Maharaja Posted April 7 Posted April 7 On 2/20/2025 at 6:13 AM, Big Ticket said: Само да кажем да ме ничији пост не насмије као Махараџин. Онакав rage нијесам гледао ни код ликова који глупо погину на League of Legends Pa ja tek sad otkrio ovu temu 😄 Nijedan moj post nije rejdž, već uvek suva istina. Popu pop, bobu bob, a MAGI.... 🙂 🙂
ters Posted April 7 Posted April 7 (edited) 11 hours ago, Eddard said: Izgleda ne samo u njenom, već generalno i čarapanskom jer mojoj ženi njena majka vrlo često kaže da je Hitler, iz istog razloga 😂. Srbin su jedan generalno emotivan narod koji često ne zna da ih odvoji od razuma, pa je tu linija između "sećamo se i pamtimo da se ne ponovi" i "mrzimo ih, majku im nacističku" veoma delikatna, ali istovremeno i nepromenljiva. Videti pod "Ustaše". Tako da, ne znam, možda je to neki mehanizam da ih ne mrzimo stalno, jer ne treba, a možda je jednostavno pamćenje zlatne ribice. Nema nista lose u toj emotivnosti, kada je ispravno usmjerena na naciste ili ustase, zlodjela koja su napravili treba da se pamte, osudjuju, i da nam svima sluze kao opomena kakvo zlo moze nastati iz relativno malih grupa na pocetku. Sa druge strane, nikada mi nece biti jasne takve emocije prema Nijemcima, Hrvatima ili bilo kojem drugom narodu ili naciji kao cjelini... Pogotovo prema onima koji su samo 50-tak godina prije tog zla donijeli civilizaciju i progres u moj rodni grad i ukljucili ga u Evropsku Uniju (Austrougarska) prije nego sto se tako zvala - Bosna i Sarajevo su tokom svog postojanja imali dva perioda razvoja - pod Austrougarskom, kada su se gradile i otvarale fabrike, skole, putevi, bolnice, pozorista, javni prevoz i period tokom SFRJ koji su iznijeli kadrovi koje su doveli ili razvili Austrougari (malo je fabrika u Bosni koje nisu pocivale na glavnom majstoru ili pogonskom inzenjeru Cehu, Madjaru, Austrijancu, Slovencu ili Hrvatu iz Austrougarske... I sam Emerik Blum je dijete jevrejskih doseljenika iz Madjarske)...Ostali periodi su bili cekicanje tepsija u Kujundziluku, rucno okopavanje kukuruza ili uzimanje desetine ili petine kmetu, zavisi kako se kome zalomilo... I zbog toga Nijemci (i Austrijanci i Madjari) kod mene imaju veliko postovanje - oni koji nisu bili nacisti i hortijevci... Edited April 7 by ters 2 1
DameTime Posted April 8 Posted April 8 7 hours ago, SteveFrancis#3 said: Molim vas da spustite loptu. Nema potrebe za izlivanjem zuci i svodjenjem na licni nivo. @McLeod mislim da nije bilo potrebe za onolikim naglasavanjem i insistiranjem na onome tvoj fakultet, tvoj fakultet. I ovo sa brisanjem poda i slicno. Ako ne mozemo mi ovde da odrzimo nivo diskusije i dignitet na prvo neslaganje, sta da ocekujemo od drustva u celini. Samo da kažem, @McLeod je ispoštovao i izvinio se i meni u inboxu, tako da all good. Frensis naš izabrani medijator, moderacijo, sklonite se slobodno 2 1 1
freethrow Posted April 9 Posted April 9 On 4/7/2025 at 4:52 PM, Maharaja said: Pa ja tek sad otkrio ovu temu 😄 Nijedan moj post nije rejdž, već uvek suva istina. Popu pop, bobu bob, a MAGI.... 🙂 🙂 Da, ali pazi da ne zoveš mage fašistima ili ludacima, jer nije u redu. 1 1
Mina D. Harker Posted April 12 Posted April 12 Đe nam je @shonke? Čovjek je straight talker, šteta bi bila da više ne piše... 3
DameTime Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago @Dragan, mislim da je ovo prikladnija tema, pa ću ostaviti komentar. Apropo situacije na temi Feminizam. Ironično spominjanje Partije i woke cancel kulture na običnu direktnu komunikaciju, kojom ti je preneseno da je tvoj komentar smatran neprimerenim za datu situaciju (od strane dve članice foruma) je klasičan primer pasivno-agresivnog komuniciranja. Koje nas neće odvesti nikuda. Niko nije rekao da treba da prestaneš da pišeš ovde (niti na to imamo pravo), tražio da te se ostali forumaši "odreknu preko novina" i sl, što bi jelte bio cancel culture. S moje strane, reagovala sam jer mi je bilo ekstremno neprijatno da pročitam onaj komentar, a nakon što sam podelila nešto što je za mene vrlo osetljiva tema i neprijatan doživljaj. Što se tiče traumatskih iskustava, različiti ljudi se različito nose s traumama. Nekom bi verovatno bilo super da na svoje iskustvo pročita komentar sličan tvom - ali da bi to znao, treba da "proveriš" kako ta osoba reaguje. Meni nije super, pogotovo kad dolazi od nepoznate osobe. Zato je sa nepoznatim ljudima uvek bolje imati otklon i propustiti stvari kroz "filter". Nadam se da smo se razjasnili. Ja sam ohladila glavu na suncu (neironično) pa napisah ovaj komentar. 1
Dragan Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) @DameTime Moj upis nije bio komentar na tvoj upis i dozivljaj. Na zalost sam ga quotovao kao asocijativnu poveznicu bus+telesni kontakt. 🙁 Zao mi je sto je to povredilo tvoja osecanja. Sto se tice "cancel kulture" ostajem pri tome da neke od vas neprimereno reagujete na sve sto nije u skladu sa vasim vidjenjem feminizma i musko-zenskih odnosa. To sto dve clanice foruma, ili tri, misle da je moj upis bio neprimeren, ne znaci automatski da je on to zaista i bio, a posebno ne kao povod da se sablaznjavate, trazite pokajanje i da mi podmecete da "pasivno-agresivno komuniciram" (imam utisak da preterujes sa psihologijom) i ostalim "I zabole me spolovilo što misliš da sam agresivna." finim nacinima komunikacije, koji ce nas valjda odvesti nekuda. Vidim da si izbrisala jedan svoj post - zaista bi me interesovalo sta je u njemu bilo. Naslov teme je "Feminizam & renesansa: Žene će roditi revoluciju". O kakvoj se revoluciji tu radi ? Ili je vise zamisljeno kao "Crna hronika nasilja nad zenama" ? Edited 9 hours ago by Dragan
DameTime Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 10 minutes ago, Dragan said: @DameTime Moj upis nije bio komentar na tvoj upis i dozivljaj. Na zalost sam ga quotovao kao asocijativnu poveznicu bus+telesni kontakt. 🙁 U tome i jeste problem. 10 minutes ago, Dragan said: Sto se tice "cancel kulture" ostajem pri tome da neke od vas neprimereno reagujete na sve sto nije u skladu sa vasim vidjenjem feminizma i musko-zenskih odnosa. Možeš ti da ostaneš pri čemu želiš, to što mi čvrsto zastupamo svoje stavove nije nikakav cancel. 10 minutes ago, Dragan said: To sto dve clanice foruma, ili tri, misle da je moj upis bio neprimeren, ne znaci automatski da je on to zaista i bio, a posebno ne kao povod da se sablaznjavate, trazite pokajanje i da mi podmecete da "pasivno-agresivno komuniciram" (imam utisak da preterujes sa psihologijom) i ostalim "I zabole me spolovilo što misliš da sam agresivna." finim nacinima komunikacije, koji ce nas valjda odvesti nekuda. Naravno da je bitno, pogotovo jer si kvotovao moj, vrlo osetljiv post. Ja sam asertivna u komunikaciji, što znači da sam više na agresivnom polu komunikacije kad me nešto pogodi - nije ni to najbolje rešenje, ali je bolje od pasivne agresije. Ne podmećem ti to, kad na direktno postavljeno pitanje kreneš sa pričom o partiji i "ti si agresivna", to je pasivno-agresivno komuniciranje izvađeno iz udžbenika, a ide iz defanzivne pozicije. 10 minutes ago, Dragan said: Vidim da si izbrisala jedan svoj post - zaista bi me interesovalo sta je u njemu bilo. Manje-više isto što i ovde, samo više "šaržirano". Spomenula sam i pokušaj gaslightinga u vidu pristupa "nije do mene, vi ste mnogo osetljive i agresivne". Vidim da nema neke vajde pošto samorefleksija ne postoji, ali ja sam odradila svoje :))
Mina D. Harker Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 2 minutes ago, DameTime said: Vidim da nema neke vajde pošto samorefleksija ne postoji, Voljna sam da se kladim da postoji onda kad je bitno; a to je npr poslovno okruženje ili neko za pojedinca važno društvo. Tu je pojedinac vrv on his best behaviour jer ima određeni insentiv da "čita" prostoriju i ne ulijeće sa neprikladnim komentarima i asocijacijama. To uglavnom ne važi za forum, razgovor sa anonimnim i naravno agresivnim feministkinjama, i ostalim situacijama u kojima pitanje integriteta i kredibiliteta narečenog pojedinca ne nosi istu težinu.
DameTime Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 51 minutes ago, Dragan said: Naslov teme je "Feminizam & renesansa: Žene će roditi revoluciju". O kakvoj se revoluciji tu radi ? Ili je vise zamisljeno kao "Crna hronika nasilja nad zenama" ? Tema je doslovno splitovana sa košarkaškog PDF-a, kada se na topiku pod nazivom Kafana pod obručima potegla rasprava o rodno senzitivnom jeziku. Dakle, nije baš svesno zamišljena i otvorena. Naslov sam smislila ja, inspirisana rečenicom koju sam negde čula/pročitala - žena je rodila sve nas, žena će roditi i revoluciju. Valjda, a možda imam i lažno sećanje koje sam uklopila. Na tome što je većim delom "crna hronika nasilja nad ženama" možemo "zahvaliti" onima koji svakodnevno produkuju to nasilje, pa ono privlači najviše pažnje. Inače tema jeste eklektična i postoji 100 pravaca u kojima može da se ide.
Dragan Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) 37 minutes ago, Mina D. Harker said: Voljna sam da se kladim da postoji onda kad je bitno; a to je npr poslovno okruženje ili neko za pojedinca važno društvo. Tu je pojedinac vrv on his best behaviour jer ima određeni insentiv da "čita" prostoriju i ne ulijeće sa neprikladnim komentarima i asocijacijama. To uglavnom ne važi za forum, razgovor sa anonimnim i naravno agresivnim feministkinjama, i ostalim situacijama u kojima pitanje integriteta i kredibiliteta narečenog pojedinca ne nosi istu težinu. Hoces da kazes da sam dvolicnjak bez integriteta, samo zato sto vam se moje pisanje ne svidja ? Vidim da si i ti veoma dobra u psihologiziranju nepoznatih forumasa. Zasto imam utisak da na neki nacin vodite sveti rat protiv celog muskog roda. Edited 8 hours ago by Dragan 1 1
DameTime Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 2 minutes ago, Dragan said: Zasto imam utisak da na neki nacin vodite sveti rat protiv celog muskog roda. Imaš vrlo pogrešan utisak, kažem u svoje ime, a ne verujem ni da je kod Mine drugačije. I čitava problematika na ovu temu (da neko navodno napada sve muškarce) potiče iz te potrebe da se zauzima defanzivna pozicija, a određene kritike/opservacije/stavovi se primaju veoma lično.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Just now, DameTime said: Imaš vrlo pogrešan utisak, kažem u svoje ime, a ne verujem ni da je kod Mine drugačije. I čitava problematika na ovu temu (da neko navodno napada sve muškarce) potiče iz te potrebe da se zauzima defanzivna pozicija, a određene kritike/opservacije/stavovi se primaju veoma lično. Ok DT, ti znas da se ja sa tobom slazem u vecini stavova, ali mislim da si ovde otisla predaleko. Prebacila si Draganu, koji je gotovo uvek (bar ono sto sam ja videla) bio korektan i drzao stranu zenskom svetu za post koji je tebi veoma lican, a onda mu opet prebacila da on licno shvata kritiku. Daj malo usporite sa tim. Napise se jedan post koji mozda nema veze s vezom i onda 300 naradnih oko tog jednog posta. 1 1
DameTime Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 3 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Prebacila si Draganu, koji je gotovo uvek (bar ono sto sam ja videla) bio korektan i drzao stranu zenskom svetu za post koji je tebi veoma lican, a onda mu opet prebacila da on licno shvata kritiku. Iz mog posta je jasno da je ličan. Takođe moja kritika upućena njemu, u ovoj situaciji, jeste lična. Kritika na koju referiram u postu koji citiraš se odnosi na to kada kritikujemo neke grupe muškaraca, kao da se ljudi osete lično prozvanim (a nema veze s njima). 3 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Daj malo usporite sa tim. Napise se jedan post koji mozda nema veze s vezom i onda 300 naradnih oko tog jednog posta. Ovo možemo da primenimo i na situaciju na USA temi, ne? 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 5 minutes ago, DameTime said: Iz mog posta je jasno da je ličan. Takođe moja kritika upućena njemu, u ovoj situaciji, jeste lična. Kritika na koju referiram u postu koji citiraš se odnosi na to kada kritikujemo neke grupe muškaraca, kao da se ljudi osete lično prozvanim (a nema veze s njima). Ovo možemo da primenimo i na situaciju na USA temi, ne? Dragan ti je rekao da je koristio kao uvod, ne da bi tebe ofirao ili nesto slicno. Mislim da je malo preterano ovoliko napada. Mozda je samo bilo malo netaknicno od njega ili mozda jednostavno nije shvatio da je licno... Moze na svakoj temi da se primeni. Ako ti je ovo argument, onda ok, nastavi da ga napadas...
DameTime Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 5 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Dragan ti je rekao da je koristio kao uvod, ne da bi tebe ofirao ili nesto slicno. Mislim da je malo preterano ovoliko napada. Mozda je samo bilo malo netaknicno od njega ili mozda jednostavno nije shvatio da je licno... Kada bi prihvatio da je bilo netaktično i neprikladno u datoj situaciji, ne bi bilo ovoliko napada. Rekla bih ok brt, hajde ubuduće samo malo pripazi jer nikad ne znaš kako na nekog može da utiče kad izbaciš tu asocijaciju. Ja sam pokušala da ovo zamislim u realnoj komunikaciji i još bi me više pogodilo. Niti želim da ga dalje napadam, već da jasno iskomuniciram ono što me pogodilo. 1
Mina D. Harker Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Zapravo, ova diskusija je važna. Ne bih je otpisala kao ličnu svađu ili niđe veze postove; već pokaznu vježbu iz društvenih odnosa i dinamike grupe. Ako se neki muškarac pita šta da ne uradi u društvu žena koje dijele lične storije o nasilju, evo ovo je dobar primjer. A ako ste iz svega zaključili da su žene prosto preosjetljive, agresivne, osvetoljubive, mrze sve muškarce, napale čovjeka na pravdi boga...džaba smo krečili. Mnogo više racionalnih i zrelih argumenata vidim na ženskoj strani ove diskusije, ali dobro, ja sam aGreSiVnA feministkinja kojoj se gore svašta učitalo, pa ne kukam zbog toga.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 7 minutes ago, DameTime said: Kada bi prihvatio da je bilo netaktično i neprikladno u datoj situaciji, ne bi bilo ovoliko napada. Rekla bih ok brt, hajde ubuduće samo malo pripazi jer nikad ne znaš kako na nekog može da utiče kad izbaciš tu asocijaciju. Ja sam pokušala da ovo zamislim u realnoj komunikaciji i još bi me više pogodilo. Niti želim da ga dalje napadam, već da jasno iskomuniciram ono što me pogodilo. Fair enough Verujem da ce prihvatiti
Dragan Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago U pravu ste, ne radi se samo o netakticnosti i neprikladnosti moga upisa nakon posta od DT (sto mogu da prihvatim). Ima tu jos nesto, ne samo na strani muskaraca koji ne shvataju problematiku zenskog vidjenja stvari - dakle sta u stvari vi hocete od mene sada ? 1
DameTime Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ja sam pitala i ChatGPT (bez zajebancije). Kaže: Quote This is problematic for several reasons. Tone-deaf comparison: He draws a parallel between her non-consensual and traumatic experience and a moment that, by his account, wasn't harmful to him—and might not even have been intentional or sexual. Inappropriate shift in focus: By inserting his own anecdote, he shifts attention away from her trauma and centers himself. Lack of empathy: The response lacks acknowledgement of her pain. Whether he meant to or not, it minimizes her experience by implying a sort of "it happens to men too" narrative—without the same context or impact. Quote She pointed out that his comment was inappropriate and minimizing. She was right to do so. What she did was: Set a boundary: Public spaces should not tolerate derailments of serious conversations, especially ones about harassment. Call out the harm: Even if it wasn’t intentional*, she flagged that his response contributed to a culture of dismissal. *a verujem da nije bilo, pošto do sada jesi bio korektan :') Šta ja hoću - da se razumemo, zašto me je ovo pogodilo, zašto je važno voditi računa o reakcijama na tuđe traume (iako nemamo lošu nameru) i zašto sam te napala. Ne zato što sam agresivna feministkinja ili vodim sveti rat protiv muškog pola... 1
Mina D. Harker Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 17 minutes ago, Dragan said: dakle sta u stvari vi hocete od mene sada ? Apsolutno ništa, nisam niprije. @DameTime AI, brat moi 😆😎
Recommended Posts