Mina D. Harker Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 12 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nije obavezno, cak u ustavu pise "no religious Test shall ever be required as a Qualification to any Office or public Trust under the United States" Kapiram da nije upisano u ustav, nego se svi vječito foliraju, i ateisti i katolici i protestanti. Npr Bajden je koliko znam iz katoličke porodice, i vjerujem da je nominalno išao partijskom linijom kad je, recimo, bio za neke liberalne vrijednosti poput prava na abortus. A šta je mislio privatno - ne bih se kladila da je bio svim srcem "za". Tramp je negdje oko prvog mandata ili pred prvi mandat čak pričao da nije religiozan (or smtg along those lines). Mrzi me da provjeravam i tražim. Poenta je upravo što si rekla, foliraju se zbog biračkog tijela. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 14 minutes ago, Mina D. Harker said: Kapiram da nije upisano u ustav, nego se svi vječito foliraju, i ateisti i katolici i protestanti. Npr Bajden je koliko znam iz katoličke porodice, i vjerujem da je nominalno išao partijskom linijom kad je, recimo, bio za neke liberalne vrijednosti poput prava na abortus. A šta je mislio privatno - ne bih se kladila da je bio svim srcem "za". Tramp je negdje oko prvog mandata ili pred prvi mandat čak pričao da nije religiozan (or smtg along those lines). Mrzi me da provjeravam i tražim. Poenta je upravo što si rekla, foliraju se zbog biračkog tijela. Pa founding fathers su se slozili da je religija vitalna za moral i javnu vrlinu, ali drzava mora biti odvojena od crkve, cak zabranjujuci vladi da uspostavi nacionalnu religiju. I sada se oni utrkuju da praznim izjavama sebe proglase kao moralne (posto verovatno nemaju drugih vrlina, pa je ovo dobro za brzinsko sticanje). A reci su prazne ako ne slede dela. Samo sto eto, propagandom je postalo bitnije kod ljudi koji razmisljaju kao ptice sta neko kaze, nego sta neko radi i onda oni to koriste za licnu dobit (imamo papagaje, kukavice, vrapce, a na vrhu lesinare). Sto je vec suprotno od moralnosti, niti u skladu sa biblijom tj 10 zapovesti. Zato uopste to ne bi trebalo da pominjemo osim ako zelimo da se identifikujemo kao vrapci. Sto ne znaci da ne mozemo da zakljucimo koliko je sve samo farsa.
ters Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 13 hours ago, Angelia said: Jel prekrsio: Dont have any other idol Jel prekrsio da postuje subotu ili prvu zapovest. Jel pozivao bozije ime in vain? Da prekrsio je sve tri. Kao sto rekoh - za sada nema indikacija samo da ne postuje roditelje niti je poznato da je nekoga licno ubio.
Angelia Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 11 hours ago, Eddard said: Sam je sebi idol. Samoživi egoista. Tako da, jeste u neku ruku 😁. 😀 to je ono pitanje interpretacije 9 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Iskreno, ni ne zelim da imam pojma o cemu pricas (o cemu ters prica znam). Te, "ljudi su vernici na razlicitom nivou, posebno politicari (iz nekog f razloga su oni neka odvojena kategorija kada je vera u pitanju ili koji k?!), pa kako onda da im odredimo stepen, mnogi kazu tako" (ovo sam izvukla iz tvoja dva posta, plus "religija ne ide uvek sa moralom" ... gomiletinu gluposti koje si nabacala i nemas pojma zasto... eto tako, da se nadjes u prici. Hide contents Sta je f 10 zapovosti ako ne moralni kodeks?! A ti politicari koji po tebi imaju ekskluzivno pravo da sebe zovu svecima sa razlicitim stepenom religioznih verovanja su oni koji u sekularnoj drzavi prave zakone po njiovom tumacenju biblije, prodaju biblije potpisane od strane predsednika stapano u kini (WTFF) i lepe 10 zapovesti po skolama. Ali jbg, oni bas i ne moraju da se pridrzavaju, imaju neko pravo na to, jer niko ne kaze koji je prelomni momenat kad sebe proglasis vernikom. Proseravas se ne za medalju, nego Chelsea trophy. Vise nemas pojma sta pises. Nadam se da ti se bar ovaj minuli rad na forumu placa, jer bas je bezveze da ovo radis za dzabe. Bukvalno ponavljas ono sto sam rekla, a meni tvrdis da se "proseravam" 😀 I da, svaka vera ima razlicite nivoe "vernosti", sto je za mene smesno, ali tako je. Ti sad za vernike postavljas uslove sta njihova religija njima znaci. 10 zapovesti bi trebalo da budu moralni kodex, ali se ne primenjuje uvek. A mozes i biti "gresnik", pa opet biti vernik....nemam pojma sta je tebi nejasno 😀 I ko ti drma kavez ako Ters I ja raspravljamo teologiju 14 minutes ago, ters said: Da prekrsio je sve tri. Kao sto rekoh - za sada nema indikacija samo da ne postuje roditelje niti je poznato da je nekoga licno ubio. Ajde ako ti kazes, ja nisam videla primere, osim interpretacije. to je u svakom slucaju tvoje misljenje.
ters Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 21 minutes ago, Angelia said: Ajde ako ti kazes, ja nisam videla primere, osim interpretacije. to je u svakom slucaju tvoje misljenje. Bitno je da nema razlike u interpretaciji za ne ukradi, ne cini preljubu, ne svjedoci lazno, ne pozeli nista sto je tudje....
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ne tako davno mage su bile opsednute kako je lagano za Bajdenovo zdravlje, kako je bolestan covek upravljao drzavom... sad odjenom niko vise ne pita za narandzastog, sve cool, malo prosirene vene i tako to...
Angelia Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, ters said: Bitno je da nema razlike u interpretaciji za ne ukradi, ne cini preljubu, ne svjedoci lazno, ne pozeli nista sto je tudje.... Naravno da postoje razlike, recimo imas gomile svestenika, raznih denominacija, koji su koristili crkvene pare za lep zivot, I ne misle da je to kradja. Da ne ulazimo u "ne pozeli nista sto je tudje". Trampa definitivno dobijas na preljubi ali mozda se covek pokajao...to je dozvoljeno u veri. A ko zna, mozda je nakon pokusaja atentata naprasno postao religiozan, nije nemoguce, ljude nekad takve traume potpuno promene. Pogotovo covek u kasnijim godinama... Zasto ne verovati ljudima koji kazu da veruju u Boga, religiju...Nije kao da je bilo koja religija naucno definisana, nego svaka ima mnogo interpretacija.
Recommended Posts