Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Angelia said:

Naravno da ne mislim da su isti ljudi glasali, mislim kulturno isto glasacko telo sa slicnim stavovima. Ako jos uzmemo da su Gen Z imali vise uticaja, tek tu dolazimo do paradoxa na tvrdnju da su glasaci rasisti, jer sta je DEI svih ovih godina naucio Gen Z. Ono sto vidimo je da je Tramp bukvalno preuzeo od Dems vecinu politike iz vremena Klintona I Obame. Videli smo u vreme izbora sta je glasacima bitno, ekonomija, ilegalna imigracija.... Besmisleno je kriviti glasacko telo, umesto losu politiku Dems. I lose kandidate.

Biden je recimo uspeo da uveri 2020 to isto biracko telo da je on bolji izbor, zato sto je isao sa umerenom platformom I pricao o stvarima koje su bitne radnickoj klasi. Nazalost to nije isporucio, i cak da nije bilo ocigledno da je senilan, ne bi ni on dobio izbore protiv Trampa.

Bacanje blata na glasace nije uopste produktivno.

Dems imaju jako nizak rejting zbog svoje politike, a ne zato sto su glasaci postali rasisti I fasisti.

Naravno da se biracko telo menja, veliki broj ljudi ne glasa po partijskim linijama, imace bi stalno imali jednu stranku na vlasti kao u Japanu. Da, demokrate su imali lose kandidate, a to da je Trump preuzeo nesto od Obame i Klintona je jedan od boljih viceva. Sta je to konkretno preuzeo? Tarife, rasturanje svih saveza na kojima je SAD radila jos od Ajzenhauera, obozavanje Putina i ostalih diktatora?

Glasaci su izabrali Trumpa, bas kao sto su i u Srbiji izabrali Vucica, to je realnost.

• Like 3
Posted
43 minutes ago, ters said:

Koji debilizam AOC? Kada je uradila nesto nasilno, neustavno, nezakonito sto bi bilo opravdanje za ponasanje ove administracije? Htjela green new deal? Nije prosao glasanje i tu se prica zavrsila - nije dovela rogate i proud boys da zauzmu kongres zbog toga...

Nije ona nista nezakonito uradila jer nije za to imala priliku. Da je ima, ponasala bi se kao i Trump, prilicno slican mentalni sklop koji veruje da "visi cilj" opravdava sve.

Posted
31 minutes ago, MeanMachine said:

Bajden bi bio znatno opasniji da nije senilan bio a najveci zajeb demsa je sto su izabraili Kamalu i sto su promenili njen pocetni kurs kampanje navodno je pocetak kampanje vodila Valcova ekipa pa su isli djonom na Trumpa i Vensa sto glasaci vole i to se videlo u pollovima, a onda su im se ubacili veciti stratezi demokrata koji guraju pricu da treba da budu reps light, ekipa stratega i njihovi ucenici koja je "donela" pobedu Klintonu kad se pobeda ocekivala nije (navodnici jer Kliton ne bi dobio izbore da nije bilo treceg kandidata koji je osvojio skoro 20% i to pre svega glasova republikanaca)

Pa tako imamo genijalan potez da se dovode odmetnuti repsi ko Liz Cejni npr. prosto genijalno, pokojnog oca ne vole republikanci jer ga smatraju za najodgovornijeg za Irak a tek ga ne vole demokrate ali stratezima demsa je taj potez bio genijalan eto vidite imamo podrsku i umernih republikanaca to je ono sto nam fali da dobijemo Trumpa...

Uz to su isli sa onim celebrities...sto je prosecnom glasacu totalno nebitno, ustvari odbojno. A I rekla je da ne bi radila nista drugacije od Bidena, iako je bilo jasno da dosta ljudi mrzi mnogo sto sta kod Bidena. Ilegalna imigracija je bila top issue zadnjih 30 godina, a oni su napravili takav haos za 4 godine, da je postalo jos bitnije glasacima. Konstatna prica o rasizmu I fasizmu, takodje odbojna. Jer mi zivimo ovde, znamo da nije rasireno.

Znaci, treba da pogledaju svoju platformu, najlakse je kriviti nekog drugog za svoje propuste.

• Ha-ha 1
Posted
41 minutes ago, DameTime said:

Ovo prosto nije istina, odavno je deplasirana tvrdnja da su levičari neki imaginarni neprijatelj protiv kog se bore Trumpovi glasači. Nisu glasali za njega jer im smeta levičarenje AOC, nego zato što mnogi sanjaju o progonu ljudi druge boje kože i nacionalnosti i sl.

Ne vidim kako je ideja deplasirana. Why not both?

Ako se pogleda šta Trampovi (pogotovo oni hardkorije desno orijentisani) glasači pričaju, da, levičari (bilo stvarni ili imaginarni) jesu neprijatelji (bilo stvarni ili imaginarni) koji bi da pokradu tuđe pare i upropaste sve što valja i što je sveto.

Ali to što ti ljudi reaguju na ideje koje su im strane tako što glasaju za Trampa i MAGA ekipu i puštaju svoje niske strasti na slobodu nije nikakva olakšavajuća okolnost.

• Like 2
Posted
5 minutes ago, Smrtokapa said:

Ne vidim kako je ideja deplasirana. Why not both?

Ako se pogleda šta Trampovi (pogotovo oni hardkorije desno orijentisani) glasači pričaju, da, levičari (bilo stvarni ili imaginarni) jesu neprijatelji (bilo stvarni ili imaginarni) koji bi da pokradu tuđe pare i upropaste sve što valja i što je sveto.

Ali to što ti ljudi reaguju na ideje koje su im strane tako što glasaju za Trampa i MAGA ekipu i puštaju svoje niske strasti na slobodu nije nikakva olakšavajuća okolnost.

Zato što je pozivanje na zle levičare samo pokušaj opravdanja, tj. upravo traženje te olakšavajuće okolnosti. Ne može to tako, da napraviš izbor, a onda kad krene da dolazi iz guzice u glavu, budeš u fazonu a ja sam samo glasao protiv žutih lopova.

• Like 2
Posted
33 minutes ago, mrd said:

:lol_2: Nije ni DT, samo su mu fini ljudi i tamo i vamo.

Da budem jasan, niti me zanima, da li ce konji opet izabrati fasizam, niti da li ce izabrati komuniste, koji bi da podele sve sto oni nisu zaradili. Prce kako mi je bilo tesko da odrastam i kako su morali da me voze autobusom u skolu posto sam crn, a ni jednog trenutka mi nije palo na pamet da su mi tata i mama koristili sistem i krali 2 mesta nekoj deci ciji roditelji nisu mogli da priuste da se bore za njihovu decu, necu da tolerisem, a iskreno ne mislim da je odgovornost srednje klase (po prihodima) da nosi sirotinju i ni jednog trenutka ne pristajem na to da sam kriv sto sam obrazovan. 

AOC i Kamila, naka pricaju ko hoce da ih slusa, umesto da diplomatski obrazuju auditorijum, one sokiraju i izazivaju agresiju.

P.S.

Ne moramo da se slazemo.

Naravno da ne moramo da se slazemo – ali meni stvarno nije jasno kada je AOC ikada trazila da se “podijeli sve sto nije zaradila”. Naprotiv, ono sto je zaista zagovarala jeste vece oporezivanje korporacija i ultra-bogatih, uz ogranicavanje poreskog pritiska na siromasne i srednju klasu. Nije nikoga optuzivala zato sto je obrazovan – upravo suprotno. Jedna od njenih kljucnih inicijativa bila je oprostaj studentskih kredita i uvodjenje besplatnog obrazovanja kao nacin da se obrazovanje ucini dostupnijim svima i da se poveca stepen obrazovanja cijelog drustva. Dakle, ako vec kritikujemo, hajde da bar kritikujemo ono sto je stvarno rekla i uradila.

Ostalo sto si pomenuo je valjda Kamala Haris sa vozanjem autobusom - sasvim legitimno da se to tebi ne dopada iz bilo kojeg razloga, mda meni nije jasno kako je dvoje djece izgubilo mjesto zbog toga (a da nije bilo dobrovoljno povlacenje iz skole) i kako je ona odgovrna za odluku svojih roditelja? I legitimno je da je to tebe odbilo od glasanja za nju - ali te to nije privuklo ni glasanju za fasiste na drugoj strani i progon ilegalaca... A ekonomija je i tebi bitna kao i drugima. Dakle Trampu je glasove donijelo nesto drugo... Nesto sto tih 77 miliona ljudi su glasali - ne protiv Kamale, nego za Trampa i obecanja koja im je dao - da ce imati jedan veoma nasilan dan, da ce krvavo progoniti ilegalce po ulicama i protjerati 20 miliona ljudi (And ya know getting them out will be a bloody story)... Uz napmenu da bijelo ilegalci sjede uz njega kao Musk, ili sve TV mreze znaju o njima kao muz Railey Gaines...

22 minutes ago, DJORDJE said:

Nije ona nista nezakonito uradila jer nije za to imala priliku. Da je ima, ponasala bi se kao i Trump, prilicno slican mentalni sklop koji veruje da "visi cilj" opravdava sve.

Moguce - ali do sada nije, niti je najavila krsenje ustava i zakona da bi postigla svoj cilj. 

• Like 2
Posted (edited)
30 minutes ago, Angelia said:

Konstatna prica o rasizmu I fasizmu, takodje odbojna. Jer mi zivimo ovde, znamo da nije rasireno.

Uvijek je bilo rasizma i fasizma - i bilo je rasireno kada je bilo daleko od javnosti - evo dodajem Galupovu anketu iz 2021 :  84% crnih Amerikanaca smatra da je rasizam protiv crnih ljudi široko rasprostranjen u SAD-u, dok samo 59% belih Amerikanaca deli ovo mišljenje.

Ako je nesto bilo bolje  - to je da rasizam nije bilo normalizovan i barem u javnosti i kod pristojnih ljudi je nailazilo na osudu - a rasisti su cutali. Da bi sada krenula prica o "trovanju krvi nacije" i teoriji zamjene u koju vjeruje 35% bijelaca...  Prije par godina, ovu idiotkinju bi svi osudili - danas su Sjedinjanci skupili pola miliona dolara da je nagrade: 

Mom raises $500K after appearing to hurl racist slur at child in viral video

Edited by ters
  • Like 3
Posted (edited)
12 minutes ago, DameTime said:

Ne može to tako, da napraviš izbor, a onda kad krene da dolazi iz guzice u glavu, budeš u fazonu a ja sam samo glasao protiv žutih lopova.

Postoje i ovakvi, samo što će tek da im dođe iz dupeta u glavu. Još jednom, to što se neko (govorimo o nekom hipotetički umerenijem) prepao nekakvih levičara vidim kao objašnjenje, ne opravdanje izbora koji je načinjen.

12 minutes ago, DameTime said:

Zato što je pozivanje na zle levičare samo pokušaj opravdanja, tj. upravo traženje te olakšavajuće okolnosti.

Ljudima koji su MAGA zato što su rasisti, imaju simpatije za fašističke ideje i vole da gaze slabije nisu potrebni zli levičari kao opravdanje da bi načinili izbor koji su načinili. Borba protiv levih ideja jeste suštinski deo njihovog "svetonazora", jer su te ideje upravo antiteza njihovim idejama.

Edited by Smrtokapa
  • Like 1
Posted (edited)
26 minutes ago, Angelia said:

Znaci, treba da pogledaju svoju platformu, najlakse je kriviti nekog drugog za svoje propuste.

Pa upravo krivis nekoga drugog za zlocine koje provodi Trampov rezim.

Edited by ters
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted
1 minute ago, Smrtokapa said:

Postoje i ovakvi, samo što će tek da im dođe iz dupeta u glavu. Još jednom, to što se neko prepao nekakvih levičara vidim kao objašnjenje, ne opravdanje izbora koji je načinjen.

Pa nije poenta kako ti vidiš, već kako oni nastupaju, a oni time opravdavaju svoj izbor. 

1 minute ago, Smrtokapa said:

Ljudima koji su MAGA zato što su rasisti, imaju simpatije za fašističke ideje i vole da gaze slabije nisu potrebni zli levičari kao opravdanje da bi načinili izbor koji su načinili. Borba protiv levih ideja jeste suštinski deo njihovog "svetonazora", jer su te ideje upravo antiteza njihovim idejama.

Pričamo o pogonu činjenja takvog izbora, a to nije bila borba protiv Kamale i zlih woke Demsa, već glasanje za opciju koja ide uz njihove svetonazore. Pošto društvo počiva na principu podela, postoji to mi vs oni, ali je to uvek posledica bazičnih uverenja o kojima sad govorimo.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, DameTime said:

Pa nije poenta kako ti vidiš, već kako oni nastupaju, a oni time opravdavaju svoj izbor.

To i jeste poenta koju želim da napravim, to se prikazuje kao legitimno opravdanje, a ono to nije, čak i kada su njihova uverenja iskrena.

Mislim, primera radi, neko može i da "pravda" svoje glasanje za Trampa rečima "neću da živim u društvu gde moram da slušam šta mi govore žena i komšija crnac", uopšte nema potrebe nešto debunkovati to opravdanje, ono već govori samo za sebe.

• Like 1
Posted
39 minutes ago, DJORDJE said:

Naravno da se biracko telo menja, veliki broj ljudi ne glasa po partijskim linijama, imace bi stalno imali jednu stranku na vlasti kao u Japanu. Da, demokrate su imali lose kandidate, a to da je Trump preuzeo nesto od Obame i Klintona je jedan od boljih viceva. Sta je to konkretno preuzeo? Tarife, rasturanje svih saveza na kojima je SAD radila jos od Ajzenhauera, obozavanje Putina i ostalih diktatora?

Glasaci su izabrali Trumpa, bas kao sto su i u Srbiji izabrali Vucica, to je realnost.

Smanjenje federalne vlade - Klinton

Masovne deportacije I sigurne granice - Obama

Rebalans odnosa sa Kinom - Obama

Pozicija ka Iranu - Klinton

Balansiranje budzeta - Klinton

Anti-war pozicija - Obama

Posted
3 minutes ago, Smrtokapa said:

To i jeste poenta koju želim da napravim, to se prikazuje kao legitimno opravdanje, a ono to nije, čak i kada su njihova uverenja iskrena.

Mislim, primera radi, neko može i da "pravda" svoje glasanje za Trampa rečima "neću da živim u društvu gde moram da slušam šta mi govore žena i komšija crnac", uopšte nema potrebe nešto debunkovati to opravdanje, ono već govori samo za sebe.

Priznajem da mi nije jasno oko čega ti i ja zapravo četvorimo dlaku? :classic_biggrin: S moje strane, u fazonu sam da Trump glasačima ne treba ostaviti mogućnost da se "kriju" iza demokrata.

• Like 1
Posted
23 minutes ago, ters said:

Naravno da ne moramo da se slazemo – ali meni stvarno nije jasno kada je AOC ikada trazila da se “podijeli sve sto nije zaradila”. Naprotiv, ono sto je zaista zagovarala jeste vece oporezivanje korporacija i ultra-bogatih, uz ogranicavanje poreskog pritiska na siromasne i srednju klasu. Nije nikoga optuzivala zato sto je obrazovan – upravo suprotno. Jedna od njenih kljucnih inicijativa bila je oprostaj studentskih kredita i uvodjenje besplatnog obrazovanja kao nacin da se obrazovanje ucini dostupnijim svima i da se poveca stepen obrazovanja cijelog drustva. Dakle, ako vec kritikujemo, hajde da bar kritikujemo ono sto je stvarno rekla i uradila.

Ostalo sto si pomenuo je valjda Kamala Haris sa vozanjem autobusom - sasvim legitimno da se to tebi ne dopada iz bilo kojeg razloga, mda meni nije jasno kako je dvoje djece izgubilo mjesto zbog toga (a da nije bilo dobrovoljno povlacenje iz skole) i kako je ona odgovrna za odluku svojih roditelja? I legitimno je da je to tebe odbilo od glasanja za nju - ali te to nije privuklo ni glasanju za fasiste na drugoj strani i progon ilegalaca... A ekonomija je i tebi bitna kao i drugima. Dakle Trampu je glasove donijelo nesto drugo... Nesto sto tih 77 miliona ljudi su glasali - ne protiv Kamale, nego za Trampa i obecanja koja im je dao - da ce imati jedan veoma nasilan dan, da ce krvavo progoniti ilegalce po ulicama i protjerati 20 miliona ljudi (And ya know getting them out will be a bloody story)... Uz napmenu da bijelo ilegalci sjede uz njega kao Musk, ili sve TV mreze znaju o njima kao muz Railey Gaines...

Za AOC:

1. Slazem se da skolovanje treba da bude dzabe i to se moze resiti lepo. Medjutim, predlazem da pogledas kako se taj proces odvijao u Kaliforniji, gde je guverner uveo dzabe community college, a skole to promenile i izvele neke svoje dopune. To mora da bude dekretom.

2. Ne slazem se da se vracaju studentski krediti, posto bi onda i svima koji su platili i odrobijali te studije morali da vrate skolarinu. Slozices se da onda ja zahtevam da se meni vrate sve pare koje sam ulozio u studije moje dece.

3. Sto se Kamile tice, nemam ja problema s'time sto je ona dobila socijalni prevoze jer su jos rotidelji bili informisani, ali mogli da plate prevoz svojih cerki i ustupe mesto nekome kome je stvarno to trebalo. E, taj deo sto ona ni jednog trenutka ne razmislja o tome da je postojao neko kome vise treba, a svoju socijalnu kradju koristi kao argument svog teskog obojenog zivota, ja ne tolerisem, a mislim da nisam jedini.

Sit sam stvarno populistickih prica, gde govornik hoce da nam svima bude med i mleko, a u stvari hoce vise meda za sebe.

• Like 1
Posted
8 minutes ago, mrd said:

Za AOC:

1. Slazem se da skolovanje treba da bude dzabe i to se moze resiti lepo. Medjutim, predlazem da pogledas kako se taj proces odvijao u Kaliforniji, gde je guverner uveo dzabe community college, a skole to promenile i izvele neke svoje dopune. To mora da bude dekretom.

2. Ne slazem se da se vracaju studentski krediti, posto bi onda i svima koji su platili i odrobijali te studije morali da vrate skolarinu. Slozices se da onda ja zahtevam da se meni vrate sve pare koje sam ulozio u studije moje dece.

3. Sto se Kamile tice, nemam ja problema s'time sto je ona dobila socijalni prevoze jer su jos rotidelji bili informisani, ali mogli da plate prevoz svojih cerki i ustupe mesto nekome kome je stvarno to trebalo. E, taj deo sto ona ni jednog trenutka ne razmislja o tome da je postojao neko kome vise treba, a svoju socijalnu kradju koristi kao argument svog teskog obojenog zivota, ja ne tolerisem, a mislim da nisam jedini.

Sit sam stvarno populistickih prica, gde govornik hoce da nam svima bude med i mleko, a u stvari hoce vise meda za sebe.

Ja samo konstatujem da to sto ti je dosta populistickih prica nisi izrazio priklanjanjem drugom nasilnom populizmu. I to je to.

Posted
1 minute ago, ters said:

Ja samo konstatujem da to sto ti je dosta populistickih prica nisi izrazio priklanjanjem drugom nasilnom populizmu. I to je to.

Ja ni jednog trenutka nisam rekao da sam se okrenuo fasizmu, to bi ipak bilo nonsense. To bi bilo kao da kada ti cura ne valja, ne raskidas sa njom dok ne nadjes drugu. Hvala Bogu, nikad to ne bih uradio. Objasnjavam, da su mnogi okrenuli od dems na reps. Lepo je verovati da si ti kao, da vulgarizujem, beo bolji od nekog obojenog i da ti je on kriv sto ti ne ide bas najbolje.

U situaciji kad treba da glasam Milosevica ili Seselja, ja ne glasam ni za jednog.

• Thanks 1
Posted (edited)
4 minutes ago, mrd said:

U situaciji kad treba da glasam Milosevica ili Seselja, ja ne glasam ni za jednog.

Upravo to!

Corollary: oni koji su glasali za Seselja, su to uradili jer su za - Seselja, a ne jer su protiv Milosevica.

Edited by ters
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted
2 minutes ago, ters said:

Upravo to!

To smo odmah mogli da se dogovorimo. Verujem da se i ti secas raspada YU, i gluposti koje smo gutali od strane svih strana. Problem u tim polarizacijama, a ja ga ocigledno nisam dobro obrazlozio je u tome sto svaka strana misli da je onaj drugi kriv, a svi smo jedna obicna beda, zbog raznih socijalnih faktora. Onda se podigne buka na onu stranu i svi kritikuju tu drugu stranu, a manje vide svoju i da su problemi slicni.

Ovde se sada u US pokrenula fasisticka hajka, prvo na ilegalne imigrante, a onda posto ih nije bilo, na legalne, jer je lakse objasniti da su svi imigranti krivi i da su kriminalci(ustase i cetnici 🙂 ) 

U pocetku su nam kalifonjani obecali PD(personal development)  kako cemo da stiimo decu koja su ilegalni imigranti, a onda su verovatno lokalna policija i ICA nasli neki dogovor da ICA ne pravi raids u okolinam askola.

Veruj mi da mnogi obrazovani koje znam prihvataju carine kao nesto sto ce da vrati ugled Americi 🙂 . S'druge strane, mnog konji koje sam znao u Srbiji su smatrali da su svi napali srbe i da hoce da ih uniste.

Ovo je kao neki troll na ovu temu, ali mi se cini da pokriva i exYU podruce i svinjarije koje smo tamo uradili i sadasnju US i svinjarije koje se sada ovde rade.

• Like 1
Posted
27 minutes ago, ters said:

Uvijek je bilo rasizma i fasizma - i bilo je rasireno kada je bilo daleko od javnosti - evo dodajem Galupovu anketu iz 2021 :  84% crnih Amerikanaca smatra da je rasizam protiv crnih ljudi široko rasprostranjen u SAD-u, dok samo 59% belih Amerikanaca deli ovo mišljenje.

Ah dobro izabrana godina 😀 jel moze to recimo od 2008-2025 pa da vidimo razlog zasto je to bio stav 2021. Da mozda nema veze sa BLM pokretom? I konstatnoj prici Dems o rasizmu, koje su svi mediji gurali? Jel stvarno pitanje bilo da li je rasizam protiv crnih ljudi rasprostranjen?

27 minutes ago, ters said:

Ako je nesto bilo bolje  - to je da rasizam nije bilo normalizovan i barem u javnosti i kod pristojnih ljudi je nailazilo na osudu - a rasisti su cutali. Da bi sada krenula prica o "trovanju krvi nacije" i teoriji zamjene u koju vjeruje 35% bijelaca...  Prije par godina, ovu idiotkinju bi svi osudili - danas su Sjedinjanci skupili pola miliona dolara da je nagrade: 

Mom raises $500K after appearing to hurl racist slur at child in viral video

Uvek je bilo budala

Posted (edited)
24 minutes ago, Angelia said:

Ah dobro izabrana godina 😀 jel moze to recimo od 2008-2025 pa da vidimo razlog zasto je to bio stav 2021. Da mozda nema veze sa BLM pokretom? I konstatnoj prici Dems o rasizmu, koje su svi mediji gurali? Jel stvarno pitanje bilo da li je rasizam protiv crnih ljudi rasprostranjen?

Pitanje se ponavlja periodicno i glasi: Do you think racism against Black people is or is not widespread in the U.S.? ( negdje pri dnu stranice -  Race Relations | Gallup Historical Trends)

I svake godine VECINA Amerikanaca tvrdi da je rasizam siroko rasprostranjen. Vidjecemo sta kazu Sjedinjanci kada njih budu pitali.

Evo rezultata Gallupa iz drugih godina:

Yes, widespread

Godina                         Bijelci (%)    Crnci (%)     Hispanic (%)

2008                                51                  78                    59

2009                                49                 72                    N/A 

2015                                 55                 80                    64

2016                                 56                 82                    66

2021                                 59                 84                    72

24 minutes ago, Angelia said:

Uvek je bilo budala

I te budale su prije 10-15 godina cutale, a sada aplaudiraju i ohrabruju druge rasiste da djeluju.

Edited by ters
Posted

Lepo je videti ovu vest za balerinu koju su pre par nedelja uspeli da zamene I izvedu iz ruskog zatvora, danas je u poseti WH. Broj americkih gradjana koje je administracija izvadila iz zatvora u raznim zemljama je lep napredak.

Inace $3.19 na mojoj pumpi, to jeste napredak.

Posted
44 minutes ago, Angelia said:

Inace $3.19 na mojoj pumpi, to jeste napredak.

Evo znala sam da ce se prosipati glupost, pa sam se setila da sam se raspravljala oko cene goriva sa prijateljem koji je stanovao par blokova od mene pa sam mu slikala okolne pumpe dok sam prolazila. Fotke su od 29 decembra 2024, slike su izmedju US1 i Bal Harbour-a, znaci ne neke pumpe na vestu sto su uglavnom jos jeftinije. 

spacer.png

spacer.png

Posted
3 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Evo znala sam da ce se prosipati glupost, pa sam se setila da sam se raspravljala oko cene goriva sa prijateljem koji je stanovao par blokova od mene pa sam mu slikala okolne pumpe dok sam prolazila. Fotke su od 29 decembra 2024, slike su izmedju US1 i Bal Harbour-a, znaci ne neke pumpe na vestu sto su uglavnom jos jeftinije. 

spacer.png

spacer.png

Ne znam stvarno kako je kod tebe, ja kazem kako je na mojoj pumpi. Cene nisu iste svuda. Verujem da ima jeftinijih pumpi.