Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

20 minutes ago, badenac said:

Adnjelija - Nikson je bio Hitler,Goldvoter je bio Hitler,Ford je bio Hitler,Regan je bio Hitler,Bus Stariji je bio Hitler,Bob Dol je bio Hitler,Bus Mladji je bio Hitler,Mekejn je bio Hitler,Romni je bio Hitler,Tramp je Hitler.

Demokrati su od vremena Vijetnama izgleda najsposobniji u lepljenju etiketa republikancima i divinizaciji samih sebe.

Da je bilo ko drugi, ali reći to o divinizaciji pored tranpa živog.

I da divinizacija samog sebe jeste ono što brine političare širom sveta, ovakvi rijaliti prolaze u Americi, takva retorika i prostakluk.

Ali kako će to ići u ostatku sveta je upitno, a on je dovoljno lud da napravi ne jednu, nego sto gluposti.

27 minutes ago, badenac said:

Adnjelija - Nikson je bio Hitler,Goldvoter je bio Hitler,Ford je bio Hitler,Regan je bio Hitler,Bus Stariji je bio Hitler,Bob Dol je bio Hitler,Bus Mladji je bio Hitler,Mekejn je bio Hitler,Romni je bio Hitler,Tramp je Hitler.

Demokrati su od vremena Vijetnama izgleda najsposobniji u lepljenju etiketa republikancima i divinizaciji samih sebe.

Ljudi su oguglali vise i na to lepljenje etiketa. 

Kad devalviras sva moguca zla, i koristis ih za svakakve gluposti, posle nekog vremena ljudi prestanu da reaguju. Kad ljudima prosto zato sto se ne slazu sa nekom idejom, lepis rasita, nacista, fasista, sexista....i to nikakve veze nema sa njihovim misljenjem, prestace da ih bude briga kojim imenima ih nazivas.

I zato dosta ljudi sad misle da su Dems nepovezani sa realnoscu, kad u Texasu objasnjavaju da je biti protiv ilegalne imigracije, rasizam.

zato i vidimo da je Trampova zastupljenost medju manjinama - sve veca. 

57 minutes ago, badenac said:

Molim te nemoj da poredis neke od najvecih predsednika u istoriji Amerike sa ovim klovnom.

Duel Obama - Romni je recimo bio najjaci u 21. veku, i jedan od najboljih u istoriji Amerike.

Iz ove perspektive da je Romni dobio tada (iako nije bio ni blizu) ne bismo gledali Trampa u ulozi predsednika.

Pobedio je populizam. Prodaj masi (a jos Njegos rece "pucina je stoka jedna grdna") ono sta hoce da cuju.

Jeste sokantno, ali nije iznenadjujuce. Citav tzv. "zapad," tj. Evropa i severna Amerika, skrece desno. Kako/zasto - napisane su knjige, necu ja ovde teoretisati.

Zivim u USA vise od 40 godina. Imao sam misljenje, ali me se izbor predsednika nije dotakao. Sistem je radio svoje, isao sam uz sistem ili protiv njega, svi smo znali svoje mesto.

A danas se po prvi put plasim da je moguca propast sistema. Brine me "project 2025."

Bolestan sam i mator. Imam Social Security (drzavnu starosnu penziju) i Medicare (drzavno starosno zdravstveno osiguranje). A Trump i njegovi hoce da usjebu oboje.

Jos uvek, ovde je zdravstvo najbolje (tehnologija, ne sistem). Samo zato sam jos uvek u USA. Da sam zdrav, vratio bih se na Balkan. Drugari, familija... A Trumpa/Orbana/Milosevica/Tudjmana/Vucica/Plenkovica itd. mogu da imam svuda.

Od '81.sam u USA. A danas mislim da bi mozda bolji izbor bio Australija ili Novi Zeland. Ili cak i Kanada.

Mozda gresim, mozda sam "zloguki prorok." U ovim godinama i zdravlju, necu doziveti ili osetiti veliku promenu. Teoretisem. Ali cerku i zeta nagovaram da beze na juznu hemisferu ili u Skandinaviju.

USA nije ono gde sam uselio '81. - ovo je k'o postalo kao Balkan.

Srecom (?) crknucu uskoro. A nesrecom, u medjuvremenu me sekira kakav svet ostavljam detetu.