Jump to content

Forumas forumasu

Amigo

Recommended Posts

Just now, DameTime said:

Zar je to bitno? 

Pa vidi, meni licno nije bitno, jer ja znam ko sam i kakvi su mi stavovi, medjutim u okruzenjima gde se olako ljudi etiketiraju cak i ne po tome sta su i kako rade i pricaju, vec po tome ko ih podrzava, na sta ne mogu imati neki uticaj, ne treba ni olako primati tu podrsku... 

Zato kazem, shvaticu to kao da Partizanovac cestita Zvezdasu na dobroj utakmici, dobroj borbi, dobrim potezima. Ne slazemo se nuzno (nismo na istoj strani) ali mozemo da se postujemo i pohvalimo za dobre poteze. 

• Like 1

• 2 months later...
  • 4 months later...
2 hours ago, tomas.hokenberi said:

Kako iz toga sto si provela mladost u SFRJ i nikada nisi cula za Jasera Arafata proizilazi da si "bila pametna"? Ne nisi bila pametna vec:

• Neinformisana?
  • Nezainteresovana za dogadjaje u svetu?
  • Zatvorena u svoj mali svet?

Svako ko je rodjen do 1980-ih, u SFRJ, morao je da makar jednom cuje za Jasera Arafata i PLO.  Jedino ako si u to doba citala samo ljubavne vikend romane i gledala samo crtani film u 19:15, a nikada nisi citala dnevnu stampu ili gledala dnevnik ili slusala radio stanice koje imaju bilo kakve vesti.

Sad mi je jasno od koga prepisuju tri upitne stavke ostali.

No, (hej) čula jesam za Arafata, nisam čula za rata i Arafata, jedine od tih budalastih klepanica se sećam Minimaksove iz "Tup-tupa" , danas u Avganistanu, sutra u vašem stanu.

Legenda kaže da je to odrobijao.

A bila sam pametna, jer sam živela onako kako dolikuje nekome ko ima 18 + - godina, i ne mogu sebe da zamislim u to vreme da čitam o ratu i Arafatu, da bih jednog dana nekome držala slovo na forumu i bila "kvalitetna forumašica".

Ali sam naučila nešto drugo, da ne dajem pet para na umišljene likove i onima koji im se dive, da budem svoja , i da se ne plašim da nešto kažem, pa i da li sam, ili nisam čitala ljubiće-i gle, jesam, pročitala sam dva.

Mogu i tebe da naučim da uvrediš kao čovek, kad to želiš, a ne da zujiš kao komarac.

Dakle, da, bila sam pametna, živela sam mladost.

8 hours ago, Helena said:

No, (hej) čula jesam za Arafata, nisam čula za rata i Arafata, jedine od tih budalastih klepanica se sećam Minimaksove iz "Tup-tupa" , danas u Avganistanu, sutra u vašem stanu.

Legenda kaže da je to odrobijao.

Živeo sam duplo duže u toj državi i, takođe, nisam čuo parolu o ratu i arafatu, čak mislim da je izmišljena kasnije, a Jugoslavija je ispravila svoje greške, priznala je zrael, odnosno obnovila diplomatske odnose u vreme Miloševića, tako da nam je Milošević oprao savest. Jeste Sfrj imala dobre odnose sa PLO, imali su neko zvanično predstavništvo ovde, mislim čak na nivou ambasade, formalno SFRJ nije podržavala neke akcije, čak je i osuđivala, načelno, terorističke akte.

Kad bismo sabrali sve zašta i koliko je Minimaks ležao, bilo bi jedno dvesta godina.

Da, SFRJ je bila jedna prava La-La-Land...

Niko ništa čuo, niko ništa video, milicajci s roze pendrecima delili ljubičice na trotoaru i svi su bosi hodali poljima tratinčica i držali se za ruke...

OK.

Danas u Avganistanu, sutra u vašem stanu je originalno bila Džonijeva (Azra) najava za pesmu Kurvini Sinovi, tokom promocije albuma Sunčana strana ulice.

Lično čuo bar 3-4 puta tog proleća i leta (1981) na koncertima duž jadranske obale.

Minimaks je u to vreme još uvek bio uglavnom bezopasna radio atrakcija sejući preteču kursadžijskog humora za široke radničke mase kroz svoju emisiju Tup-tup (Tačno u podne).

Fun fact - Azra nije jedini bend koji je imao angažovan tekst protiv ruske intervencije u Avganistanu.

Beogradska grupa Petar i Zli Vuci su još u zimu '80/'81 imali stvar Kozaci koju su svirali na koncertima po Bgd. Stvar je posle završila na kompilaciji Artistička radna akcija.

• Like 1

Da nisu u stanu pored mene bila dvojica Palestinaca koji su studirali medicinu u Beogradu pocetkom osamdesetih - vrlo malo bih znao o njima kao narodu i o prilikama u Izraelu.

Nikad nisu rekli da mrze Izrael i da zele da se unisti vec da samo zele normalan zivot. O Arafatu nisu ni govorili, a na televiziji se za njega malo vise culo posle masakra u Sabri i Satili. Mnogo vise su u fokusu tokom osamdesetih bili Iran i Irak nego Izrael.

2 minutes ago, Clash said:

Nisam baš ispratio diskusiju ali čudi me da ne pominjete SFRJ evergreen:

Nema bitke nema rata bez Jasera Arafata. 

JA sam to prvi put čuo u filmu "Debeli i mršavi" od Bate Živojinovića. Bio je "prerušen" u nekakvog pesnika u cilju špijuniranja svoje supruge (Radmila Živković) koja bila na nekom tretmanu mršavljenja, u nekom hotelu tipa Ćigota....

A što se tiče Avganistana i sl. beše i to kao "Juče u Iranu, danas u Avganistanu, sutra u vašem stanu"...valjda nekakva reklama :smiley26:

• Like 1

1 hour ago, Kronostime said:

Da nisu u stanu pored mene bila dvojica Palestinaca koji su studirali medicinu u Beogradu pocetkom osamdesetih - vrlo malo bih znao o njima kao narodu i o prilikama u Izraelu.

Nikad nisu rekli da mrze Izrael i da zele da se unisti vec da samo zele normalan zivot. O Arafatu nisu ni govorili, a na televiziji se za njega malo vise culo posle masakra u Sabri i Satili. Mnogo vise su u fokusu tokom osamdesetih bili Iran i Irak nego Izrael.

Istorija se odvija nekako bez prekida pa je tako jedan strasan masakr pre ovog koji ti navodis pocinjen od strane Arafata i PLO,

u istoriju je usao kao Damour massacre:

Zasto i kako bi  studenti u nekoj stranoj zemlji pricali da mrze ili vole Izrael? Ti si ih bas pitao kakva su njihova

osecanja prema Izraelu?

PLO se pamti po teroristickim napadima, u Jordanu su pokusali da smaknu monarhiju, u Libanu su nazalost unistili hriscane,

usput unistili i tu nekada divnu zemlju. Jordan se kako tako odupire, ali kako ce na kraju biti neizvesno je.

PLO je ubijao izraelske sportiste u Minhenu, nisi te studente pitao tada kako oni to vide?

• Like 2

7 minutes ago, Selina said:

Istorija se odvija nekako bez prekida pa je tako jedan strasan masakr pre ovog koji ti navodis pocinjen od strane Arafata i PLO,

u istoriju je usao kao Damour massacre:

Zasto i kako bi  studenti u nekoj stranoj zemlji pricali da mrze ili vole Izrael? Ti si ih bas pitao kakva su njihova

osecanja prema Izraelu?

PLO se pamti po teroristickim napadima, u Jordanu su pokusali da smaknu monarhiju, u Libanu su nazalost unistili hriscane,

usput unistili i tu nekada divnu zemlju. Jordan se kako tako odupire, ali kako ce na kraju biti neizvesno je.

PLO je ubijao izraelske sportiste u Minhenu, nisi te studente pitao tada kako oni to vide?

Poenta - sem ucitavanja?

Sem sto sam znao da su dosli iz Izraela na studije, da su Palestinci, da su bili vrlo pristojni i drustveni prema komsiluku, sta sam trebao, po tebi, da ih propitujem za Minhen, Jordan, Liban u kome je tada bio gradjanski rat i to se tada pominjalo u medijima i da ih teram da se posipaju pepelom?

Ili da ih postujem kao pristojne komsije kojima mogu da cestitam njihove praznike kao i sto su oni postovali sve praznike i obicaje ovde i da pricamo o sportu, muzici, mestima za izlazak u Beogradu?

Nije bilo Foruma da propisuje takvu "ispravnost" , a ni drzavni organi i KPJ nisu to nametali kao obavezu - zivelo se i mislilo mnogo slobodnije i opustenije.

3 minutes ago, Kronostime said:

Poenta - sem ucitavanja?

., sta sam trebao, po tebi, da ih propitujem

Nista ( da ih propitujes, nisi ti islednik), ali reci da ti nisu rekli da mrze Izrael malo je jel onako.

Just now, Selina said:

Nista ( da ih propitujes, nisi ti islednik), ali reci da ti nisu rekli da mrze Izrael malo je jel onako.

Ne, nikad ih nisam cuo da mrze Izrael, cak su se dosta druzili sa komsijama sa sprata koji su bili Jevreji (svaki sprat po 4 stana, zgrada 4 sprata, naseljena `70ih i Jugoslavija u malom).

2 hours ago, fancy said:

Danas u Avganistanu, sutra u vašem stanu je originalno bila Džonijeva (Azra) najava za pesmu Kurvini Sinovi, tokom promocije albuma Sunčana strana ulice.

Lično čuo bar 3-4 puta tog proleća i leta (1981) na koncertima duž jadranske obale.

Mora da su te streljali, više puta, zbog slušanja subverzivne muzike koja u stvari nije smela da se ssvira, peva i sluša, a i na more nije moglo da se ide osim na prinudni rad. 

Slušao sam ja devedesetih da su odjednom svi bili pod nadtorom SDB, niko nije bio član, samo su sardnici službe išli na odmor na more, prosto nisam verovao da sam živ.

40 minutes ago, Div said:

Mora da su te streljali, više puta, zbog slušanja subverzivne muzike koja u stvari nije smela da se ssvira, peva i sluša, a i na more nije moglo da se ide osim na prinudni rad. 

Slušao sam ja devedesetih da su odjednom svi bili pod nadtorom SDB, niko nije bio član, samo su sardnici službe išli na odmor na more, prosto nisam verovao da sam živ.

Mozda si mrtav, samo ti jos nisu javili.

3 hours ago, Constantin said:

JA sam to prvi put čuo u filmu "Debeli i mršavi" od Bate Živojinovića. Bio je "prerušen" u nekakvog pesnika u cilju špijuniranja svoje supruge (Radmila Živković) koja bila na nekom tretmanu mršavljenja, u nekom hotelu tipa Ćigota....

A što se tiče Avganistana i sl. beše i to kao "Juče u Iranu, danas u Avganistanu, sutra u vašem stanu"...valjda nekakva reklama :smiley26:

Crno na belo...

• Like 1

28 minutes ago, RatzenStadt said:

Mozda si mrtav, samo ti jos nisu javili.

"Malčice sam mrtav, al' mi to ne smeta smrt je samo mana u očima sveta!"

Žuborski.

• Like 2

42 minutes ago, Div said:

"Malčice sam mrtav, al' mi to ne smeta smrt je samo mana u očima sveta!"

Žuborski.

Naravno.

"Smrt je samo jedan od puteva kojim svi moramo poci, ali tu se ne zavrsava putovanje"
Gandalf xD

Kanda si imao dobar socijalni kredit pa te nisu dirali.

20 minutes ago, RatzenStadt said:

Kanda si imao dobar socijalni kredit pa te nisu dirali.

Da, Tito je govorio o meni. Rekao je:

-Zemlja koja ima ovakvu omladinu ne treba da brine za svoju budućnost.

I, nije brinula.

• Like 2

1 hour ago, Div said:

Da, Tito je govorio o meni. Rekao je:

-Zemlja koja ima ovakvu omladinu ne treba da brine za svoju budućnost.

I, nije brinula.

Eh, koliko je kostao taj kult mladosti...
Da su tadasnji svetski lideri bili svesni...

Msm, boli vas kurac. Iscrpeli sve resurse, neostavljajuci nista buducim generacijama, kontaminiralu vazduh i vodu kao da imamo deset rezervnih planeta, uveli u duznicko ropstvo sve zemlje do nezamislivo visokih cifara dugovanja izazivajuci ekonomske krize i pozar na trzistu nekretnina, promovisuci i implementirajuci pogubne pacifisticke ideje, i na posletku, kreirajuci socijalne institucije koje redistribuiraju novac generisan od strane vase dece kroz penzione fondove dizajnirane da vama omoguci da nastavite zivot u luksuzu, a posle mene makar i potop

Impresivan trag u istoriji za samo jednu generaciju.

Trebalo je da bar malo brinete xD

Edited by RatzenStadt

Pa da, a mogli su umesto toga sve to lepo da prokockaju. BTW, ta "deca" su već sredovečna, samo im to još nisu rekli, i ako je već kako bi bilo prirodno, tačno, bumeri bi trebalo da brinu o grobnoj parceli, ali i "deca" bi polako trebalo da se pripremaju da budu bake i deke, a ne da kukaju zbog ovoga na početku.

29 minutes ago, RatzenStadt said:

Eh, koliko je kostao taj kult mladosti...
Da su tadasnji svetski lideri bili svesni...

Msm, boli vas kurac. Iscrpeli sve resurse, neostavljajuci nista buducim generacijama, kontaminiralu vazduh i vodu kao da imamo deset rezervnih planeta, uveli u duznicko ropstvo sve zemlje do nezamislivo visokih cifara dugovanja izazivajuci ekonomske krize i pozar na trzistu nekretnina, promovisuci i implementirajuci pogubne pacifisticke ideje, i na posletku, kreirajuci socijalne institucije koje redistribuiraju novac generisan od strane vase dece kroz penzione fondove dizajnirane da vama omoguci da nastavite zivot u luksuzu, a posle mene makar i potop

Impresivan trag u istoriji za samo jednu generaciju.

Trebalo je da bar malo brinete xD

Aaaah.... Millennials... Svi drugi su im krivi. 

• Like 1

15 minutes ago, Patrik Hoksteter said:

Pa da, a mogli su umesto toga sve to lepo da prokockaju. BTW, ta "deca" su već sredovečna, samo im to još nisu rekli, i ako je već kako bi bilo prirodno, tačno, bumeri bi trebalo da brinu o grobnoj parceli, ali i "deca" bi polako trebalo da se pripremaju da budu bake i deke, a ne da kukaju zbog ovoga na početku.

A kad sam rekao "deca", mislio sam na sve potomke, svih (njihovih) generacija xd

A kad smo kod kukanja, pa ponajvise boomeri kukaju na milenialse (kako vreme protice, sve vise i na zoomere), kako nece da se skuce, nece da rade, nece porodicu, i to cujemo na svakom cosku, cak i u javnom diskursu, na tvu np, ga (taj narativ) upakuju u ukrasni papir.

Ne znam samo sto su gen Xeri poput ovog iznad izuzeti iz svake kritike dok se prodaju i predstavljaju kao neki uber kul grandz, groove veciti mladici. Dobar PR kanda.