Jump to content

Epidemija koronavirusa (Covid-19 / SARS-Cov2) - dnevne aktuelnosti iz zemlje i sveta

Message added by Eddard

Dragi forumaši, molimo vas da u vreme ove krize ostanemo prisebni i racionalni i da pisanjem na ovoj temi ne dođemo u situaciju da naudimo nekome. Stoga:

- nemojte davati savete za uzimanje lekova i bilo kakvu terapiju, čak i ako ste zdravstveni radnik - jedini ispravni put za sve one koji eventualno osećaju simptome je da se jave svom lekaru ili na neki od telefonskih brojeva koji su za to predviđeni.

- takođe - ne uzimajte lekove napamet! Ni one proverene, ni one potencijalne - obratite se svom lekaru!

- nemojte prenositi neproverene informacije koje bi mogle nekoga da dovedu u zabludu i eventualno mu načine štetu. Znamo da je u moru informacija po pitanju ove situacije jako teško isfiltrirati one koje su lažne, pogrešne ili zlonamerne, ali potrudite se - radi se o zdravlju svih nas. Pokušajte da informacije sa kojekakvih obskurnih sajtova i sumnjivih izvora ne prenosite. Ili ih prvo proverite pre nego što ih prenesete.

- potrudite se da ne dižete paniku svojim postovima - ostanimo mirni i racionalni.

- aktivno propagiranje naučno neutemeljenih (između ostalih i antivaxxerskih) stavova i pozivanje na nevakcinisanje bazirano na njima nećemo tolerisati.

Budimo dostojanstveni u ovoj krizi, ovakve situacije su ogledalo svih nas. 

Hvala na razumevanju.

Vaš tim Vox92

Vakcinacija  

194 members have voted

1. 1. Da li ste vakcinisani protiv Coronavirus-a i kojom vakcinom?

• Pfizer/Biontech
    • Sinopharm
    • Sputnik V
    • Moderna
    • AstraZeneca/Oxford
    • Johnson & Johnson
    • Nisam i ne želim da se vakcinišem
    • Nisam još sigurna/an da li ću se vakcinisati
    • Preležao/la sam Covid-19, pa čekam da vidim da li i kada ću da se vakcinišem

Recommended Posts

Posted
38 minutes ago, Eddard said:

@Angelia

A da ne misliš ti na Džoleta i Sladžu emoji16.png? Ja mislim da ovi Đani i Slađa nisu ni postojali pre 15 godina...

Jes u pravu si, a ovi su neki drugi? 

Eto koliko ja pravim medijsku scenu 😂

• Ha-ha 2
Posted

Nestorovic dominira kod Marica...mrtav ladan na saljivu opasku Marica da je slao ljude u soping u Italiju kaze "idem u penziju u septembru, mnogo sam radio pa imam dobru penziju, uopste me ne pogadja to sto pricaju o meni"...Mora neki preki sud, nista drugo ne pomaze...

• Like 7
  • Thanks 2
  • Ha-ha 2
Posted
35 minutes ago, handys said:

Ja koliko razumem, sta god dirao vani, lanac prenosenja se prekida pranjem ruku, samo da se ne dira lice. Onda sve gde si u kuci pipao pre pranja ruku dezinfikujes. Rukavice su stvarno cist visak, maske su ipak dobre ali samo ako lepo nalezu na lice.

Ja obavezno nosim rukavice kad idem u nabavku. Kad su mi rukavice na rukama siguran sam da neću dirati lice. Podsvest...

• Like 2
Posted

Kako se Maric uvek zaboravi kad se pominju DJ Vucicevic, Mitrovic, i ostale Barbare. 
A on staro, lukavo, kvarno, inteligentno DB govno koje se pravi francuska sobarica.

Zesce pokvaren covek.

• Like 10
  • Thanks 1
Posted (edited)

Kaze Brnaba samo Vucic zna koliko respiratora smo kupili...on je opsednut respiratorima, zove je nocom da joj objasnjava neke probleme sa baterijama...majko mila sta zena izgovara...😁

Edited by ZiS
  • Ha-ha 9
Posted (edited)
1 hour ago, Eddard said:

@Angelia

A da ne misliš ti na Džoleta i Sladžu emoji16.png? Ja mislim da ovi Đani i Slađa nisu ni postojali pre 15 godina...

Đani je megazvezda u odnosu na Džoleta, a goajazan je zbog uzaanog nacina ishrane

Edited by laki perkos
Posted
5 minutes ago, laki perkos said:

Đani je megazvezda u odnosu na Džoleta, a goajazan je zbog uzaanog nacina ishrane

Nemam pojma ko su ali oboje izgledaju ko reklama za Mishelin 

• Ha-ha 5
Posted
2 hours ago, djura.net said:

Pa svako po savesti I mogucnosti.

Ne mogu svi kao Djokovici da pljucnu milion, neko da evro, neko evro svakog drugog dana, neko 10, neko 50. U ovakvim vremenima (I ne samo u njima, naravno) treba gledati siru sliku. Jasno je I da nisu svi u prilici da doniraju, ali svako kome je prece da popije kafu ili kupi cigarete nego da pokaze trunku solidarnosti, morao bi dobro da se zamisli o svojim prioritetima I o tome da ce I njemu ili nekom njegovom trebati neka pomoc nekada.

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/nkt-naredbe-i-preporuke-se-u-najvecoj-mjeri-postuju-usvojen-izvjestaj-o-donacijama-uplacenim-do-danas

• Like 1
Posted

SVESNO SAM REKAO DA JE OVO NAJSMEŠNIJI VIRUS! Dr Nestorović odgovorio na prozivke

Dobio sam četiri strane u "Nedeljniku" pre neki dan sa naslovom "Stend ap koroničar". Mene je to oduševilo. Ja svaki dan šetam Beogradom i Obrenovcem i ljudi su oduševljeni.

Ja sam, da se ne hvalim, popularan doktor, ali ja volim kada drugi ljudi imaju različita mišljenja. Jedini trenutak kada sam bio u iskušenju da reagujem bio je kada mi je ćerka rekla "Tata, znaš li šta sve o tebi pišu na Tviteru"?! Potom sam izašao na ulicu i 20 ljudi me je pozdravilo i podržalo me

The X Files Scully GIF by Fox TV - Find & Share on GIPHY

• Like 8
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3
Posted

Eno Tramp kaze da je FEMA isporucila 11.7 miliona respiratora...da pitaju ove nase koliko je to po glavi stanovnika 😁

• Like 1
Posted
32 minutes ago, uncletima said:

Bolje kuci da krepam uz caj, nego ovakvi strucnjaci da me lece!

Djubre osuditi za par ubistava, odma, bez odugovlačenja... Kakav sud, kakvi advokati?! 

Šta kažeš advokat, braniš ga? 

Nemoj i ti da pričaš gluposti, da ne bi završio i ti kao on.. 😁

• Ha-ha 2
Posted
6 minutes ago, JohnnyDragon said:

Djubre osuditi za par ubistava, odma, bez odugovlačenja... Kakav sud, kakvi advokati?! 

Ali ne mozemo tako znate, pa ljudska pravaaaa....morate prvo da popricate sa njim...

• Ha-ha 3
  • Tuzno 1
Posted
2 minutes ago, Tamburinjo said:

Ali ne mozemo tako znate, pa ljudska pravaaaa....morate prvo da popricate sa njim...

Kakva ljudska prava, ideš pod mač bato, pod 🤺 odma'. 

Ko je dežurni večeras?

Tamburinjo!

555 333....

• Like 1
  • Ha-ha 3
Posted
1 hour ago, JohnnyDragon said:

CaptainAmerica1_zps8c295f96.jpg

• Like 1
Posted

Nemojte tako, covek je ipak setao ulicom i video da su ljudi odusevljeni svime, jedino im eto smeta sto nije policijski cas 24 sata (premda je onda nejasno sto su odusevljeni na ulici i sto ih je tako mnogo, al ajde)

Posted (edited)
36 minutes ago, wwww said:

EU2ByVxWkAApGtH?format=jpg&name=medium

valjda je tacno

Ja nasao ovu.. Sve ovo verovatno treba uzeti s rezervom, jer verujem niko nije radio istrazivanje direktno s covid 19, bilo bi glupo iz sasvim jasnih razloga.. 

Virus se uglavnom siri kapljicnim putem, moze se vezati i cesticama prasine.. I to su slucajevi gda maska pomaze.. 

scale_1200.jpg

Edited by attolini
  • Like 2