Don Dusko Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ali ono kad Vence pocne a vi u Ukrajni prisilno regrutujete ljude u Vojsku a Zelenski ce mu a jesi ti bio jednom u Ukrajni? A ovaj u fazonu video sam snimke i vi tamo vodite propagadne obilaske. Tu mi je bilo jasno... 4
Darko Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Just now, Don Dusko said: Ali ono kad Vence pocne a vi u Ukrajni prisilno regrutujete ljude u Vojsku a Zelenski ce mu a jesi ti bio jednom u Ukrajni? A ovaj u fazonu video sam snimke i vi tamo vodite propagadne obilaske. Tu mi je bilo jasno... Da nije tragično, bilo bi smehotresno.
Ludi za Poli Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Pa to je alternativna istina i alternativne cinjenice koje autisticni juznoafrikanac i ostatak MAGA retarda promovisu zadnjh godinu-dvije. 1
Dragan Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ovaj zvjerski napad Donalda Trumpa na Zelenskog najodurnija je epizoda u povijesti američke diplomacije Slobodni svijet sad se može samo nadati da ga Amerika neće aktivno rušiti Ovo što je danas napravio Ukrajini, Trump bi napravio svakom zapadnom savezniku da ga napadne Rusija. Jer Trump je vjeran samo i isključivo Putinu. Zahvaljujući Zelenskom, za to sad imamo i videodokaz. U jednom trenutku američki predsjednik počeo je roniti suze nad teškom sudbinom Vladimira Putina. 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 hours ago, Eddard said: Jebote, šta je ovo... Od tamo negde svoje 12-13. godine je USA bila predmet mojih snova, zemlja u kojoj bih sve te snove i ostvario, a pre nekih 10ak godina kada je bilo jasno da ipak od toga nema ništa, prihvatio sam to kao najteži lični životni poraz i neostvaren san. Danas je to prestala biti.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 44 minutes ago Posted 44 minutes ago 5 hours ago, freethrow said: mislim na konkretne ljude iz sopstvenog okruženja, neke i vrlo bliske, koje moram da počinjem polako da smatram za opasne. Opasne u smislu da im se ne može verovati i da normalan dijalog nije moguć. Danas sam imala dva razgovora sa dva prijatelja. Obojica su sa nasih prostora zive ovde. Iz obicnog dijaloga o glupim svakodnevnim desavanjima oni su nekako stigli na 'jesi videla ovo danas?' I kada sam rekla da sam zgrozena, obojica su rekli da je njima drago sto su Zelenskog izbacili napolje, tip je narkoman i lopov, nakrao se, pobio pola Ukrajine i svasta nesto. Bilo koji moj pokusaj da upadnem i kazem koju rec se zavrsio tako sto su govorili preko mene. Da, obojica su Trampovi glasaci. Tu spadaju i clanovi moje najblize familije, ali ih trigerujem u tim razgovorima da me puste bar da govorim kada kazem 'ko ti je vazniji, Tramp ili ja' medjutim nista ne postizem, to je duboko usadjeno u njih. Nema tu pomoci. Ne znam da li ih truju necim, da li im daju neke lekove, sipaju nesto u vodu, ali jednostavno Tramp sutra da zapali Njujork oni bi nasli razlog zasto je to dobro. Trebace im bar decenija da vide sta su uradili, nekima nikad. Uvek pomislim na one babe i dede kojima je vucic smanjio penzije za 15k ali im godisnje pokloni 5k i oni ga obozavaju. 1
Angelia Posted 5 minutes ago Posted 5 minutes ago 6 hours ago, zoran59 said: Procitaj, @Angelia , ovo. Moje piskaranje nije "napad" na tebe... (dovoljno dugo smo u kontaktu da znas da te cenim i u mnogo stvari smo se slozili tokom forumske "karijere") ... nego kritika stavova sa kojima se ne slazem. Napao si me sto ne pratim bas svaku glupost. Ja na ono o cemu nisam informisana, to I kazem. Ispostavilo se da nije Tramp intervenisao za Tate bracu. Ali to nema veze...ciklus vesti je vec otisao 6 hours ago, zoran59 said: Napisah negde ranije, penzioner sam i imam previse vremena. Pratim svasta. A ti puno radis, tako mi izgleda, i pogledas pola sati vesti dnevno - a i to na Fox News koji je desnicarski propagandni kanal. Gledam to i ja, ali gledam i druge pa zakljucim iz vise izvora. U tvojim postovima ima previse "koliko sam upratila," "negde sam cula" i slicno. A onda izrazis cvrsto(?) misljenje na osnovu ogranicenih (dez)informacija. Ja, kad citiram, uvek ostavim i link pa neka svako misli sta hoce. Zoki, ja sam milion puta rekla da ne gledam fox, I da uvek citam vise izvora, ali ne o bas svacemu. I definitivno nisam davala cvrsta misljenja o stvarima o kojim ne znam. 6 hours ago, zoran59 said: Tokom predizborne kampanje, negde si napisala da je Heritage Foundation "valjda tamo neki neki think-tank" i nema veze jer je Trump izjavio da nema pojma sta je Project 2025. Ja sam se suprotstavio. A danas, Where Trump policies and Project 2025 proposals match up izvor, citava vest: https://www.cbsnews.com/news/trump-project-2025-playbook/ I ti prihvatis CBS objasnjenje, iako ih je Trump tuzio... 6 hours ago, zoran59 said: Prvo, Trump ih nije "zaposlio" nego ih je predlozio za funkcije a Kongres je aminovao. Tako i za "begaj" treba da se pita Kongres. Postoji procedura koju je Trump ignorisao. Ako to prihvatimo, onda je to autokratija a ne demokratija. Autokratija je OK kad se radi o vlasniku male firme koji zaposli i otpusti kako koga hoce, ali nije u redu na nivou drzave. Ako je Trump prekrsio proceduru, postoji procedura za to. Ali ja ne vidim da jeste. Nominovao je novog kandidata. Kongres nema veze sa tim nominacijama. Senat potvrdjuje nominaciju. Znaci sad ti siris dezinformacije. Znas sta pise u kodu? "He serves during the pleasure of the President". Toliko o tome. 6 hours ago, zoran59 said: Dalje, pises "Trump reaguje kao businessman" - a tu je osnovno neslaganje medju nama, o funkciji drzave/vlasti. Drzava ne sme da bude "business." Svrha "business" je da da obezbedi vlasniku/gazdi max profit/minimal cost. A svrha drzave je obezbedi max. benefit za sve stanovnike. Uopsteno, to znaci javno zdravstvo, pristup obrazovanju za sve, infrastrukturu itd. Sorry Zoki, ovde ti pravis jako siroku interpretaciju onog sto sam rekla, rekla sam razmislja kao businessman, ako sam te zaposlio mogu I da te otpustim. Ako cemo da pricamo o Americi ili drzavi kao biznisu, onda su vlasnici gradjani. A politicari I vlade su zaposleni, koji treba da "maximiziraju profit" iliti beneficije za svoje shareholdere a to smo ja I ti. Drzava je definitivno biznis, I treba da se posmatra kao jedan, mozda non profit, ali brate ne moze se doveka stampati pare. 6 hours ago, zoran59 said: A ne da Muskove firme imaju ugovore za 20 milijardi $ sa vladom, a on kontrolise budzet te iste vlade i gleda gde ce se pare naci. Musk je imao ugovore I pre Trampa 5 hours ago, Nek grmi jako said: Pre kleša, bilo je nekih četrdesetak minuta u kojima je sve bilo u redu. A onda je Vens odgovorio na pitanje novinara i otvorio Pandorinu kutiju. Ovo je transkript incidenta: Džej D. Vens: Četiri godine, u Sjedinjenim Američkim Državama imali smo predsednika koji je ustajao na konferencijama za štampu i oštro govorio o Vladimiru Putinu, a onda je Putin napao Ukrajinu i uništio značajan deo zemlje. Put ka miru i put ka prosperitetu je možda bavljenje diplomatijom. Isprobali smo put Džoa Bajdena, lupanje u grudi i pretvaranje da su reči predsednika Sjedinjenih Država važnije od akcija predsednika Sjedinjenih Država. Ono što Ameriku čini dobrom zemljom je to što se Amerika bavi diplomatijom. To je ono što predsednik Tramp radi. Zelenski: On [Putin] je okupirao razne delove Ukrajine 2014. Za to vreme je bio predsednik Obama, pa predsednik Tramp, pa predsednik Bajden, a sada je predsednik Tramp i on će ga [Putina] zaustaviti. Ali tokom 2014. niko ga nije zaustavio. Samo je okupirao i uzeo. Ubijao je ljude. Od 2014. do 2022. godine situacija je bila ista – ljudi su ginuli i niko ga nije zaustavio. Imali smo dosta razgovora sa njim, uključujući i bilateralni razgovor. Kao novi predsednik 2019, potpisao sam s njim sporazum o prekidu vatre zajedno sa Makronom i Merkelovom. Svi su mi rekli da nikada neće otići. Sa njim smo potpisali i gasni ugovor. Ali nakon svega toga, prekršio je prekid vatre. Ubijao je naše ljude, a zarobljenike nije menjao. Potpisali smo razmenu zarobljenika, ali on to nije uradio. O kakvoj diplomatiji, Džej Di, govoriš? Kako to misliš? Vens: Govorim o vrsti diplomatije koja će okončati uništenje vaše zemlje. [Zelenski počinje da mu odgovara ali ne uspeva] Gospodine predsedniče, s poštovanjem, mislim da je nepoštovanje da dođete u Ovalni kabinet i pokušate da osporite ovo pred američkim medijima. Upravo sada, vi idete okolo i terate regrute na prve linije jer imate problema sa ljudstvom. Trebalo bi da zahvalite predsedniku [Trampu] što je pokušao da okonča ovaj sukob. Zelenski: Da li si ikada bio u Ukrajini da vidiš kakve probleme imamo? Dođi jednom. Vens: Zapravo sam gledao i video priče, i znam da se dešava da dovedete ljude na propagandnu turneju, gospodine predsedniče. Da li se ne slažete da ste imali problema sa regrutovanjme ljudi u svoju vojsku, i da li mislite da je pristojno doći u Ovalni kabinet Sjedinjenih Američkih Država i napasti administraciju koja pokušava da spreči uništenje vaše zemlje? Zelenski: Pre svega, tokom rata svi imaju probleme, čak i vi. Ali imate lep okean i ne osećate probleme sada. Ali osetićete to u budućnosti. Tramp: Ti to ne znaš. Zelenski: Bog blagoslovio, nećete imati rata. Tramp: Nemoj da nam govoritš šta ćemo osećati. Pokušavamo da rešimo problem. Zelenski: Nisam vam govorio. Odgovaram na pitanje da… Tramp: Nisi u poziciji da diktiraš šta ćemo osećati. Osećaćemo se veoma dobro. Zelenski: Osećaćete se pod uticajem… Tramp: Osećaćemo se veoma dobro i veoma snažno. Trenutno nisi u dobroj poziciji. Dozvolio si sebi da budete u veoma lošem položaju. Trenutno nemate karte kod nas. [Zelenski pokušava da govori, ali biva prekinut] Kockate se sa životima miliona ljudi. Kockate se sa Trećim svetskim ratom. A ono što radite je veoma nepoštovanje prema ovoj zemlji koja vas podržava mnogo više nego što mnogi ljudi kažu da bi trebalo. Vens: Jesi li jednom rekao hvala? Zelenski: Mnogo puta. Vens: Ne, na celom ovom sastanku, da li si rekao hvala? Otišao si u Pensilvaniju i vodio kampanju za naše protivnike u oktobru. Ponudi nekoliko reči zahvalnosti za Sjedinjene Američke Države i predsednika koji pokušava da spase tvoju zemlju. Zelenski: Molim te, misliš da ako budeš govorio veoma glasno... Tramp: On ne govori glasno. Tvoja zemlja je u velikoj nevolji. Zelenski: Znam. Mogu li da pitam… Tramp: Ne, ne možeš, mnogo si pričao. Tvoja zemlja je u velikoj nevolji. Zelenski: Znam. Tramp: Ne dobijaš rat. Imaš prokleto dobre šanse da sve izađe na dobro samo zbog nas. Zelenski: Gospodine predsedniče, mi ostajemo jaki u našoj zemlji. Od samog početka rata bili smo sami i zahvalni smo. Rekao sam hvala u ovom kabinetu. Tramp: Dali smo vam, preko bivšeg glupog predsednika, 350 milijardi dolara. Dali smo vam vojnu opremu. Vaši ljudi su hrabri, ali su koristili našu vojnu opremu. Da niste imali našu vojnu opremu, ovaj rat bi bio gotov za dve nedelje. Zelenski: Za tri dana, da. Čuo sam to od Putina. Tramp: Biće veoma teško voditi ovakav posao. Vens: Samo reci hvala. Zelenski: Rekao sam hvala — kažem hvala američkom narodu. Vens: Prihvati da postoje nesuglasice, i hajde da vodimo spor o tim neslaganjima, umesto da pokušavamo da se borimo protiv njih u američkim medijima, kada nisi u pravu. Znamo da grešiš. Tramp: Vidi, mislim da je dobro da američki narod zna šta se dešava. Mislim da je to veoma važno. Zato sam ovo sve nastavio tako dugo. Moraš da budeš zahvalan. Nemaš karte. Tamo si sahranjen. Vi ljudi umirete. Ponestaje vam vojnika. Slušaj, ponestaje ti vojnika. Onda nam kažeš: Ne želim da prekinem vatru. Ako bi mogao da prekineš ratna dejstva odmah, kažem ti, uzmi to. Tako da meci prestanu da lete i da tvoji ljudi prestanu da ginu. Zelenski: Da, naravno da želim da zaustavim rat. Ali, kao što sam rekao, sa garancijama. Pitajte naše ljude o prekidu vatre, šta oni misle. Tramp: Što se tiče rata, to nisam bio ja. To je bi tip po imenu Bajden, koji nije bio pametna osoba. To je bio i Obama, koji ti je dao prazne listove papira. Dao sam ti dževeline da uništiš sve te tenkove. Obama ti je dao prazne listove. Moraš da budeš više zahvalan, jer, da ti kažem, nemaš karte. Kod nas imaš karte, ali bez nas nemaš nijednu kartu. Biće to težak posao jer se stavovi moraju promeniti. Zatim je sastanak prekinut, a Rubio je ubrzo isterao Zelenskog iz Bele kuće. odgledala sam originalni video. I iskreno receno niko tu nije bio u pravu. Zelenski koji je probao da iskoristi medije da otvori javno pregovore o garancijama, i onda optuzio Trampa da nije zaustavio Putina, ili da ga Amerika nije zaustavila...i tako direktno pred kamerama vredja svog domacina koji ga podrzava. Ni Tramp koji nije prekinuo raspravu pred medijima. To se sve radi iza zatvorenih vrata, pa se pred medije izadje sa ujedinjenim frontom. Koliko god je bilo iritantno da Zelenski krene u tu pricu, toliko je iritantno da su Tramp I JD dozvolili da se razvije, I da ga poklapaju sa "nemas izbora". Svi su pravu, ali losa izvedba. 1
Recommended Posts