Dracarys Posted October 16, 2023 Share Posted October 16, 2023 Velika borba za TOP8 i skoro svi igraju neki turnir ove nedelje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milutinov Tata Posted October 16, 2023 Share Posted October 16, 2023 Zanimljivo da je Fric pre Sangaja imao 3010 bodova, a sada 45 manje (uporedjivao sam listu nakon USO i sada i uopste mi nije bilo jasno). Potpuna nelogicnost kada ovog novog nacina bodovanja, ispao mu je turnir na kome je uzeo 90 bodova, a upisan Sangaj gde je osvojio 45. A vidim da mu je Rim van liste. Moracu da dobro procitam pravila, suvise sam se opustio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwww Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 15 hours ago, Milutinov Tata said: Zanimljivo da je Fric pre Sangaja imao 3010 bodova, a sada 45 manje (uporedjivao sam listu nakon USO i sada i uopste mi nije bilo jasno). Potpuna nelogicnost kada ovog novog nacina bodovanja, ispao mu je turnir na kome je uzeo 90 bodova, a upisan Sangaj gde je osvojio 45. A vidim da mu je Rim van liste. Moracu da dobro procitam pravila, suvise sam se opustio Shangaj je obavezni masters, zato je morao da zameni najslabiji od "drugih" rezulttata. Ove godine je uvedeno novo pravilo da se los rezultat na nekom mastersu moze zameniti nekim boljim rezultatom s slabijeg turnira, ali ako i samo ako je taj slabiji turnir odigran POSLE doticnog mastersa. Dakle, nema ono: vec ima neki mali turnir s solidnim rezultatom, pa ako na trenutno igrajucem mastersu proce lose uzece mu se vec postojeci dobaar rezultat s malog turnira. Ovo je malo komplikovano za shvatiti (bas su se "potrudili" i napravili totalnu zavrzlamu za pracenje listi). Pretpostavljam da im je bila ideja da kao podstaknu da se igraju ti manji turniri u drugom delu sezone. Npr. ako Fric sad napavi lep rezultat u Tokiju moci ce da sutne rezultat iz Shangaja i racuna Tokio iako mu je kvota za male turnire u ovoj godini ispunjena. Ima sijaset ovakvih slucajeva za manje-vise sve igrace. Npr. Rubljovu je Peking sad zamenio rezultat iz Kanade (10=>45) Zverevu je Peking izbacio rezultat iz Kanade (45=> 180), a Bastad je zamenio Majami (10=>45) max. mogu 3 ovakve zamene da se dese u sezoni. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 @wwww Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwww Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 👋 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 I meni je drago sto si se vratila. Desi se neka katastrofa - wwww se vraca na forum xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwww Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 13 minutes ago, McLeod said: I meni je drago sto si se vratila. Desi se neka katastrofa - wwww se vraca na forum xD pa jeste se desila katastrofa, evo pricamo na Politici o tome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 Just now, wwww said: pa jeste se desila katastrofa, evo pricamo na Politici o tome. Pa znam, samo kazem, mada je sala glupa. Vratila si se i kada su antivakseri divljali za vreme korone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
woolgatherer Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 wwww i atp rulebook 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwww Posted October 17, 2023 Share Posted October 17, 2023 1 hour ago, woolgatherer said: wwww i atp rulebook elem, i mene je ovo neracunanje nekih mastersa kod nekih tenisera zbunilo pre nekoliko meseci (neki teniseri dobiju pravo da zamene los rezultat na mastersu, a neki ne), pa sam pitala pametnije od sebe, koji su mi objasnili par detalja oko ove zavrzlame 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwww Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 jos jedna novina od ove godine: dobijaju se bonus pare za one koji su najbolje prosli na 500 turnirima 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 Jel ima kod devojaka nešto tako ili makar slično? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keira Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 11 hours ago, wwww said: jos jedna novina od ove godine: dobijaju se bonus pare za one koji su najbolje prosli na 500 turnirima Interesantno.Postoji li jos nagrada za pobednika USO serie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted October 19, 2023 Share Posted October 19, 2023 Mislim da ne. Novak je dobio, valjda, zadnji bonus 2018. Ukupno 3,8 mil 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Ticket Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 Океј, идемо калкулације 😂 Шта значи овај Карлосов пораз за завршну трку? Колико треба Новаку да теоретски обезбиједи 1.мјесто? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milko Miller Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 12 minutes ago, Big Ticket said: Океј, идемо калкулације 😂 Шта значи овај Карлосов пораз за завршну трку? Колико треба Новаку да теоретски обезбиједи 1.мјесто? Na live rankingu Djokovic ima tačno 500 poena više, a Alkaraz može jos maksimalno 1500 poena da osvoji. Da ne zavisi od Alkaraza mora da osvoji jos 1000 poena. Moguca scenarija: - pobeda u Parizu, jedna pobeda na završnom turniru - finale u Parizu, tri pobede u grupnoj fazi - polufinale u Parizu, ulazak u finale na završnom turniru - ulazak u finale na završnom turniru bez poraza u grupnoj fazi 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 Sta Novak treba da odradi da probije 400 nedelja? Ovo na kraju godine vise nije ni bitno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 399 nedelja sigurno, do 20.11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracarys Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 Problem pravi Karlosovih 10 poena sa učešća u Parizu, pa Novaku treba znatno više da uradi kako bi matematički obezbedio. Da bi matematički obezbedio prvo mesto treba mu: Titula u Parizu i pobeda u Torinu = 1200 Finale Pariza i tri pobede u Torinu = 1200 Polufinale Pariza i finale u Torinu sa minimum dve pobede u grupi = 1160 1/4 Pariza i finale u Torinu sa tri pobede u grupi =1180 1/8 Pariza i finale u Torinu sa tri pobede u grupi =1090 1/16 Pariza i finale u Torinu sa tri pobede u grupi. = 1045 1/32 Pariza i finale u Torinu sa tri pobede u grupi = 1010 Ja mislim da će Novaku biti potrebno dosta manje da bi imao YE#1, jer Karlos trenutno ne liči na sebe. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milko Miller Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 5 minutes ago, 40Wins said: Sta Novak treba da odradi da probije 400 nedelja? Ovo na kraju godine vise nije ni bitno. Isti su uslovi za jedno i za drugo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 I meni je zanimljivije ovo sa 400 nedelja, još s obzirom koliko malo igra... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 Zverev se plasirao u Torino večerašnjom pobedom, i za preostalo mesto se bore još Rune i Hurkač. Biće zanimljivo i ko će biti zamene, pošto su učesnici dosta roviti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elias Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 Koje godine u Shangaju su im otkazali sve alternative pa su zvali Stepaneka zbog toga sto je bio blizu Kine, na odmoru u Tajlandu. Lik bio rangiran 20 ili tako nesto. 😀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted November 1, 2023 Share Posted November 1, 2023 Mora da je bila 2008. Sećam se da je došao pravo sa plaže, ne samo bez reketa nego i bez čarapa i koječega drugog pa se zajmilo okolo jer nije bilo vremena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts