Contador54 Posted April 16 Posted April 16 Sezona je takva da se bodovi lagano prosipaju i protiv uslovno receno manjih ekipa, ne samo u derbijima. Posebno bi se to moglo desiti protiv Istre i Slavena jer ono sto su zeleno-zuti pokazali i polufinalu kupa i protiv Dinamo je verovatno najbolja trenutna forma od svih ekipa. Rijeka svakako ima najtezi raspored, ali se nadam se kockice mogu tako poklopiti da se titula slavi na Rujevici 24.5.
Bugl Khan Posted April 17 Posted April 17 Dal' je realno kakav je ugovor Ronaldo potpisao. 200M po sezoni.
goldberg bcd Posted April 21 Posted April 21 Rijeka je tu najlosija i pravo cudo je sto su i skupili i ovoliko bodova koliko imaju. Defitinvno su im rezultati mnogo bolji od igre - gledao sam ih vise puta, poslednji put protiv Varazdina kod kuce i gosti su ih razbili nakon sto je Radeljic dobio crveni karton, pogodili i precku i onda jedna kontra u 92. minutu i Menalo dupli pas sa Frukom i onakav gol. Naravno, posle su lagano izgubili u Puli. Njihov problem je sto imaju samo 9-10 igraca koji imaju nivo potreban za igranje i ovakvog HNL, da im igra samo druga postava ispali bi iz lige. Zato se i Hajduk i Dinamo bas blamiraju iz kola u kolo. Nikad nisu bili losiji (zapravo Dinamo, za Hajduk pricam za poslednjih 4-5 sezona), ali ni Istra i Slaven Belupo nikada nisu igrali bolje, uopste je cela liga osim Dinama i Osijeka na nekom svom vrhuncu. Gorica i Lokomotiva takodje imaju dobre timove, Sibenik je avion za Rudes i Dragovoljac. Sto se tice predvidjanja, Rijeka ima 56 bodova, Hajduk isto 56, Dinamo 52. Rijeka ce biti bolja od oba rivala u medjusobnom skoru, ali ide i jednima i drugima u goste. Mislim da ce Dinamo to na kraju preokrenuti osim u slucaju da jedan od njihova dva rivala ne poludi i napravi dobru seriju. 1
Drug Crni Posted April 22 Author Posted April 22 Čini mi se kako se niko ove sezone nije raspao kao PSV. Na ulasku u 2025. godinu imao je nekih 7,8 bodova prednosti nad Ajaksom, a sad valjda zaostaje 9. Pri tome, po mom mišljenju, ima kvalitetniju ekipu i bolje igrače. 2
Bugl Khan Posted April 23 Posted April 23 On 4/22/2025 at 12:45 AM, goldberg bcd said: Rijeka je tu najlosija i pravo cudo je sto su i skupili i ovoliko bodova koliko imaju. Defitinvno su im rezultati mnogo bolji od igre - gledao sam ih vise puta, poslednji put protiv Varazdina kod kuce i gosti su ih razbili nakon sto je Radeljic dobio crveni karton, pogodili i precku i onda jedna kontra u 92. minutu i Menalo dupli pas sa Frukom i onakav gol. Naravno, posle su lagano izgubili u Puli. Njihov problem je sto imaju samo 9-10 igraca koji imaju nivo potreban za igranje i ovakvog HNL, da im igra samo druga postava ispali bi iz lige. Zato se i Hajduk i Dinamo bas blamiraju iz kola u kolo. Nikad nisu bili losiji (zapravo Dinamo, za Hajduk pricam za poslednjih 4-5 sezona), ali ni Istra i Slaven Belupo nikada nisu igrali bolje, uopste je cela liga osim Dinama i Osijeka na nekom svom vrhuncu. Gorica i Lokomotiva takodje imaju dobre timove, Sibenik je avion za Rudes i Dragovoljac. Sto se tice predvidjanja, Rijeka ima 56 bodova, Hajduk isto 56, Dinamo 52. Rijeka ce biti bolja od oba rivala u medjusobnom skoru, ali ide i jednima i drugima u goste. Mislim da ce Dinamo to na kraju preokrenuti osim u slucaju da jedan od njihova dva rivala ne poludi i napravi dobru seriju. Tovari su gotovi. Njima je u glavi već kako će opet sve prosut. Rijeka je opasna, ali ne vjerujem. Mislim da se od one "A šta ako uspijemo" presice nešto promjenilo. E da, Boban se vraća u klub. Nakon što nakon nekoliko godina daš otkaz u UEFAi, radiš u MIlanu s Maldinijem, u Dinamo ne dolaziš kokošarit. Tako da sam za njega siguran da neće bit figura.
Drug Crni Posted April 23 Author Posted April 23 Hoće Dinamo da preda titulu Hajduku, ali ne da se ni Hajduk..uzvraća jako sa kiksevima. Kakav cripple fight u Hrvatskoj za titulu 1
Bluecuracao2 Posted April 23 Posted April 23 @Bugl Khan, molim te, o čemu se radi kod vas u prvenstvu? Da li postoji neka kazna za osvajača titule? Pratim intenzivnije u poslednjih par kola HNL, gledam prenose i sve ovo mi je neverovatno.
Bugl Khan Posted April 23 Posted April 23 (edited) 1 hour ago, Bluecuracao2 said: @Bugl Khan, molim te, o čemu se radi kod vas u prvenstvu? Da li postoji neka kazna za osvajača titule? Pratim intenzivnije u poslednjih par kola HNL, gledam prenose i sve ovo mi je neverovatno. Nije prva takva sezona. To traje zadnje 3 ili 4 sezone. Prošle je Dinamo uzeo 3 kola prije kraja, dve prije toga je uzeo kolo prije kraja itd. Rijeka je imala titulu u rukama jedne sezone, Osijek ju je imao u rukama jedne (oni su zapucali jedno 5-6 penala u borbi za naslov, većinu za pobjedu), a Hajduk je 2 ili 3 puta bio siguran prvak za vrijeme zimske pauze...Rijeka je prošle sezone na okrutan način ostala bez naslova. Uništili su Dinamo na Rujevici, poveli 1:0, imali zicere nakon toga...Onda je njihov golman postavio živi zid na stedinu gola, Petković ga prebacio, 1:1. Rijeka je nastavila napadat, pogodila je stativu, imala još šansi...Ali jedna kontra i 1:2. 2 udarca u okvir, titula, doviđenja. A najgore je što su mogli ići na x da stoper Rijeke na Maksimiru u 90+ nije šakom u glavu, u svojih 16 metara, udario igrača Dinama iz čista mira. Tu je umjesto 3 boda Rijeka odnijela 1. 2 hours ago, Valensija said: Kako je Rijeka ovo lagano prodala. 😂 Osječani mrze Rijeku. Žive u nekom uvjerenju da su oni trebali imati naslov i 6-7 kupova. Baš ih ne podnose. Priča im je kao "kako ovi Riječani, 10 puta jadniji od nas, uzimaju trofeje, a mi ništa?". Naravno, Dinamo i suci su krivi za sve. Edited April 23 by Bugl Khan 1 1
goldberg bcd Posted April 23 Posted April 23 Realno, Dinamo je ocajan ove sezone, a drugi klubovi su ipak sve bolji. Sta reci kada nisu nista mogli ni Gorici, kad su u tri gostovanja u Puli, Varazdinu i Gorici osvojili samo bod? Rijeka mi deluje kao da je od nje jedino Sibenik trenutno gori, nema to veze sa motivom Osijeka koji je inace lagano dva puta izgubio od Rijeka na "Pampasu". U poslednjih pet kola, Rijeka je dobila Lokomotivu i Varazdin (utisak je kao da je Albanija u devedesetom minutu meca dosla do pobede iz jedne kontre protiv Portugala, toliko je Varazdin bio dominantan) i izgubila od Rijeke, Slaven Belupa i Osijeka. Samo ocajna sezona Dinama i Hajduka ih i dalje drzi na prvom mestu. Problem i za Hajduk i za Rijeku je sto je ovo najbolji Slaven Belupo i najbolja Istra u poslednjih ko zna koliko sezona. Varazdin, Gorica i Lokomotiva su takvi da bi se Partizan kod nas mucio da ih dobije. Zapravo, mislim da bi Partizan u hrvatskoj ligi bio 6.-8. na tabeli. Jer, Partizan je ekipa koja stalno igra isto, nesto jalovo napada, a to je poslastica za Lokomotive, Gorice, Istre i Varazdine. Ono sto je takodje retkost je da su tu tri nikad losija kandidata za titulu (sa 15 pobeda u 31 kola, manje od 50%), tri ekipe koje se bore za 4. mesto (SB 44, Istra 41, Varazdin 41) i cetiri ekipe koje se bore za opstanak (Sibenik 28, Lokomotiva 33, Osijek 34, Gorica 35). Bukvalno svako ima za sta da igra do kraja lige.
Azazelkg Posted April 24 Posted April 24 9 hours ago, goldberg bcd said: Rijeka je dobila Lokomotivu i Varazdin (utisak je kao da je Albanija u devedesetom minutu meca dosla do pobede iz jedne kontre protiv Portugala, toliko je Varazdin bio dominantan) i izgubila od Rijeke, Slaven Belupa i Osijeka. Hm 🤔.
Bugl Khan Posted April 24 Posted April 24 11 hours ago, goldberg bcd said: Rijeka mi deluje kao da je od nje jedino Sibenik trenutno gori, nema to veze sa motivom Osijeka koji je inace lagano dva puta izgubio od Rijeka na "Pampasu". U poslednjih pet kola, Rijeka je dobila Lokomotivu i Varazdin (utisak je kao da je Albanija u devedesetom minutu meca dosla do pobede iz jedne kontre protiv Portugala, toliko je Varazdin bio dominantan) i izgubila od Rijeke, Slaven Belupa i Osijeka. Samo ocajna sezona Dinama i Hajduka ih i dalje drzi na prvom mestu. Ali zato nisu niti jednom izgubili na Rujevici.
Contador54 Posted April 24 Posted April 24 (edited) Nakon prva dva jucerasnja meca, bio sam misljenja da Rijeka moze uzeti titulu ako bi dobila Osijek. Plus 7 u odnosu na Dinamo na 5 kola do kraja je mogla biti prednost koja obezbedjuje mirnu zavrsnicu i pored dva derbi gostovanja. Hajduk mi i dalje izgleda kao ekipa koju pritisak izjeda i kao neko ko ce pre pobediti u velikom derbiju nego li u Osijeku. Suma sumarum, Djalovic mora nekako prodrmati tim i naspanovati ih da uzmu makar bod u Maksimiru. Iz ovog ugla, deluje kao nemoguca misija. Ali citava sezona je ionako nerealna, mozda se preobrazaj Rijeke desi bas ovog vikenda. Edited April 24 by Contador54
goldberg bcd Posted Sunday at 10:28 PM Posted Sunday at 10:28 PM On 4/24/2025 at 10:10 AM, Azazelkg said: Hm 🤔. Trebalo je da pise Istre. Hvala na ispravci. Hajduk je opet uspeo da izgubi bodove, ovog puta od polumrtvog Osijeka. U poslednja cetiri meca, dva remija (jedan izvucen na jedvite jade u 97. minutu), dva poraza, tri crvena kartona na tri od ta cetiri meca. Jasno je da ova ekipa Hajduka nema ni trenera ni sistem igre ni mnogo kvalitetnih igraca koji prave razliku, ali je jasno da je HNL jako tesko takmicenje. Hajduku osim protiv Sibenika kod kuce nijedna pobeda nije garantovana. Dinamo - Rijeka 1:0, ocekivano. Duje Cop je mogao da izjednaci rezultat prelepim udarcem sa leve strane, ali je Nevistic krajnjim naporima dotakao loptu i ona je onda zavrsila na desnoj stativi i odbila se sa strane. Trenutno: Rijeka (56): GORICA, sibenik, hajduk, SLAVEN BELUPO - bez Fruka protiv Gorice, ali je Gorica kriminalan gost. Rijeci je 6 poena u naredna dva meca pod moranje, vise nece moci da se provlace tako sto i konkurenti gube bodove. U svakom drugom scenariju nemaju sta da traze. Odgovaralo bi im da Dinamo dobije Hajduk jer bi dva kola pre kraj situacija na tabeli bila Rij 62, Din 61, Haj 59 i onda bi Hajduk morao da gine da bi Dinamo osvojio titulu, to se desiti nece. Hajduk(56): DINAMO, gorica, RIJEKA, sibenik - poslednji mec je zicer jer ce Sibenik do tada ispasti. U derbijima kod kuce moraju osvojiti minimum cetiri boda. Recimo, u slucaju da remiziraju sa Dinamom imali bi ogroman pritisak u naredna dva meca protiv Gorice i Rijeke, ali sa 6 bodova bi sigurno bili sampioni. Sa pobedom protiv Dinama mogli bi i da se opuste i dozvole sebi i jedan kiks u naredna dva kola. Dinamo (55): Smanjili su zaostatak za Hajdukom sa 8 na samo jedan bod. Bilo je 54-53-46 pre samo cetiri kola, sada je 56-56-55. Ipak, jasno je da su sa porazom u Splitu otpisani. Sa druge strane, sa pobedom su pred vratima raja, potrebno bi bilo samo da Rijeka jos jednom kiksa.
Bugl Khan Posted Tuesday at 11:06 AM Posted Tuesday at 11:06 AM On 4/28/2025 at 12:28 AM, goldberg bcd said: Hajduk(56): DINAMO, gorica, RIJEKA, sibenik - poslednji mec je zicer jer ce Sibenik do tada ispasti. U derbijima kod kuce moraju osvojiti minimum cetiri boda. Recimo, u slucaju da remiziraju sa Dinamom imali bi ogroman pritisak u naredna dva meca protiv Gorice i Rijeke, ali sa 6 bodova bi sigurno bili sampioni. Sa pobedom protiv Dinama mogli bi i da se opuste i dozvole sebi i jedan kiks u naredna dva kola. Šibenik koji bi pobjedom ili nerješenim na Poljudu mogao Dinamu donjeti naslov prvaka je zicer za Hajduk?
Recommended Posts