Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
11 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Trump commerce chief says he will meet Canada and China halfway on trade tariffs – as it happened

Kakav klovn. Dan jedan nije izdrzao sa tarifama kada je video da ce i ovi da uzvrate, i evo ga u dubiozi. 

Na kraju ce da pravi cirkus od svega, polupace sta stigne da polupa i kriviti sve ostale redom (naravno, uz ogromnu pomoc njegovih kultista)... 

Zar nisu pregovori dobra stvar? Sad je klovn sto ce pregovarati, a naravno tarife su uvek bile za pregovore...

Dobra stvar, presla si sa MSNBC na Guardian 😀

Posted
21 minutes ago, Angelia said:

Zar nisu pregovori dobra stvar? Sad je klovn sto ce pregovarati, a naravno tarife su uvek bile za pregovore...

Zar stednja nije fenomenalna stvar?

Ali da se ne lazemo, upravo ova vest je sto navijas za Trampa i sto si protiv Ukrajine i sto neces izvesti sve vratolomije da objasnis da je Zelenski od diktatora do nezahvalnika... 

I zamolila sam te da me zaobidjes, jer zaista, ali zaista ne bih gubila vreme da krckam orah koji vec znam da je prazan... 

Tramp je kriminalac, sekusalni manijak, klovn, siledzija, spijun, korumpirana narandzasta budala, duduk i nevidjeni tupan sa recnikom desetogodisnjaka... i svakim tvojim postom sam sve vise sigurno u to. 

• Ha-ha 1
Posted
25 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Zar stednja nije fenomenalna stvar?

Ali da se ne lazemo, upravo ova vest je sto navijas za Trampa i sto si protiv Ukrajine i sto neces izvesti sve vratolomije da objasnis da je Zelenski od diktatora do nezahvalnika... 

I zamolila sam te da me zaobidjes, jer zaista, ali zaista ne bih gubila vreme da krckam orah koji vec znam da je prazan... 

Tramp je kriminalac, sekusalni manijak, klovn, siledzija, spijun, korumpirana narandzasta budala, duduk i nevidjeni tupan sa recnikom desetogodisnjaka... i svakim tvojim postom sam sve vise sigurno u to. 

Ja protiv Ukrajine? Ne podmeci.

Posted

Razlika u govoru Trampa i Trudoa je bukvalno jasan pokazatelj šta je Amerika trebalo da bude a nikad nije postala - Kanada 😄 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)

In fact, it has been stated by many that the first month of our presidency — it’s our presidency —

is the most successful in the history of our nation. By many.
And what makes it even more impressive is that do you know who No. 2 is? George Washington. How about that? 

How about that? I don’t know about that list, but. But we’ll take it.

Zlatno Doba. 🤣

Spoiler

Pa istina je.
Trump zaista ispunjava obećanja.

On je cijelo vrijeme obećavao uvođenje mjera koje će teško pogoditi USA ekonomiju.
Obećavao je da će se baviti stvarima koje nemaju veze sa svakodnevnim životom prosječnog građanina USA.
Obećavao je zatiranje demokracije , ustavne republike i uspostavu oligarhije.
Obećavao je potpuno razaranje međunarodnog političko-ekonomskog sustava i saveza uspostavljenih za dobrobit čovječanstva nakon WWII.

I sve to vrlo energično provodi.
A to što su ga neki slušali i tvrdili - ma ne misli on stvarno tako , biće super kad pobjedi ... neće on to ... - to stvarno nije do njega. On se drži obećanog.

PS

US nacionalni dug

20.01.2025. - 36,372,000,000,000 $
06.03.2025. - 36,560,000,000,000 $

Edited by Dragan
Posted

:Hail:

Canadians are reasonable, and we are polite, but we will not back down from a fight. 

Čak se malo i rimuje :classic_sleep: Ali kad se obratio narandžastom sa "Donald", podsetio me na Dumbledorea koji Voldemorta jedini oslovljava sa "Tom". 

• Like 4
Posted
30 minutes ago, DameTime said:

:Hail:

Canadians are reasonable, and we are polite, but we will not back down from a fight. 

Čak se malo i rimuje :classic_sleep: Ali kad se obratio narandžastom sa "Donald", podsetio me na Dumbledorea koji Voldemorta jedini oslovljava sa "Tom". 

Good luck. 200 biliona deficit, mozda nije najbolje resenje, mozda je marketing, mozda ne dobije nista.

Bacite mu kosku...posto je debil, klovn, narandzasti orangutan, budala etc...sigurna sam da ce da potrci za njom, I onda nista. 

Posted
2 hours ago, Angelia said:

Ja protiv Ukrajine? Ne podmeci.

Ne vidim kako mozes biti i za Trumpa i za Ukrajnu. Ako ogolimo tu dilemu, bilo bi da si i za Rusiju i za Ukrajnu. Ne ide to tako. Sustinski si za jedno ili drugo, a u politickom mesetarenju moze da se bacaju dimne bombe i krivuda da se zavara trag. Ali kad ukines svaku pomoc Ukrajni, kad sa agresorom pravis alijansu u UN, tvoja dela govore mnogo vise od reci.  

bbc

The Ukrainian Air Force says 181 drones were launched into the territory by Russia overnight, 115 of which were shot down. Zelensky's chief aide says Russia must stop the "daily shelling" if it wants peace.

• Like 2
Posted
Just now, djura.net said:

Ne vidim kako mozes biti i za Trumpa i za Ukrajnu. Ako ogolimo tu dilemu, bilo bi da si i za Rusiju i za Ukrajnu. Ne ide to tako. Sustinski si za jedno ili drugo, a u politickom mesetarenju moze da se bacaju dimne bombe i krivuda da se zavara trag. Ali kad ukines svaku pomoc Ukrajni, kad sa agresorom pravis alijansu u UN, tvoja dela govore mnogo vise od reci.  

bbc

The Ukrainian Air Force says 181 drones were launched into the territory by Russia overnight, 115 of which were shot down. Zelensky's chief aide says Russia must stop the "daily shelling" if it wants peace.

Ja sam za Ukrajinu. Mislim da Tramp pokusava da dobije najbolji dil za Ukrajinu. Nije sve bas crno/belo. Ne slazem se sa ukidanjem pomoci Ukrajini.

U nekim stvarima podrzavam Trampa, rezervisem pravo da promenim misljenje, a u nekim ne.

Znaci centar.  

• Ha-ha 2
Posted
1 minute ago, Angelia said:

Ja sam za Ukrajinu. Mislim da Tramp pokusava da dobije najbolji dil za Ukrajinu. Nije sve bas crno/belo. Ne slazem se sa ukidanjem pomoci Ukrajini.

U nekim stvarima podrzavam Trampa, rezervisem pravo da promenim misljenje, a u nekim ne.

Znaci centar.  

Izvini, nije ovo centar. Ovo su nepomirljivi ekstremi, makar trenutno. Zao mi je, mozda ne pratis dovoljno, ali trenutno Trump rastura svu pomoc Ukrajni, lisava je kljucnih obavestajnih podataka i servira Rusiji za lagan zalogaj. Ako Ukrajna nekim cudom (uz pomoc Evrope) i prezivi, to ce biti ne zahvaljujuci Trumpu, nego njemu uprkos.

• Like 8
Posted
1 minute ago, djura.net said:

Izvini, nije ovo centar. Ovo su nepomirljivi ekstremi, makar trenutno. Zao mi je, mozda ne pratis dovoljno, ali trenutno Trump rastura svu pomoc Ukrajni, lisava je kljucnih obavestajnih podataka i servira Rusiji za lagan zalogaj. Ako Ukrajna nekim cudom (uz pomoc Evrope) i prezivi, to ce biti ne zahvaljujuci Trumpu, nego njemu uprkos.

Izvini sto necu da se pridruzim nekom kultu nego mislim svojom glavom. Ukrajina sve sto treba, je da skonta realnost. Kao sto je Srbija morala da skonta da je Kosovo otislo. Pratim ja sta Tramp radi, nekad se ne slazem sa njegovom taktikom, nekad mislim da ima dobre namere a losu izvedbu, a nekad mislim da radi dobar posao. 

Kao uostalom svaki politicar.

Nesto mi se cini da ce Ukrajina preziveti uz ovu pomoc. Zahvaljujuci Trampu, I nemoj pogresno da me razumes, Tramp je agresivan, ne slazem se sa taktikom, rezultat jos treba da vidim.

• Like 1
  • Ha-ha 3
Posted
7 minutes ago, Angelia said:

Tramp je agresivan, ne slazem se sa taktikom, rezultat jos treba da vidim.

Posmatraj to ovako. Znas sta ce ti se desiti ako te udari autobus. Ti vidis da autobus ide prema tebi, ali se ne sklanjas, jer cekas da vidis rezultat sudara. Ima smisla?

Meni se cini da posle sudara nema kajanja.

• Like 1
Posted

U istoriji je poznat slucaj diktatora koji je imao odlicne rezultate - vozovi isli na vrijeme(barem je tako tvrdio), donio povecanje industrijske proizvodnje, stabilizovao politicku situaciju u zemlji, smanjio nezaposlenost.... Pa su za par godina objesili njegovo truplo naglavacke...

19 minutes ago, djura.net said:

Posmatraj to ovako. Znas sta ce ti se desiti ako te udari autobus. Ti vidis da autobus ide prema tebi, ali se ne sklanjas, jer cekas da vidis rezultat sudara. Ima smisla?

Postoji mnogo onih koji trenutno sjede u autobusu, uzivaju u voznji i ne brinu mnogo za one koje taj autobus gazi... Ne razmisljajuci da ce na nekoj stanici, ili okretnici,  morati izaci i postati pjesaci koje ce taj autobus pregaziti nesto kasnije... 

• Like 2
Posted
1 hour ago, djura.net said:

😀 ok, ali nije isto. Uticaj Trampa I autobusa nisu isti. Autobus moze da me ubije, veoma visok %, Tramp not so much. 

Posted

Mislim da Tramp pokusava da dobije najbolji dil za Ukrajinu. Nije sve bas crno/belo. 

Kao sto je Srbija morala da skonta da je Kosovo otislo. 

Wow, Anđo, wow! Ovo ne da nisu ni slične ni iste situacije, nego nemam reči. Srbija je u tom slučaju Rusija, a Kosovo Ukrajina. Malo si pomešala lončiće. 

Ono što ti govoriš (tj. Trump) je u suštini sledeće: jebiga, tako je kako je, svako ko želi može da izvrši invaziju i otme nekom drugom teritoriju, šta da se radi, jači je i ne možeš da pobediš, moraš da se prilagodiš i prihvatiš stvarnost.

What the actual fuck?! Kakav je bre to stav? Kako smo i kad došli od - agresor je agresor i nema popuštanja, nema pregovora, mora da se povuče, a napadnutom mora da se pomogne da se brani - do, jebiga, tako je kako je?! Jebeš mi sve, da se tako razmišljalo 39-45, danas bismo ovde pisali hvalospeve fireru na nemačkom... Ako bismo uopšte bili živi. 

Da ponovimo - jedini pravedan, a ujedno i najbrži način da se ovaj rat završi je da se Putin povuče u granice Rusije. Sve ostalo je kapitulacija pred njim i otvaranje vrata za svakog ko želi, da uradi slično. Možda i sa Panamom, Grenlandom i Kanadom, ko zna. 

Jebite se sa takvim stavom. Najviše bih voleo da vam Putin sa one strane zakuca na taj način na vrata Aljaske, pa da vidimo koju biste priču vrteli. 

• Like 6
Posted (edited)
11 minutes ago, Eddard said:

Najviše bih voleo da vam Putin sa one strane zakuca na taj način na vrata Aljaske, pa da vidimo koju biste priču vrteli. 

Zelensky im je i pokusao objasniti, jos samo da im nacrta:

First of all, during the war, everybody has problems, even you, but you have a nice ocean [in between], and don't feel it now, but you will feel it in the future. 

I da napomenem - ne bih volio da se ikome dogodi sudbina Ukrajine, niti da mu Putin ili Trump zakuca na vrata...

Edited by ters
  • Like 3
Posted
3 hours ago, Angelia said:

Izvini sto necu da se pridruzim nekom kultu nego mislim svojom glavom. Ukrajina sve sto treba, je da skonta realnost. Kao sto je Srbija morala da skonta da je Kosovo otislo. Pratim ja sta Tramp radi, nekad se ne slazem sa njegovom taktikom, nekad mislim da ima dobre namere a losu izvedbu, a nekad mislim da radi dobar posao. 

Kao uostalom svaki politicar.

Nesto mi se cini da ce Ukrajina preziveti uz ovu pomoc. Zahvaljujuci Trampu, I nemoj pogresno da me razumes, Tramp je agresivan, ne slazem se sa taktikom, rezultat jos treba da vidim.

A sta tacno treba da zahvale Trampu? To sto je blokirao pomoc 2020te, sto je iza kulisa pokusavao da spreci izglasavanje poslednjeg paketa pomoci, to sto blokira pomoc sada, to sto pregovara sa Rusijom o Ukrajini bez Ukrajine?  

• Like 2
Posted
7 hours ago, Angelia said:

Pa mogao je da pregovara i bez pompeznog uvodjenja tarifa, koje uzgred koliko danas delimicno povlaci. S&P je izgubio 4% za dva dana, pa mu je neko verovatno rekao da bi ovo moglo debelo da ga kosta. Povuci ce on te tarife naravno vrlo tiho i proglasiti pobedu, bas kao sto radi i Vucic.

• Like 2
Posted
1 hour ago, Angelia said:

😀 ok, ali nije isto. Uticaj Trampa I autobusa nisu isti. Autobus moze da me ubije, veoma visok %, Tramp not so much. 

Nisu, odluka Trumpa o stopiranju pomoci nece da te ubije, ali hoce hiljade ljudi u Ukrajni. I da donese koznakakve posledice na ceo svet. 

Samo ti kazem, da se opet vratimo na preneseno znacenje, zasto da cekas sta ce biti kada te udari autobus, kad dobro znas sta to donosi? Odnosno, zasto da cekamo da vidimo sta ce ukidanje pomoci Ukrajni doneti, kad vec to dobro znamo? Ili, ide autobus na tebe - skloni se! Obustava pomoci Ukrajni? Cekas?

• Like 1
Posted

Ne znam vise gde sta da pisem, sve se pomesalo.

China, reacting to Trump tariffs, promises to 'fight till the end' in trade war 'or any other type of war'

- NATO - Member Turkey Open to Deploying Peacekeepers in Ukraine

Explained: Trump’s mineral deal with Ukraine

Bukvalno kolonizacija Ukrajine

- Panamski kanal ce kupiti Black Rock

I malo samo da se vidi koja budala drma svetom:

- Mice transgender je ustvari "transgenic mice" (this is real rece Tramp)

- Africka drzava Lesuto o kojoj nikad niko nije cuo

- Socijalno - ekonomska inkluzija "sedentary" migranata u Burmi, niko ne zna sta je to 

I tako dalje i tako blize ...

• Like 1
Posted
19 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ne znam vise gde sta da pisem, sve se pomesalo.

China, reacting to Trump tariffs, promises to 'fight till the end' in trade war 'or any other type of war'

- NATO - Member Turkey Open to Deploying Peacekeepers in Ukraine

Explained: Trump’s mineral deal with Ukraine

Bukvalno kolonizacija Ukrajine

- Panamski kanal ce kupiti Black Rock

I malo samo da se vidi koja budala drma svetom:

- Mice transgender je ustvari "transgenic mice" (this is real rece Tramp)

- Africka drzava Lesuto o kojoj nikad niko nije cuo

- Socijalno - ekonomska inkluzija "sedentary" migranata u Burmi, niko ne zna sta je to 

I tako dalje i tako blize ...

Oni kojima je govor bio namijenjen nisu primjetili nista od ovoga... Previse zauzeti kupovinom kokosaka koje ce im nositi jaja na balkonu...

• Like 2
  • Ha-ha 2