Eddard Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 minutes ago, fancy said: Ne, obično sam oštriji prema onima koji glasaju za režim Toliko o tome. Q.E.D. 1
Malkolm Brogdon Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, fancy said: u kome piše: Pa da druze, linkovao si JEDAN post a napisao da NIKAD nisi imao problem da priznas gresku.
fillam Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 57 minutes ago, fancy said: Ne, obično sam oštriji prema onima koji glasaju za režim. Ispratio sam celu tu diskusiju i zaista očekivao u narednim stranicama neku vrstu izvinjenja čoveku i od tebe i od Robespierre, uprkos neslaganjima u raspravi po nekim drugim pitanjima, jer, ljudski je.. Čini se da usled ličnog animnoziteta nije uloženo zrno truda da se razume kontekst, koji je pritom bio pojašnjen nakon potpuno omanutog tumačenja napisanog. Osoba A - Ne znamo još ništa o studentskoj listi. Ne očekujem puno, osim da ne dominiraju Lompari i slične budaletine, jer onda neće dobiti moj glas. Osoba B - Svestan si da u tom slučaju glasaš za režim? Osoba A - To bi bio slučaj kad bi bilo samo dve liste na izborima. Upisi su uvezani replikama, te zaista ne bi smelo da se tumači nikako drugačije, a došli smo do toga da se osobi A imputira da bi na referendumu glasao za režim, ubacuje se u 'foldere ljudskog beščašća', itd itd. Jbg, ružno je, čak i uvredljivije od mnogih stvari za koje ljudi ovde geknu, možete vi to bolje.. Edited 2 hours ago by fillam 6 1
Nicklord Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Jel ima neki drugi moderator da se uključi ovde, ili @MetalHead? Ovde stoji crno na belo bezobrazluk moderatora. Ja mislim da je osnovna stvar za moderatora da bude funkcionalno pismen ali to ovde nije slučaj. @fancy ovde piše romane o tome kako je Eddard dobio ban za "ne seri" zbog... checks notes... Eddard mu nije odgovorio na pitanje pre 3 meseca. Da ne pričam kako su dva moderatora @fancy i @robespierre vređali forumaša zato što nisu razumeli jasan tok misli, naravno prođe sve bez ikakvih posledica. Edited 2 hours ago by Nicklord 1
tomas.hokenberi Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, fancy said: Nema veze s tim. Predlog čak nije ni bio moj. (btw, tih dana - kad je taj post nastao, tj. kad se Gotivni pojavio sa svojim rešetanjem po temama sam bio duže vreme van Beograda i van foruma) Kontaktiraj svoje bivše kolege ako meni ne veruješ. Ne, nema razloga niti mi je nešto stalo do toga. Precenjuješ značaj jednog foruma u mom životu. Za odgovor na post u kome piše: Ne, obično sam oštriji prema onima koji glasaju za režim. Ovo je zaista tendeciozno tumačenje napisanog. Dovoljno je ispratiti tok rasprave i shvatiti šta je smisao rečenice u kontekstu rasprave pa makar bila nemušto napisana. Smatram da bi moderator morao da ima malo više integriteta i nepristrasnosti, kao i sposobnosti razumevanja napisanog. Da imaš trunku integriteta prvo bi se izvinio a zatim "dao ostavku" na mesto moderatora. 3
Mina D. Harker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nespremnost da se prizna greška, sasluša sagovornik (npr ona fensijeva "šala" upućena meni za mene nije šala, što sam i jasno napisala) ili kaže "izvini" je stvarno problem.
fancy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, Mina D. Harker said: ona fensijeva "šala" upućena meni za mene nije šala, što sam i jasno napisala Ako si mislila da nisam razumeo tvoju šalu i nadovezao se na nju nego baš imao želju / nameru da te počastim uvredom da si jeftina žena / osoba, onda - izvini. Što se tiče 59 minutes ago, fillam said: Osoba A - Ne znamo još ništa o studentskoj listi. Ne očekujem puno, osim da ne dominiraju Lompari i slične budaletine, jer onda neće dobiti moj glas. Osoba B - Svestan si da u tom slučaju glasaš za režim? Osoba A - To bi bio slučaj kad bi bilo samo dve liste na izborima. Sasvim sam dobro razumeo kontekst (to je pisalo i originalnom postu) i kao što 2000. nisam imao razumevanja za one koji nisu bili na strani DOS-a tako ni danas ne razumem one kojima razni likovi smetaju da budu na strani jedinstvene (studentske?) liste protiv SNS. Nemam ja problem s tim da neko samo napiše da će da glasa za SNS, oni imaju onoliko glasača... to nije nikakvo čudo i o tome se ovde ne radi.
Eddard Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, fancy said: tako ni danas ne razumem one kojima razni likovi smetaju da budu na strani jedinstvene (studentske?) liste protiv SNS. Eto, sam si dokazao moju tvrdnju, hvala 🤣. 1 1
Mina D. Harker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 12 minutes ago, fancy said: Ako si mislila da nisam razumeo tvoju šalu i nadovezao se na nju nego baš imao želju / nameru da te počastim uvredom da si jeftina žena / osoba, onda - izvini. Ili u prevodu: sorry if you felt that way. Nije pravo izvinjenje, but I'll take it. Baby fancy steps
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nevezano za forum tj. to da li su u pitanju moderatori ili mi obični (forumski) smrtnici, ljudi često percipiraju da je prisustvo ili nedostatak namere da se uvredi ono što definiše uvredu. Ne kaže se za džabe da su reči najjače oružje i da duboko ranjavaju. Nešto što je nama light i napisano bez loše namere, nekom može biti uvredljivo, pogotovo kad su u pitanju emocionalno šaržirani izrazi poput "jeftin/a si". Nemaš nameru da uvrediš, super, good for you, ali ako neko iskomunicira da mu je to bilo povređujuće i ti nastavljaš da se braniš, bez da validiraš osećanje te osobe... jebiga baš. 5
fancy Posted 56 minutes ago Posted 56 minutes ago 1 minute ago, Mina D. Harker said: li u prevodu: sorry if you felt that way. Ma ne nije. Nisam shvatio da sam te uvredio, mislio sam da se zezamo, nije sve ovde na krv i nož.... i da si shvatila da se nadovezujem (kako bih se svakom prijatelju nadovezao) na fazon sa roštiljem i pivom (tipa - "daj bre, šta ćeš tamo, prodaješ se za roštilj i pivo") kao kad bi neko i meni isto to rekao... zezanje na račun 3. strane. Ali OK, mi nismo prijatelji, ne poznajemo se, zato bez ograda i baby steps - izvini. To je problem s forumima, pomisliš da si s nekim prijatelj samo iz online komunikacije, a u stvari daleko si od toga, zato - izvini još jednom. Bez ograda. 🤷♂️ 6
JPM Posted 55 minutes ago Posted 55 minutes ago 4 minutes ago, DameTime said: jebiga baš. Tad prelazi u svesno vredjanje.
DameTime Posted 49 minutes ago Posted 49 minutes ago 5 minutes ago, JPM said: Tad prelazi u svesno vredjanje. Ne nužno. Mnogi ljudi jednostavno nisu naučeni da asertivno komuniciraju, kao ni da se decentriraju od sopstvenog iskustva tj. stave u tuđe cipele. Neki će se na koncu direktno izviniti, kao Fancy sad, neki neće nikada. 3
JPM Posted 45 minutes ago Posted 45 minutes ago Nevezano sa Fancya, ja sam kucao upis dok se on izvinjavao 😁 Smatram da ako ti neko kaze da ga nesto vredja a tebe nista ne kosta da prestanes, treba bar da prestanes. Ima ovde mnogo gorih od toga, ljudi koji stalkuju da bi se podsmevali, i evo i dalje su nekaznjeni.
fancy Posted 41 minutes ago Posted 41 minutes ago 19 minutes ago, DameTime said: Ne kaže se za džabe da su reči najjače oružje i da duboko ranjavaju. I reči, a bogami i nedostatak istih nekad čak i više. Nije za ovu temu, al mi je nešto sveže u životu pa sam morao da se nadovežem. 1
DameTime Posted 36 minutes ago Posted 36 minutes ago 4 minutes ago, fancy said: I reči, a bogami i nedostatak istih nekad čak i više. Nije za ovu temu, al mi je nešto sveže u životu pa sam morao da se nadovežem. I can relate. 1
tomas.hokenberi Posted 29 minutes ago Posted 29 minutes ago 46 minutes ago, fancy said: Ako si mislila da nisam razumeo tvoju šalu i nadovezao se na nju nego baš imao želju / nameru da te počastim uvredom da si jeftina žena / osoba, onda - izvini. Što se tiče Sasvim sam dobro razumeo kontekst (to je pisalo i originalnom postu) i kao što 2000. nisam imao razumevanja za one koji nisu bili na strani DOS-a tako ni danas ne razumem one kojima razni likovi smetaju da budu na strani jedinstvene (studentske?) liste protiv SNS. Nemam ja problem s tim da neko samo napiše da će da glasa za SNS, oni imaju onoliko glasača... to nije nikakvo čudo i o tome se ovde ne radi. Proglašavaš svoj stav za nepobitnu istinu. Ljudi koji su preživeli zadnjih 30+ u Srbiji, i bilo kome i bilo čemu daju unapred apsolutno i bezuslovno poverenje apsolutno ništa nisu naučili za tih 30 godina.
fancy Posted 24 minutes ago Posted 24 minutes ago 2 minutes ago, tomas.hokenberi said: Proglašavaš svoj stav za nepobitnu istinu. Ne, nikako. Moj stav je samo moj stav. Ostalo je za drugu temu.
Mina D. Harker Posted 11 minutes ago Posted 11 minutes ago 35 minutes ago, DameTime said: Ne nužno. Mnogi ljudi jednostavno nisu naučeni da asertivno komuniciraju, kao ni da se decentriraju od sopstvenog iskustva tj. stave u tuđe cipele. Neki će se na koncu direktno izviniti, kao Fancy sad, neki neće nikada. Ma imam ja i u porodici *onoliko* ljudi koji nemaju riječ izvini u rečniku. I sve ostalo što si navela. Nije džaba dobri Elton Džon pjevao "sorry seems to be the hardest word". I jeste, tako jednostavna riječ koja dosta rešava ili deeskalira kad je iskreno izgovorena, ali mora iznova da se uči i primjenjuje.
Recommended Posts