Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted

Evo vidimo koliko je bolji. Sve je bilo ocekivano samo ste se odlucili praviti ludi. 

Macrona i Strammera nije nazivao diktatorom, prijetio im, pisao po njima dok se bore za opstanak naroda im i drzave. Znacajna razlika tako da jos jedna stativa. 

• Like 1
Posted
17 minutes ago, Drug Crni said:

Cyber,ni mrvice dostojanstva nije ostalo u Beloj kući.
Oni predsednika države koja se u krvi davi pitaju zašto nije obukao odelo?! Kažu da ne poštuje predsednika Amerike,svi se okomili na njega da ga ponize i zgaze. A ne znaju (trebali bi) da samo sam sebe čovek može da unizi. Oni su unizili sebe i sliku Amerike u svetu,a Zelenski je ostao dostojan.

Ne mogu još uvek da se osvestim od onoga što sam video.

To je bila provokacija iz aviona. Hiljadu puta je već rečeno da je to Uniforma pošto je on vrhovni komandant i da će je nositi do kraja rata i onda neko ko bi trebao da bude upućen u to navodno ne zna i postavlja takvo pitanje. Čini mi se da on  i nije novinar nego deo Trampovog tima koji je dobio to pitanje da postavi.

Inače kostim na ukrajinskom znači odelo.

• Like 4
Posted
7 minutes ago, Beonegro said:

Šta ukoliko je Zelenski zaključio da su ga trumpisti u svakom slučaju pustili niz vodu nezavisno od njegovog činjenja, što i jeste potpuno očigledno?

Da li je ovo potez kojim se sukobljava sa nekim ko u svakom slučaju nije na njegovoj strani da bi natjerao Evropljane da učine nešto?

Ovo moze biti sasvim realana analiza ovog cirkusa.

Zelenski nije glup, vidi sta se desava.

Svi vide da ovde nije sansi, to je verovatno vidleo i on. 
Cinjenica je da je do sada imao dijametralno suprotan prijem od strane zapadnih zemalja, mene je cak ponekad nervirao sa dozom arogancije i moralnih pridika koje je znao davati na skupovima gde je dobijao pomoc ali ok.

Ovde je bila pripremljena pozornica za copy paste Vucicevo potpisivanje onog sporazuma.

Stavicemo Zelenskig na hoklicu i potpisace sta mi kazemo i dodacemo jos nesto, aj ga jebi, svakako ce potpisati.

Ovaj nas bolid nije ni snao sta je potpisao a i da je znao opet bi potpisao.

Mozda je procenio da mu jebovo zadnja slamka spasa da igra na EU.

E sad dolazimo do toga da je EU sjebana sa svojim problemima, da je svima pun kurac rata, da je ljudima na frontu pun kurac rata.

I u narednim danima ide propaganda da Zelenski hoce nastavak borbi i da nije covek mira. Spin koji ce se lako primiti i u EU a i u izmucenoj Ukrajini. Za US da ne govorim.

Kako god nastavlja se ratna agonija Ukrajinaca jos neko vreme a i posleratni period im je mracan.

I da dodam da ovo o propasti US i da je to dobro za sve je u rangu nase price gde US i EU propadaju since 1992.

• Like 5
Posted
10 minutes ago, Mina D. Harker said:

FB_IMG_1740832475639.thumb.jpg.44f8af1335f4e512acd6b4268b3d263e.jpg

Ovo je odlican primer politickog dostojanstva i integriteta + niko nikom nije ukaljao obraz. To se tako radi. 

• Like 4
Posted
8 minutes ago, Big Ticket said:

Зашто онда Зеленски у изјавама након каже да је могло другачије да буде?

Зашто се онда ипак захваљује и наглашава да је потребна подршка САД?

Zato što želi da kaže da je njegov beef sa trumpistima, ne sa Sjedinjenim Državama i američkim narodom? 

8 minutes ago, Big Ticket said:

Зашто је онда у разочарању амбасадорка покрила главу рукама, свјесна да ствари иду јужно?

Zato što se uplašila za fizičku bezbjednost Zelenskog?

• Like 2
Posted

Ko jebe Ameriku, to sam rekao jos pre dve godine. Evropa je ugrozena, da je Ukrajina pala brzo, usli bi na Baltiku i u Poljskoj u ratnu privredu bukvalno, a ostatak Evrope bi takodje morao da se naoruzava. Da shvate da moraju da urade sada to isto, samo da sve salju Ukrajini, to je dovoljno za pobedu, a ne za odrzavanje statusa quo. Evropska ekonomija je neuporedivo jaca od ruske, russija je patuljak u poredjenju sa Evropom na gomili. Samo treba da izvade glavu iz peska i shvate istorijski trenutak i kazne oba iskompleksirana degenerika.

• Like 2
  • Ha-ha 2
  • Tuzno 1
Posted
3 minutes ago, Clash said:

I da dodam da ovo o propasti US i da je to dobro za sve je u rangu nase price gde US i EU propadaju since 1992.

Ja ne vidim da neko predviđa propast Amerike.

Govori se da više nisu i ne treba da budu lideri slobodnog sveta. Čak i oni sami kažu da to više ne žele. Čini mi se kako će samoizolacionalizam postati njihova politika. Njihovo pravo naravno.
Međutim,kako budu vukli konce u unutrašnjoj politici,nije isključeno da će zaista zatresti i svoju kuću do temelja. Nekolicina forumaša koji žive u SAD izražava bojazan u tom pravcu.

Inače,ako neko misli da će se Trump zaustaviti sa Ukrajinom,mislim da se grdno vara.

• Like 1
Posted
6 hours ago, Nek grmi jako said:

@Angelia

Ma ima onaj kadar koji je uhvatio ukrajinsku ambasadorku u Vašingtonu Oksanu Markarovu, kako je spustila glavu na kolena i prekrila lice šakama kad je sve otišlo u ćoravu stranu. Ko je video taj detalj shvata da je situacija jednostavno izmakla kontroli i da je reč o, sa ukrajinske strane sigurno, neželjenom epilogu. Naročito jer je u prvih 40  minuta sve bilo med i mleko...

Pogledajte intervju, Zelenski priča i o tome.

Pogledacu

Nije on hteo tamo nikoga da napada, ali reč tamo, reč ovamo, i ode sve u kupus. Čak se i vidi da je i Zelenskom i Trampu bilo ono, neprijatno jbg, jer je Zelenski izgledao u fazonu, šta me ovo snađe, a Tramp je jedno 16 puta promenio boju lica, dok su Džej Di i Rubio bili narajcani i nakostrešeni, bez prikaza neprijatnosti na licima.

Bukvalno, Vance kaze politicku floskulu, prethodna administracija nije ovo zaustavila, mi cemo, diplomatijom, I Zelenski krene u koja diplomatija Putin kreten...hocemo garancije. Ja ga razumem, ali to nije trebao da radi javno. 

Tako da je deo intervjua kod Bejera bio u fazonu da govor tela Zelenskog i rečenice koje izgovara prikazuju najednostavnije pitanje: kako smo došli do svega ovoga?

Nisam videla intervju, pa kad pogledam. Mozda je I uticaj jezicke barijere, ali kako je rekao, jeste bilo uvredljivo

6 hours ago, Eddard said:

Kako? Tako što je Vancu odgovorio, i to poprilično razumno i uljudno, istinom, na njegove baljezgarije? 

Nije, Vance je bio ono politicki speak. A Zelenski je usao u defence mode, ja cu da vam kazem. Ne skolujes ljude kod kojih si dosao za pomoc, to je prosto realnost, I to pred kamerama. 

3 hours ago, Smrtokapa said:

Zanimljivo je kako "čitaš" ovu njihovu razmenu.

Zelenski je napao Vensa otprilike na isti način na koji je Ukrajina napala Rusiju.

Ja ne "citam" tu razmenu, odgledala sam celu razmenu, I mozda bez namere, ali Zelenski zvuci nadmeno, I optuzuje. JDja je prozvao sto nije bio u Ukrajini, on koliko se secam ima dve ture na ratistu.

Nece niko misliti, osim malicious, da je Zelenski bad guy, nego da je ocajan, ali da nije trebao da poteze "pravdu" ispred kamera, nije. I vidis kad se Tramp mesa da polako gubi strpljenje.

Vance je verovatno trebao da odreaguje sa "cujem te, probacemo da odgovorimo na tvoj problem" I da zatvore raspravu. 

Zato sam rekla da je pogresna reakcija. Ali kako zvuci prosecnom ameru "dosao si mi u kucu I onda me vredjas".

• WOW 1
Posted
4 hours ago, Dzoni_m said:

Zovite me budalom, ali ovo je verovatno poslednji POTUS za USofA koju sada poznajemo i verovatno poslednji 4. July koji ce USA slaviti kakva je sada. Za nepun mesec je napravio potpuno rasulo, ne postoji teoretska sansa da US opstane naredne 2 godine do midterms-a. Zamislite jos mesec dana ovoga, pa jos mesec, pa jos jedan…..kapirate. Nece ostati kamen na kamenu. Iskreno se nadam da  ce se zavrsiti na hladnom civilnom ratu, ili nekom mirnom raspadu. Jer drugacije prosto nece moci. 

@Drug Crni

Posted (edited)

@Ludi za Poli

Пошто не читаш постове, или не можеш да запамтиш шта је неко писао на претходној страни ево пар у којима пишем шта мислим о ругању жртава и потезу Зеленског, који је потез човјека са интегритетом. Овај покушај да добијеш који плусић стативама и доскочицама је малољетан. 

14 hours ago, Big Ticket said:

Жао ми је Зеленског и народа Украјине.

С чисто људске стране, свака му част и дефинитивно је побрао симпатије једног конзервативца, а и још неколицине у мом окружењу који дефинитивно нагињу ка десно. Рекао је себи, сви пали борци, дјеца, жене, сравњени градови, сва жртва ће остати ништавна, ако не пробам да се заузмем. Заиста, један потез пун интегритета.

17 hours ago, Big Ticket said:

За разлику од састанка са Страмером, који замало није целивао прстен Трампа, Зеленски је показао кичму. Премда мислим да му ништа добро ово неће донијети у погледу одбране Украјине и толико траженог праведног мира, ставио је свој и интегритет палих бораца и страдале нације на прво мјесто. 

2 hours ago, Big Ticket said:

У два поста сам написао, свака му част за кичму, али тако политика не функционише кад зависиш од неког. Због тога још једном, похвала за реаговање са људске стране. С друге, волио бих да је једном нагласио свој став, тиме ставио до знања шта мисли и сачекао затворени састанак да изложи свој случај и оправдану бригу. По мени било би сасвим довољно. Овако, испао је нажалост наиван, политички причано.

2 hours ago, Big Ticket said:

Схватио је Зеленски да је требало другачије. Није лако остати смирен кад ти се изврћу чињенице, а земља у расулу. 

@Beonegro

Свађа са Трампистима или не, од подршке САД му доста зависи ситуација у држави. С њим преговара, не са америчким народом. Неће промјенити мњење Трампових гласача својим твитовима, али може обезбједити својој држави подршку. Шта је битније?

Такође, захвалио се и Трампу више пута од синоћ кроз твитове, тако да ми не пије воду то.

Мудрији је од нас овдје Зеленски, срећом. Издржао је у рату у којем ни једна друга европска нација не би, ево већ три године. Не пада му на ум да лупа ћушке и ћера у три лијепе и надам се да ће наћи политичке зрелости да извуче максимум из ове ситуације. Више пута је доказао да је има, само је треба показати сада.

Edited by Big Ticket
  • Like 2
Posted
1 minute ago, Clash said:

Upravo..bojazan da će stvari da odu dođavola. Ok,i predviđanje.
Nije i nerealno.

Biće bez sumnje institucije u Americi na velikom ispitu sa ovim siledžijom i raspištoljenim bogatašem. I njegovim retardiranim ađutantom.

Posted
3 minutes ago, Big Ticket said:

Свађа са Трампистима или не, од подршке САД му доста зависи ситуација у држави. С њим преговара, не са америчким народом. Неће промјенити мњење Трампових гласача својим твитовима, али може обезбједити својој држави подршку. Шта је битније?

Надам се да ће Зеленски наћи политичке зрелости да извуче максимум од Трампа. Више пута је доказао да је има, само је треба показати сада.

Nije u pitanju bila svađa, u pitanju je bila agresija JD Vancea, to ne kažem ja, to pišu dvjestagodišnje novine najbližeg američkog saveznika:

Trump and Zelenskyy took the headlines after their heated clash in the Oval Office on Friday. Still, Vice President J.D. Vance’s contribution to the explosion of tempers was a significant development, say commentators.

The meeting was muddling along fairly amicably before Vance piped up to accuse the Ukrainian President of being “disrespectful” when Zelensky asked The US Vice President to clarify what he meant when he mentioned diplomacy with Russia.

“I’m talking about the kind of diplomacy that’s going to end the destruction of your country,” Vance said.

Vance antagonised Zelenskyy again when he asked the president if he had said “thank you once?” referring to the military support the United States has provided over the last three years of war.

“You should be thanking the president for trying to bring an end to this conflict,” Vance snapped.

Vance’s outburst demonstrated his fierce loyalty to Trump and that, just like his boss, he is just as disposed to provocation and as likely to conduct himself in an unorthodox manner in public.

“This was the flexing of JD Vance. Vance is different than Elon. For him to sit and take on Zelenskyy in front of Trump was a very big moment,” one U.S. official, speaking anonymously, told Reuters. “He moved to support the president, and Trump loves it when people step out to do the confrontation that he usually does.”

• Like 2
Posted
28 minutes ago, Klotzen said:

Čini mi se da on  i nije novinar nego deo Trampovog tima koji je dobio to pitanje da postavi.

to govno se zove brian glenn i radi za far right konspiracionističko govno koje se zove real America's voice, a koje je u vlasništvu osuđenog kriminalca i govneta robert j. sigg

• Like 2
Posted (edited)
10 minutes ago, Drug Crni said:

Upravo..bojazan da će stvari da odu dođavola. Ok,i predviđanje.
Nije i nerealno.

Biće bez sumnje institucije u Americi na velikom ispitu sa ovim siledžijom i raspištoljenim bogatašem. I njegovim retardiranim ađutantom.

Napisao si da ne vidis da neko predvidja propast Amerike.

Ja ti stavim post gde forumas bukvalno  predvidja propast Amerike.

I onda  kazes da nije neralno.

Pricu o propasti  US vrte sve ekstremne nacionalisticke organizacije kod nas, a slicno je i u svetu, vec 50 godina.

Ali to su oni bezze pricali ispred seoske zadruge  a sad je realno kad mi napisemo na forumu.

E jebiga.

Edited by Clash
  • Like 1
Posted
1 minute ago, Eddard said:

Anđo, nemoj molim te. 

Ajde nemoj, kazem ti da kad gledam sa americke strane, ako ne javno, barem iza kulisa bi ga oterala u 3pm. A ja nisam ni 10% agresivna kao Tramp.  

Dosao si da potpises sporazum, play nice. Ne opravdavam sto nisu spustili loptu. Trebali su. Ali brate ne prozivas US predsednika u Ovalnoj sobi, kako nisu uradili dovoljno, pogotovo ne predsednika koji nije ni odgovoran za situaciju, I pokusava da pomogne.

Da nije bilo dostojanstveno, nije, tu se slazem da je reakcija bila preterano agresivna 

• Like 1
  • WOW 1
Posted
15 minutes ago, Angelia said:

I mozda bez namere, ali Zelenski zvuci nadmeno, I optuzuje.

Možemo mi da ovde diskutujemo o tome šta je za Zelenskog bilo najbolje da uradi, da li je trebalo da govori onako ili ovako i da li je trebalo uopšte, ali oko ovakvih utisaka se nećemo raspravljati. Da si mi napisala da je nebo zelene boje bio bih manje zgranut, makar bih mogao da te pitam kakvu nijansu zelene vidiš.

21 minutes ago, Angelia said:

Ali kako zvuci prosecnom ameru "dosao si mi u kucu I onda me vredjas".

Nisam nikada bio u SAD, ako budem išao zapamtiću da ne treba da idem u posetu nekom prosečnom Ameru. Možda je kod vas običaj da se domaćin gostu ispiša u usta, baš bi bilo bezveze da uvredim domaćine svojim odbijanjem.

• Like 8
Posted

@Big Ticket Zelenski je demonstrirao da "ne ljubi lance" u nemogućoj situaciji kad je žrtva dvojice verbalnih nasilnika i agresora, vjerovatno to možeš da razumiješ.

Neko bira da se ponižava pred moćnijima od sebe (dok kinji slabije) - kao Vučić, neko drugi ima lični i nacionalni ponos koji mu u užasnoj situaciji po njegovu državu ne dozvoljava da klimogalvi pred lažima i "biznis modelom" koji ovi buliji sprovode.

"Pokaži zahvalnost" nije poziv na dijalog i nije način na koji se razgovara sa odraslim, sebi jednakim ljudima. 

• Like 5
Posted

German president Frank-Walter Steinmeier criticised Donald Trump in unusually sharp terms for his behaviour during last night’s meeting with Volodymyr Zelenskyy at the Oval Office.

Diplomacy fails when negotiating partners are humiliated in front of the whole world,” Steinmeier told DPA, the German news agency, during a flight to Uruguay. “The scene in the White House yesterday took my breath away. I would never have believed that we would one day have to protect Ukraine from the USA.

• Like 4
Posted
23 minutes ago, Eddard said:

Anđo, nemoj molim te. 

Klasicna maga demagogija, prvo narandzasti napravi Scheisse a onda se sektasi rastrce da objasnjavaju kako on to nije rekao, a ako je rekao nije mislio, a ako je i mislio i drugi su to radili.

Kralj je nepogresiv, ziveo kralj.

• Like 2
  • Thanks 1