Angelia Posted October 25 Share Posted October 25 2 hours ago, ters said: Da, kao i svako drugo falisikovanje poslovnih zapisa i knjiga. Ne nije 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ne andjo, nista nisam pokupila laicki. Godinama sam imala offshore... Mozda, si ti koristila offshore u te svrhe, ali vecina to ne radi. Ili barem ne oni koji postuju zakon. Kao sto ne znaci da razumes termin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 25 Share Posted October 25 Stvarno je suludo da u Virginiji, koja je nasla 1,600 registrovanih glasaca koji nisu gradjani, da ih DOJ tuzi, I federalni sudija nalozi da vrate nelegalne glasace na listu registrovanih. Posle ce da bude zasto ljudi pricaju o kradji. A u Pensilvaniji iz Lankastera kazu da je u jos dve County bilo pokusaja organizovanog registrovanja nepostojecih glasaca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted October 25 Share Posted October 25 (edited) 35 minutes ago, Angelia said: Stvarno je suludo da u Virginiji, koja je nasla 1,600 registrovanih glasaca koji nisu gradjani, da ih DOJ tuzi, I federalni sudija nalozi da vrate nelegalne glasace na listu registrovanih. Posle ce da bude zasto ljudi pricaju o kradji. A u Pensilvaniji iz Lankastera kazu da je u jos dve County bilo pokusaja organizovanog registrovanja nepostojecih glasaca. Spoiler Jel znate šta ima novo? Tramp drži miting 2. novembra u Virdžiniji... A jel znate šta to znači? Znači da je Virdžinija u igri i da je battleground. A jel znate šta još ima novo? Demokratska stranka je otkazala sve rezervacije u Las Vegasu, To verovatno znači da neće emitovati nijedan novi oglas na tržištu Las Vegasa do kraja predizbornog ciklusa. Inače, potrošili su 11,1 miliona dolara na tom tržištu za izbore 2022. godine. A kad ste već pomenuli Pensilvaniju, tamo je glasanje mejlom bilo u ogromnoj većini plavo 2022. godine, pa je Feterman tada pobedio sa većom razlikom u odnosu na Bajdenovu razliku protiv Trampa. Ali kad je u PA, kako trenutno vidimo, mejl postao mnogo crveniji nego što je bio crven i u 2020. i 2022. godine, šta bi to značilo? Zato i ide šema iz Lankastera... Pa ne, najbolje da demsi ne vide šta im se dešava pred nosom. Edited October 25 by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted October 25 Share Posted October 25 1 hour ago, ters said: Vjerovatno se okrece - zasluzio je svojim koketiranjem sa Pinochet-om. Ali i kod njega bi postojala gradacija i razmatranje sta je gore od dvije stvari koje obje smatra pogresnim (evo sta kaze Grok): Given Friedman's emphasis on freedom in economic transactions and his critique of government interventions that distort market signals, he might consider tariffs as fundamentally more damaging to the economic principles he advocated for, due to their widespread, systemic interference in trade. However, both policies would be criticized by Friedman for their interference with market dynamics, just at different scales and with different immediate consequences. Nije mi namera bila da upoređujem dve loša predloga. Znam itekako dobro šta Friedman misli o tarifama, subsidies i excessive government spending. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 25 Share Posted October 25 30 minutes ago, Nek grmi jako said: Hide contents Jel znate šta ima novo? Tramp drži miting 2. novembra u Virdžiniji... A jel znate šta to znači? Znači da je Virdžinija u igri i da je battleground. A jel znate šta još ima novo? Demokratska stranka je otkazala sve rezervacije u Las Vegasu, To verovatno znači da neće emitovati nijedan novi oglas na tržištu Las Vegasa do kraja predizbornog ciklusa. Inače, potrošili su 11,1 miliona dolara na tom tržištu za izbore 2022. godine. A kad ste već pomenuli Pensilvaniju, tamo je glasanje mejlom bilo u ogromnoj većini plavo 2022. godine, pa je Feterman tada pobedio sa većom razlikom u odnosu na Bajdenovu razliku protiv Trampa. Ali kad je u PA, kako trenutno vidimo, mejl postao mnogo crveniji nego što je bio crven i u 2020. i 2022. godine, šta bi to značilo? Zato i ide šema iz Lankastera... Pa ne, najbolje da demsi ne vide šta im se dešava pred nosom. Ne tvrdim ja da su u PA to organizovali Dems, ali moze biti neko ko podrzava bilo koju stranu. Ali za Virginiju jeste cudno da federalni sudija na tehnikaliju kaze da ih vrate, iako su se ti ljudi izjasnili kao non-citizen, a ilegalno je da non-citizen glasaju na federalnim izborima. I zasto se DOJ uopste petljao u to? Ne znam dal on drzi rally u Virginiji zato sto je battle ground, iako ima smisla da jeste, drzi I u NY koji je deep blue, ali to radi ponegde I da podrzi izbore za kongres I senat. Ja bi rekla da je za Trampa verovatno Joe Rogan velika stvar, masa ljudi to prati. Nemam pojma ko to moze 3 sata da gleda 😀 ali izgleda dosta mladih gleda. Kamala, valjda polaze dosta na ovaj rally u DCju, I na bacanje fashista/rasista/nacista. Sad I kineski hankering napali Trampovu kampanju. Ah da, sta jos moze da pomrsi konce svima, je najavljeni izraelski napad na Iran. Praznici u Izraelu su gotovi, pitanje je samo da li ce Bibi da odluci da ceka da izbori prodju, ili ne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 25 Share Posted October 25 1 hour ago, Angelia said: Mozda, si ti koristila offshore u te svrhe, ali vecina to ne radi. Ili barem ne oni koji postuju zakon. Kao sto ne znaci da razumes termin. Svaka offshore otvorena u drzavama koje su tax heaven se koriste u te svrhe. Cela rasprava je pocela kada se pomenu Irska kao tax heaven drzava i otvaranja kompanija tamo... onda ti krenes da pricas u fazonu, pa ima i postenih ljudi... 🤪 2 hours ago, mrd said: Mozemo da pisemo sta hocemo. Trump kad kaze nesto, onda je to sa necim u vezi, a Kamila Boze kad mi izjavi, kako su cene skocile i to je inflacija, pozelim da razbije digirtron u param parcad. 🙂 Na taj nacin me tera na progress, recimo kupim neki od ovih novih graphing calculators programabini "Python" Ojha. Svako od njih sa razlogom ima svoju publiku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted October 26 Share Posted October 26 (edited) 25 minutes ago, Angelia said: Ne tvrdim ja da su u PA to organizovali Dems, ali moze biti neko ko podrzava bilo koju stranu. Ali za Virginiju jeste cudno da federalni sudija na tehnikaliju kaze da ih vrate, iako su se ti ljudi izjasnili kao non-citizen, a ilegalno je da non-citizen glasaju na federalnim izborima. I zasto se DOJ uopste petljao u to? Ne znam dal on drzi rally u Virginiji zato sto je battle ground, iako ima smisla da jeste, drzi I u NY koji je deep blue, ali to radi ponegde I da podrzi izbore za kongres I senat. Ja bi rekla da je za Trampa verovatno Joe Rogan velika stvar, masa ljudi to prati. Nemam pojma ko to moze 3 sata da gleda 😀 ali izgleda dosta mladih gleda. Kamala, valjda polaze dosta na ovaj rally u DCju, I na bacanje fashista/rasista/nacista. Sad I kineski hankering napali Trampovu kampanju. Ah da, sta jos moze da pomrsi konce svima, je najavljeni izraelski napad na Iran. Praznici u Izraelu su gotovi, pitanje je samo da li ce Bibi da odluci da ceka da izbori prodju, ili ne. Spoiler Rado ću sa vama podeliti vlastita saznanja kada je reč o Virdžiniji, kao neko ko prati sve US izbore i dešavanja tokom njih: E sad vi meni recite, nakon ove danas objavljene ankete iz Virdžinije, da li vam to liči ili ne liči na battleground? Meni je sad skroz jasno zašto Tramp ide i u Virdžiniju 2. novembra, iako mu je kampanja zgusnuta kao da je na steroidima i iako već sada ima za trećinu više odrađenih mitinga od Kamale. I to će tamo biti sa Jangkinom i sa Tulsi Galbart, što znači i da im ne samo ovakvi pablik polsteri, već i njihove interne ankete nalažu da to učine... Dakle, idu po Virdžiniju, jer ako dobiju tamošnjih 13 elektora uz AZ, NC i GA, nijedna država Plavog zida im faktički i ne treba. edit Ne znam da li uopšte pratite, ali u poslednjim anketama Haris ima svega 3pp više i u Nju Meksiku... A sve što je oko statističke greške je - battleground. Edited October 26 by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted October 26 Share Posted October 26 20 minutes ago, Darko said: Nije mi namera bila da upoređujem dve loša predloga. Znam itekako dobro šta Friedman misli o tarifama, subsidies i excessive government spending. Mozda nije, ali dvije sedmice do izbora sve je poredjenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 26 Share Posted October 26 WSJ je objavio da je Elon Musk od kraja 2022 u redovnom kontaktu sa Putinom, kojem je navodno obecao da nece u slucaju da Kina napadne Tajvan, Tajvanu dati da koristi starlink... Na tu vest je administrator NASA William Nelson poceo da trazi da se ispita da li je tacna, jer ako je tacna to je konflikt interesa i opasnost za NASU i druge americke agencije. Spoiler “I don’t know that that story is true. I think it should be investigated,” Nelson told Semafor’s Burgess Everett. “If the story is true that there have been multiple conversations between Elon Musk and the president of Russia, then I think that would be concerning, particularly for NASA, for the Department of Defense, for some of the intelligence agencies.” The discussions were confirmed to the Journal by several current and former US, European and Russian officials. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted October 26 Share Posted October 26 (edited) 1 hour ago, ters said: Mozda nije, ali dvije sedmice do izbora sve je poredjenje. Radi šta hoćeš. Htedoh da ukažem da je žalosno što su obe opcije baš loše. Edited October 26 by Darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 26 Share Posted October 26 (edited) 2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Svaka offshore otvorena u drzavama koje su tax heaven se koriste u te svrhe. Cela rasprava je pocela kada se pomenu Irska kao tax heaven drzava i otvaranja kompanija tamo... onda ti krenes da pricas u fazonu, pa ima i postenih ljudi... 🤪 Svako od njih sa razlogom ima svoju publiku... Ti uopste ne razumes pricu o Irskoj. Znaci sta je bilo za Irsku, da su neke americke firme pomerile HQ u irsku. Naravno, da su zadrzale poslovanje u US, ali kao branch ili subsidiaries, znaci ukupno poslovanje firme je bilo oporezovano kao Irska firma, dok su branches I subsidiaries bilo oporezovane po svojim lokacijama. Vlasnici ili akcionari bi bili oporezovani po svojim loakcijama, ili ako je CFC po americkim zakonima. Nije ilegalno, ne racuna se u tax haven. 2018 je Trampova administracija spustila korporativni porez I uvela globalni GUILTI, da bi navela te firme da vrate poslove I investicije u USA, uradili su jos par stvari, ne savrseno ali je bilo dobro za ekonomiju. Second edit: niko nije otvarao firme u irskoj kao tax haven, nego su firme napustile ameriku, bukvalno su pomerile svoje poslovanje, zaposljavanje tamo. tebi je svako neki ko radi planiranje poreza, prevarant. Znaci lupas, nemas pojma o cemu pricas. Ne razumes da ne mozes da oporezujes firme ako to za njih nema smisla, i da ce prosto otici. Mozda ce im trebati godinu ili dve, ali ce otici. Americki porez mora da bude na nivou da im se ne isplati da odu. 2 hours ago, Nek grmi jako said: Hide contents Rado ću sa vama podeliti vlastita saznanja kada je reč o Virdžiniji, kao neko ko prati sve US izbore i dešavanja tokom njih: E sad vi meni recite, nakon ove danas objavljene ankete iz Virdžinije, da li vam to liči ili ne liči na battleground? Meni je sad skroz jasno zašto Tramp ide i u Virdžiniju 2. novembra, iako mu je kampanja zgusnuta kao da je na steroidima i iako već sada ima za trećinu više odrađenih mitinga od Kamale. I to će tamo biti sa Jangkinom i sa Tulsi Galbart, što znači i da im ne samo ovakvi pablik polsteri, već i njihove interne ankete nalažu da to učine... Dakle, idu po Virdžiniju, jer ako dobiju tamošnjih 13 elektora uz AZ, NC i GA, nijedna država Plavog zida im faktički i ne treba. edit Ne znam da li uopšte pratite, ali u poslednjim anketama Haris ima svega 3pp više i u Nju Meksiku... A sve što je oko statističke greške je - battleground. Pratim, ali ograniceno, jer nemam vremena za takve detaljne analize tako da volim I ovde da vidim kad neko napravi analizu, ispravnu ili pogresnu, pa da mi "sazvace" informacije. @A sadje obicno imao dobre analize Edit:typo Edited October 26 by Angelia Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 26 Share Posted October 26 47 minutes ago, Darko said: Radi šta hoćeš. Htedoh da ukažem da je žalosno što su obe opcije baš loše. Znas sta mi je najgore? Upravo ovo, joj svi su uzasni, joj svi su isti... I tako je Srbija, posto su svi isti, ostala zarobljena do besvesti i nikada se nece pomeriti. Imaju opciju da probaju novo, ne ide, ma treba da ih omlate metlom... Ja recimo ne znam da je Kamala tako losa. Da bih znala morala bih da pratim njen rad, da vidim sta ce uraditi. Za drugu opciju znam sta je uradila i uopste nemam dileme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted October 26 Share Posted October 26 6 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Znas sta mi je najgore? Upravo ovo, joj svi su uzasni, joj svi su isti... Govorio sam o economic policy, ne za personu. Po običaju, mašiš temu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 26 Share Posted October 26 A ja rekla zavisi sta ce I Bibi da uradi, evo ga krenuo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 26 Share Posted October 26 Izgleda da imamo dve stvari, Izrael napao Iran, I Joe Rogan je pustio intervju sa Trampom. Ni jedno ni drugo nisam ocekivala do barem sledece nedelje, vikend ce biti interesantan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 26 Share Posted October 26 44 minutes ago, Darko said: Govorio sam o economic policy, ne za personu. Po običaju, mašiš temu. I sta ne valja osim tvoje opsednutosti necim sto se nece desiti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted October 26 Share Posted October 26 5 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: I sta ne valja osim tvoje opsednutosti necim sto se nece desiti? Irelevatno što se tiče ekonomskog predloga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted Saturday at 11:16 AM Share Posted Saturday at 11:16 AM (edited) Ja pogledao 20 minuta podkasta sa Roganom. Kakve nepovazane gluposti priča čovek, dobije onako konkretno pitanje o The View a on krene da priča o dužini kreveta i onda odatle pređe da priča o borbama da čak i Rogan kaže - "what are you talking about?" Jel može neko direktno objašnjenje za mene? Ja 10 godina već ne mogu da ukapiram šta Trampa čini tako uspešnim kod dobrog dela populacije Edited Saturday at 11:16 AM by Nicklord 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Saturday at 01:01 PM Share Posted Saturday at 01:01 PM Čitava nauka se bavi psihologijom mase, pa često ne može da objasni neke stvari-jedan primer iz svakodnevnog (mog) života-gužve u ambulantama su praktično svaki dan i ljudi uglavnom sarađuju u trijaži i nekako postižemo da uradimo posao, ali nekad se desi da samo jedan pacijent nešto glasno prigovori, i čekaonica se zapali kao vatra. Tako i sa ovim-diduše, on je svoju karijeru gradio neotesanca i šibicama gradio dugo. Ovih dana mi iskaču Reganovi klipovi i shvatiš šta je harizma. Tranp je bre...ne znam, tele , prostačina, koji je ubedio sebe i druge da se "razume u politiku". Izjave tipa da ruske invazije ne bi bilo da je on bio predsednik...ko to može da objasni? Evo sad, Kinezi mu sad hakovali mobilni, već pravi uvod u nekakav sukob. Čitam i da će Mask biti deo administracije (index.hr), pa jebote...ne laje kera radi sela. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 01:15 PM Share Posted Saturday at 01:15 PM 1 hour ago, Nicklord said: Ja pogledao 20 minuta podkasta sa Roganom. Kakve nepovazane gluposti priča čovek, dobije onako konkretno pitanje o The View a on krene da priča o dužini kreveta i onda odatle pređe da priča o borbama da čak i Rogan kaže - "what are you talking about?" Jel može neko direktno objašnjenje za mene? Ja 10 godina već ne mogu da ukapiram šta Trampa čini tako uspešnim kod dobrog dela populacije Obecao je obracun sa establishment-om, da ce im vratiti poslove koje im otimaju ilegalni imigranti i da ce se obracunati sa onima koji su na suprotnoj strani. Dao im je glas, on govori za njih, osecali su se zapostavljeno. Plus obecavao nastavak Reganove politike finansijskog blagostanja. Ako slusas one kratke intervjue pred njegov miting tih sto dolaze da ga slusaju, upravo tako kako on govori, tako govore i oni, nepovezano i bez ikakve logike, od izmisljotina pokusavaju da naprave cinjenice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Saturday at 01:35 PM Share Posted Saturday at 01:35 PM 2 hours ago, Nicklord said: Jel može neko direktno objašnjenje za mene? Ja 10 godina već ne mogu da ukapiram šta Trampa čini tako uspešnim kod dobrog dela populacije Zato sto je populista.A populista prica ono sto narod zeli da cuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted Saturday at 02:29 PM Share Posted Saturday at 02:29 PM 39 minutes ago, Don Dusko said: Zato sto je populista.A populista prica ono sto narod zeli da cuje. Ja razumem taj deo. Nego ne razumem koji deo on priča što narod želi da čuje. Bukvalno samo priča nepovezane priče 😄 Kad Vučić, Orban, Erdogan ili ovi EU likovi Wilders i slični pričaju ja kontam šta pali kod ljudi. Tramp bukvalno samo trabunja 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maharaja Posted Saturday at 02:39 PM Share Posted Saturday at 02:39 PM MAGtardima (pa i ovima sa foruma) se konstantno sipa MAGA proliv u grlo, sa raznih strana. Ne dolazi to samo od Trampa, već iz barem 50 izvora. Magtardi posrču proliv, zamljackaju i uživaju. Što debilnije to bolje. A za svakog MAGtarda se nađe neka budalaština, pa svako srkne deo proliva koji mu se sviđa. Neko srkne MAGA proliv o ilegalnim imigrantima, neko o porezima, neko o demokratama ljudožderima i pedofilima, neko malo mrzi ovog, neko malo onog, neko srkne malo proliva o tome kako Haris hoće da legalizuje fentantil, neko posrče proliv o haićanima koji jedu kućne ljubimce, nego proguta MAGA proliv kako Haris hoće da natera doktore da kastriraju decu, neko se nasladi MAGA prolivom kako je Tramp već pokraden na izborima, neko zamljacka MAGA proliv kako se registruju stranci da glasaju... i tako u krug. Na kraju, od toliko srkanja MAGA proliva, dobiješ ovo: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Saturday at 03:02 PM Share Posted Saturday at 03:02 PM (edited) 3 hours ago, Nicklord said: Ja pogledao 20 minuta podkasta sa Roganom. Kakve nepovazane gluposti priča čovek, dobije onako konkretno pitanje o The View a on krene da priča o dužini kreveta i onda odatle pređe da priča o borbama da čak i Rogan kaže - "what are you talking about?" Jel može neko direktno objašnjenje za mene? Ja 10 godina već ne mogu da ukapiram šta Trampa čini tako uspešnim kod dobrog dela populacije Mmm evo pogledala dotle, odgovorio covek na pitanje o The View, pricao je o krevetu kad ga je Rogan pitao kako je bio prvi Dan u Beloj Kuci, da je hteo da vidi Linkolnovu sobu i kako krevet izgleda, da je bilo surreal biti tu. I Rogan nije rekao "what are you talking about" nego "who are you talking about" zato sto je pricao o UFC borbi I nekom tipu, od pre godinu dana, nije mogao da se seti imena, pa ga je opisivao a Rogan nije skontao ko je u pitanju. Znaci deluje kao opustena prica. 11 mill view na YouTube za 12 sati. 3 sata epizoda, verujem da je bilo tako suludo da bi do sada MSM napali iz sve snage. Ovo je ocigledno za ovih 25 min da je ovo endorsement od Rogana. Ako je ovako drzao celih 3 sata, dobio je glasace. Ubacuje price, ali on tako prica, ali za ovo sto sam pogledala, odgovorio je na svako pitanje. Edited Saturday at 03:03 PM by Angelia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Saturday at 03:40 PM Share Posted Saturday at 03:40 PM (edited) Spoiler Potpuno laganeze priča, ni Rogan ni Tramp nisu bili ni sekunde nategnuti. Rekordni brojevi podkasta i nesvakidašnjih tri sata razgovora nekog predsedničkog kandidata. U istoriji se nije desilo da neki predsednički kandidat provede tri sata u cugu u nekom ekranizovanom formatu intervjua, da sedi sa nekim i da priča, a da to milioni gledaju. Da mi je neko nekada rekao - biće predsednički kandidat kod Rogana i pričaće sa njim tri sata, mislio bih da nije normalan... Jer, to može da bude nagazna mina, pa da gost izgubi kompas ili fokus tokom ta tri sata i popase negativne posledice na kraju kampanje. Ali Tramp je bio kao metak od početka do kraja, Takođe, za one koji prate i upoređuju validaciju podkasta i tradicionalne televizije, treba napomenuti da je Rogan pustio intervju na Jutjubu u pola prve utakmice finala MLB lige između LA Dodžersa i NY Jenkija. koju je gledala cela Amerika jer su se sudarile dve najpopularnija bezbol franšize u zemlji. I nije ga bilo briga šta se emituje na konvencionalnim TV kanalima jer veruje u svoj proizvod,,, Ali sam broj pregleda i pažnja javnosti i medija bez bilo kakve sumnje znače klasičnu pobedu i za Rogana i za Trampa. Naravno, i novo poglavlje u obraćanju nekog predsedničkog kandidata glasačima i podizanje te lestvice na neki dosad nezamislivi nivo. Edited Saturday at 04:06 PM by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts