𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago (edited) 3 hours ago, Dzoni_m said: Nazalost, spremite se. Ovo Trump dobija 100%. USA neka se snalazi kako zna i ume i neka sami kusaju kasu koju su zakuvali, ali EU i ostatak zapadnog sveta treba ozbiljno da se spremi. Nista onda, evo plana: Za dve godine... Quote If Trump succeeds in forcing through mass deportations, combined with Elon hacking away at the government, firing people and reducing the deficit - there will be an initial severe overreaction in the economy - this economy propped up with debt (generating asset bubbles) and artificially suppressed wages (as a result of illegal immigration). Markets will tumble. But when the storm passes and everyone realizes we are on sounder footing, there will be a rapid recovery to a healthier, sustainable economy. History could be made in the coming two years. Edited 12 hours ago by 𝓑𝓪𝓫𝔂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 2 hours ago, Selina said: Ako ne zelis sa mnom da komuniciras, onda nemoj, niko te ne tera. Vans jeste tacno ono i onako kako sam napisala.Usput i prepametan. O naočitosti neću, samo ću reći da ima izgled šnaucera koga muče gasovi Što se pak pameti tiče, svatko tko dobrovoljno stane iza tranpa je mnoooogo nepametan I da, i ja se slažem sa @Dzoni_m, tranp osvaja ovo lagano. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago 11 minutes ago, Helena said: O naočitosti neću, samo ću reći da ima izgled šnaucera koga muče gasovi Što se pak pameti tiče, svatko tko dobrovoljno stane iza tranpa je mnoooogo nepametan I da, i ja se slažem sa @Dzoni_m, tranp osvaja ovo lagano. To nije upitno - Tramp ce biti novi predsjednik, i nadam se da ce onima koji su za njega donijeti upravo ono zbog cega su ga birali i agitovali za njega, sta god to bilo. Zalim zivote stotina hiljada Ukrajinaca koji su stali u odbranu civilizacije, jer su te zrtve bile herojske, ali Trampovom pobjedom uzaludne jer je mrak i srednjovjekovje zaobisao njihove odbrambene linije i porazice ih iz Washington-a... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago (edited) Spoiler Svako ko je imao starije lice u svome domu, zna da ta stara čeljad vremenom gube kočnice i bez zadrške iskažu ono što zaista misle, čak i ako su u dobrom psihofizičkom stanju. Zato se nekada govorilo da što su stariji, sve više liče na decu: brže se ljute i raduju, verbalizuju bez rezerve vlastite emocije i deluju nepromišljenije u odnosu na vreme kada nisu bili tako stari... Što bi ona izreka rekla - hoće im jezik pravo. Tako je i Bajdenu, koji bi da nije u Beloj kući nekome više bio deka nego političar, jezik otišao pravo. I da se ne lažemo, ta ekipa iz Vašingtona zaista misli da su trampisti đubrad, jer zašto bi ih nazivali hitlerovcima, rasistima i nacistima ako o njima misle nešto bolje od onoga što je izrekao Bajden? Problem je, međutim, što se u tu đubrad ubrajaju i majke devojaka koje su ubili ili silovali ilegalni imigranti, pa zato podržavaju Trampa. Đubrad su i oni koji su izgubili radno mesto, kojima je neko umro od fentanila, koji ne mogu da plate lekove, koji porodici ne mogu da priušte dovoljno kvalitetnu hranu i koji su u dugovima prema banci, pa iz tih razloga traže promenu u Beloj kući. A tu je i nešto što apsolutno niko ne pominje: u doba kada je svet na ivici rata i kada Americi treba svaki novi vojnik kao hleb nasušni, pa zato u prajm tajmu puštaju reklame na televiziji u kojima traže da se ljudi pridruže vojci, koliko je onih koji će tu odluku debelo preispitati nakon što ih je vrhovni komandant nazvao smećem? Ima li SAD uopšte taj luksuz da jedan deo političke elite misli za ogroman deo stanovništva da su obične đubronje, kad neki drugi deo sveta, koji preti Americi, izgleda prilično monolitan? I kome je uopšte pala na pamet ideja da se Bajden, zatvoren u Beloj kući i udaljen od Kamalinih aktivnosti što je više moguće, oglasi na televiziji preko zoom aplikacije u trenutku kada Kamala drži jedan od najvažnijih govora u svom životu - ispred Bele kuće??! Ko mu je uopšte dao laptop kada se zna da porodica Bajden inače ima loša iskustva sa laptopovima?? Ko je - da je, ruka mu se pozlatila... Jer, to što ih je zbog nepromišljenosti ukanalila osoba od koje se vrh stranke sada pere, a za koju više od tri godine govore da je sposobna da bude predsednik, i za koga je i sama Kamala rekla da nikada nije primetila da ima nekih poteškoća, nije ništa drugo do božje delo pred sam osvit dana kada se izlazi na birališta. Ili za nevernike - čista poetska pravda. Edited 10 hours ago by Nek grmi jako 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago (edited) 13 minutes ago, Nek grmi jako said: Hide contents Što bi ona izreka rekla - hoće im jezik pravo. Tako je i Bajdenu, koji bi da nije u Beloj kući nekome više bio deka nego političar, jezik otišao pravo. Izraz "jezik otisao pravo" se povezuje s govorom koji je direktan i iskren - govorenje istine bez uljepsavanja ili okolisanja. Ti si izjavu okarakterisao istinitom. Edited 10 hours ago by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago 50 minutes ago, ters said: To nije upitno - Tramp ce biti novi predsjednik Zasto to mislis? Ja i dalje ne mislim. Samo se pravi velika galama... Zvucnije je nego opipljivije. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago 20 hours ago, zoran59 said: Zanimljivo. Samo, ko je "mi" - tj. koji znamo? MAGA? Postoji li jos neko ko "zna?" ..pa ok, znam da je zanimljivo ali hvala sto si to potrvrdio. Jedino si me bacio u rebus svojim pitanjem `ko je mi`, `maga` `neko ko zna` I sta sam morala da uradim? Ceo svoj post sam dala na mikroskopski pregled da istraze ko je `mi`. Evo rezultat: sve je u granicama referentnih vrednosti a to sto pitas a zbunilo te je ono sto sam napisala da - `znamo kako izgleda`...pitam se zar nisi odmah video da smo `mi` iz ove price zapravo Selina i moja malenkost tzv. MM kao i svako drugi ko je razumeo o cemu pricam....a to je konkretno bio odgovor Selini, evo ti ga ispod: 21 hours ago, Mama_mia said: ...............................Uopste nisam sigurna da Biden zna sta prica i sta je rekao. Naravno da ni Kamala ne zna sta prica ali ona bar slusa sta joj kazu da treba da kaze, pa onda ona to i kaze. Ali samo ako je to sto treba da kaze nesto kratko, prostoprosireno. Inace nedajboze ako mora duze da govori bez skripti, bez telepromtera ili nepripremljena za neocekivano pitanje....To vec znamo kako izgleda. .................Sto bi bio jedan u nizu razloga da se ova administracija povuce, ukloni i ode na odmor jer im reci imaju tezinu toliku da ih ne postuju ni njihovi ni strani.... Znaci nikada i ne pomisljaj da sam tebe stavila u nesto sto bi te nedajboze diskreditovalo ili prikazalo kao Trumpovog aficionadosa. Pa nije Biden tebe nazvao smecem da bi pomislio da si i ti postao neki `mi`. Ne nikako jer ti ne pripadas ovom uzasu pakla koji sa stranica foruma pokusava da osujeti pobedu demsa u drzavama. No ako se opet pobunimo - impichujte nas.... (ako neko pita ko su to `nas` - necu da kazem) Ovde zna se tko se mora osecati kao smece iz Bidenove konstrukcije. Da bih se obelezila na pravilan nacin, promenila bih nick u Djubrica ili Smeckica ali ne mogu da odlucim.... Kad smo kod Smeca i Djubra, evo i Trump postao ono sto kaze Preshjednik... I tako dolazimo na ono sto sam rekla a tice se odliva mozgova...upravo zbog odliva demsovskih sivih celija, sada Trump dobija poene i to na `smecu` a ima i kamion ... Uspavani Joe nije samo tamo neki uspavani joe, on je i dalje predsednik i samo iz tog razloga je ono sto kaze podlozno mucenju u smislu beskrajnog ponavljanja, propitivanja, podsmehivanja i osudu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago Raznosi me ovaj njegov puder, bronzer, šta god. Mada čini da izgleda kao real life karikatura 39 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Zasto to mislis? Ja i dalje ne mislim. Samo se pravi velika galama... Zvucnije je nego opipljivije. Kao što nije dobio veliku prednost zbog pokušaja atentata (koji su za svaku osudu), neće ni zbog ovoga. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago (edited) 52 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Zasto to mislis? Ja i dalje ne mislim. Samo se pravi velika galama... Zvucnije je nego opipljivije. Mislim zbog toga sto su ankete od pocetka previse blizu i sto racunam na onih 10-tak miliona MAGA pristalica koje ipak imaju stida ( i koji se zbog tog stida nisu ocitovali javno pred anketarima, kolegama, porodicom, komsijama...). A stida imaju jer znaju da ce zbog radosti koju ce im pruziti "ljevicarska pjena na ustima" ili par dolara poreza manje, milioni Amerikanaca - prvenstveno zena, imigranata biti ostavljeni na milost i nemilost talibanskog srednjovjekovnog mindset-a. O ostalih 60-tak miliona MAGA biraca sam vec govorio - kao uostalom i Hilary ili skorije Bajden. Edited 9 hours ago by ters 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago (edited) 15 hours ago, Nek grmi jako said: Hide contents Da bih vam rekao šta se desilo sa tim čuvenim - Joy................. Iluzija je provaljena, a za nekoliko dana na red dolazi - realnost. Moram da podsetim da od kada je rec Joy stupila na scenu, istog trenutka je bila s moje strane ismejana i na ovom topicu, dakle nisam ni na trenutak mogla da povezem bezvezno pijano cerekanje i Walzovo `decacko` skakutanje i kezenje (pritom nema Aspergerov sindrom kada se zameralo Muskovom skakutanju), sa necim sto pokusavaju nasilno da uguraju medju pristalice i ostatak sveta a to je JOY.... Ne znam kako je to bilo sa njima, ali meni je njihov na silu izveden `joy` bio jedan jako tuzan nastup a to sam vec bezbroj puta napisala i uporedila ih sa kelovnovima. A klovn je u sustini tuzni lakrdijas, smesan samo deci ...ali ni njima......Ceo Joy nastup je nekako tuzan kao ono da bacaju mrtve papagaje u smece kad se spusti zavesa... Zapravo nesvesno sam napisala kljucnu rec, to je nastup. Ako je nastup los koga krivimo za to? Krivimo sve ucesnike, scenaristu, glumce i statiste. A tek koreografa. Posebno koreografija osmisljena za Walza....totalni promasaj. Edited 8 hours ago by Mama_mia dupliran post Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago 2 hours ago, ters said: To nije upitno - Tramp ce biti novi predsjednik, i nadam se da ce onima koji su za njega donijeti upravo ono zbog cega su ga birali i agitovali za njega, sta god to bilo. Zalim zivote stotina hiljada Ukrajinaca koji su stali u odbranu civilizacije, jer su te zrtve bile herojske, ali Trampovom pobjedom uzaludne jer je mrak i srednjovjekovje zaobisao njihove odbrambene linije i porazice ih iz Washington-a... Ti bre o Trampu kao da ne daj Boze neki Hitler dolazi da zauzme Ameriku. Ziveli su i preziveli njegovu vladavinu milioni i milioni Amerikanaca, a i ostatka sveta. Nije njegov stil nesto nepoznato. Birali su ga pre 8 godina, mozda ce i sada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonick Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago (edited) Donnie's Traveling Carny of Snake Oil and Cars Salesmen. Prosli put kad je Tramp sastavio vladu bilo je i trezvenih ljudi oko njega. Ovaj put toga nece biti, nazalost. Pocecu listu, dopuna dobrodosla, pozicije su stvarne i izmisljene: 🙂 D. Trump - President - Mega sarlatan i kradljivac izbora. Poznat o najvecoj kolicini izrecenih lazi od svih predsednika USA, bigly #1. RFK Jr. - Secretary of Health, Agriculture and Sanity - Covek koji je level 11 antivakser i koljac baby medveda iz hobija i ostavljac tog istog mrtvog mladunceta u Central Parku - NYC (olaksavajuca okolnost - bio je mrtav pijan) Steve Bannon - Sectretary of Attack, Homeland Security and Cocain Import - najmaracniji covek ikada blizu vlasti, napunio dzepove parama od zida - privatne donacije, i najblizi savetodalac US predsednika. Jared Kushner - Secretary of Accounts Receivable - sta dodati? Elon Musk - Secretary and Advisor of Life on Mars and on All Technologies Ever - plus Economy - vizionar, biznismen, usamljeni tata tinejdzer sa 27 dece, lako se impresionira svim sto je naci ili Tramp. Alex Jones - Ministry of Information and Truth - sta da kazem... Joe Rogan - Ministry of Podcast and Press Conference Roger Stone - Palpatine Edited 7 hours ago by nonick 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 39 minutes ago, Selina said: Ti bre o Trampu kao da ne daj Boze neki Hitler dolazi da zauzme Ameriku. Ziveli su i preziveli njegovu vladavinu milioni i milioni Amerikanaca, a i ostatka sveta. Nije njegov stil nesto nepoznato. Birali su ga pre 8 godina, mozda ce i sada. Prezivjeli su milioni i milioni svakog predsjednika/vladara u svakom sistemu i u svakoj drzavi, ali postoje zancajne razlike - kako. Da, poznajemo o njegov stil i opsjednutost "cvrstom rukom" kakvom vlada Putin, Xi, Kim Jong... O ekseru koji ce zakovati u EU mrtvacki sanduk, i krilima koja ce dati politickom sitnezu kao Orban, Vucic, Milanovic da ne pricamo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Ministar spoljnih poslova ( ovaj sto nije Sinisa Mali): Grenel je ozbiljno vidjen za ministra spoljnih poslova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago 2 hours ago, DameTime said: Kao što nije dobio veliku prednost zbog pokušaja atentata (koji su za svaku osudu), neće ni zbog ovoga. I onda je naprasno dobio prednost nicim povezano... 2 hours ago, ters said: Mislim zbog toga sto su ankete od pocetka previse blizu i sto racunam na onih 10-tak miliona MAGA pristalica koje ipak imaju stida ( i koji se zbog tog stida nisu ocitovali javno pred anketarima, kolegama, porodicom, komsijama...). A stida imaju jer znaju da ce zbog radosti koju ce im pruziti "ljevicarska pjena na ustima" ili par dolara poreza manje, milioni Amerikanaca - prvenstveno zena, imigranata biti ostavljeni na milost i nemilost talibanskog srednjovjekovnog mindset-a. O ostalih 60-tak miliona MAGA biraca sam vec govorio - kao uostalom i Hilary ili skorije Bajden. Ne verujem anketama. Napisala sam vec zasto. Mislim da je ovo zabluda da su magasi stidljivi, naprotiv... pogotovo ne telefonom. Plus, anketare placaju, a ankete su isto placene, niko ovde ne radi za dzabe, pa sad... ko te plati (poslusaj Chris Cuomo, pa se seti sta je nekad govori, sta govori sad, samo mu se poslodavac promenuo). Na zalost ako im pobedi opcija mislim da uopste nisu svesni sta ce ih snaci, ali ok. Uvek stoji ona: 'pazi sta zelis, mozda ti se ostvari' Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 8 hours ago, Selina said: Vans jeste tacno ono i onako kako sam napisala.Usput i prepametan. Slazes se da ti nemacka vlada odredjuje kad ides kod kog lekara i sta mozes da radis a sta ne? Cak ni Rogan ne veruje sta ovaj govori... Btw prepametni ljudi se ne bave ovakvim stvarima, ovo je religijski fanatik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 8 hours ago, Selina said: Vans jeste tacno ono i onako kako sam napisala.Usput i prepametan. Ovo je previše glupo da bi prošlo i kao šala. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago Varanje, greska... ili? Naravno da pisu da demokrate varaju. Znaci, zrnce od toga ne verujem, gledam ih sta rade 10 godina. Pre ce biti da oni varaju da bi posle mogli da kmece i dizu revolucije. Njih dvoje pritiskaju dugme. Demokrate nemaju razloga da varaju u Bible belt Kentakiju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzoni_m Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago (edited) 2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ne verujem anketama Ne moras anketama. Pocili su da pristuzu rezultati glsanja postom itd. Prednost Kamile ne postoji. A to vec moze da ti da naznaku sta ce biti kada bude krenulo da se glasa. Ne samo da ce da dobije narandzasti, vec ce da bude prilicno ubedljivo. Ja se samo nadam da ce ostatak zapadnog sveta igrati na kartu razvlacenja, odugovlacenja i laganja tj igranja igre sa novom americkom administracijom, ako Trump ne pokusa da promeni zakon pa da bude veciti predsednik, i pokusati da izdrzi 4 godine bez velikog sranja. Mislim na oruzane sukobe, ekonomski smo pukli sigurica. Edited 4 hours ago by Dzoni_m Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonick Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago (edited) 9 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Varanje, greska... ili? Naravno da pisu da demokrate varaju. Znaci, zrnce od toga ne verujem, gledam ih sta rade 10 godina. Pre ce biti da oni varaju da bi posle mogli da kmece i dizu revolucije. Njih dvoje pritiskaju dugme. Demokrate nemaju razloga da varaju u Bible belt Kentakiju. Ma seru uvek, vec je pocela Stop The Steal part II, Tramp vec promovise na mitinzima. I prosli put su pricali a na kraju se ispostavilo da u Pensilvaniji sve kradje koje su dokumentovane su pocinjeni od strane republikanaca. 🙂 Edited 4 hours ago by nonick 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 29 minutes ago, Dzoni_m said: Ne moras anketama. Pocili su da pristuzu rezultati glsanja postom itd. Prednost Kamile ne postoji. A to vec moze da ti da naznaku sta ce biti kada bude krenulo da se glasa. Ne samo da ce da dobije narandzasti, vec ce da bude prilicno ubedljivo. Ja se samo nadam da ce ostatak zapadnog sveta igrati na kartu razvlacenja, odugovlacenja i laganja tj igranja igre sa novom americkom administracijom, ako Trump ne pokusa da promeni zakon pa da bude veciti predsednik, i pokusati da izdrzi 4 godine bez velikog sranja. Mislim na oruzane sukobe, ekonomski smo pukli sigurica. Republikanci sve vrijeme pozivaju svoje glasace da ove godine izadju na rano glasanje tako da ne bih rekao kako su dosadasnji pristigli glasovi neka naznaka Trumpove ubljedjive pobjede i Kamaline katastrofe. Od swing states u PA, AZ, NC, NV imas presjeke dosadasnjih glasova po stranackoj registraciji. U PA su Demsi u prednosti oko 390k i return rate im je veci za oko 2.2%. U NC registrovani glasaci Repsa imaju prednost oko 1.3% (34% ukupnih glasova vs 32.7%) na uzorku od oko 3.6 miliona glasova do sada s tim da udio glasova glasaca bez registrovane stranacke pripadnosti poprilicno raste zadnjih dana i na kraju ce njihovi glasovi odluciti. Za te dvije drzave podatke imas ovdje: https://projects.votehub.com/pages/early-voting-tracker U AZ i NV je drugacija prica. U Arizoni Republikanci svakako imaju oko 300k vise registrovanih glasaca i zasad je izlasnost i jednih i drugih skoro identicna oko 54%. U apsolutnim brojkama, u AZ je dosa glasalo oko 163k registrovana republikanca vise. Za AZ podatke imas ovdje: https://www.upliftcampaigns.com/2024azearly Medjutim, u AZ je 2020. i 2022. bilo vise registrovanih republikanaca nego demokrata pa su oba puta demokatski kadidati dobili. Jasno je da je tu Trump u poprilicnoj prednosti ali ne bih rekao da je tu ista odluceno. U Nevadi je trenutna prednost Republikanca oko 40ak hiljada glasova ili oko 4.8% no tu zasad imaju ogromnu prednost u izlaznosti od 56.7 prema 48.1%. U NV svakako imas vise registrovanih Demokrata nego Republikanaca tako da tu vjerujem da ce sa nivelisanjem izlasnosti i ocekivanim vecim procentima demokrata kod glasaca bez stranacke registracije Kamala to okrenuti. Za Nevadu imas detaljne dnevne updatea ovdje: https://thenevadaindependent.com/article/the-early-voting-blog-2024 Sustinski, uz ovo sto se smatra sigurnim Kamali su potrebne Blue Wall drzave odnosno PA, MI i WI za sta vjerujem da ima poprilicno dobre sanse. Takodjer sto se tice PA analiza, preporucujem ovaj twitter nalog jer ima svakodnevne i dobre analize: https://x.com/blockedfreq Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 1 hour ago, Dzoni_m said: Ne moras anketama. Pocili su da pristuzu rezultati glsanja postom itd. Prednost Kamile ne postoji. A to vec moze da ti da naznaku sta ce biti kada bude krenulo da se glasa. Ne samo da ce da dobije narandzasti, vec ce da bude prilicno ubedljivo. Ja se samo nadam da ce ostatak zapadnog sveta igrati na kartu razvlacenja, odugovlacenja i laganja tj igranja igre sa novom americkom administracijom, ako Trump ne pokusa da promeni zakon pa da bude veciti predsednik, i pokusati da izdrzi 4 godine bez velikog sranja. Mislim na oruzane sukobe, ekonomski smo pukli sigurica. Pa nema rezultata glasanja, to ne sme da se otvara do 5 novembra, nego prosek registrovanih koji su izasli pre petog. Ja sam cula da je veliki broj njih vec izasao, od toga su 40% republikanci, 41,5% demokrate i ostalo oni koji se nisu registrovali ni u jednu partiju. Ko zna za koga su glasali. Najopasnije od svega je sto ce postaviti jos dvoje ili troje sudija vrhovnog suda, a stavice ih mladje postoje funkcija dozivotna i tu je gotovo sa ljudskim pravima. Oni tumace ustav i izvrcu ga isto kao sto ga izvrcu svi ostali, kako im se cefne. Isti taj sud '73. je na osnovu ustava doneo zakon roe v wade, da bi sada ovaj sud, samo druge sudije rekao da to nije po ustavu '22... mislim. Drzava je tuzila Virdziniju da ne mogu da odbacuju balote tek tako (bilo je nekih neregulacija, ali su odbacili vecu kolicinu sa sve onima sto imaju pravo glasa), da bi sud rekao da oni mogu kako hoce (guverner je republikanac). Sud nema svoje svojstvo ako radi u korist partije, ne drzave i ustava... Sad vidim ovo sto je napisao @PorodicneVrijednosti o procentima, moguce, ja sam cula podatak za juce ili prekljuce... 22 minutes ago, PorodicneVrijednosti said: Jasno je da je tu Trump u poprilicnoj prednosti ali ne bih rekao da je tu ista odluceno. Meni doduse tu nista nije jasno, tj. nije mi nikakva naznaka s obzirom koliko je nekih prominentnih republikanaca koji nece menjati partiju izaslo da da podrsku Kamali. To se nikada u istoriji nije desilo. Tako da cak ni to registrovan ovako ili onako mi nije neki triger za donosenje zakljucka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago (edited) Spoiler Prema preseku trenutno dostupnih podataka, dakle proseku svih anketa, Tramp je u ovom trenutku blagi favorit, za razliku od takvih podataka 2016. i 2020. godine, koji su tada pokazivali da veoma mnogo zaostaje za Hilari i Bajdenom. Haris je uživala u medenom mesecu nakon što je postala kandidat tokom leta, ali je Tramp brzo dohvatio prednost, koja je sada 0,5 poena na nacionalnom broju glasova u RealClearPolitics (presek svih anketa). To je prvi put da vodi na nacionalnom nivou, gde je snažno gubio u prethodna dva cilusa. U poslednjoj nedelji, Tramp je dobio dobre ankete u Pensilvaniji i čitavom Sunčevom pojasu. Takođe se drži u državama koje su mu obično nepovoljne u anketama, kao što su Viskonsin i Mičigen. S tim u vezi, najbolje rangirani anketari iz 2020. godine danas su predstavili njihovu najnoviju prognozu za sving države: (Korekcija tvita: AtlasIntel je kasnije najavio još minimum jedan presek ispitivanja glasača, tako da ovo nisu njihovi konačni brojevi) Pri tome, Tramp je uspeo da Nju Hempšir pretvori u toss up, te da napravi od Nju Meksika i Virdžinije battleground. Gledajući rano glasanje, republikanci imaju istorijske rezultate izlaznosti i vode u većini sving država. To se naročito odnosi na registrovane glasače koji prema podacima retko glasaju, što pokazuje određenu dozu entuzijazma Trampovih glasača. Čak i tamo gde imaju manje brojeve rane izaznosti nego demokrate, uspeli su da preokrenu trendove. Najvažnija je svakako Pensilvanija, u kojoj demokrate imaju nešto više od 300k ranih glasanja, ali ako imamo u vidu da su 2020. imali preko milion ranih glasova više, računica je jasna: Tramp je smanjio tu razliku za 700.000 glasova u odnosu na 2020. godinu, u kojoj je uprkos ranom zaostatku za milion glasova, izgubio u PA za svega - 80.000 glasova. Rano glasanje, međutim, nije važno samo jer pokazuje trendove, među kojima je možda i najvažniji trend koji pokazuje nisku izlaznost crnih glasača na rano glasanje (pogotovo u urbanim sredinama), već i zato što olakšava žetvu glasova u samom danu glasanja. Jer, što više ima onih koji su već glasali, a nalaze se u spiskovima stranačkih timova koji obaveštavaju glasače na dan izbora da izađu i glasaju, ostaje manje onih glasača sa kojima treba da se radi na sam dan izbora. Dakle, ako je u nekom okrugu već glasala, recimo, trećina glasača sa spiska, stranački timovi imaju više vremena da se posvete ostaloj dvotrećinskoj bazi glasača. Republikanci su ranije imali veliki zadatak da na sam dan izbora nadoknade bukvalno milione glasova zaostatka nastalih iz ranog glasanja u sving državama... Danas je to potpuno drugačije. Edited 34 minutes ago by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted 55 minutes ago Share Posted 55 minutes ago 7 hours ago, Selina said: Ti bre o Trampu kao da ne daj Boze neki Hitler dolazi da zauzme Ameriku. Ziveli su i preziveli njegovu vladavinu milioni i milioni Amerikanaca, a i ostatka sveta. Nije njegov stil nesto nepoznato. Birali su ga pre 8 godina, mozda ce i sada. Verovatno ce i sada. No bitno je da, ne americki narod, vec svet gleda jednu polarizaciju, koja vrlo lako moze da napravi lep i veliki rascep na sveCkom nivou. @Baby ima li nekih grskica u SrBskom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted 52 minutes ago Share Posted 52 minutes ago 3 hours ago, Dzoni_m said: Ne moras anketama. Pocili su da pristuzu rezultati glsanja postom itd. Prednost Kamile ne postoji. A to vec moze da ti da naznaku sta ce biti kada bude krenulo da se glasa. Ne samo da ce da dobije narandzasti, vec ce da bude prilicno ubedljivo. Ja se samo nadam da ce ostatak zapadnog sveta igrati na kartu razvlacenja, odugovlacenja i laganja tj igranja igre sa novom americkom administracijom, ako Trump ne pokusa da promeni zakon pa da bude veciti predsednik, i pokusati da izdrzi 4 godine bez velikog sranja. Mislim na oruzane sukobe, ekonomski smo pukli sigurica. Smela predvidjanja. Da "putinovski" pokusa da promeni dokument, temelj na kojem pociva meteorski uspon i uspeh u koji se upravo GOP-ovci najvise kunu? Neumitni ekonomski krah, ratovi? Nije kao da nemamo uzorak iz njegovog prethodnog cetvorogodisnjeg mandata. 3 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Varanje, greska... ili? Naravno da pisu da demokrate varaju. Znaci, zrnce od toga ne verujem, gledam ih sta rade 10 godina. Pre ce biti da oni varaju da bi posle mogli da kmece i dizu revolucije. Njih dvoje pritiskaju dugme. Demokrate nemaju razloga da varaju u Bible belt Kentakiju. A dobro, ovo ne moze biti realno... Niko ne bi pokusaj varanja odradio tako transparentno xD Sigurno postoji neki sigurnosni inspektor na glasackom mestu kojem se mozes obratiti u slucaju lose kalibrisanog ekrana osetljivog na dodir xD Da su hteli da varaju, isprogramirali bi UI tako da prikazu glasacu da je njegov glas upesno dodat odabranom kandidatu, a pri brojanju izvrsili neki marifetluk xD I da, ne bih nikada zamenio glasacke listice sa masinom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts