Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Iryna Zarutska said:

Naša grupa igra u Herningu, u Danskoj, kakav domaći teren?

Od 9k u hali je bilo 8k Nemaca. Spiker tekme javio da je ovo bila najposećenija utakmica ikada u Danskoj bez da je igrao danski klub ili selekcija.

Ovo je bilo kao da se igralo u Flensburgu.

Posted
5 hours ago, Iryna Zarutska said:

Naša grupa igra u Herningu, u Danskoj, kakav domaći teren?

Mislio sam na navijače, hala je bila prepuna svi u belim dresovima svoje repke su bili, rukomet je u Nemačkoj odmah nakon fudbala najpopularniji sport.

Posted (edited)
6 hours ago, Perkos2 said:

Kos bi značio a Milosavljević i ne baš mnogo u napadu. Borzaš bi morao bolje, tu nam nedostaje 3-5 golova po utakmici. Čitao sam da Hrvati hvale Cenića koji igra u njihom klubu Nexe i da je i on dobar srednji bek. Mene najviše pkaše braća Ilić, imamo li nekoh na tom levom krilu od mlađih 

Cenic je odličan potencijal, pravio je velike probleme Partizanu u grupi, za pojmove rukometa i dalje je vrlo mlad, za 1-2g verujem da moze u bundesu biti.

6 hours ago, Perkos2 said:

Edited by Tex_Willer
Posted

E da vidimo sad protiv Austrije, dešavalo nam se i pre da dobijemo nekoga neočekivano(ne ovako jaku ekipu) pa onda kada treba za prolaz sve upropastimo

Posted

Au al' ste se nalozili nakon jedne naucno-fantasticne pobede na krilima golmana i samoubistva Nemaca. :lol_2:  

Gledao sam prvo poluvreme malo, onoliko tehnicki gresaka ne prave ni latino reprezentacije kad dodju na SP. Sledi kao i uvek bolno prizemljenje od prosecnih Austrijanaca. 

Ovaj tim je jezivo limitiran na svim pozicijama osim dve, a proradice i dobro poznati srpski mentalitet.

• Ruke su vam krvave! 1
Posted
10 minutes ago, MrTripleDouble said:

Au al' ste se nalozili nakon jedne naucno-fantasticne pobede na krilima golmana i samoubistva Nemaca. :lol_2:  

Gledao sam prvo poluvreme malo, onoliko tehnicki gresaka ne prave ni latino reprezentacije kad dodju na SP. Sledi kao i uvek bolno prizemljenje od prosecnih Austrijanaca. 

Ovaj tim je jezivo limitiran na svim pozicijama osim dve, a proradice i dobro poznati srpski mentalitet.

Moguć je i takav scenario, Austrija nije neka vreća za udaranje a i vidi neku svoju šansu ako pobedini poklopi joj se rezultat tj pobeda Španije nad Nemačkom. Naši moraju da odigraju na 100% ako hoće pobedu. Da li mogu videćemo u ponedeljak. Juče su bili super i to treba pohvaliti i nadati se da mogu u kontinuitetu da odigraju tako.

Posted

Ali slusam dan posle Spanije "Vreme sporta i razonode" u kolima i javlja se Veselin Vukovic koji prica kako ce uvek braniti tezu da nama ne treba trener stranac jer "ne poznaje nasu istoriju" 😂 Ajde majke ti, samo se ti i Jovica Cvetkovic rotirajte na klupi i uspesi su nam zagarantovani. 

Posted

Ovo kratko loženje proizilazi iz svesti da je od esencijalne važnosti za opstanak rukometa da počnemo da pobeđujemo velikane na EP i SP. I da tim malim koracima vraćamo vrlo sport bitan u kuće i sledećih generacija. A imamo više nego solidne fizičke predispozicije, istoriju uspeha, velikih majstora, plus unutrašnjost koja vapi za jačom ligom i punim halama (umesto praćenja isključivo fudbala i košarke/ ž odbojke) itd. Momcima još jednom svaka čast i samo mirne glave i discipline da se razbije i ta Austrija. 

Posted

Utakmica sa Austrijom nije samo borba za drugu fazu, to je utakmica koja bi mogla promijeniti tok srpskog rukometa u narednim godinama. Ako izgubimo, odosmo 5 koraka u nazada. A ako dobijemo loženje na max, plus na sve to i u toj drugoj fazi imamo pravo sa svima se palit da možemo. I sa špancima smo odigrali dobru utakmicu, tud je presudio naš sindrom kojeg vučemo zadnjih 15 godina. Mislio sam iskreno da ce proradit i protiv Njemacke al dobro je.

• Ha-ha 1
Posted

A u drugom krugu, ako prođemo, Danska, Francuska, Norveška i Portugalija. Žreb nas poslužio ko obešenog konopac.

Glavni plus prolaska dalje je što bi trebalo onda da budemo nosioci u žrebu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, teoretski lakši protivnik. Propustili smo ne znam više koliko Svetskih u poslednje vreme.

Posted

Sad sam pogledao drugo poluvreme. Nije ni cudo sto se narod onoliko nalozio nakon onakvog prenosa komentatorskog dvojca kao da su prenosili finale intergalaktickih igara. :lol_2:

Svaka njima cast na entuzijazmu, znam koliko vole rukomet. Valjda se ne useru ovi nasi sad ko po navici kada dodje stani-pani.

Posted
20 minutes ago, crni96 said:

Dobijamo Norvešku i Portugal.

Prvo Austriju, pa cemo videti. Inace i Austrija moze da prodje dalje, a scenarijo za to je da nas pobede +4, a da Nemacka izgubi od Spanije. Tako da ni za njih nece biti revijalna utakmica sto je verovatno i bolje za nas. 

Posted

Prosle godine sam nas gledao sa Norveškom. Znam da smo prosuli 2 razlike za 30 sekundi, tako nesto je bilo

Mozda nam se vrati...

Posted
2 hours ago, crni96 said:

Prosle godine sam nas gledao sa Norveškom. Znam da smo prosuli 2 razlike za 30 sekundi, tako nesto je bilo

Mozda nam se vrati...

Мислим да је то било са Исландом не са Норвешком.

Posted

Knor je strasan igrac, Volf je razbojnik i cudoviste na golu Nemacke ali zato su tu Pesmalbek i Milosavljev i cela ekipa.

Bravo za Srbiju!!! Srecno

Posted
16 hours ago, BattleBender said:

Moram da priznam da 10ak godina nisam gledao rukomet, do ovog prvenstva. I mogu da primetim da se znatno poboljsao sport, mnogo je to brze i fluidnije.

Ne znam da li je to generalno svuda tako, i da li je sam moderan rukomet slican ovome sto sam gledao na ovom prvenstvu...

Svaka cast momcima, junacka borba.

Zna lepo da zavoza rukomet kad je uzbudljivo. I dalje se secam kad sam kao klinac išao na Želju, mnogo to zna da bude uzbudljivo.

Ja kao veliki poznavalac, gledam EP, SP i OI 😄 mogu da kažem da je primetno rukomet postao bolji tokom godina. Promenili su par pravila, ubrzali igru i mnogo lakše kažnjavaju za jači kontakt i dosta su fizički spremniji igrači nego pre (a nije da nisu bili pre) 

Posted

Ono što je nas kočilo decenijama je navika trenera a bogami i igrača da jedni igraju odbranu a drugi napad. Prošla su ta vremena sad igrač mora da je dobar u oba segmenta pošto sd ne stiže praviti više od jedne izmene a i ta obično bude kažnjena. Zato su nam rak rana Ilići ali se nadam da austrijski selektor to ne kazni. Za sčedeće takmičenje mora barem jedno bolje krilo na tu poziciju.