Dragan Posted Monday at 06:20 PM Share Posted Monday at 06:20 PM (edited) Nije bitno samo ime, vec sloboda govora koju navodno propagiraju, a svodi se na sledece: “And if all others accepted the lie which the Party imposed—if all records told the same tale—then the lie passed into history and became truth. 'Who controls the past' ran the Party slogan, 'controls the future: who controls the present controls the past.” ― George Orwell, 1984 Oni hoce (a vec su kod mnogih uspeli) da nametnu alternativni svet u kome cinjenice ne igraju vise ulogu. “Perception is more important than reality. If someone perceives something to be true, it is more important than if it is in fact true. This doesn't mean you should be duplicitous or deceitful, but don't go out of your way to correct a false assumption if it plays to your advantage.” ― Ivanka Trump, The Trump Card: Playing to Win in Work and Life “War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.” There was truth and there was untruth, and if you clung to the truth even against the whole world, you were not mad. Freedom is the freedom to say that two plus two make four. If that is granted, all else follows. Big Brother is Watching You. ― George Orwell, 1984 PS "DOGE nije agencija nego department kako ti samo ime govori, a department je ministarstvo. U ovom slučaju izmisljeno ministarstvo sa Muskom na čelu koji nije prošao ispitivanje i potvrdu kao što su prošli Gabbard, Kennedy, Rubio itd itd. Musk i njegov DOGE su si dali izvršne ovlasti da ukidaju financiranja i otpuštaju ljude koji rade u agencijama koje su kongres i senat odobrili. Znači tzv DOGE (department) koji to nije i kojem senat i kongres nisu dali nikakve ovlasti i Musk kojeg nitko nije izabrao, niti potvrdio u Senatu i Kongresu donosi odluke i blokade agencijama koje je senat i kongres potvrdio. Tog nema ni u nekim afričkim diktaturama." Edited Monday at 06:38 PM by Dragan 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted Monday at 06:24 PM Share Posted Monday at 06:24 PM (edited) Znam da nije sportski deo foruma, ali je pravo mesto. NHL je ove sezone umesto utakmice svih zvezda uveo reprezentativno takmičenje 4 nacije - Kanada, SAD, Švedska i Finska. Kad su igrali Kanada i SAD, himna SAD je izviždina bukvalno kao na Balkanu kad igraju Srbija i Albanija, a onda je publika Kanadsku himnu otpevala kao da su Englezi, a to se u Kanadi na taj način prosto ne radi, pogotovo ne u Montrealu, gde se utakmica igrala. A kad je počela utakmica, u prvih 9 sekundi je tri puta prekidana zbog tuče. Dopisujem se nešto sa prijateljima iz Toronta danas i kažu da im je u subotu bio neki dan zastave, što i nije neki praznik, nije ni neradni dan, ali kaže da su ljudi poludeli i da su kupovali sve što ima veze sa Kanadom i nacionalnim simbolima, što se isto tamo nikad ne dešava (kako mi kažu prijatelji iz Kanade (a imam ih u Torontu i Montrealu)). Dakle, za manje od mesec dana administracije Trampa, pretvorio je dve napredne zemlje prvog sveta, najbliže saveznike i prijatelje u Balkan. Nestvarno. Ako neko hoće da gleda tuče, u spojleru su. Edited Monday at 06:26 PM by Rex 3 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 06:39 PM Share Posted Monday at 06:39 PM 14 minutes ago, Dragan said: Nije bitno samo ime, vec sloboda govora koju navodno propagiraju, a svodi se na sledece: Oni hoce (a vec su kod mnogih uspeli) da nametnu alternativni svet u kome cinjenice ne igraju vise ulogu. To smo videli jos od prvih izbora za Trampa, pocelo je sa Fox-om. Mislim, uvek je i bilo diskutabilno jer svaki medij je gurao svoju politiku, ali ni priblizno kao od 2016, plus sada kad svi imaju pristup da napisu sta misle, a oni znaju opasnost od masovnog misljenja, moraju da gase glas ili da se ugase. Samo sto sve to nema veze, sutra ce ti pricati istu pricu, kako se bore za slobodu govora, ali nikada nece reci da podrzavaju samo onu koja favorizuje njih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Monday at 06:44 PM Share Posted Monday at 06:44 PM (edited) 42 minutes ago, Rex said: Znam da nije sportski deo foruma, ali je pravo mesto. NHL je ove sezone umesto utakmice svih zvezda uveo reprezentativno takmičenje 4 nacije - Kanada, SAD, Švedska i Finska. Kad su igrali Kanada i SAD, himna SAD je izviždina bukvalno kao na Balkanu kad igraju Srbija i Albanija, a onda je publika Kanadsku himnu otpevala kao da su Englezi, a to se u Kanadi na taj način prosto ne radi na takav način, pogotovo ne u Montrealu, gde se utakmica igrala. A kad je počela utakmica, u prvih 9 sekundi je tri puta prekidana zbog tuče. Dopisujem se nešto sa prijateljima iz Toronta danas i kažu da im je u subotu bio neki dan zastave, što i nije neki praznik, nije ni neradni dan, ali kaže da su ljudi poludeli i da su kupovali sve što ima veze sa Kanadom i nacionalnim simbolima, što se isto tamo nikad ne dešava (kako mi kažu prijatelji iz Kanade (a imam ih u Torontu i Montrealu)). Dakle, za manje od mesec dana administracije Trampa, pretvorio je dve napredne zemlje prvog sveta, najbliže saveznike i prijatelje u Balkan. Nestvarno. Ako neko hoće da gleda tuče, u spojleru su. [/spoiler] [/spoiler] A prije svega dvije godine - 2023, kada je bilo problema sa razglasom na utakmici u Torontu, 18,000 gledalaca je u glas otpjevalo himnu USA-a... Da mi je znati sta se promijenilo u tih dvije godine? Dodijalo necijim prijateljima ljevicarenje... A kako stvari trenutno stoje (Kanada-Finska 3:0) , Kanada ce ce imati priliku za revans u cetvrtak u Bostonu, i ove utakmice se dozivjavaju kao cuvena serija protiv SSSR-a 1972. godine - sukob civilizacije i totalitarnog rezima...Nadamo se i istom ishodu. Edited Monday at 07:06 PM by ters 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 07:04 PM Share Posted Monday at 07:04 PM Evo racunica za ustedu 20 minutes ago, ters said: A prije svega dvije godine - 2023, kada je bilo problema sa razglasom na utakmici u Torontu, 18,000 gledalaca je u glas otpjevalo himnu USA-a... Da mi je znati sta se promijenilo u tih dvije godine? Dodijalo necijim prijateljima ljevicarenje... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted Monday at 07:07 PM Share Posted Monday at 07:07 PM 20 minutes ago, ters said: A prije svega dvije godine - 2023, kada je bilo problema sa razglasom na utakmici u Torontu, 18,000 gledalaca je u glas otpjevalo himnu USA-a... Da mi je znati sta se promijenilo u tih dvije godine? Dodijalo necijim prijateljima ljevicarenje... A kako stvari trenutno stoje, Kanace ce imati priliku za revans u cetvrtak u Bostonu, i ove utkamice se dozivjavaju kao cuvena serija protiv SSSR-a 1972. godine... Ma da, bre, i nije bilo neuobičajeno da publika peva obe himne. Te dve zemlje su, bar kad je sport u pitanju, bile ono što se kod nas na istoku Evrope zove bratski narodi. Sad u Kanadi se ističe u prodavnici "Made with 0% American ingridients". Sad, ovo za levičarenje ne znam, izbegavam da komentarišem unutrašnja pitanja zemalja u kojima ne živim ili u kojima nisam često boravio, ali moji Kanađani mi kažu da je sve samo zbog "51 država". Ali, ne znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maharaja Posted Monday at 07:11 PM Share Posted Monday at 07:11 PM Sad je i jasnije zašto su se nakaze poput Grenela i Vansa ostrvili na Rumuniju u zadnjih nedelju dana. Ne postoji dno gadosti koje MAGA okot nije spreman da probije. Trump administration pressures Romania to lift restrictions on Andrew Tate https://www.ft.com/content/3f951e0b-a9cb-489a-be89-fdf9f996ed27 6 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Monday at 07:16 PM Share Posted Monday at 07:16 PM 5 minutes ago, Rex said: Ma da, bre, i nije bilo neuobičajeno da publika peva obe himne. Te dve zemlje su, bar kad je sport u pitanju, bile ono što se kod nas na istoku Evrope zove bratski narodi. Sad u Kanadi se ističe u prodavnici "Made with 0% American ingridients". Sad, ovo za levičarenje ne znam, izbegavam da komentarišem unutrašnja pitanja zemalja u kojima ne živim ili u kojima nisam često boravio, ali moji Kanađani mi kažu da je sve samo zbog "51 država". Ali, ne znam. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Monday at 07:43 PM Share Posted Monday at 07:43 PM 28 minutes ago, Maharaja said: Sad je i jasnije zašto su se nakaze poput Grenela i Vansa ostrvili na Rumuniju u zadnjih nedelju dana. Ne postoji dno gadosti koje MAGA okot nije spreman da probije. Trump administration pressures Romania to lift restrictions on Andrew Tate https://www.ft.com/content/3f951e0b-a9cb-489a-be89-fdf9f996ed27 Intelektualno-moralni nivo septičke jame. Obogaćene nuklearnim otpadom. Vijest koja, uprkos tome što je u odnosu na izdaju Ukrajine nebitna, po količini gadnosti gotovo uspijeva da je izjednači. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted Monday at 07:49 PM Share Posted Monday at 07:49 PM 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Kakva je to budalastina sa tim menjanjem imena. Koga u sustini briga kako se zovu internacionalne vode, sta se time postize? U sustini opet igra na maga bazu i njihova osecanja... valjda jedu vise jaja od promene imena zaliva. On menja naziv dat 1500 i neke koji ima istorijski kontekst da bi dao naziv "Amerika" sto je naziv kontinenta, a on je ciljao na drzavu. Debilana. Uostalom kao i sve ostalo sto rade, al' bar nije opasna... niko nece riknuti zbog toga. To da nema slobode govora, pa nema ni u zvanicnim medijima, na twitteru, od kada je ovaj preuzeo u ime slobode govora. Interesantno je da se kriju iza demokratije kako bi unistili demokratiju i iza slobode govora kako bi unistili istu. Cim pocnu nesto da "brane," lampice se popale da su krenuli da unistavaju... Video da Kina proglašava Kinesko More za svoje vode pa se uplašio da i Meksiko ne uradi isto 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 07:50 PM Share Posted Monday at 07:50 PM 5 minutes ago, Beonegro said: Intelektualno-moralni nivo septičke jame. Obogaćene nuklearnim otpadom. Vijest koja, uprkos tome što je u odnosu na izdaju Ukrajine nebitna, po količini gadnosti gotovo uspijeva da je izjednači. Po meni je mrtva trka gadosti gotovo sve sto rade i na spoljnom i na unutrasnjem planu. Kanada, Meksiko, Panama, Grenland, Rumunija, Evropa, Ukrajina, Palestina, Nemacka... ne nazire se dno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Monday at 07:53 PM Share Posted Monday at 07:53 PM 1 hour ago, Dragan said: Nije bitno samo ime, vec sloboda govora koju navodno propagiraju, a svodi se na sledece: “And if all others accepted the lie which the Party imposed—if all records told the same tale—then the lie passed into history and became truth. 'Who controls the past' ran the Party slogan, 'controls the future: who controls the present controls the past.” ― George Orwell, 1984 Oni hoce (a vec su kod mnogih uspeli) da nametnu alternativni svet u kome cinjenice ne igraju vise ulogu. “Perception is more important than reality. If someone perceives something to be true, it is more important than if it is in fact true. This doesn't mean you should be duplicitous or deceitful, but don't go out of your way to correct a false assumption if it plays to your advantage.” ― Ivanka Trump, The Trump Card: Playing to Win in Work and Life “War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.” There was truth and there was untruth, and if you clung to the truth even against the whole world, you were not mad. Freedom is the freedom to say that two plus two make four. If that is granted, all else follows. Big Brother is Watching You. ― George Orwell, 1984 PS "DOGE nije agencija nego department kako ti samo ime govori, a department je ministarstvo. U ovom slučaju izmisljeno ministarstvo sa Muskom na čelu koji nije prošao ispitivanje i potvrdu kao što su prošli Gabbard, Kennedy, Rubio itd itd. Musk i njegov DOGE su si dali izvršne ovlasti da ukidaju financiranja i otpuštaju ljude koji rade u agencijama koje su kongres i senat odobrili. Znači tzv DOGE (department) koji to nije i kojem senat i kongres nisu dali nikakve ovlasti i Musk kojeg nitko nije izabrao, niti potvrdio u Senatu i Kongresu donosi odluke i blokade agencijama koje je senat i kongres potvrdio. Tog nema ni u nekim afričkim diktaturama." Boldovano je bitno kad roda i pola, gospodin muž je odmah uveo zakon koji vrlo jasno brani bilo kakvu percepciju. Pa zakon o zabrani percipiranja Meksičkog zaliva etc Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 07:53 PM Share Posted Monday at 07:53 PM 1 minute ago, Klotzen said: Video da Kina proglašava Kinesko More za svoje vode pa se uplašio da i Meksiko ne uradi isto 🙂 Ma kompleksi kikirija u gacama, da ostane upamcen u istoriji kao neko sto je nazvao nesto... ako vec ne moze da otme Grenland, bar da otme nesto virtuelno sto nije nicije, tj zajednicko je 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Monday at 07:55 PM Share Posted Monday at 07:55 PM Just now, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Po meni je mrtva trka gadosti gotovo sve sto rade i na spoljnom i na unutrasnjem planu. Kanada, Meksiko, Panama, Grenland, Rumunija, Evropa, Ukrajina, Palestina, Nemacka... ne nazire se dno. Uh, ovi braća Tate su prvoborci probijači dna, oni nisu imali obzira ni u prividno normalnom svijetu, bukvalno da ih je neko zatukao učinio bi dobro djelo. Doduše dnevna doza je pomilovao i onog Ross Ulbrichta, takođe psihopatu bez trunke poštovanja za ljudski život. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Monday at 07:56 PM Share Posted Monday at 07:56 PM ...ako krenemo u komplekse Elonija je rekla Množite se Bog X Tabloidi pišu da je dobio 13. dete. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 07:58 PM Share Posted Monday at 07:58 PM Just now, Beonegro said: Uh, ovi braća Tate su prvoborci probijači dna, oni nisu imali obzira ni u prividno normalnom svijetu, bukvalno da ih je neko zatukao učinio bi dobro djelo. Doduše dnevna doza je pomilovao i onog Ross Ulbrichta, takođe psihopatu bez trunke poštovanja za ljudski život. Da, optuzeni za silovanje, sex trafficking, human trafficking... ali jbg to je kvalifikacija (no dei, but merit) kod Trampare pogotovo ako bucno radis u njegovu korist. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Monday at 08:15 PM Share Posted Monday at 08:15 PM Friško iz rerne Još se bori sa PDV-om Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Monday at 08:25 PM Share Posted Monday at 08:25 PM 7 minutes ago, Helena said: Friško iz rerne Još se bori sa PDV-om Ovo je ozbiljan udar kako na evropske ekonomije tako i na američke potrošače. Očekujem sjutra pokolj na evropskim berzama. Ja sam to malo akcija koje sam imao prodao prije desetak dana, mogao sam da se kockam još neki dan i zaradim još možda 5%, ali sam se plašio da će ovo objaviti još ranije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 08:34 PM Share Posted Monday at 08:34 PM 14 minutes ago, Helena said: Friško iz rerne Još se bori sa PDV-om "stagod zemlje naplate Sjedinjenim Drzavama, mi cemo njima naplatiti... blah blah" Ozbiljan problem ima da ukapira da kocka ne ide u krug Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 08:39 PM Share Posted Monday at 08:39 PM 9 minutes ago, Beonegro said: Ovo je ozbiljan udar kako na evropske ekonomije tako i na američke potrošače. Očekujem sjutra pokolj na evropskim berzama. Ja sam to malo akcija koje sam imao prodao prije desetak dana, mogao sam da se kockam još neki dan i zaradim još možda 5%, ali sam se plašio da će ovo objaviti još ranije. Sta je on ustvari rekao osim da ne zna da nista nikom ne naplacuje osim svako svojim gradjanima? Rekao je u prevodu 'pojeo sam govno ali ne smem to bas javno da priznam, a sad kada sam vec zasrao daj da ostanem dosledan' Do juce je bilo kao na pijaci, 10%, 50%, ne 25%, a sto ne 100%... pa kada su svi ostali rekli na NJEGOVU zapocetu 'licitaciju,' ok i mi cemo carine na uvoz iz amerike, onda se predomislio ali bi bas jako bilo glupo da kaze, ajd to sve zaboravimo i zakopamo ratnu sekiru... jer onda je mali Tramp, a ne strah i trepet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted Monday at 08:48 PM Share Posted Monday at 08:48 PM Ja znam da je on do svog bogatstva dosao mahom nasledstvom i prevarom i izigravajuci dvorsku ludu, ali je ipak biznismen pa neka bude i balkansko mafijaskog tipa, i kao takav pokazuje bas bazicnp nepoznavanje funkcionisanja trzista i ekonomije. Ili je u fazonu ovo mi je svakako poslednji mandat, spekulacijama cu da zaradim a sve ostale ko jebe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Monday at 08:54 PM Share Posted Monday at 08:54 PM 1 minute ago, McLeod said: Ja znam da je on do svog bogatstva dosao mahom nasledstvom i prevarom i izigravajuci dvorsku ludu, ali je ipak biznismen pa neka bude i balkansko mafijaskog tipa, i kao takav pokazuje bas bazicnp nepoznavanje funkcionisanja trzista i ekonomije. Ili je u fazonu ovo mi je svakako poslednji mandat, spekulacijama cu da zaradim a sve ostale ko jebe. Nije problem u njemu - on je uspjesan biznismen, neprevazidjen poslovni strateg, borac za slobodu govora, pobornik prave demokratije nego mi imamo TDS i ne razumijemo kako se prave partnerstva i sklapaju poslovi i vodi politika... 2 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Monday at 09:03 PM Share Posted Monday at 09:03 PM (edited) Gledam na CNN-u panel u koji su inkorporirana pitanja gledalaca, pa neki Robert iz Vašingtona pita: Ako je Tramp toliko strašan, šta ga u ovoj zemlji čini toliko popularnim... Na to Čak Roča, poznati strateg Demokratske stranke (ako neko ne zna ime, to je onaj što izlazi na nastupe sa kaubojskim šeširom), odgovara: Kada sam pristupio stranci, mi smo bili ti koji su se borili za prava radnika i bezbednost na granicama, a sada smo dozvolili da nam Tramp preotme taj narativ i tu praksu. I još je dodao, citiram: Tramp zvuči kao demokrata kada sam ja ušao u Demokratsku stranku. I to je, pogledate li nastupe bivših lidera demokrata, potpuno tačno, jer Tramp zaista govori o stvarima o kojima je Demokratska stranka govorila u poslednjoj deceniji 20. veka, poput čuvanja takozvanih američkih poslova, uklanjanja nepotrebnih izdataka iz saveznog budžeta, transparentnog trošenja novca poreskih obveznika i zakonskog ulaska migracije u zemlju. To, kao i učinak njegovog obraćanja javnosti koji je neumitno efektan, dovodi stratege demokrata u prilično užasavajući položaj, jer ne mogu da kreiraju politiku ako se stranački lideri konstantno hvataju za kraći deo štapa i bore se za nešto što ima dvadesetak posto podrške u javnosti. Zato je Lindi Li, jedan od najvećih stratega Demokratske stranke kada je reč o donacijama, već preskočila kod republikanaca i ostavila svoje dojučerašnje stranačke kolege, a Roča je već zavapio javno, gostujući na CNN-u. I veteran među stratezima Demokratske stranke Džejms Karvil je u više navrata kritikovao ponašanje lidera demokrata i tokom izborne kampanje, a naročito nakon očajnog rezultata i gubitk Bele kuće, Zastupničkog doma i Senata. Neki od tih snimaka okačeni su i na ovom mestu, pa je tako u istom ritmu, recimo, rekao i ovo (izbacujem psovke): Posvetio sam najbolje godine života stranci, da bih sada gledao kako je preuzima gomila - bezveznjaka. Reagujući na izbor novih članova u DNC vrh, Karvel je bio jasan kao dan: Ko su ovi ljudi? Ko je ovaj Hog i ove ostale sekaperse? U redu, ostadosmo zauvek bez muških glasova na izborima... Hvala, momci, skenjali ste nas jer smo to i zaslužili. Pa ako to kažu dugogodišnji stratezi demokrata, ipak biram da verujem više njima nego što verujem u CNN i MSNBC, odnosno medijima koji igraju upravo onako kako ti stranački stratezi sviraju. Edited Monday at 09:30 PM by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Monday at 09:58 PM Share Posted Monday at 09:58 PM 2 hours ago, Dragan said: Nije bitno samo ime, vec sloboda govora koju navodno propagiraju, a svodi se na sledece: “And if all others accepted the lie which the Party imposed—if all records told the same tale—then the lie passed into history and became truth. 'Who controls the past' ran the Party slogan, 'controls the future: who controls the present controls the past.” ― George Orwell, 1984 Oni hoce (a vec su kod mnogih uspeli) da nametnu alternativni svet u kome cinjenice ne igraju vise ulogu. “Perception is more important than reality. If someone perceives something to be true, it is more important than if it is in fact true. This doesn't mean you should be duplicitous or deceitful, but don't go out of your way to correct a false assumption if it plays to your advantage.” ― Ivanka Trump, The Trump Card: Playing to Win in Work and Life “War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.” There was truth and there was untruth, and if you clung to the truth even against the whole world, you were not mad. Freedom is the freedom to say that two plus two make four. If that is granted, all else follows. Big Brother is Watching You. ― George Orwell, 1984 Oh come on....do juce nikog nije bilo briga za slobodu govora. Kako je isao argument: to su privatne firme? A sad je Orwell...naravno kad je na suprotnoj strani. Zato slobodu govora treba braniti uvek. 2 hours ago, Dragan said: PS "DOGE nije agencija nego department kako ti samo ime govori, a department je ministarstvo. U ovom slučaju izmisljeno ministarstvo sa Muskom na čelu koji nije prošao ispitivanje i potvrdu kao što su prošli Gabbard, Kennedy, Rubio itd itd. Musk i njegov DOGE su si dali izvršne ovlasti da ukidaju financiranja i otpuštaju ljude koji rade u agencijama koje su kongres i senat odobrili. Znači tzv DOGE (department) koji to nije i kojem senat i kongres nisu dali nikakve ovlasti i Musk kojeg nitko nije izabrao, niti potvrdio u Senatu i Kongresu donosi odluke i blokade agencijama koje je senat i kongres potvrdio. Tog nema ni u nekim afričkim diktaturama." Um wrong! To je predsednikovo pravo, I nije prvi koji je to radio. U poverenju, demokrate su to radile. I DOGE nema izvrsna ovlascena, nego imaju advisory ulogu. Kongres mu je dao to pravo. I DOGE nije ministarstvo, ima limit na postojanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Monday at 10:07 PM Share Posted Monday at 10:07 PM (edited) 15 minutes ago, Angelia said: Oh come on....do juce nikog nije bilo briga za slobodu govora. Kako je isao argument: to su privatne firme? A sad je Orwell...naravno kad je na suprotnoj strani. Zato slobodu govora treba braniti uvek. I situacija se nije promijenila - privatne firme nemaju obavezu da prenose bilo sta sto ne zele, niti su to ikada imale. Vlada ne smije ogranicavati slobodu govora. Musk vlasnik Twitter-a moze odabrati sta ce se prenositi na X a sta ne. Musk "vladin sluzbenik" to ne smije. Musk, kao privatni vlasnik predsjednika USA - moze sa tim predsjednikom raditi sta zeli...Trump mu moze donositi tenisku lopticu, moze mu lizati ruku, ali Trump, kao drzavni sluzbenik, ne smije nikome ogranicavati slobodu govora. Moze apelovati na nekoga da nesto objavi ili ne, pa cak i preporuciti, ali ne smije djelovati restriktivno bilo kojim aktom... Edited Monday at 10:14 PM by ters 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts