Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted (edited)
15 minutes ago, DameTime said:

Sve i da je očigledno, bezveze mi je da ovde potežemo nešto što se tiče tuđeg privatnog života. Pogotovo jer ima dovoljno elemenata na koje se može fokusirati u samom pisanju i koje se samim tim može debunkovati, što si i radio do sada.

Nisam ja posegao za njenim privatnim životom, nego su me smorila njena fabrička podešavanja u fazonu ako ja X onda cijeli svijet (mora) X. Moj odgovor je bio način da joj se skrene pažnja na to da njen lični svjetonazor nije argument da diskvalifikuje nekog drugog, u ovom konkretnom slučaju Kamalu Harris i Shiyamalu Gopalan, i da usput nastavi da gaslightuje po forumu. 

EDIT: u svakom slučaju, hvala na povodu da dodatno objasnim da nije u pitanju mizoginija, kako mi se podmeće. Nemam problem sa ženama, imam problem sa forumskim učinkom jedne osobe imenom i prezimenom, odnosno nickom Angelia, koja svoj nedostatak kulture i empatije smatra legitimnim političkim stavom. 

Edited by Beonegro
  • Like 5
  • Thanks 1
Posted
11 minutes ago, Beonegro said:

EDIT: u svakom slučaju, hvala na povodu da dodatno objasnim da nije u pitanju mizoginija, kako mi se podmeće. Nemam problem sa ženama, imam problem sa forumskim učinkom jedne osobe imenom i prezimenom, odnosno nickom Angelia, koja svoj nedostatak kulture i empatije smatra legitimnim političkim stavom. 

S moje strane, nisam htela da kažem da je mizogin komentar ili da imaš problem sa ženama - s one druge teme znam da imaš drugačije stavove po tim pitanjima. Samo mi je bilo ružno to reći, jer je izgledalo samo kao nemoć u raspravi. Bold je već nešto drugo i sa tim mogu da se složim.

Posted
Just now, DameTime said:

Samo mi je bilo ružno to reći, jer je izgledalo samo kao nemoć u raspravi

Ne zanima me kako izgleda, ovih dana sam u fazonu da floskula da pametniji popušta vodi samo ka tome da pametniji popuši (kao što ga i pušimo od svakakvih neprijatelja ljudskosti), nego prema svecu i tropar.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
7 hours ago, mrd said:

Još jedna stvar. Čekam da stigne novi model RS3 2025, nije velika promena, samo je facelift i čini se da će cena biti ista kao što je bila i pre carine. Još ga nema i zato je u Evropi, ali se čini kao da svi čekaju kako ćeš DT da kaže ujutro kad se probudi kolika je carina. Međutim izgleda da je pisao u vetar.

Sunce ti poljubim, ovo je veci preokret od ulsaka Trumpa u WH. Sta se desilo sa Subaru automobilima? 

Posted
6 hours ago, djura.net said:

Of topic

Hide contents

Terminoloski nije ispravno, nisi, hvala Bogu, samohrana majka. Samohrana majka je majka deteta koje nema oca, daleko bilo, preminuo ili na rodjenju upisano kao nepoznat. Dok god se zna/ziv je otac deteta - to sto nije u braku sa zenom ga ne oslobadja od obaveza prema detetu, zato i postoji sud, alimentacija itd, da, ako treba i sudskom presudom dodeli finansijska sredstva detetu. Zato, koliko sam razumeo, nisi samohrana majka, otac deteta je ziv i zdrav.

Ali posto nije doprinosio izdrzavanju, onda je samohrana majka.

Posted
5 minutes ago, Angelia said:

Spoiler

Ne, terminoloski nije ispravno.

Samohrani roditelj je socijalana kategorija koja se dobija po osnovu situacija koje sam vec naveo, da se ne ponavljam.

Pravno gledano, sud bi dodelio sredstva za izdrzavanje da si se obratila/tuzila. Samohrana majka/roditelj, on the other hand, nema protiv koga ni tuzbu za child support da pokrene.

Posted
1 hour ago, DameTime said:

S moje strane, nisam htela da kažem da je mizogin komentar ili da imaš problem sa ženama - s one druge teme znam da imaš drugačije stavove po tim pitanjima. Samo mi je bilo ružno to reći, jer je izgledalo samo kao nemoć u raspravi. Bold je već nešto drugo i sa tim mogu da se složim.

Dame, ne brini, navikla sam da kad neko nema argumente onda krene licni napad, kao sto si rekla, nemoc u raspravi. Beonegro je ovde preuzeo ulogu nekad drugog nicka koji me tako ganjao zbog misljenja.

3 minutes ago, djura.net said:
  Hide contents

Samohrani roditelj je socijalana kategorija koja se dobija po osnovu situacija koje sam vec naveo, da se ne ponavljam.

Pravno gledano, sud bi dodelio sredstva za izdrzavanje da si se obratila/tuzila. Samohrana majka/roditelj, on the other hand, nema protiv koga ni tuzbu za child support da pokrene.

Tehnicki si u pravu, ali kako koristimo kolokvijalno izraz, ja sam u pravu. Jer onda ni Kamalina majka nije bila samohrana. Otac je jos uvek ziv.

Poenta nije bila moja licna situacija, nego sazaljiv ton prema Kamali koja je imala vise nego dobre startne pozicije.

Posted
18 minutes ago, Angelia said:

6 minutes ago, djura.net said:
  Hide contents

Tehnički ste oboje u pravu, barem onako kako se tumači u Srbiji. 

Ako se recimo majka ili otac prijavljuju za dečiji dodatak ili neki drugi vid pomoći, samohrani roditelj je bilo koji roditelj koji samostalno brine o deci (bez obzira na okolnosti). Ako se gleda porodični zakon, samohrani roditelj je onaj koji je zaista sam - drugi roditelj je preminuo, nije upisan u Matičnoj ili je lišen roditeljskog prava.

Npr. moja keva je samohrani roditelj jer moj otac nikad nije upisan u moj list u Matičnoj knjizi rođenih.

• Like 1
  • Love 1
Posted

Nisam ovo ispratio jer sam imao gomilu obaveza prethodnih dana, ali u Aziji se već nedelju dana dešava ozbiljan strmopizd dolara:

SINGAPORE/SHANGHAI, May 6 (Reuters) - A wave of dollar selling in Asia is an ominous sign for the greenback as the world's export powerhouse starts to question a decades-long trend of investing its big trade surpluses in U.S. assets.

Ripples from Friday and Monday's record rally in the Taiwan dollar are now spreading outward, driving surges for currencies in Singapore , South Korea , Malaysia , China and Hong Kong .

The moves sound a warning for the dollar because they suggest money is moving in to Asia at scale and that a key pillar of dollar support is wobbling.

...

There are signs the dollar view is shifting from all corners. Goldman Sachs said in a note on Tuesday that investor clients had recently flipped from short yuan positions, to long positions, or in other words, they are shorting the U.S. dollar expecting further weakness.

...

"USD/TWD is a canary in the coal mine," said Brent Donnelly, veteran trader and president at analytics firm Spectra Markets.

"Asian demand for U.S. dollars and Asian central bank desire to support the U.S. dollar is waning."

Čitav članak, preporučujem

• Like 4
Posted
5 hours ago, Smrtokapa said:

Pročitao sam cene rakije i taman pomislio da smo našli zajednički jezik ali avaj.

Pre par godina sam u Wine&spirits u PA videla Sljivovicu iz Hrvatske, ovde jos nisam naletela na rakiju. Kad nadjem, prijavicu

• Like 1
Posted
12 minutes ago, DameTime said:

Tehnički ste oboje u pravu, barem onako kako se tumači u Srbiji. 

Ako se recimo majka ili otac prijavljuju za dečiji dodatak ili neki drugi vid pomoći, samohrani roditelj je bilo koji roditelj koji samostalno brine o deci (bez obzira na okolnosti). Ako se gleda porodični zakon, samohrani roditelj je onaj koji je zaista sam - drugi roditelj je preminuo, nije upisan u Matičnoj ili je lišen roditeljskog prava.

Npr. moja keva je samohrani roditelj jer moj otac nikad nije upisan u moj list u Matičnoj knjizi rođenih.

Tehnicki je i Pritzkera odgajala samohrana majka, cak je jednom izjavio da su zavislili od socijale. Politicari trabunjaju razne stvari.

Posted
8 minutes ago, Beonegro said:

Nisam ovo ispratio jer sam imao gomilu obaveza prethodnih dana, ali u Aziji se već nedelju dana dešava ozbiljan strmopizd dolara:

Sve to ide po Trampovom planu.

To je iz njegovog ugla nacin da oteza uvoz i olaksa strana ulaganja. 

Posted
1 minute ago, DJORDJE said:

Tehnicki je i Pritzkera odgajala samohrana majka, cak je jednom izjavio da su zavislili od socijale. Politicari trabunjaju razne stvari.

Moj komentar se ne odnosi na Kamalu, već na iskustvo Angelie koje je podelila ovde.

• Like 1
Posted
9 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

To je iz njegovog ugla nacin da oteza uvoz i olaksa strana ulaganja. 

A mogao je prosto da svoj revolt ka ostatku planete koji je napravljen sa isključivom svrhom da zajebe SAD iskaže na neki drugi način, npr. samospaljivanjem.

• Like 2
  • Ha-ha 4
Posted (edited)
34 minutes ago, Dragan said:

No comment.

Trump is asked about Harvard, talks about Harlem and "Black vote"

https://www.youtube.com/watch?v=5fRocZaHShc

Njih dva brata. 🥝

1 hour ago, Angelia said:

Pre par godina sam u Wine&spirits u PA videla Sljivovicu iz Hrvatske, ovde jos nisam naletela na rakiju. Kad nadjem, prijavicu

Bevmo haha

P.S. @Dragan evo sprema se da aktivira Alkatraz kao zatvor. Ponovo?!

Inače on je izgleda senilniji od Bidena. 

Edited by mrd
Posted
22 minutes ago, Rex said:

Pa jebote hahaha

To je vec klasika, on gotovo nikada ne odgovara na pitanje vec krene da drobi o prvoj stvari koja mu padne na pamet. Tako je sa cene slanine dosao na vetrenjace, zato Andjelija i kaze da ne treba slusati sta govori, jer zvuci kao Zmaj od Sipova.

• Like 1
Posted
5 minutes ago, DJORDJE said:

To je vec klasika, on gotovo nikada ne odgovara na pitanje vec krene da drobi o prvoj stvari koja mu padne na pamet. Tako je sa cene slanine dosao na vetrenjace, zato Andjelija i kaze da ne treba slusati sta govori, jer zvuci kao Zmaj od Sipova.

Problem je sto i radi na isti nacin.

• Like 2
  • Ha-ha 2
Posted
6 minutes ago, DJORDJE said:

Ali ovaj i radi tako.

Samo sto je problem sto ga njegovi glasaci slusaju jer dok ih ne lupi po nosu ne znaju kuda ide ono sto se radi. 

• Like 1
Posted (edited)
11 minutes ago, ters said:

Problem je sto i radi na isti nacin.

On bre ne zna isto da li je jutro ili vece. Nije covek sam, ali lepo prica i smuva svakoga koga moze.

494721220_1017090733885137_3333933842229

Edited by mrd
dodao dokaz da DT i AV sve mogu. :)
Posted
3 minutes ago, DJORDJE said:

Ovo Alkatraz je trolovanje za neki potez koji ce izvesti sutra verovatno. Ja sam bila u Alkatrazu, to je rusevina, zajebava.

@Baby da me nisi navela da danas zevam u pumpe, ne bi ustedela 25 centa po galonu 😀 zahvalna. Silazim sa US 1 I vidim pumpu, to je par ulica dalje, reko aj da vidim koja je cena, $3.39 reko ok moja pumpa ok. Kad sledeca btw ista firma, koja je bukvno ista udaljenost od moje kuce kao ona juce...$2.94.

Osim ako nije za cash, eto ustede 😀

Posted (edited)
4 minutes ago, Angelia said:

Ovo Alkatraz je trolovanje za neki potez koji ce izvesti sutra verovatno. Ja sam bila u Alkatrazu, to je rusevina, zajebava.

MIslim da trese kavez Newsom-u. Ne znam sta im je na pameti, ali se cini da hoce da ubaci federaciju gde god moze. Evo 28 godina sam ovde, nisam ni jednom otisao da vidim zatvor. 🙂 Drzim se Njegosa, crnogorci ne ljube lance. 🙂

Ne pise se, ali se cini da se dobro zakuvalo sa Kalifornijom i federacijom. Jos malo kokica i Koka-Kole i sve ce biti jasno.

Nas Papa je najbolji. 🙂

Edited by mrd
i Kalifornijska cena benzina je niza od Evropskog. Dakle mute ste. :)