Angelia Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 3 hours ago, Dragan said: Sta se desava kad blesavi EU nece da prihvati razumne i jednostavne predloge od @Angelia Pa nista, Angelia prica za sebe. Ali drago mi je da im je odgovor da su otvoreni za pregovore, a oni mogu da objasne Trampu kako je glup I lud, I ne razume da su carine fer. A da regulativa nema veze, samo stite svoje trziste. Ne znam sad za EU od Brexita, ali znam koja je nocna mora za US firme u UK, dok su bili u EU, I sad.
Beonegro Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Poglavica Moždani Udarac i ekonomija: SINGAPORE, April 7 (Reuters) - Goldman Sachs has raised the odds of a U.S. recession to 45% in the next 12 months, joining other investment banks in revising their forecast as fears of a trade war grip markets after sweeping tariffs from U.S. President Donald Trump. Goldman raised the probably of a recession in the next 12 months from a previous estimate of 35% following a sharp tightening in financial conditions and a rise in policy uncertainty that is likely to depress capital spending by more than what Goldman had previously assumed. Several investment banks raised their recession risk forecasts last week, with J.P. Morgan putting the odds of a U.S. and global recession at 60%. Goldman had raised the probability of a U.S. recession to 35% from 20% just last month, noting economic fundamentals were not as strong as in the previous years. 1
033zero330 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Nikkei 225 je već pritisnuo prekidač, šta li sledi za Dow Jones... Oh, bajden će biti kriv. Spoiler 3
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Meni nije jasno da on ne kapira da ce napraviti totalni poremecaj trzista, da opada kupovna moc i da pada dolar i nece napuniti kasu kako zamislja. Verovatno ce vecina tih para otici na kredite za dug. Ceo cirkus da se upropasti ekonomija... To sa tarifama bi mozda ali samo mozda funkcionisalo da Amerika ima veliku proizvodnju ali jbg 2025 je... 80% poslova u Americu su usluge. Plus, pootpustali desetine hiljada ljudi koji ce otici na prosjacki stap i nece placati taksu 1
Darko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 7 hours ago, Angelia said: Pa nista, Angelia prica za sebe. Ali drago mi je da im je odgovor da su otvoreni za pregovore, a oni mogu da objasne Trampu kako je glup I lud, I ne razume da su carine fer. A da regulativa nema veze, samo stite svoje trziste. Ne znam sad za EU od Brexita, ali znam koja je nocna mora za US firme u UK, dok su bili u EU, I sad. U pravu si (donekle) za regulativu. Na žalost, mnoštvo tih regulativa je izglasano po potrebi uskih interesa da bi se povećao fiksni trošak startovanja biznisa i time sprečila konkurencija. Bar u Americi, mada sam siguran da je to i donekle slučaj svugde. Zanimljivo je da je dobar deo tih regulacija došao sa strane lobista, što samo po sebi dosta govori. Dr Milton Friedman je to lepo objasnio: E sada, nije sva regulacija takva. Neke su i korisne i štite potrošače a još podstiču veću potrošnju (na primer, kupci bi radije kupili hranu od prodavaca koji poštuju prehrambene standarde). Takođe u istom videu, Milton je lepo objasnio od čega tarife štite. A to je: they protect the consumers from lowest prices. U prevodu za one kojima engleski nije jača strana: tarife štite potrošače od niskih cena
Beonegro Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 27 minutes ago, Darko said: U pravu si (donekle) za regulativu. MAGAradi regulativa smeta jer ih sprečava da lopišu, npr. kroz malverzacije sa mortgage-backed securities. Kao što svakodnevno pokazuju svojim ponašanjem, jedino u čemu MAGArad ima prednost nad ostalima u tržišnoj utakmici su bezobrazluk i pohlepa, i onda naravno da nisu srećni kad im neki regulator uskrati način da lopišu. 1
Beonegro Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) Šta se dešava kad se crossover Trećeg Oka i Velike Srbije izlije u stvarnost Stranger Things stajlom: Trump fires six national security staffers after meeting with far-right activist Laura Loomer Donald Trump fired six national security council staffers after a fraught meeting in the Oval Office where the far-right activist Laura Loomer presented opposition research against a number of staffers that she said showed they were disloyal to the US president, according to two people familiar with the matter. The firings encompassed four staffers who were fired overnight, after the meeting, and two who were removed over the weekend. It created the extraordinary situation where Loomer appeared to have more influence than the national security adviser, Mike Waltz, over the NSC and undercut Waltz in having aides axed under him. Loomer brought a booklet of papers laying out the perceived disloyalty of about a dozen staffers, including Waltz’s principal deputy, Alex Wong, to the meeting, which was also attended by JD Vance, the chief of staff Susie Wiles, the commerce secretary Howard Lutnick and Waltz himself. The fired officials included Brian Walsh, the senior director for intelligence who previously worked for now secretary of state Marco Rubio on the Senate intelligence committee; Thomas Boodry, the senior director for legislative affairs who previously served as Waltz’s legislative director in Congress; and Maggie Dougherty, the senior director for international organizations, the people said. While the firings appeared arbitrary, one of the people said that the White House looked through Loomer’s opposition research and verified parts of it. Ultimately, it found that one NSC official had recently criticized Trump on social media and others had ties to Republican establishment figures like the senators John McCain and Mitch McConnell, whom Trump despises. The firings did not include Wong, who has been one of Loomer’s top targets. Loomer has vilified Wong over the work of his wife, Candice, at the justice department, which involved prosecuting January 6 Capitol rioters. Loomer has also publicly suggested that Wong has sympathies with the Chinese communist party. Loomer did not immediately respond to questions sent by text about the alleged sins of the NSC officials she targeted. Brian Hughes, a spokesperson for the NSC, did not respond to a request for comment. But in the days since Waltz inadvertently added a journalist from the Atlantic to a Signal group chat, where the defense secretary Pete Hegseth shared updates about a US military strike against the Houthis in Yemen, Loomer suggested Wong and other career NSC officials were trying to sabotage Trump by causing a scandal. She baselessly claimed Wong deliberately added the Atlantic’s editor-in-chief, Jeffrey Goldberg, to the sensitive chat “as part of a foreign opp to embarrass the Trump administration on behalf of China”. (The White House’s final internal conclusion, the Guardian has reported, was that Waltz added Goldberg by mistake himself.) Loomer has been part of a group of Trump allies to disparage Waltz and his team, calling them “neocons” – short for neo-conservatives – as a pejorative term to castigate them for being too hawkish and eager to project US military power abroad, at odds with Trump’s “America first” foreign policy. The online vilification of Waltz and his team took a turn on Wednesday when Loomer appeared at the White House for the meeting. It was not immediately certain how Loomer was cleared to access the White House complex given she lacks a “hard pass” even as a reporter, a sore issue she has complained about in recent weeks. Loomer sat directly across from Trump in the Oval Office as she made her pitch to him directly to remove the people she was targeting. The New York Times reported that the Republican representative Scott Perry, who had his own concerns about staffers in the administration, was also trying to meet with Trump at the same time. The effect on Waltz was not clear. He left the White House with Trump on Marine One on Thursday, which signaled support from the president, who last week declined to fire Waltz over the Signal chat episode. Waltz has also recently shown more deference to Wiles, the chief of staff, in an effort to win her support, the people said. But Waltz’s political enemies point out that Waltz survived the Signal chat episode principally because Trump was unwilling to give the news media a victory, and not because of his confidence in Waltz. His main ally is also perceived to be the senator Lindsey Graham, as opposed to a network of allies inside Trump’s inner circle. Inače fotografija ove Loomer ilustruje wikipedia članak crazy supremacist bitch 😁 EDIT: Edited 7 hours ago by Beonegro 1
Darko Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, Beonegro said: MAGAradi regulativa smeta jer ih sprečava da lopišu, npr. kroz malverzacije sa mortgage-backed securities. Kao što svakodnevno pokazuju svojim ponašanjem, jedino u čemu MAGArad ima prednost nad ostalima u tržišnoj utakmici su bezobrazluk i pohlepa, i onda naravno da nisu srećni kad im neki regulator uskrati način da lopišu. I to što kažeš, pogotovo oko kripto valuta. Onaj meme coin je klasičan pump and dump. Što ipak ne menja činjenicu da regulativa itekako ume da bude problematična. George Stigler je dobio Nobelovu dokazujući to.
033zero330 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Hang Seng -13%, ASX200 -4%, Nikkei 225 -8%, DAX trenutno -6%, CAC40 trenutno oko -6%, FTSE100 trenutno oko -5%... Tesla na robinhoodu trenutno oko -8%, bilo je i niže ranije... Imam utisak da će biti trigerovan prekidač na NYSE i time agent Krasnov postaviti svoje mesto u istoriji kao Orange Monday. 2
Beonegro Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Po svemu sudeći, jedan od bitnih razloga zašto trumpisti preferiraju komercijalne aplikacije (među kojima i Signal) u odnosu na zvanična sredstva komunikacije američke administracije je to što na komercijalnim aplikacijama mogu da brišu svoje komunikacije, dok se sve što ide zvaničnim kanalima snima i skladišti, po zakonu koji reguliše zvanične komunikacije visokih funkcionera savezne vlade. Ukoliko je ova pretpostavka tačna, to je zato što znaju da rade stvari za koje bi im jednog dana moglo biti suđeno, i dobro je da to znaju. 4
Helena Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Da li misliš da to može biti izbrisano? U eri kad su meni, totalnom amateru, dostupni alati za vraćanje podataka i kad se jednom objavljeno uvek nekako pojavi? Ja ne znam za signal, ali pretpostavljam da se i tu razgovori mogu snimati i prepiske skrinovati. Uvek se nađe taj neko.
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 59 minutes ago, Beonegro said: Po svemu sudeći, jedan od bitnih razloga zašto trumpisti preferiraju komercijalne aplikacije (među kojima i Signal) u odnosu na zvanična sredstva komunikacije američke administracije je to što na komercijalnim aplikacijama mogu da brišu svoje komunikacije, dok se sve što ide zvaničnim kanalima snima i skladišti, po zakonu koji reguliše zvanične komunikacije visokih funkcionera savezne vlade. Ukoliko je ova pretpostavka tačna, to je zato što znaju da rade stvari za koje bi im jednog dana moglo biti suđeno, i dobro je da to znaju. Čekaj dok otkriju... Spoiler
Beonegro Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Helena said: Da li misliš da to može biti izbrisano? U eri kad su meni, totalnom amateru, dostupni alati za vraćanje podataka i kad se jednom objavljeno uvek nekako pojavi? Ja ne znam za signal, ali pretpostavljam da se i tu razgovori mogu snimati i prepiske skrinovati. Uvek se nađe taj neko. Ne znam, ono što znam je da se ti podaci ne čuvaju sistematski kao komunikacije preko zvaničnih kanala.
Angelia Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 7 hours ago, Darko said: U pravu si (donekle) za regulativu. Na žalost, mnoštvo tih regulativa je izglasano po potrebi uskih interesa da bi se povećao fiksni trošak startovanja biznisa i time sprečila konkurencija. Bar u Americi, mada sam siguran da je to i donekle slučaj svugde. Zanimljivo je da je dobar deo tih regulacija došao sa strane lobista, što samo po sebi dosta govori. U mnogo cemu daleko veca u recimo EU, UK, ili Kini, nego sto je u US. U nekim slucajevima, kao pokazan slucaj sa mlecnim proizvodima u Kanadi, stite od konkurencije, iako povrsno deluje da postoji slobodna trgovina. 7 hours ago, Darko said: E sada, nije sva regulacija takva. Neke su i korisne i štite potrošače a još podstiču veću potrošnju (na primer, kupci bi radije kupili hranu od prodavaca koji poštuju prehrambene standarde). Takođe u istom videu, Milton je lepo objasnio od čega tarife štite. A to je: they protect the consumers from lowest prices. U prevodu za one kojima engleski nije jača strana: tarife štite potrošače od niskih cena Nije svaka regulativa losa. Mi kao ljudi, i tu mislim na ceo svet nismo savrseni. Recimo evropska zavisnost od ruske nafte, nije dobra, jer je Putin moze iskoristiti. Mozda je jeftinije sve kupovati od Kine, ali sta kad si zavistan od njih? Sta fali da zapadni svet uspostavi neki free trade savez, gde izmedju nas nema protekcionizma, ali se stitimo od zavisnosti prema Kini ili Rusiji? 1 1
Beonegro Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, Angelia said: Sta fali da zapadni svet uspostavi neki free trade savez, gde izmedju nas nema protekcionizma, ali se stitimo od zavisnosti prema Kini ili Rusiji? The World Trade Organization (WTO) is the only international organization dealing with the rules of trade between nations. At its heart are the WTO agreements, negotiated and signed by the bulk of the world’s trading nations and ratified in their parliaments. The fundamental goal of the WTO, as set out in the organization's founding agreement, is to use trade as a means to improve people's living standards, create better jobs and promote sustainable development.
Angelia Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, Beonegro said: The World Trade Organization (WTO) is the only international organization dealing with the rules of trade between nations. At its heart are the WTO agreements, negotiated and signed by the bulk of the world’s trading nations and ratified in their parliaments. The fundamental goal of the WTO, as set out in the organization's founding agreement, is to use trade as a means to improve people's living standards, create better jobs and promote sustainable development. Jel znas ti da citas?
Beonegro Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 4 minutes ago, Angelia said: U nekim slucajevima, kao pokazan slucaj sa mlecnim proizvodima u Kanadi, stite od konkurencije, iako povrsno deluje da postoji slobodna trgovina. Uzgred, ovo je laž, Kanada svoje tržište štiti kvotama, ne regulatornim barijerama. Edited 1 hour ago by Beonegro
Angelia Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 5 hours ago, Nicklord said: Dobro izgledaju berze širom sveta danas Zivo me interesuje da vidim da li je ovo dvostruki potez, jedan da Feds spuste kamate, a drugi da neke zemlje spuste carine. 1
Beonegro Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, Angelia said: Jel znas ti da citas? Znam, na 6-7 jezika, ako bosanski/crnogorski/hrvatski/srpski posmatramo kao jedan isti jezik.
Angelia Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, Beonegro said: Uzgred, ovo je laž, Kanada svoje tržište štiti kvotama, ne regulatornim barijerama. A kvote nisu regulativa 😇
DJORDJE Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 2 minutes ago, Angelia said: A kvote nisu regulativa 😇 Kvote su deo dogovora koji je najveci pregovarac u istoriji ugovorio 2018te. Edited 1 hour ago by DJORDJE 2
Beonegro Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, Angelia said: A kvote nisu regulativa 😇 sad me već blam da ti se smijem 1
Angelia Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, Beonegro said: Znam, na 6-7 jezika, ako bosanski/crnogorski/hrvatski/srpski posmatramo kao jedan isti jezik. Ocigledno ne, ako nisi skontao da predlazem nesto sto nije WTO
Angelia Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, DJORDJE said: Kvote su deo dogovora kojie je najveci pregovarac u istoriji ugovorio 2018te. Pa ispregovarace opet. Ugovori se cesto pregovaraju. Njegov propust, ili njegove administracije, sto nisu skontali kako ce kvote da se zloupotrebe. Ne razumem taj pristup, kme kme ali mi smo napravili dobar dil za nas, kako mozes da trazis da bude dobar za tebe. I on I dalje postuje taj dil, samo koristi sta mu je na raspolaganju da ih natera da pregovaraju.
Recommended Posts