Smrtokapa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 22 minutes ago, djura.net said: Ma jasno, nit' luk jeo, nit' luk miris'o, svima je jasno da se on, zapravo, ni oko cega ne pita. To da "Tramp ništa ne inicira" je vrlo moguće tačno na makro planu, u smislu da bi se na neki od procesa koji se sada događaju desili svakako. Samo bi to bez Trampa ipak izgledalo daleko normalnije i događalo bi se sporije, odnosno kuvala bi se žaba. Ovako imamo ludilo, haos i bezumlje revolucionarnog tipa. 2
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Pa ni hulja nije svakom od ovih bitangi u cacilendu licno naredio da biju studente, to je jasbo. Ali je stvorena politicka i drustvena klima da je to prihvatljivo i ocekivano. Tako i ovde. Ubijes coveka i nikom nista.
Angelia Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, Don Dusko said: Imali Andjo nesto drugo sem tih metaka? Valjda policajci znaju da obuzdaju te koji idu na njih a de jebeno ne ubiju tog koga obuzdavaju? Ja bih stvarno bio zabrinut na tvom mestu ako je ovo tamo normalno. Ima, 99% slucajeva se zavrsi ok, ali o njima ne cujes 2 minutes ago, JPM said: Ali ovo se nije desilo. Čovek je snimao sa druge strane ulice. Njemu je prišao siledžija, onda još nekoliko, onda su ga oborili, onda su ga ubili zverski. Dakle nikakvog ometanja akcije ovih agenata nije bilo. O čemu pričano, pa postoji snimak, više njih. Da li smo ja I ti gledali isti snimak? Kako je dosao u kontakt sa agentima ako je "samo snimao". Evo, ja samo sedim u kuci, koliko CBP agenata me napadaju u mom dvoristu? Prosle su dve macke 😀 Objasni mi kako je dosao u sukob sa agentima, trazili ga po ulici dok je jeo sladoled? 1
nemanjaol Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) U spojleru su tri videa gde se vidi šta se desilo. Snimci su uznemirujući. Čovek niti je napao policajce, niti je vadio pištolj, pokušao je da pomogne ljudima koje su ove siledžije oborile na zemlju. Ubijen je nakon što su mu već oduzeli pištolj koji je imao za pojasom. Sve se vidi, nema sumnje. Spoiler Edited 3 hours ago by nemanjaol 4
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, Angelia said: Da li smo ja I ti gledali isti snimak? Kako je dosao u kontakt sa agentima ako je "samo snimao". Evo, ja samo sedim u kuci, koliko CBP agenata me napadaju u mom dvoristu? Prosle su dve macke 😀 Objasni mi kako je dosao u sukob sa agentima, trazili ga po ulici dok je jeo sladoled? Snimao sa druge strane ulice.
Angelia Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Just now, JPM said: Snimao sa druge strane ulice. I oni dosli kod njega I napali ga?
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Just now, Angelia said: I oni dosli kod njega I napali ga? Da. Poceli da ga guraju jer je hteo da pomogne nekoj zeni koju su oborili da pomogne da ustane.
Angelia Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, JPM said: Da. Poceli da ga guraju jer je hteo da pomogne nekoj zeni koju su oborili da pomogne da ustane. Pa ne, zeni su rekli da se ukloni, kad je odbila, jer misli da ima pravo da ugrozava policiju, fizicki su je uklonili, kad je on odlucio da se umesa. Njegova motivacija je nebitna. Mozda je hteo da pomogne, ali ako doneses oruzje dok se mesas u sprovodjenje zakona, mozes da pogines. Znaci on je odlucio da se umesa. Nije mu CBP agent prisao dok snima, I napao ga na ulici. Nije on stajao po strani i snimao. 1 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 51 minutes ago, Ludi za Poli said: I evo ga, pucanj koji je trigerovao DHS teroristu da izreseta covjeka koji je vec bio savladan i razurozan je dosao od njegovog jednako nesposobnog i poremecenog kolege koji je ubijenom i oduzeo pistolj. Najgori od najgorih, najnesposobniji od najnesposobnijih. Odredi ubica i zlocinaca. Pogledajte pistolj koji ima u ruci, a pogledajte pistolj koji su prijavili da su uzeli: Spoiler Dodali su sardzer ili kako se zove to gore sa mecima kako bi izgleda fully loaded. Dosao da izaziva i puca u drzavne organe... Neverovatno sa kojom lakocom lazu a ni ne trepcu Mozda sam se ja zeznula, ja stvarno ne znam mnogo oko pistolja
Ludi za Poli Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Zasto bi oni koji su placeni da provode ideoloske progone ista manje lagali od nase forumasice ovdje koja jednako toliko laze iz cistog MAGA uvjerenja bez da je placena za to? 3
Smrtokapa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Tako to ide. Prvo službenici saspu šaržer u glavu jer je u njih uperen automobil, pardon upereno oružje. Zatim saspu šaržer u glavu jer će u njih možda biti upereno oružje (neće). Zatim će da saspu šaržer u glavu jer građanin možda ima oružje (nema). Mislim po drugom amandmanu ima pravo da ga ima, šta ga znaš rizik je to. Zatim će da saspu šaržer u glavu jer jutros nisu popili kafu. Ja to razumem, stresan je to posao i ne rade u idealnim uslovima. 8 2
Angelia Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, JPM said: Užasno... Mozda, ali to je zakon. Ne mesaj se u sprovodjenje zakona, mozda ti ne deluje fer, to mozes na sudu da dokazujes. Kompletno ziv. Ali ne donosis oruzje da "protestujes". Kao sto sam rekla, bices "mnogo zaljen". I meni je ovako odokativno zao sto je covek poginuo. Ali "actions have consequences". Ne mislim da je agent ustao ujutru i mislio "koga danas mogu da ubijem?". Ovo nije Srbija, imas demokratske nacine da se boris za svoja prava.
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Čovek koji je ubijen od strane ICE ološa bio je intensive care nurse i radio je sa ratnim veteranima. Dakle, bio je koristan član društva, jedan obrazovan čovek koji je želeo da pomogne drugima, za razliku od MAGA sekte. Nek počiva u miru. 2 1
Eddard Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 minute ago, Angelia said: Ovo nije Srbija, imas demokratske nacine da se boris za svoja prava. Ako ti ne saspu šaržer u glavu pre toga. 7 1
Nicklord Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ja mislim da ni u Srbiji na protestima niko nije ubijen od vremena Miloševića (nek me ispravi neko ako grešim)
Ludi za Poli Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Cak ni gosn Vucic jos nije naredio svojim cacijima da istresaju ljudima sanzere u glavu za razliku od MAGA cacija. Let that sink in. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 21 minutes ago, JPM said: Da. Poceli da ga guraju jer je hteo da pomogne nekoj zeni koju su oborili da pomogne da ustane. Stavila sam onu izjavu zene sa lica mesta, on je snimao i njoj licno pomogao da prodje i nadje parking, i pokusavao je da pokazuje ljudima u kolima gde mogu da prodju. Onda su oni stali, izasli iz automobila i krenuli direktno na njega. On je snimao i dalje jednom rukom, drugu digao u vis da pokaze da nema nameru da napadne ili bilo sta. Onda su poceli da razvlace iz cista mira onu zenu po ulici i krenuo je da joj pomogne. Tada su poceli da ih sprejaju biberom i oni onako izbezumljeni i zaslepljeni su popadali dole. Dok je neka zena odvlacila onu prvu zenu, na njega su skocili, verovatno tek tada videvsi pistolj za pojasom na ledjima, izvukli pistolj, onaj opalio slucajno jer je tenkre i drugi ispali u njega 9 metaka. Sve to moze da se vidi kad se pogleda video iz tri razlicita ugla. Apsolutno nije napravio potez da izazove ovako nesto. Nego ovi su tamo da provociraju da bi se napravio haos.. jer to im je glavni cilj i imaju license to kill od vrha. U nekim drzavama lokalna policija moze da zaustavi federalnu policiju da koriste prekomernu silu koja se ne slaze sa drzavnim pravilima (iako pucanje u gradjane zbog snimanja i ometanja, ne spada ni u jednoj pravnoj knjizi kao dozvoljena mera, bukvalno mogu da pucaju u slucajevima samoodbrane ili ako preti neka opasnost za okolinu) Recimo Misuri, koja je crvena drzava ima pravilo da lokalna policija moze da 'nadjaca' federalnu u pravilima. Mada, ovo nisu policajci, ovo je bagra skupljena sa konca i konopca, poprilican broj njih pusten iz zatvora (pomilovan)... I sto je najludje, krenuli su samo po demokratskim gradovima ovo da rade, pokusavaju da obustave istrage, da prebace ako dodje do sudjenja na drzavni sud, jer onda mogu biti pomilovani, da obustave drzave da sude za zlocine na njihovoj teritoriji... sve moguce su potegli da bi sprecili, a zaboravili da su jel.. demokratski gradovi sa demokratski izabranim sudijama koji na ovo ne gledaju blagonaklono niti poltronski. 1
melankolic Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 minutes ago, Eddard said: Ako ti ne saspu šaržer u glavu pre toga. Tačnije, upucaju te 9 puta tako mrtvog na zemlji da ne bi slučajno reinkarnirao. 3
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 minutes ago, Nicklord said: Ja mislim da ni u Srbiji na protestima niko nije ubijen od vremena Miloševića (nek me ispravi neko ako grešim) Bas sam to danas razmisljala. Koliko ja znam, samo je ubijen onaj siroti cuvar gde su izgradili h2o... i onaj zvucni top. Ovi su otisli za par koraka dalje... u godinu dana.
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 8 minutes ago, Angelia said: Mozda, ali to je zakon. Ne mesaj se u sprovodjenje zakona, mozda ti ne deluje fer, to mozes na sudu da dokazujes. Kompletno ziv. Ali ne donosis oruzje da "protestujes". Kao sto sam rekla, bices "mnogo zaljen". I meni je ovako odokativno zao sto je covek poginuo. Ali "actions have consequences". Ne mislim da je agent ustao ujutru i mislio "koga danas mogu da ubijem?". Ovo nije Srbija, imas demokratske nacine da se boris za svoja prava. E dobro ako ti je odokativno žao što je čovek poginuo. Nabacana rečenica čisto jer je to socijalno poželjno reći, inače je pisanje potpuno lišeno empatije. Nije poginuo - ubijen je. 4
Angelia Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 17 minutes ago, DameTime said: Čovek koji je ubijen od strane ICE ološa bio je intensive care nurse i radio je sa ratnim veteranima. Dakle, bio je koristan član društva, jedan obrazovan čovek koji je želeo da pomogne drugima, za razliku od MAGA sekte. Nek počiva u miru. Bas mi je zao, ali jos uvek ne kontam sta je radio tamo. 17 minutes ago, Eddard said: Ako ti ne saspu šaržer u glavu pre toga. Jos mi niko nije pretio sa time. Pitam se da li sam ja samo nesvesna toga, ili sam svesna sta ne radis da budes u toj situaciji
nemanjaol Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ma sve se vidi na snimcima, ima iz pet uglova. Samo neljudi mogu da pravdaju cisto ubistvo 1
Diogen Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Siguran znak da je neka država na putu da postane otvorena diktatura je potpuni kolaps civilnog društva, koji počinje apatijom pojedinca, odricanjem ili autocenzurom kritičke misli, odustajanjem od svojih prava i sloboda i konačno afirmacijom sistemskih metoda prisile. Žao mi je onih koji se bore za slobodno društvo, i koji izgube život zbog ideala. Njih je na žalost u USA sve manje, sve je više onih koji su prošli sve stadijime gornje definicije - od apatije prema drugim ljudima i njihovoj žrtvi, preko autocenzure slobode misli i izražavanja, i sad u stadijumu odobravanja metoda prisile i sistemskog nasilja. Takve mi iskreno uopšte nije žao, samo će biti jako interesantno da se čuje mišljenje takvih za 10 godina, kad se jednog dana probude u post-orvelovskom društvu u kom otpor civilnog društva više neće ni biti moguć, i kad skapiraju da povratka nema. U tom kontekstu i pojedini upisi ovde, na stranu političke razlike, stranačka opredeljenja i lične preferencije, i treba da smo različiti i nejednoumni. Ali kad neko izgubi svaku empatiju prema dokazano nevinim ljudskim žrtvama brutalnosti i prekomerne upotrebe sile sistema prema pojedincu, i uvek nadje novo opravdanje za svaki sledeći teror vlasti, onda se nema tu smisla prigovarati i pozivati na osećaje savesti. Koje savesti? Tužno je videti ljude koji sebe same uskrate slobode, i srozaju sami sebe kao intelektualna bića u bezlične, beskarakterne mase, a da toga nisu ni svesni. Baš pitiful. 😟 11
melankolic Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 22 minutes ago, Angelia said: Jos mi niko nije pretio sa time. Pitam se da li sam ja samo nesvesna toga, ili sam svesna sta ne radis da budes u toj situaciji Svesna si toga da je drug Krasnov izjavio da će počistiti “plave države” od “terorista”. E sad, što tu stradaju i državljani Amerike, ko im je kriv što ne žive na Floridi ili nekoj vkjbni u Misisipiju.
Recommended Posts