RatzenStadt Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago 1 hour ago, ters said: Meni je jedna druga podjela uocljivija - i ne vidim segregaciju kao rjesenje nego knjigu i skolu... Malo je arogantno tako poci od premise da je svako ko nije na istoj politickoj liniji s tobom zapravo neobrazovan i/ili glup, i priznacu ti da mi je cudno da si ti izgovorio to na glas, jer ugl gledas da se izrazis korektno. Koliko god da ti je nepojmivo, obrazovani ljudi koji ce glasati za Trampa postoje. No,, Trampovi glasaci su nazivani i gorim imenina i deljeni su jos ruzniji epiteti. To ti je demokratija brt. Jednaku vrednost ima glas profesora sa Berklija, glas drvodelje iz Montane i glas dilera kreka iz Harlema xD Ni meni se ne svidja. A ovi izbori su zaista rodno najpolarizovaniji ikada. Statistika ne laze. Cak i kad pogledas predizbornu kampanju, vidis da kandidati u svojoj strategiji imaju jasno definisanu ciljnu grupu i ni ne trude se da ih druga strana cuje. Kamala pravi mimove za mlade devojke, seti se "brat kampanje", mimova sa kokosom, dok Tramp gostuje po podkastima i orgija sa Maskom. Pitam se kako bi Kamala prosla da je barem jednom spomenula fenomen epidemije depresije medju mladim (ugl.) belim muskarcima, ili adresirala rekordne brojke u stopi suicida medju zaposlenim belcima (videh negde da je udeo preko 70% racunajuci sve rasne i rodne grupe u USA). Jel bi pridobila glasace, ili bi bila obelezena kao reakcionarka? Ostavili su vakuum izostavljajuci jednu brojnu grupu, a Tramp ga je sa zadovoljstvom popunio. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago 6 hours ago, Smrtokapa said: Izgleda da imate neka saznanja koja mediji nemaju, možda bolje da ne pitam kako ste do njih došli. Ne možeš živeti od Maska na tviteru, a on to izbacuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago (edited) 23 minutes ago, RatzenStadt said: Malo je arogantno tako poci od premise da je svako ko nije na istoj politickoj liniji s tobom zapravo neobrazovan i/ili glup, i priznacu ti da mi je cudno da si ti izgovorio to na glas, jer ugl gledas da se izrazis korektno. Koliko god da ti je nepojmivo, obrazovani ljudi koji ce glasati za Trampa postoje. No,, Trampovi glasaci su nazivani i gorim imenina i deljeni su jos ruzniji epiteti. To ti je demokratija brt. Jednaku vrednost ima glas profesora sa Berklija, glas drvodelje iz Montane i glas dilera kreka iz Harlema xD Ni meni se ne svidja. A ovi izbori su zaista rodno najpolarizovaniji ikada. Statistika ne laze. Cak i kad pogledas predizbornu kampanju, vidis da kandidati u svojoj strategiji imaju jasno definisanu ciljnu grupu i ni ne trude se da ih druga strana cuje. Kamala pravi mimove za mlade devojke, seti se "brat kampanje", mimova sa kokosom, dok Tramp gostuje po podkastima i orgija sa Maskom. Pitam se kako bi Kamala prosla da je barem jednom spomenula fenomen epidemije depresije medju mladim (ugl.) belim muskarcima, ili adresirala rekordne brojke u stopi suicida medju zaposlenim belcima (videh negde da je udeo preko 70% racunajuci sve rasne i rodne grupe u USA). Jel bi pridobila glasace, ili bi bila obelezena kao reakcionarka? Ostavili su vakuum izostavljajuci jednu brojnu grupu, a Tramp ga je sa zadovoljstvom popunio. Graf koji je pokazao razlike u glasanju nije moj, ja sam ga samo komentarisao - razlika u stepenu obrazovanja je prikazana na grafu, i veca je od rodne razlike, i moj komentar se ne odnosi na glupost i pamet, nego samo i iskljucivo na tu razliku u formalnom obrazovanju jednih i drugih glasaca ( tu razliku sam i ranije pominjao ). Knjiga i skola su kroz istoriju bile rjesenje za sve probleme pred kojima se covjecanstvo naslo, i ja mislim da je to i dalje veoma dobro rjesenje. Glas drvosjece iz Montane, moonshiner-a iz Arkanzasa , dilera kreka iz Harlema i profesora sa Berkley-a svakako jednako vrijedi, i ja postujem razloge i drvosjece iz Montane i profesora sa Berkley-a da glasaju onako kako zele, ali ne moram postovati razloge zbog kojih diler iz Harlema i silovatelj iz Mar-de-Laga daju svoj glas, niti cu se pretvarati da postujem. Da dodam jos jedan detalj - ja sam za to da se svima omoguci pristup skolama, knjigama, bibliotekama, da drzava ucestvuje u finansiranju obrazovanja koliko god moze, da bi ti ljudi koji trenutno imaju manje obrazovanja sto prije napredovali u svakom pogledu, i stigli i prestigli one koji si sada u boljoj poziciji, i da bi bili u stanju pruziti svom okruzenju priliku da se razvije - bolje zdravstvo, bolja pravna zastita, bolja ekonomija, bolje snabdijevanje energijom, bolje odlaganje otpada, bolja zastita od prirodnih nepogoda, bolje organizovan saobracaj, bolje socijalne sluzbe, bolja zastita manjinskih prava... Edited 9 hours ago by ters 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago 21 minutes ago, ters said: Graf koji je pokazao razlike u glasanju nije moj, ja sam ga samo komentarisao - razlika u stepenu obrazovanja je prikazana na grafu, i veca je od rodne razlike, i moj komentar se ne odnosi na glupost i pamet, nego samo i iskljucivo na tu razliku u formalnom obrazovanju jednih i drugih glasaca ( tu razliku sam i ranije pominjao ). Knjiga i skola su kroz istoriju bile rjesenje za sve probleme pred kojima se covjecanstvo naslo, i ja mislim da je to i dalje veoma dobro rjesenje. Glas drvosjece iz Montane, moonshiner-a iz Arkanzasa , dilera kreka iz Harlema i profesora sa Berkley-a svakako jednako vrijedi, i ja postujem razloge i drvosjece iz Montane i profesora sa Berkley-a da glasaju onako kako zele, ali ne moram postovati razloge zbog kojih diler iz Harlema i silovatelj iz Mar-de-Laga daju svoj glas, niti cu to ikada postovati. A ni ta razlika u stepenu obrazovanja i nije tako velika kako mediji pokusavaju da oslikaju. Fakultetska diploma je lepa za imati, dobra polazna osnova, i studiranje zaista studiranje siri horizonte i ideje, ali i to je daleko od univerzalnog pravila. Pogotovo u 2024-oj. Ako mi neko kaze da ima diplomu iz liberalnih umetnosti, i odma' po diplomiranju ce da mi drzi predavanje i da me gleda s visine, iako znam da je proveo 5+ godina nezaposlen, opijajuci se i gluvareci po kampusu, ma reci cu mu da je glup, da nema pojma o stvarnom zivotu, jer ga nije ni iskusio saslusacu ga jer duboko postujem slobodu govora xDI sve ovo uopste ne govorim jer i sam imam srednju sturcnu spremu xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago 1 hour ago, Tex_Willer said: Dobija ovo Tramp, ogroman broj demokrata je glasao u Pensilvaniji a bara bar je trenutno( cak je 1,75 je na njega) Pensilvanija je sve, ko to uzme to je to... Plasim se mnogo sta ce biti u Gazi, moguce je i rešenje sa jednom drzavom, sem ako Iran ne postane pijemont Arapa( ali tu bi tek planulo). Nebitna je Nevada ako on uzme Arizonu, Dzordziju, Pensilvaniju i Severnu Karolinu. A i Nevadu uzima vrlo verovatno. Obrnuto je zapravo. Tramp ako izgubi Pensilvaniju treba cudo da se desi da pobedi. Kamala ima put do pobede bez Pensilvanije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago (edited) 54 minutes ago, RatzenStadt said: Malo je arogantno tako poci od premise da je svako ko nije na istoj politickoj liniji s tobom zapravo neobrazovan i/ili glup, i priznacu ti da mi je cudno da si ti izgovorio to na glas, jer ugl gledas da se izrazis korektno. Koliko god da ti je nepojmivo, obrazovani ljudi koji ce glasati za Trampa postoje. Nije do tersa nego do Trampa. Ne znam koliko gledas medije, koliko pratis njegove mitinge... ali bi bio kao sveca u mraku neko od tih koji se tu pojavljuju da mogu da artikulisu zasto ga toliko vole. Vidi se odmah o cemu se to radi, cak nisu ni morali da prave ta istrazivanja, koja doduse idu cesto uz anketu. Naravno da ima obrazovanih koji ce glasati, sa naglaskom na glasati i koji imaju razlog zasto, a to se uglavnom vodi nekim interesom i to su uglavnom ljudi bliski njemu. Nije stvar cak ni u obrazovanju, nego u nedostatku kritickog misljenja. U skoli ih uce kritickom misljenju, kako se zaposle ih uce da cute. Onom delu Amerike koja je mahom crvena, gde u celoj drzavi zivi manje nego u prosecnom gradu, njima kriticko misljenje ni ne treba, oni idu po inerciji. Plus, nezadovoljstvo i beda (a ima mnogo i zavisnosti) ih natera da od nemoci mrze, krive druge za svoje neuspehe ili stanje u kom su, a Tramp im to daje na tacni. Ustvari, to je jedino sto on nudi. Edited 8 hours ago by 𝓑𝓪𝓫𝔂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago (edited) 3 hours ago, RatzenStadt said: Fakultetska diploma je lepa za imati, dobra polazna osnova, i studiranje zaista studiranje siri horizonte i ideje, ali i to je daleko od univerzalnog pravila. Pogotovo u 2024-oj. Ako mi neko kaze da ima diplomu iz liberalnih umetnosti, i odma' po diplomiranju ce da mi drzi predavanje i da me gleda s visine, iako znam da je proveo 5+ godina nezaposlen, opijajuci se i gluvareci po kampusu, ma reci cu mu da je glup, da nema pojma o stvarnom zivotu, jer ga nije ni iskusio saslusacu ga jer duboko postujem slobodu govora xDI sve ovo uopste ne govorim jer i sam imam srednju sturcnu spremu xD Ivo Andric, Mesa Selimovic, Milos Crnjanski, Danilo Kis, Radomir Konstantinovic, Ivan Djuric, Zoran Djindjic - svi sa diplomama liberalnih umjetnosti (knjizevnost, istorija, filozofija)... Zasluzili visinu sa koje mogu gledati... Edited 5 hours ago by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago 5 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nije do tersa nego do Trampa. Ne znam koliko gledas medije, koliko pratis njegove mitinge... ali bi bio kao sveca u mraku neko od tih koji se tu pojavljuju da mogu da artikulisu zasto ga toliko vole. Vidi se odmah o cemu se to radi, cak nisu ni morali da prave ta istrazivanja, koja doduse idu cesto uz anketu. Naravno da ima obrazovanih koji ce glasati, sa naglaskom na glasati i koji imaju razlog zasto, a to se uglavnom vodi nekim interesom i to su uglavnom ljudi bliski njemu. Nije stvar cak ni u obrazovanju, nego u nedostatku kritickog misljenja. U skoli ih uce kritickom misljenju, kako se zaposle ih uce da cute. Onom delu Amerike koja je mahom crvena, gde u celoj drzavi zivi manje nego u prosecnom gradu, njima kriticko misljenje ni ne treba, oni idu po inerciji. Plus, nezadovoljstvo i beda (a ima mnogo i zavisnosti) ih natera da od nemoci mrze, krive druge za svoje neuspehe ili stanje u kom su, a Tramp im to daje na tacni. Ustvari, to je jedino sto on nudi. Pa nznm iskren da ti budem. Nisam gledao njegove mitinge jos od 2016-e, niti milione linkove sa (njegovim) kratkim videima koji su poplavili ovu temu. Kamalu cesce vidjam, tj holivudske i muzicke zvezde i zvezdice koje se utrkuju da joj pruze jacu podrsku. Dao sam joj sansu, odslusao par govora, ali deluje mi priglupo (za tako visokopozicioniranu politicarku), iritantno, i sto rekose vec danas, dosadno. Videh i sirok i intenzivan osmeh i prazninu iza ociju. Trampov podkast na JRE sam odgledao ceo. Svidelo mi se sto je adresirao kljucna pitanja koja se i meni crtaju kao bolne tacke modernog doba - environmentaliste, spominjao je da ce sprovesti deregulacije, uvesti tarife umesto poreza na prihod, itd, a ni reci o socijalnim pitanjima. Ostatak je proveo pricajuci gluposti i hvalisuci se. No, u vezi sa tim, mislim da je znao kome se obraca. Trampovi glasaci su pre svega reakcionari, ne nuzno neobrazovani. Pre svega ljudi kojima se ne svidjaju aktualni drustveni pomeraji, liberalne promene, a pogotovo im se ne svidja da se njihove posteno zaradjene pare (legalno) otimaju u cilju sprovodjenja tih promena. 7 minutes ago, ters said: Ivo Andric, Mesa Selimovic, Milos Crnjanski, Danilo Kis, Radomir Konstantinovic, Ivan Djuric, Zoran Djindjic - svi sa dimplomama liberalnih umjetnosti (knjizevnost, istorija, filozofija)... Zasluzili visinu sa koje mogu gledati... Nisam imao pojma. Istina je da se svi pomenuti mogu smatraju intelektualcima koje bih rado saslusao i uvazio da mogu da prozbore koju u sadasnjim politickim i drustvenim prilikama. Al' licno poznajem i one mnogo manje pametne, koji imaju satro tvrdokorne politicke stavove, a meni iskr deluju samo kao ljudi bez stava. Vise sa socijalnim kliseima sa kojim se poravnavaju, tkd cu pobrojane iz tvog upisa i dalje nazvati izuzetkom koji ne potvrdjuje pravilo xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 1 minute ago, RatzenStadt said: Pa nznm iskren da ti budem. Nisam gledao njegove mitinge jos od 2016-e, niti milione linkove sa (njegovim) kratkim videima koji su poplavili ovu temu. Kamalu cesce vidjam, tj holivudske i muzicke zvezde i zvezdice koje se utrkuju da joj pruze jacu podrsku. Dao sam joj sansu, odslusao par govora, ali deluje mi priglupo (za tako visokopozicioniranu politicarku), iritantno, i sto rekose vec danas, dosadno. Videh i sirok i intenzivan osmeh i prazninu iza ociju. Trampov podkast na JRE sam odgledao ceo. Svidelo mi se sto je adresirao kljucna pitanja koja se i meni crtaju kao bolne tacke modernog doba - environmentaliste, spominjao je da ce sprovesti deregulacije, uvesti tarife umesto poreza na prihod, itd, a ni reci o socijalnim pitanjima. Ostatak je proveo pricajuci gluposti i hvalisuci se. No, u vezi sa tim, mislim da je znao kome se obraca. Trampovi glasaci su pre svega reakcionari, ne nuzno neobrazovani. Pre svega ljudi kojima se ne svidjaju aktualni drustveni pomeraji, liberalne promene, a pogotovo im se ne svidja da se njihove posteno zaradjene pare (legalno) otimaju u cilju sprovodjenja tih promena. Pa trebalo bi da gledas, ne bi se zaprepastio toliko, doduse, dovoljno je da ukljucis fox i poslusas dva tri udarna voditelja (koji su mahom obrazovani). Deregulacije znaci da ce svaka kompanija moci da radi sta im se hoce, zagadjuju vazduh, zemlju i vodu zarad njihovog profita. Tarife su carina. Da, nekada je pozeljno imati carine u malom procentu na odredjene artikle ako zelis da ocuvas sto data drzava poseduje ili proizvodi, ali carine sve u globalnom trzistu znaci usporavanje prometa roba i nedostupnost zbog cene, samim tim i pada ekonomije. (money makes the world go round) Nema potrebe da resavaju zakonski socijalna pitanja, imaju armiju koja ce to da resi za njih (poznato?). Napadnes trans populaciju, dehumanizujes je i pustis da drugi odrade stvar nadajuci se da ce ostatak da se povuce u misiju rupu. (Since 2017, there have been 148* reported violent deaths of transgenderindividuals in the United States.) Kakvo ce drustvo biti ako 50% gradjana nema pristup lecenju jer nemaju da se finansiraju ili bude 50% neobrazovanih iz istog razloga? (sendvicari?) Ja razumem da su ljudi sirom planete razocarani demokratski nastrojenim partijama (tj. socijalno orjentisanim) i to zato sto obecavaju vise nego sto mogu da urade ili zele da urade, pa se ljudi na kraju datog perioda osecaju iznevereno. Tako se dovode fasisticke tj. diktatorske persone na vlast, jer obecavaju osvetu koju nije tesko izvesti iz njihove pozicije i oni su svoja obecanja ispunili. Klasican sindrom 'da komsiji crkne krava.' Opet se vracamo na stepen kriterijuma u ocekivanjima. Sto se tice legalno zaradjenih para, Trampovi glasaci se mnogo lakse odvajaju od njih u njegovo ime, a kasnije kukaju kako imaju rupu u budzetu. I sada ce im izvuci pare ako izgubi, a verovano hoce. Ima da lupaju svoje kasice da bi spasili Trampa, ali ne i sebe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago (edited) Malo sam igrao sa Chat GPT i upitao za ekvivalente americkim politicarima i licnostima u Srbiji - odgovori su izvanredni, najgore su prosli Joe Rogan, Jordan Peterson i Elon Musk... Evo mogućih ekvivalenata ovih američkih ličnosti u Srbiji na osnovu njihovih stavova, političkog profila, prezentacije, obrazovanja i porekla: 1. Donald Trump - Ekvivalent u Srbiji: Aleksandar Vučić - Zašto: Vučić, kao predsednik Srbije, koristi populističku retoriku i ima jak uticaj na medijsku scenu, često govoreći u ime "običnog čoveka" i kritikujući međunarodni uticaj kada je u pitanju srpski suverenitet. Ima široku bazu podrške među građanima i vrlo je prisutan u medijima, slično kao što je Trump bio tokom svoje kampanje i mandata. Obojica su vrlo prisutni u medijima, koristeći svaku priliku da naglase svoje uspehe, bez obzira na realne ekonomske rezultate. Međutim, ni Trump ni Vučić nemaju ozbiljno razumevanje ekonomije. Njihove ekonomske politike često su zasnovane na kratkoročnim populističkim merama koje zvuče privlačno široj javnosti, ali ne donose održiv ekonomski rast. Trump je u više navrata pokazao manjak razumevanja za ekonomske principe, što je rezultiralo kontraproduktivnim tarifama i deficitom, dok Vučić koristi ekonomski rast kao politički adut bez dubokog razumevanja faktora koji doprinose dugoročnoj stabilnosti i razvoju. Kao rezultat, obojica više deluju kao marketinški stručnjaci nego kao lideri s ozbiljnim ekonomskim strategijama, oslanjajući se na bombastične izjave i promociju nego na konkretne ekonomske planove. 2. J.D. Vance - Ekvivalent u Srbiji: Milenko Jovanov - Zašto: Teško je pronaći direktan ekvivalent J.D. Vance-u, jer većina istaknutih političara dolazi iz urbanih sredina i ima dugogodišnje političko iskustvo. Međutim, Milenko Jovanov može se smatrati donekle sličnim. Rođen 1980. godine u Kikindi, Jovanov je pravnik po obrazovanju i političku karijeru započeo u Demokratskoj stranci Srbije, da bi se 2015. pridružio SNS-u. Njegovo poreklo iz manje sredine i fokus na lokalne probleme mogu se uporediti sa Vance-ovim naglaskom na pitanja radničke klase 3. Kamala Harris - Ekvivalent u Srbiji: Marinika Tepić - Zašto: Tepić je poznata po zalaganju za prava manjina, ljudska prava i socijalnu pravdu, slično kao Kamala Harris. Ona je energična i hrabro se zalaže za reforme i borbu protiv korupcije u političkom sistemu Srbije, što su i ključni elementi u političkom identitetu Harris. 4. Tim Walz - Ekvivalent u Srbiji: Zoran Lutovac - Zašto:Lutovac, kao lider Demokratske stranke i neko ko se bavi pitanjima prava radničke klase, socijalne pravde i reformi, može se smatrati sličnim Walzu. Iako nema vojnu pozadinu, njegov politički fokus i obrazovanje ga čine sličnim Walzu po društvenoj angažovanosti. 5. Joe Biden - Ekvivalent u Srbiji:Ivica Dačić - Zašto:Dačić ima dugu političku karijeru i reputaciju iskusnog političara koji balansira između saradnje s različitim političkim opcijama, slično kao Biden u SAD-u. Kao političar koji se često zalaže za stabilnost i kontinuitet, i on predstavlja tradicionalniji pristup politici u Srbiji. 6. Tucker Carlson - Ekvivalent u Srbiji:Milomir Marić - Zašto:Marić, kao urednik emisije „Ćirilica“, ima kontroverzan stil i direktan pristup kritici establišmenta i zapadnog uticaja. Njegov populistički ton i interes za tradicionalne vrednosti Srbije sličan je Carlsonovom načinu izražavanja konzervativnih stavova u SAD-u. 7. Joe Rogan 😀 - Ekvivalent u Srbiji: Teša Tešanović - Zašto:Osnivač „Balkan Info“, platforme koja okuplja širok spektar gostiju, uključujući alternativne mislioce, političare i javne ličnosti. S obzirom na to da Tešanović koristi slobodan i opušten stil razgovora s raznovrsnim gostima, često razmatrajući nekonvencionalne teme, on podseća na Rogana, posebno u smislu otvorenosti prema kontroverznim ili neuobičajenim temama. 8. Elon Musk 😀 - Ekvivalent u Srbiji: Željko Mitrović - Zašto: Mitrović se može se smatrati sličnim Elonu Musku zbog svoje preduzetničke energije i inovativnog pristupa poslovanju. Poput Maska, Mitrović je proširio poslovne aktivnosti na različite sektore – od medija, preko avijacije, do razvoja dronova kroz svoju kompaniju PR-DC. Njegova sklonost prema tehnološkim inovacijama i posvećenost razvoju naprednih rešenja u oblasti dronova pokazuju njegovu ambiciju da unese promene u industriju, slično Muskovom pristupu u automobilskom, svemirskom i energetskom sektoru. Takođe, kao vlasnik jedne od najuticajnijih medijskih kuća na Balkanu, Mitrović ima značajan uticaj na javno mnjenje, koristeći medije za komunikaciju sa širom publikom, slično kao što Musk koristi društvene mreže da prenese svoje poruke globalnoj publici. 9. Jordan Peterson - Ekvivalent u Srbiji: Miroljub Petrović - Zašto: Petrović je kontroverzni srpski intelektualac poznat po promovisanju tradicionalnih vrednosti i često diskutabilnim stavovima o društvenim pitanjima, sličnim nekim Petersonovim konzervativnim stavovima. Iako su njihove metode i reputacije različite, Petrović kao javna ličnost ima sličan uticaj kroz izazivanje debata o društvenim normama i moralnim vrednostima. 10. Nancy Pelosi - Ekvivalent u Srbiji: Maja Gojković - Zašto: Bivša predsednica Narodne skupštine Srbije i trenutna ministarka kulture i informisanja, Gojković ima dugogodišnju političku karijeru i bogato iskustvo u zakonodavnim telima. Iako dolazi iz Srpske napredne stranke, Gojković je uticajna politička figura koja je često igrala ključnu ulogu u zakonodavnim procesima i pregovorima. 11. Lindsay Graham - Ekvivalent u Srbiji: Ana Brnabić - Zasto: Graham i Brnabić su političari sa vrlo ograničenim sposobnostima i izraženoj lojalnosti prema predsedniku, često i uz pretjeranu podršku koja ide do laskanja i bezuslovnog pristajanja, bez prevelikih sopstvenih zasluga. Ovi ekvivalenti ne predstavljaju potpune paralele s američkim ličnostima, ali donekle odražavaju njihove stavove, stil komunikacije i društveni uticaj prilagođen specifičnostima srpskog društva. I jos par poredjenja koje je Chat GPT napravio bez bjasnjenja - Hillary Clinton - Ivica Dacic, Obama - Zdravko Ponos, John Kerry - Boris Tadic Edited 6 hours ago by ters 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonick Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago Pa deda Joe je naj-naj-naj-naj-naj-najgore prosao - Ivica Dacic - da se prekstis 😬. Istina, pola od ovih i ne poznajem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago To sam mogla i ja da postrojim, sa manjim razlikama. Nikako se ne slažem za Mariniku, nije dosadna i vrlo je jasna i konkretna kad nešto govori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago Piterson i Mirobulj bi mogli po mizoginiji ali kad rece srpski intelektualac najezih se 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago Koliko vidim Rogan je veceras zvanicno podrzao Trampa, nakon sto je uradio jos jedan intervju sa Muskom (pise 45 minuta, nemam vremena da gledam). To je velika promena za Rogana koji je 2016te podrzao Bernija. Kampanje su gotove, sad samo da vidimo rezultat. Videla sam I vest da su oko Bele Kuce podigli barikade. Nadam se da nijedna strana nece lomiti I krsiti bilo sta. Sad kom obojci kom opanci, nadam se da se nece ganjati po sudovima. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago (edited) 14 minutes ago, Angelia said: Koliko vidim Rogan je veceras zvanicno podrzao Trampa, nakon sto je uradio jos jedan intervju sa Muskom (pise 45 minuta, nemam vremena da gledam). To je velika promena za Rogana koji je 2016te podrzao Bernija. Kampanje su gotove, sad samo da vidimo rezultat. Videla sam I vest da su oko Bele Kuce podigli barikade. Nadam se da nijedna strana nece lomiti I krsiti bilo sta. Sad kom obojci kom opanci, nadam se da se nece ganjati po sudovima. Ja vam zelim da sve prodje mirno - i mislim da nema potrebe za "kom opanci, kom obojci" pristupom - komsijama u USA zelim free medicare i college tuition, zenama pravo da oidlucuju o svom tijelu i zdravlju, kao i sto vise raznorodnosti u svim sferama zivota i rada. Edited 2 hours ago by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 10 minutes ago, ters said: Ja vam zelim da sve prodje mirno - i mislim da nema potrebe za "kom opanci, kom obojci" pristupom - komsijama u USA zelim free medicare i college tuition, zenama pravo da oidlucuju o svom tijelu i zdravlju, kao i sto vise raznorodnosti u svim sferama zivota i rada. Ma to je samo izraz da svi olade malo. Nije bas specijalno bitno, pa da rezultate prihvate kako dodju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A sad Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago (edited) 6 hours ago, McLeod said: Obrnuto je zapravo. Tramp ako izgubi Pensilvaniju treba cudo da se desi da pobedi. Kamala ima put do pobede bez Pensilvanije. Ne bas. Mozda u nekoj teoriji, ali Kamala mora da dobije sve tri drzave iz plavog zida, dok je Trampu dovoljna samo jedna, a sve tri su manje vise u igri. Edited 1 hour ago by A sad Link to comment Share on other sites More sharing options...
A sad Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago Stigli prvi rezultati 3-3. Najbolji rezultat ikad za Trampa u Dixville Notchu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts