Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

31 minutes ago, Helena said:

Elonija će to rešiti ukoliko spusti nos zbog blokade dozvole da kopa po gederalnim računima.

On (pajsad) SMATRA da se do 50 milijardi koristi ili ima veze sa terorizmom (izvor index_hr).

Idemo na Mars, idemo na Mars :bravo:

Sta ako dokaze da se toliko i vise koristi u te svrhe?

Onda bolje da odemo na Pluton - Mars je preblizu.

:default_coffee:

Naredne 4 godine - za sve je kriv Biden.

Osim za efikasno smanjenje nacionalnog duga.

Za to su zasluzni stabilna budala i elonija karen.

US nacionalni dug

20.01.2025. - 36,372,000,000,000 $
10.02.2025. - 36,461,000,000,000 $

Da se podsetimo, ko je kriv za los ugovor sa Kanadom i Meksikom.

• Like 1
  • Ha-ha 1

8 minutes ago, Dragan said:

Naredne 4 godine - za sve je kriv Biden.

Osim za efikasno smanjenje nacionalnog duga.

Za to su zasluzni stabilna budala i elonija karen.

US nacionalni dug

20.01.2025. - 36,372,000,000,000 $
10.02.2025. - 36,461,000,000,000 $

Da se podsetimo, ko je kriv za los ugovor sa Kanadom i Meksikom.

Za naredne 4 godine i jeste kriv Bajden - jos vise su krivi oni sto su ga, po svaku cenu gurali, a kad se videlo da ne moze - Kamalu.

To je bilo jasno svakom ko iole razmislja van ideoloski omedjenih krugova.

56 minutes ago, Kronostime said:

Za naredne 4 godine i jeste kriv Bajden - jos vise su krivi oni sto su ga, po svaku cenu gurali, a kad se videlo da ne moze - Kamalu.

To je bilo jasno svakom ko iole razmislja van ideoloski omedjenih krugova.

Zaboravio si da zasladiš sa baiomoi na kraju.

8 hours ago, Angelia said:

Ti mozda ne kontas, nisam ja za Trampa, medjutim u izboru koji je ponudjen, nazalost on je bio bolja verzija. Znam da mozda ne razumete, jer svi imate razlicite razloge zasto vam neko odgovara. Nismo imali bolji izbor.

Ovako ja to čitam, nisi za Trampa, ali jesi za Trampa.

Ne znam zašto je to problem reći. 🤷‍♀️

Bez želje za ulaskom u raspravu, samo stating the obvious.

• Like 1

13 minutes ago, Mina D. Harker said:

Ovako ja to čitam, nisi za Trampa, ali jesi za Trampa.

Ne znam zašto je to problem reći. 🤷‍♀️

Bez želje za ulaskom u raspravu, samo stating the obvious.

Nije postojao bolji izbor od Trampa - just stating the obvious.

You`re welcome to prove me wrong - with arguments.

Pa okej, svaka iole normalna osoba ima potrebu da se na neki način ogradi od Trampa, pa makar ga podržavala.

Ne volim Trampa, ali on makar nešto radi i gradi se makar ne pretvara da nije govnar, da parafraziram Bill Maher-a koji takođe ne podržava Trampa ali mu se dosta toga tu sviđa.

Svakako je svejedno u ovom trenutku, možda ne bude svejedno nakon izvesnog vremena kada dođe do transfera iz donjih leđa do cerebralnog korteksa.

• Like 4

1 minute ago, Smrtokapa said:

Pa okej, svaka iole normalna osoba ima potrebu da se na neki način ogradi od Trampa, pa makar ga podržavala.

Ne volim Trampa, ali on makar nešto radi i gradi se makar ne pretvara da nije govnar, da parafraziram Bill Maher-a koji takođe ne podržava Trampa ali mu se dosta toga tu sviđa.

Svakako je svejedno u ovom trenutku, možda ne bude svejedno nakon izvesnog vremena kada dođe do transfera iz donjih leđa do cerebralnog korteksa.

Sve je to OK, samo taj transfer iz donjih ledja do cerebralnog korteksa traje od Busa starijeg do danas - mnogo se toga u medjuvremenu ispustilo iz ruku i propustilo.

Malo li je?

26 minutes ago, Kronostime said:

Narod je glasao za svoj izbor, da li je bolji ili gori - na nama je da postujemo taj Vox Populi.

Ma koliko nam se ne svidjao.

Narod svaki dan sere, ne moram da poštujem govna. Samo konstatujem.

• Like 7
  • Thanks 1

30 minutes ago, Smrtokapa said:

A ne znam brate, ako primijeniš isti princip na Vučića, jer su meni njih dvojica potpuno isti svetonazor i tip vladaoca - nemam takva iskustva sa njegovim glasačima. Znači, uglavnom su all in dok je svako "ne volim ali" u službi one naše izreke da se Vlasi ne dosete, plus ne vidim ovdje neko ograđivanje od Trampa, nego gaslajting ostalih učesnika u raspravi. 

A ovo mu je već drugi mandat - lik nije nepoznanica, samo je sad po mom viđenju krenuo da ogoljava neke tendencije i baš izdivljao; (a sad malo vrednosnih sudova) svako ko ga podržava zna da time kupuje čitav korpus (antidemokratskih) vrijednosti, bez obzira na neke stvari koje se Maheru sviđaju, a pošteno gledano i meni djeluju razumno. Čak su to možda identične stvari. 😄

To ne znači da ću ga zbog par razumnih odluka podržavati, kao što nisam ni novoradikale - ni onda kad je to bilo "kul" i kad su se Srbi pretvarali da ne znaju za onu narodnu "vuk dlaku mijenja ali ćud nikada". 

• Like 5

Imam problem u kuci sa misevima. Drustva za zastitu zivotinja kazu da je najbolje kupiti humane traps, uhvatis i pustis na slobodu u prirodu. Ja sam resio da necu da se zahebavam sa time. Lepo zapalim kucu. Izgori do temelja, e evo im malo sutra da ponovo udju. 

Odprilike tako izgleda izbor Trampa. 

EDIT: da ne bude zabune, mis = neki problem bilo koji, a drustva za zastitu zivotinja = racionalna resenja. Pre nego sto MAGA ekipa krene da mi stavlja reci u usta.

Edited by Dzoni_m
  • Like 5
  • Tuzno 1

1 hour ago, Mina D. Harker said:

Uopšte nisam upoređivala kandidate, prema tome nemam namjeru da išta dokazujem na tom polju, moja teza je bila ako si glasala za kandidata X (a post to sugeriše) - ne možeš da tvrdiš da nisi za kandidata X.

A ti ne mozes da spekulises jer ja obicno ne sugerisem. Jednostavno, da je postojao bolji kandidat, ljudi bi glasali za njega/nju. To barem u USA, ne znaci da su zaljubljeni u Trampa, nego da su izabrali od ponudjenih opcija onu koja im bolje deluje.

Koliko vidim Tramp, za ono sto radi u USA po pollovima, ima 70% podrsku. Ne znam ko radi I kako te pollove, mene niko nikad za to nije zvao.

Rascjep ličnosti je nezgodna stvar.

Kolektivni rascjep ličnosti kod trumpista, magaša, simpatizera, bijelih listića, aštajeprethodnavlastradila dušebrižnika i poštovalaca narodne volje je eksponencijalno nezgodnija stvar. 

5 minutes ago, Angelia said:

A u USA si koliko godina?

Mayflowerom je stigla.

Mina je, jel'te, vampirica.

• Like 3
  • Love 1
  • Ha-ha 4

25 minutes ago, Beonegro said:

Rascjep ličnosti je nezgodna stvar.

Kolektivni rascjep ličnosti kod trumpista, magaša, simpatizera, bijelih listića, aštajeprethodnavlastradila dušebrižnika i poštovalaca narodne volje je eksponencijalno nezgodnija stvar. 

Mayflowerom je stigla.

Mina je, jel'te, vampirica.

XC1oF9m.gif

2 hours ago, Mina D. Harker said:

A ne znam brate, ako primijeniš isti princip na Vučića, jer su meni njih dvojica potpuno isti svetonazor i tip vladaoca - nemam takva iskustva sa njegovim glasačima. Znači, uglavnom su all in dok je svako "ne volim ali" u službi one naše izreke da se Vlasi ne dosete, plus ne vidim ovdje neko ograđivanje od Trampa, nego gaslajting ostalih učesnika u raspravi. 

A ovo mu je već drugi mandat - lik nije nepoznanica, samo je sad po mom viđenju krenuo da ogoljava neke tendencije i baš izdivljao; (a sad malo vrednosnih sudova) svako ko ga podržava zna da time kupuje čitav korpus (antidemokratskih) vrijednosti, bez obzira na neke stvari koje se Maheru sviđaju, a pošteno gledano i meni djeluju razumno. Čak su to možda identične stvari. 😄

To ne znači da ću ga zbog par razumnih odluka podržavati, kao što nisam ni novoradikale - ni onda kad je to bilo "kul" i kad su se Srbi pretvarali da ne znaju za onu narodnu "vuk dlaku mijenja ali ćud nikada". 

Ma jasno, ja sam baš i aludirao na tako neku sličnost između dve kreature, samo htedoh da kažem da nisu svi podržavaoci gaslajteri nego ima dosta i gaslajtovanih, a evo kao što su takvi krenuli da se osvešćuju polako ovde kod nas, tako će i preko okeana. Naravno prvo će biti potrebno da ih Maga Vračević jaše nekih osam i kusur godina, sad kreće ona faza gde će Tramp da uhapsi Miškovića, pardon da isproverava na koje gluposti i dei odlaze pare poreskih obveznika, pa će imati i još više podrške.

Kad smo kod gaslajtinga, moram digresiju, volim da pročitam kolumne Ljilje Smajlović, ona je baš neverovatan majstor u toj disciplini. Takođe sjajno pravi paralele između Trampa i Vučića, kako su obojica loši i nikakvi, ali ovi sa druge strane, kakvi su to tek licemeri i delioci naroda i ne može to tako i zato i imamo ovu dvojicu jer je Demokratska stranka i ta kao elita još gora. (E da, ne sme ni poređenje sa Hitlerom da se pravi, to je najveći greh koji bilo ko može da načini.)

Edited by Smrtokapa
Hitler
  • Like 4
  • WOW 1

3 minutes ago, nonick said:

Tramp danas postavlja celom svetu tarifu od 25% na celik i aluminium zbog kanadskog fentalina.

Sorry guys, our bad.

Odložiće on to na mesec dana.

• Ha-ha 3