sam ti, makar više neću trošiti vreme na nešto što nema efekta.
MetalHead Posted 35 minutes ago Author Posted 35 minutes ago 12 hours ago, Malkolm Brogdon said: Izuzetno je bizarno ovo napisati na temi gde je vecina ljudi koji se zale registrovano prakticno prvog dana nastanka foruma. Nije bas, ali hajde da kazemo da jeste forumasi sa dugackim stazom, pa cak i oni koji nisu tu od prvog dana. 12 hours ago, Malkolm Brogdon said: Evo mogu ja, ne mora da bude privatna poruka. @fancy je poprilicno los moderator, i to nema veze ni sa jednim banom koji je udeljen od nastanka ovog foruma sto se mene tice, jer mi je jasno da o tome odlucuje citava moderacija. Coveku godinama ukazuju na to da komunicira izuzetno nadobudno i nadrkano, sto je i samo po sebi lose, ali je znatno gore kad dolazi sa pozicije moderatora. Ljudi su se ovde zalili X puta na razlicite stvari i on je uvek upadao sa stavom "vi nemate pojma sad ce cika fensi da vam objasni sve", sto je prilicno nepotrebno jer niko sa druge strane diskusije ne komunicira na taj nacin. Sve i da se neka diskusija zakuva, bilo medju forumasima ili medju forumasima i moderacijom, moderacija bi valjda trebalo da bude tu da deeskalira situaciju pre udeljivanja banova, a to je prakticno nemoguce kad on diskutuje sa strane moderacije jer njegova mentalna gimnastika dostojna nekoliko zlatnih medalja moze samo da dodatno istiltuje ljude koji umeju da saberu 2 i 2 pa samim tim ne moze toliko jednostavno da im se proda magla, a rekao bih da je to vecina ljudi na ovom PDF-u. Moj apel, saljite nekog drugog da diskutuje u ovakvim situacijama, ako niko nema vremena, probajte da nadjete nekog, siguran sam da je vrlo tesko naci osobu sa kojom cemo mi kao forumska rulja teze da nadjemo zajednicki jezik nego sa fensijem u ulozi moderatora. Nije ovo nikakav licni napad na njega kao coveka, sa dosta njegovih stavova se generalno slazem (osim Ricky Gervaisa), ali je izuzetno iscrpljujuce kad dodjes negde sa legitimnom primedbom koju izneses na sasvim pristojan nacin i onda se pojavi neko ko je na toliko visokom konju da moras da imas dvogled da bi ga uocio. Hvala. Ovo je konkretnije. I ovo mi je jasno. I pricano je na tu temu vec. Sto ne znaci da necemo opet.
JPM Posted 34 minutes ago Posted 34 minutes ago 1 minute ago, robespierre said: just don't lose the password, bro. 🙂 Sa ovim se slažem da je to jako teško postići, ali pitam, just in case. Ne pitam samo za sebe, šta znam, možda neko gubi lozinke na dnevnoj bazi. Uglavnom, hvala.
MetalHead Posted 26 minutes ago Author Posted 26 minutes ago 7 hours ago, Div said: Čak i da je ono najgluplje do sada napisano, prevaziđeno je odmah. Ovako obraćanje forumašima,a uobičajeno je, ponižavajuće, pokazuje da se smatra da je tojedna rulja, neodgovorna masa džabalebaroša i zgubidana, i samo zahvaljujući mudroj moderaciji i samopregornom, radu administratora ostalo je ovo što je ostalo, a šta je sa onim što je nestalo, zašto, je limoralo, to se ne pominje. Neodoljivome podseća na nešto. Postojimo zahvaljujući mudrom vođstvu, bez nas propast, sve odluke donosimo jednoglasno. Najviše volim jednoglasnost kao dokaz ispravnosti odluke. Ovakve insinuacije, ucitavanja (da forumase smatram nekom "ruljom" i sta si vec sve napisao), zatim izvodjenje nekih paraleli sa klovnovima iz politike, posebno kad dolazi od tebe, su bas ruzne... samo cu to reci. Nismo mi nikakva drzava pa da moramo da brinemo o "svim svojim gradjanima" niti sam ja neki "vodja". Drzavu ne mozes tako lako da promenis, ali kafanu mozes. Odes tamo gde se pusta tvoja muzika, gde se servira tvoje pice, sta je problem, nek kafana propadne... osim ako ti je stalo do kafane. Ali se to ne radi tako sto menjas konboara, sankera, obezbedjenje na "kafanskim izborima". Knjiga utisaka, upisano, procitano, nekada ce doci do neke promene, nekada nece. Nikakav puc, demonstracije, izbori i te "drzavotvorne" stvari ne "rade" u kafani. Kafana nije drzava. 3 hours ago, JPM said: Bilo je konkretnih primedbi, koje su mahom ignorisane, pa je preslo u frustraciju, sto je normalna posledica ignorisanja. E sad se tim istim ljudima sugerise da se smire i salju konkretne primedbe. Verovatno, da bi opet bili ignorisani. Normalno je da postoje trenuci kada niko od modova nije online, ali nije normalno da necije pitanje ili zahtev za pojasnjenjem stoji, da ne preteram, dva-tri dana bez ikakvog odgovora, pa i ako je taj odgovor "sacekaj, nismo diskutovali o tome jos uvek". Nista nije ignorisano. Pa ni tvoje nudjenje :) Kao sto sam napisao iznad - neke stvari ce uticati na promene, neke nece. Niti sve zahteva neki odgovor (pogotovo ako je ranije vec odgovoreno) ili prosto nema smisla davanja odgovora preko neke mere, jer je bilo situacija gde se to pretvaralo u "neverending story".
MetalHead Posted 16 minutes ago Author Posted 16 minutes ago 47 minutes ago, JPM said: Kako se onda @goldberg klonirao kao @goldberg bcd jer je izgubio password? Ili, ajde jos korisnije pitanje, sta ako neko izgubi pass, pa hoce da se klonira samo da bi stavio moderaciji do znanja da je izgubio, kako bi povratio nalog? Takav ceka Godoa da ga odobrite? Mislim, ocito takav ne bi skrivao svoj IP jer mu nije interes da troluje. Pa eto, pustio sam da vidim sta se desava, sto se klonirao, i dok sam se "okrenuo" on je vec napisao puno postova i odlucio da bude na novom nalogu valjda, ne secam se tacno :) u svakom slucaju nije klon koji nas brine jer je sam rekao ko je. Inace postoji forgot password opcija, ako ne stigne mail, probati pocetkom meseca opet. 44 minutes ago, JPM said: Ajoj...kakav grozan nacin da saznam da ne samo da nisam uvazen clan foruma vec nisam ni medju gomilom 🙂 Ti si se nudio, koliko se secam, na auto-moto, a ovaj slucaj kad sam pitao veliki broj ljudi ticao se kosarke ;) 1
Mina D. Harker Posted 14 minutes ago Posted 14 minutes ago Ako sam dobro shvatila, moderacija je zatvoren sistem, sami sebe biraju, sami sebe smjenjuju - vox populi ne važi? Weird flex but ok.
MetalHead Posted 12 minutes ago Author Posted 12 minutes ago 35 minutes ago, DameTime said: Možebiti da vam je zajednička crta (ne ova izborna hehe) u moderaciji&administraciji foruma pravljenje greške u interpretaciji napisanog. A i nepriznavanje tih grešaka. A mozda je problem (i) u tebi? Nikada to nisi pomislila? Sta znam, ja obicno ako me veliki broj ljudi ne razume, prvo pomislim da sam ja problem a ne da su svi drugi problem. Nekako mi je i logicno.
DameTime Posted 10 minutes ago Posted 10 minutes ago 1 minute ago, MetalHead said: A mozda je problem (i) u tebi? Nikada to nisi pomislila? Sta znam, ja obicno ako me veliki broj ljudi ne razume, prvo pomislim da sam ja problem a ne da su svi drugi problem. Nekako mi je i logicno. Naprotiv, ja nemam problem sa velikim brojem forumaša, najčešće se uspešno sporazumem. Čudno kako si stigao da doneseš ovakav zaključak, a nemaš vremena za forum.
JPM Posted 9 minutes ago Posted 9 minutes ago 2 minutes ago, Mina D. Harker said: Ako sam dobro shvatila, moderacija je zatvoren sistem, sami sebe biraju, sami sebe smjenjuju - vox populi ne važi? Weird flex but ok. Meni ovde jedno nije jasno, štobseonoreklo does not compute. Ako se svaki put kada se potegne pitanje moderisanja ovde priča o tome kako je to težak, nezahvalan posao, koji se jedva stiže, koji ti ne ostavlja vremena da budeš u svojstvu običnog doprinosioca na forumu, ako je to volonterski posao posle koga te svi mrze, zašto se pobogu onda ti ljudi toliko drže tih pozicija? Pa ja bih prvi rekao fuck it ako mi ne odgovara. Mazohisti? Ili možda neki osećaj nadmoći, o kojem je @Eddard malo prozborio, a koji prija duši i leči Ego?
le piaf Posted 8 minutes ago Posted 8 minutes ago (edited) @MetalHead Zamoliću te, da li je moguće da je jednoglasna odluka moderacije da Eddard dobije ban zbog benignog "ne seri"? Pošto smo udarili na Fancy-a, a izgleda da je 10ak moderatora demokratski - većinom, izglasalo kaznu za ovo? A nije jednoglasno bilo uklanjanje ćaci trola sa foruma dok ne eskalira u ovo? 5 minutes ago, MetalHead said: A mozda je problem (i) u tebi? Nikada to nisi pomislila? Sta znam, ja obicno ako me veliki broj ljudi ne razume, prvo pomislim da sam ja problem a ne da su svi drugi problem. Nekako mi je i logicno. Da li ovo važi i u suprotnom smeru? Kada se veliki broj ljudi žali - što je slučaj, pomislite li da je u vama problem, ili opet samo u nama? Hvala 🙂 Edited 6 minutes ago by le piaf
Recommended Posts