Jump to content

Tenis u doba Korone

gggggggg

Recommended Posts

Lajovic: https://sportklub.rs/tenis/atp/lajovic-menjace-se-pravila-za-vakcinisane-igrace/

„Dosta igrača pokušava da se vakciniše. Ipak, mnogi imaju problem s tim da dođu do red. Nema toliko vakcina, ide se po starosti, a kod nas imamo sreću da možemo da se vakcinišemo. Takođe, može da se organizuje vakcinacija i u saradnji s Olimpijskim komitetom. Ja primam drugu dozu tokom Srbija opena“, ističe Duci i dodaje:

„Svako ima svoje mišljenje, ali ja verujem da je potrebno da se vakcinišemo kako bi se suzbila ili ograničila pandemija. ATP ima pozitivan stav prema vakcinaciji i menjaju neka pravila za igrače i ljude iz timova koji su vakcinisani. Mislim da će se još dosta protokola promeniti u narednih nekoliko meseci. Mislim da ATP pokušava da nađe i neke vakcine za igrače, ali ne znam kako stoje po tom pitanju“.

• Like 2
  • Love 2

Baš zvuči depresivno . Zato ne treba sve uzimati zdravo za gotovo kada su vrhunski sportisti (koliko god se neosnovano podižu na pijedestal uzora )

u pitanju i oni su samo ljudi i različito reaguju na stresne situacije Nije im jednostavno živeti, putovati raditi u ovom vremenu. Pomislite samo koliko testova na koronu su uradili. Na stranu ne baš prijatne senzacije, očekivanje rezultata, odvojenosti od porodice, prijatelja.. 

• Like 2

13 hours ago, wwww said:

I Per je rekao da mu se cini kao da igra na groblju.. 

Bilo im je tesko i pre, ko cergari stalno u pokretu, a sad jos vise. 

Ne samo sto ne mogu izaci na veceru, prosetati gradom, otici na plazu nego pocinju da zaziru jedan od drugoga. Ne smes stati porazgovarati sa kolegom jer ne znas dal je mozda pozitivam i sutra neko objavi sliku kako ste se juce rukovali i evo te za cas u karantinu...

• Like 1

On 4/14/2021 at 9:09 PM, wwww said:

Uz sve ovo, stigla su ga vrv i ogromna ocekivanja teniske javnosti, narocito jer je sad osvajac slema. Nadam se da ce se resetovati mentalno i opet biti onaj stari. Meni on deluje kao dobrica i vaspitan covek,ako je neko morao da uzme USO kada je Novak diskvalifikovan,drago mi je sto je to bio Dominik.

• Like 10

Novak bi bas mogao sve lepo da zezne ako bi se vakcinisao sad posle SO (mozda inkognito), pa onda posle Rima javno 2. dozu :classic_biggrin:  Do tad bi vec ATP trebalo da smisli neke protokole za vakcinisane igrace u smislu da ne moraju da budu u definisanom hotelu, vec mogu i u privatnom smestaju. A i GS-ovi bi mogli tako nesto da odluce, RG i Wimbldon. Bas bi bila fora da Novak moze da bude u privatnim smestaju a Rafa i Fed moraju u hotel :classic_biggrin::wicked: narocito u Londonu.

No, tvrdoglav je i bandoglav, pa se nece vakcinisati. :classic_dry:

• Like 1

pa u sustini je mogao da se vakcinise kad i Krajinovic i Lajovic (a da ne poremeti igranje turnira), druga mogucnost je sad posle SO:

pod pretpostavkom da igra u nedelju, mogao bi ili tad ili u ponedeljak da se vakcinise. onda bi odmarao 2 dana i polako poceo pripreme za Madrid. Potom bi posle Rima uzeo 2. dozu (tad je valjda jaca reakcija kod P&B vakcine) i imao bi onda 2 sedmice do RG. Taman na vreme da se stvore antitela koja ga oslobadjaju karanitina na RG, a trebalo bi onda da tako bude i za Wimbldon.

To je prica u odnosu na trenutno stanje stvari.

Kad shvati da ce bez vakcine teze ili nikako nastaviti tenisku(e) sezonu(e),itkako ce se vakcinisati. Slicno kao onomad sa povredom lakta:kad je shvatio da bez operacije nema potpunog oporavka,pa samim tim ni vrhunskih rezultata,odleteo je prvim avionom za Svicu. Slicno ce biti i sa ovom pricom. A dotle cemo se naslusati ovakvih lupetanja..

• Like 2