Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

6 minutes ago, Nek grmi jako said:

Opet lažne optužbe i lično neprimereno obraćanje 😀

Imate u poslednjoj epizodi 24 minuta kod Zorana Kesića sve o sprezi Vučića i USAID. Sve dokumentovano prilozima, izjavama, zajedničkim fotografijama... Kakve veze ima Putin sa tim i šta mislite da ćete dobiti beskonačnim putinizmima?

Pa jel i Kesić ljubitelj Putina, pošto je objavio i dokazao kako su zajednički purovali USAID i Vučić.  Da li je i Kristofer Hil ljubitelj Putina, jer je branio njegovog piona Vučića gde je stigao? Zašto bežite od toga kad spoznaja lopovluka ne boli nas obične ljude, več bi trebalo da zaboli smao one koji su krali.

A najjače što kao nekakav dokaz citirate ove Vučićeve člankolisce. ša naravno da će sada da udarju protiv USAID i da se uvlaće u crevo Trampu, a do juče na Včadinom sajtu i sajtu parlamenta ima USAID logo.

Nemojte, molim vas, braniti te lopove.

Ne vidim sta je neprimjereno - nisi ponudio ni jedan dokaz da je rijec o trosenju novca bez ikakvog nadzora... Organizacije koje dobijaju taj novac moraju podnijeti godisnje izvjestaje, i jedino je tvoj problem sto se tebi ne dopada za sta je taj novac odobren. Putin je jedan od kljucnih likova "cetvrtog rajha" koji je u stvaranju, zajedno sa Trampom i Maskom, i pominjem ga jer po veicni pitanja nema velike razlike izmedju tvojih tekstova i njegove propagande iz usta Zaharove ili Lavrova.

• Like 1

21 minutes ago, Eddard said:

Čak je i fuckin Iran bio suzdržan. 

Neviđena sramota. Neviđena. 

Mogli su da umesto USA stave prikladniju skraćenicu: AGRF/АГРФ

*AGRF = Американская губерния Российской Федерации

Džordž Vašington se sigurno prevrće u grobu.

• Like 2
  • Ha-ha 1

32 minutes ago, ters said:

Ne vidim sta je neprimjereno - nisi ponudio ni jedan dokaz da je rijec o trosenju novca bez ikakvog nadzora... Organizacije koje dobijaju taj novac moraju podnijeti godisnje izvjestaje, i jedino je tvoj problem sto se tebi ne dopada za sta je taj novac odobren. Putin je jedan od kljucnih likova "cetvrtog rajha" koji je u stvaranju, zajedno sa Trampom i Maskom, i pominjem ga jer po veicni pitanja nema velike razlike izmedju tvojih tekstova i njegove propagande iz usta Zaharove ili Lavrova.

Transaprentnost znači da ne mora neko sa nekakvog foruma da ponudi dokaze, nego da davalac i primalac objavljuju izveštaje po kojima, recimo, USAID novac upućen Vučiću nije iskorišćen i za rušenje studentskih protesta i finanisranje batinaša.

Veoma jednostavno.

Ne znam da li je Zaharova nekada nešto rekla o tome jer ne pratim šta je nekada izvolela reći dotična osoba, ali biste vi, recimo, mogli da postaviite ovde neki post moje malenkosti u kome veličam Putina, jer je u protivnom jasno da ste nas obmanuli i slagali u pokušaju da me dovedete u bilo kakvu vezu sa tim.

A ja ću vam onda postaviti postove u kojima, već više od dve godine, pišem kako NATO treba da ga vojno obori i istera iz Ukrajine...

I šta ćemo sad? Da li treba da vam sugerišem da promenite forumsko ime u, recimo, lažov, na način na koji vi mojoj malenkosti sugerišete promenu forumskog imena? Naravno da se nikada ne bih spuštao na taj nivo, pogotovo kada je očigledno kako je na vas delovala crvena pilula iz Amerike, koju smo svi progutali prošlog novembra.

Edited by Nek grmi jako

22 minutes ago, Nek grmi jako said:

...

A ja ću vam onda postaviti postove u kojima, već više od dve godine, pišem kakao NATO treba da ga vojno obori i istera iz Ukrajine...

...

Sa USA, ili solo ?

Sta da radi NATO ako sa druge strane budu russi i USA ?

"Stanovnistvo USA 2015-e: 320 mil
Stanovnistvo USA 2025-e: 340 mil

Danas USA ima 20 mil ljudi vise nego prije 10 godina, a broj drzavnih zaposlenika se povecao za 300,000.

2015: postotak Amerikanaca koji rade u drzavnoj sluzbi 2.7 mil podijeljeno s 320 mil puta 100 = 0.84%
2025: postotak Amerikanaca koji rade u drzavnoj sluzbi 3 mil podijeljeno s 340 mil puta 100 = 0.88%

Razlika od 0.04%... "nabujala"...
Manje od 1% ljudi administrira skolstvo, zdravstvo, infrastrukturu, postu, nacionalne parkove i ostale "sitnice" za sve Amerikance. "

Edited by Dragan

9 minutes ago, Nek grmi jako said:

Transaprentnost znači da ne mora neko sa nekakvog foruma da ponudi dokaze, nego da davalac i primalac objavljuju izveštaje po kojima, recimo, USAID novac upućen Vučiću nije iskorišćen za rušenje studentskih protesta i finanisranje batinaša.

Veoma jednostavno.

Ne znam da li je Zaharova nekada nešto rekla o tome jer ne pratim šta je nekada izvolela reći dotična osoba, ali biste vi, recimo, mogli da postaviite ovde neki post moje malenkosti u kome veličam Putina, jer je u protivnom jasno da ste nas obmanuli i slagali u pokušaju da me dovedete u bilo kakvu vezu sa tim.

A ja ću vam onda postaviti postove u kojima, već više od dve godine, pišem kako NATO treba da ga vojno obori i istera iz Ukrajine...

I šta ćemo sad? Da li treba da vam sugerišem da promenite forumsko ime u, recimo, lažov, na način na koji vi mojoj malenkosti sugerišete promenu forumskog imena? Naravno da se nikada ne bih spuštao na taj nivo, pogotovo kada je očigledno kako je na vas delovala crvena pilula iz Amerike, koju smo svi progutali prošlog novembra.

Davalac i primalac mogu objavljivati te izvjestaje ukoliko nece u opasnost dovesti ljude na terenu. Sto u slucaju zemalja treceg svijeta  (u koje Balkan svakako spada) i te kako treba imati u vidu. 

To sto pises da NATO treba da protjera Putina ne znaci da po vecini pitanja ne ponavljas ono sto je osnova njegove politike - anti-globalizam. anti-progresivizam, nacionalizam i populizam, skepticizam prema medjunarodnim organizacijama ((i urusavanje i unistavanje) , autoritarnost...

Samo za ilustraciju: mnogo je i onih koji su zato da se srusi Vucic - ne zato sto su protiv njegove politike, nego sto misle da je nesposoban da provede politiku koju oni zele - srpski svet,  oruzani povratak na Kosovo, Srbi narod najstariji...

• Like 1

Kakve ljude na terenu? Pa ako je moguće da je deo novca od USAID kojim je pošašćen Vučić završio kod batinaša koji su zdrobili vilicu studentkinji, onda je ona ta koja je bila u opasnosti upravo zbog toga.

I kakve to veze ima sa mnom što bi neko hteo da obori Vučića zbog povratka na Kosovo?!

Kažem vam, nemojte me dovoditi u vezu sa nečim što nikada nisam napisao, jer je lako dokazivo da se koristite neistinama, budući da nikada nisam pominjao nikakvo vraćanje na Kosovo, niti koji je narod najstariji.

Dajte, koji vam je đavo više sa tim? Jel ste toliko izgubili mogućnost za polemiku bez ikakvih konstrukcija laži i sumanutog podmetanja u direktnom navođenju sagovornika?

Zaista shvatam da vas odbrana neodbranjivog dovodi u tešku polemičku situaciju i gura vas u ćošak nekog tamnog vilajeta, ali nije ćebe kojim se intelektualno pokrivate valjda toliko kratko da morate da toliko obmanjujete i sebe i druge iznošenjem neistina o nekome sa kim polemišete, konkretno o mojoj malenkosti?

Edited by Nek grmi jako
  • Ha-ha 2

1 hour ago, djura.net said:

Sta je demantovano i ko je demantovao?

Jel tekst povucen sa sajta NYT?

Ne znam da li je povucen sa njihovog sajta, ali sam citala pricu pre par dana kada se pojavila, osim ako @ters nije u pravu da je demanti povucen, ali ja to ne vidim. Jos uvek stoji na DOGE sajtu.

To je jedan od onih gotcha stvari. 

48 minutes ago, Dragan said:

Sa USA, ili solo ?

Sta da radi NATO ako sa druge strane budu russi i USA ?

"Stanovnistvo USA 2015-e: 320 mil
Stanovnistvo USA 2025-e: 340 mil

Danas USA ima 20 mil ljudi vise nego prije 10 godina, a broj drzavnih zaposlenika se povecao za 300,000.

2015: postotak Amerikanaca koji rade u drzavnoj sluzbi 2.7 mil podijeljeno s 320 mil puta 100 = 0.84%
2025: postotak Amerikanaca koji rade u drzavnoj sluzbi 3 mil podijeljeno s 340 mil puta 100 = 0.88%

Razlika od 0.04%... "nabujala"...
Manje od 1% ljudi administrira skolstvo, zdravstvo, infrastrukturu, postu, nacionalne parkove i ostale "sitnice" za sve Amerikance. "

Ovaj, zaboravio si da govoris samo o federalnoj vladi. Uz to, to je ceo skoro upliv ilegalnih imigranata, sto opet pokazuju da kosta americkog gradjanina.

Ne razumem, americki gradjani smatraju da je federalna vlada posizela, a vi cete da nas ubedjujete da nije? I to uopste nije novost, to je misljenje zadnjih 30 godina. Jos Klinton je obecavao da ce smanjiti federalnu administraciju...

1 hour ago, ras kass said:

Interesantno da je i Izrael glasao protiv. Uz naravno obavezne Madjarske i Belorusije. ( gde su desnicari populisti na vlasti). Srbija glasala za, doduse greskom izgleda.

Edited by feanorlfc
  • Like 1

Guverner Floride Ron Desantis, onaj što ga više niko ne pominje negativno jer ne mogu da stignu od tolikih zauzetosti Trampom i Maskom, pokreće ukidanje poreza na imovinu na Floridi.

Svih poreza na imovinu. Još kaže da porez na imovinu treba ukinuti širom zemlje.

Pretpostavljam da nema niko ništa protiv da ljudima ostane više novca nakon toga što ne moraju da plate porez na imovinu, iako inicijativa stiže od nekih tamo hitlera... Mislim, republikanaca.

Takođe, predsednica Meksika Klaudija Šejnbaum predlaže ustavni amandman kojim se Meksiko štiti od američkih vojnih udara na kartele. Valjda zato što domaća privreda mora da se štiti.

I to sve dok se naklonost stanovnika Čikaga prema gradonačelniku Brendonu Džonsonu svodi na ovo:

🟢 Povoljno: 7% (-73)
🔴 Nepovoljno: 80%

Nije greška u kucanju.

Izvor: anketa M3 Strategies

Edited by Nek grmi jako

40 minutes ago, DameTime said:

Izvini, situacija nije nimalo humoristična, ali kako ga smisli 😁

Jednostavno. Vidim da je spoljnu politiku sveo na pomaganje Putleru i da mu se država ponaša kao de facto ruSSka gubernija. Ne čudi me kada u UN protiv Ukrajine glasa npr. Belorusija, koja ima nezavisnost samo na papiru, ali kada na tacni ponudi širenje kremaljskog uticaja umesto da proširi američki, ne znam kako bih to drugačije izrazio. Razumeo bih i da hoće da zadrži pare u zemlji, za šta je bilo dovoljno da se samo pravi lud po pitanju rata u Ukrajini, ali ovaj ne samo što steže Ukrajini omču oko vrata, nego je gura u ruke Putleru. Fali još samo da kaže da su Ukrajinci sami krivi što nisu odmah zaigrali u taktu Kaljinke i da je trebalo da Putlerove horde dočekaju sa crvenim tepihom i flašom votke.

• Like 2

9 minutes ago, DJ_Vasa said:

Jednostavno. Vidim da je spoljnu politiku sveo na pomaganje Putleru i da mu se država ponaša kao de facto ruSSka gubernija. Ne čudi me kada u UN protiv Ukrajine glasa npr. Belorusija, koja ima nezavisnost samo na papiru, ali kada na tacni ponudi širenje kremaljskog uticaja umesto da proširi američki, ne znam kako bih to drugačije izrazio. Razumeo bih i da hoće da zadrži pare u zemlji, za šta je bilo dovoljno da se samo pravi lud po pitanju rata u Ukrajini, ali ovaj ne samo što steže Ukrajini omču oko vrata, nego je gura u ruke Putleru. Fali još samo da kaže da su Ukrajinci sami krivi što nisu odmah zaigrali u taktu Kaljinke i da je trebalo da Putlerove horde dočekaju sa crvenim tepihom i flašom votke.

Možda sam ja ta koja je neduhovita :lol_2: 

Jasno mi je odakle inspiracija, Vaso, malo sam se našalila :classic_biggrin:

• Like 1

1 hour ago, Nek grmi jako said:

Kakve ljude na terenu? Pa ako je moguće da je deo novca od USAID kojim je pošašćen Vučić završio kod batinaša koji su zdrobili vilicu studentkinji, onda je ona ta koja je bila u opasnosti upravo zbog toga.

I kakve to veze ima sa mnom što bi neko hteo da obori Vučića zbog povratka na Kosovo?!

Kažem vam, nemojte me dovoditi u vezu sa nečim što nikada nisam napisao, jer je lako dokazivo da se koristite neistinama, budući da nikada nisam pominjao nikakvo vraćanje na Kosovo, niti koji je narod najstariji.

Dajte, koji vam je đavo više sa tim? Jel ste toliko izgubili mogućnost za polemiku bez ikakvih konstrukcija laži i sumanutog podmetanja u direktnom navođenju sagovornika?

Zaista shvatam da vas odbrana neodbranjivog dovodi u tešku polemičku situaciju i gura vas u ćošak nekog tamnog vilajeta, ali nije ćebe kojim se intelektualno pokrivate valjda toliko kratko da morate da toliko obmanjujete i sebe i druge iznošenjem neistina o nekome sa kim polemišete, konkretno o mojoj malenkosti?

Ljude u grupi Izadji koji su dobili taj novac i koji bi u slucaju javnog publikovanja kolikim sredstvima reaspolazu bili targetirani ne samo kao seksualna manjina, nego manjina kojoj se mogu oteti novci. 

Sa tobom nema nikakve veze - kao sto je napisano (samo radi ilustracije). Ako smatras da je podmetanje to sto primjecujem identicne stavove koje prodaje i Kremlj, primjecujuci da  jesi pisao protiv Putina) - prijavi moderaciji. 

44 minutes ago, Nek grmi jako said:

Guverner Floride Ron Desantis, onaj što ga više niko ne pominje negativno jer ne mogu da stignu od tolikih zauzetosti Trampom i Maskom, pokreće ukidanje poreza na imovinu na Floridi.

Svih poreza na imovinu. Još kaže da porez na imovinu treba ukinuti širom zemlje.

Pretpostavljam da nema niko ništa protiv da ljudima ostane više novca nakon toga što ne moraju da plate porez na imovinu, iako inicijativa stiže od nekih tamo hitlera... Mislim, republikanaca.

Takođe, predsednica Meksika Klaudija Šejnbaum predlaže ustavni amandman kojim se Meksiko štiti od američkih vojnih udara na kartele. Valjda zato što domaća privreda mora da se štiti.

I to sve dok se naklonost stanovnika Čikaga prema gradonačelniku Brendonu Džonsonu svodi na ovo:

🟢 Povoljno: 7% (-73)
🔴 Nepovoljno: 80%

Nije greška u kucanju.

Izvor: anketa M3 Strategies

What is the coverage of Chicago mayor and Florida Ron DeSantis in Russian media:

Ron DeSantis has attracted attention from Russian media due to his conservative policies and potential participation in the U.S. presidential elections. His initiatives in education, such as banning discussions of gender identity in schools, and his conflict with Disney have been widely covered. Additionally, his tough stance on immigration and opposition to the "liberal agenda" make him a prominent figure in Russian analytical materials. For example, an article on the Russian Gazette website discusses DeSantis promoting his wife, Casey, as a potential successor for the Florida governorship.
(rg.ru)

As for Chicago Mayor Brandon Johnson, Russian media have covered his initiatives in education, particularly his decision to eliminate programs for gifted students in an effort to achieve greater equality. These measures have been criticized and are viewed as a reduction in educational standards. An article on the RussiaPost portal discusses Johnson’s plans to reform school curricula, which, according to the authors, may lead to "achieving equality through mediocrity."
(russiapost.su)

30 minutes ago, ters said:

What is the coverage of Chicago mayor and Florida Ron DeSantis in Russian media:

Ron DeSantis has attracted attention from Russian media due to his conservative policies and potential participation in the U.S. presidential elections. His initiatives in education, such as banning discussions of gender identity in schools, and his conflict with Disney have been widely covered. Additionally, his tough stance on immigration and opposition to the "liberal agenda" make him a prominent figure in Russian analytical materials. For example, an article on the Russian Gazette website discusses DeSantis promoting his wife, Casey, as a potential successor for the Florida governorship.
(rg.ru)

As for Chicago Mayor Brandon Johnson, Russian media have covered his initiatives in education, particularly his decision to eliminate programs for gifted students in an effort to achieve greater equality. These measures have been criticized and are viewed as a reduction in educational standards. An article on the RussiaPost portal discusses Johnson’s plans to reform school curricula, which, according to the authors, may lead to "achieving equality through mediocrity."
(russiapost.su)

Ja sam iznenadjena da su ruski mediji tako razumni, I da prate gradonacelnika Chicaga za koga sam cula da ga u Chicagu zovu najgori gradonacelnik u istoriji. 

Nebo je plavo....I ruski mediji kazu da je plavo, podrzavas Putina! 🤣

ode zdrav razum kroz prozor...

1 hour ago, Angelia said:

Ne znam da li je povucen sa njihovog sajta, ali sam citala pricu pre par dana kada se pojavila, osim ako @ters nije u pravu da je demanti povucen, ali ja to ne vidim. Jos uvek stoji na DOGE sajtu.

To je jedan od onih gotcha stvari. 

Sigurno ces nam uskoro prezentirati kako stoji pravo stanje u vezi tih 8 milijardi $ posto si rekla da je demantovano da je 8 miliona $.