Rex Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Zato sto nisu uspeli da razjebu Evropu kako su planirali i sad pokusavaju iznutra. Jedinu nadu im daju fasisticke stranke. Ova danasnja americka administracija je u konstantnom takmicenju da ubede ljude kako oni dobro rade, bolje od prethodnika. Oni u sustini ne znaju nista da rade i suvise su sujetni da zaposle ljude koji znaju jer onda oni u vrhu izgledaju kao totalni kreteni. Ali posto se konstantno uporedjuju sa svetom, onda ako je ikako moguce da probaju da pokvare i tamo negde kako bi oni ostali 'bolji' Baš lepa poenta, ali mislim da se sve ovo dešava podsvesno, bez plana. Svet im se smeje, a onda oni govore "ne, ti si glup!". 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Iste fabrike hrane u americi prave iste proizvode sa razlicitim sastojcima za izvoz. Onda dodje neki Kenedi i ta bagra oko njega i pricaju kako prave ameriku ponovo zdravu, a ukinu dve krucijalne komisije kontrole hrane. Bukvalno su mogli da nateraju te fabrike koje prave iste proizvode sa razlicitim sasojcima da prave za ameriku isto kako i za izvoz, ali ne... Verovatno pricas o sarenim bombonicama i crvenoj boji no 3... I svi ti propusti u bezbednosti uglavnom nadju po univerzitetima, na koje su isto napali da prestanu da daju finansijsku pomoc Njih jednostavno nista ne interesuje osim zarade (koja se zna u koje dzepove ide) Subvencionirace izgradnju fabrika od nasih tax para da njihovi drugari izgrade, a onda ce ubacivati robote, sto ne mogu roboti (koje napravi Elon) ce ubacivati ljude da rade generacijama. Sve se lepo upakovalo u plan da vrate ameriku 150 i vise godina unazad. Unistavanje skolskog sistema nije slucajno. Izbacivanje emigranata kako bi od domicila napravili robove... Vratimo feudalizam u Ameriku! 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 19 minutes ago, Rex said: Baš lepa poenta, ali mislim da se sve ovo dešava podsvesno, bez plana. Svet im se smeje, a onda oni govore "ne, ti si glup!". Vratimo feudalizam u Ameriku! Da, ovo ustvari vise nije kapitalizam, nego tehno feudalizam. I njih briga sto im se svet smeje. Cenzurisace medije, nastaviti svoju medijsku kampanju, pricace price koje nemaju veze sa realnoscu... jer uvek imaju kriticnu masu koja nece svoje dve sive celije opteretiti da sazna ista, nego bezuslovno stati iza onog sto oni kazu. Sto je najgore, ovo sve sto se desava nisu smislili glupi ljudi, nego naprotiv, inteligentni i poprilicno zli. Planovi za ovo se prave jos od pocetka globalizacije, samo im je trebao jedan harizmatican. Dok se masa opasulji vec ce biti duboko u mengelama.
Angelia Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 2 hours ago, mrd said: Veruj mi na rec. Moja filozofija, zasto se ovaj pogled zapati kod lowincome je da im uvek treba neko da bude kriv. Trump im je otvorio vrata da je ceo svet muzao ameriku pre njega i da on to ima da prekine. Slicno je SM radio u exYU i vidi sta se desilo. U principu necu da se zalim skot mi je pomogao, verovatno bi se teze odlucio da odem. Isto ovde, sa DT, planiram da odem, cim bude doneo divnu objavu da moze da bude predsednik i treci put. 🙂 Verujem ja tebi, mozda je tako u Californiji, ja sa druge strane odavde nemam takvo iskustvo. U Filadelfiji bi bilo isto tako kao kod tebe. Ali cim odmaknes od grada potpuno drugacija demografija. Pogledaj izlazne polove, prihog izmedju 50-100k, 51% Tramp, preko 100k 46%. Dok god stereotipi opstaju, Dems nece uraditi nista da oprave stranku. Sto ce onda voditi Reps u desno. Meni se taj proces ne svidja.
Angelia Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 3 hours ago, nonick said: Kako si stigla do kritike kad sam pisao o jesmenizmu, kolosalnom dupeuvlacenjizmu i o kultizmu Trampizma. Ovo sada samo ima kod druga Kima i nikad nije postojao u USA, barem se ja ne secam. To je činjenica. Od kritike do tapšanja sa osmehom do ušiju ima milion kilometara. Naveo si javne sastanke kabineta, naravno da ce tu pokazivati ujedinjeni front. To je potreba za ulivanje poverenja ljudima, u tim I sefa. Kad si zadnji put gledao javno sastanak kabineta sa nekim drugim predsednikom?
Angelia Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago On 5/2/2025 at 1:09 PM, DJORDJE said: Zato tocis gorivo po $1.98. Ah sad mislim da znam na sta se ovo odnosilo, mrzelo me veceras da stajem na pumpi pa sad vozim na kapima, pa nisam pogledala cenu, ali mislio si na neki intervju ili TV prenos u kome je Tramp rekao tu cenu. Cula sam na nekom podkastu da to govori. To nije cena kod mene, mozda negde jeste, ali ovde definitivno ne. Sutra moram da napunim gorivo ili cu gurati kola, pa cu da javim sta je.
mrd Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 hour ago, Angelia said: Verujem ja tebi, mozda je tako u Californiji, ja sa druge strane odavde nemam takvo iskustvo. U Filadelfiji bi bilo isto tako kao kod tebe. Ali cim odmaknes od grada potpuno drugacija demografija. Pogledaj izlazne polove, prihog izmedju 50-100k, 51% Tramp, preko 100k 46%. Dok god stereotipi opstaju, Dems nece uraditi nista da oprave stranku. Sto ce onda voditi Reps u desno. Meni se taj proces ne svidja. Problem trampove popularnosti i jesu demos koji nude šarenu lažu. Videćemo, ali trenutno je kataklizma, šta god da se desi loše je.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 hour ago, Angelia said: Sutra moram da napunim gorivo ili cu gurati kola, pa cu da javim sta je. 🙄 Bukvalno ukucas u mapu i kliknes na pumpu i vidis cene...
Angelia Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 11 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: 🙄 Bukvalno ukucas u mapu i kliknes na pumpu i vidis cene... Zasto bi to radila? Kad odem na pumpu videcu. Imate vise slobodnog vremena da se bavite time. Koristim najblizu pumpu. To mi je isto kao da trazim najjeftinije namirnice. Razlika nije vredna vremena. 1 hour ago, mrd said: Problem trampove popularnosti i jesu demos koji nude šarenu lažu. Videćemo, ali trenutno je kataklizma, šta god da se desi loše je. Naravno. Dems su ga doveli na vlast. Nije sve lose. Dems moraju da poprave sta rade, jer nam treba balans. Ova situacija u kojoj ih niko ne voli osim nesto levicarskih extremista je losa. Svi trebaju da se vrate ka centru.
ters Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 5 hours ago, Angelia said: Verujem ja tebi, mozda je tako u Californiji, ja sa druge strane odavde nemam takvo iskustvo. U Filadelfiji bi bilo isto tako kao kod tebe. Ali cim odmaknes od grada potpuno drugacija demografija. Pogledaj izlazne polove, prihog izmedju 50-100k, 51% Tramp, preko 100k 46%. Dok god stereotipi opstaju, Dems nece uraditi nista da oprave stranku. Sto ce onda voditi Reps u desno. Meni se taj proces ne svidja. Hocemo li opet o demografiji Trampovih biraca?
Recommended Posts