MeanMachine Posted January 22 Posted January 22 5 hours ago, Angelia said: Koliko ja razumem, u pitanju je kontrola resursa I manje je bitno obezbediti naftu za svoju industriju, jer US ne treba nafta iz Venecuele. Zaustavlja se expanzija Kine i Rusije, ako nemaju jeftinu naftu I minerale, njihova snaga je umanjena. Ma jok. Rusija ima svoju naftu i to mnogo, i depozite skriljace ogromne, Kina iz Rusije nabavlja naftu a u ima i zalihe u juznom kineskom moru koje nisu ni nacete, plus ima takodje ogromne depozite skriljaca. Sto se tice minerala, nisu oni uopste tako retki, vec je vrlo skupo rudariti ih a Kinezi su tu dosta ispred ostalih tako i imaju monopol. Nece to nista spec promeniti Venecuela. Venecuela je da kazemo bitna u resavanje Kube (naravno ako Rusija i Kina ne odluce da je pomazu) a na duze staze i za pritisak na Kanadu jer je sada tesku naftu nabavljate iz Kanade a rafinerije su vam u zalivu pa je teska nafta iz Venecuele znatno povoljnija, ali problem su dugorocni ugovori a jos veci problem je sto veliki naftasi nisu uopste zainteresovani da uloze u Venecuelu, tj to ulaganje moraces ti Andjo da platis tako sto cete da ih subvencionisete da ulazu u Venecuelu...
Klotzen Posted January 22 Posted January 22 Evropa je dobro odigrala ovo oko Grenlanda. Podrška Danskoj i Grenlandu, slanje 50 vojnika uz najavu pojačanja i situacija postaje jako gadna za trampa. Što više savezničke vojske na Grenlandu to je veća šansa da njegova okupacija na isti krene po zlu i da sve postane "preskupo" i za njega i za republikance. Evropa rati isto što i Putin, u fazonu mu se smeškaju, prihvataju pregovore i sve lepo ali ga odbiju kada god hoće da poentira. Lak je za čitanje i zato nema nikakvog uspeha na međunarodnom planu. U SAD ga ne zanima njegov rejting ali mora da vodi računa o rejtingu repbulikanaca da ne bi popio impičment ako se midterms završi katastrofalno po njih. Ja bih ipak poslao na Grenland nekih 200-300 vojnika jer tramp je patološki lažov i ko zna iz kog razloga mu možda okupacija Grenlanda opet padne na pamet. Treba ove tri godine paziti jer očigledno Evropa ima čoveka sa nožem koji se mota oka njihovih leđa. 1
melankolic Posted January 22 Posted January 22 Ako pokuša sa okupacijom Grønlanda to samo može iskomplikovati situaciju američkih vojnika stacioniranih u Evropi. Evropa nije Venecuela da se igra s njom.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted January 22 Posted January 22 28 minutes ago, Klotzen said: Evropa je dobro odigrala ovo oko Grenlanda. Podrška Danskoj i Grenlandu, slanje 50 vojnika uz najavu pojačanja i situacija postaje jako gadna za trampa. Što više savezničke vojske na Grenlandu to je veća šansa da njegova okupacija na isti krene po zlu i da sve postane "preskupo" i za njega i za republikance. Evropa rati isto što i Putin, u fazonu mu se smeškaju, prihvataju pregovore i sve lepo ali ga odbiju kada god hoće da poentira. Lak je za čitanje i zato nema nikakvog uspeha na međunarodnom planu. U SAD ga ne zanima njegov rejting ali mora da vodi računa o rejtingu repbulikanaca da ne bi popio impičment ako se midterms završi katastrofalno po njih. Ja bih ipak poslao na Grenland nekih 200-300 vojnika jer tramp je patološki lažov i ko zna iz kog razloga mu možda okupacija Grenlanda opet padne na pamet. Treba ove tri godine paziti jer očigledno Evropa ima čoveka sa nožem koji se mota oka njihovih leđa. Danska planira da posalje 1000 vojnika + jos neki iz Svedske, Francuske, Nemacke, Finske, na obuku i za zastitu
MeanMachine Posted January 22 Posted January 22 On 1/21/2026 at 2:40 AM, Angelia said: I kad ode u zatvor, ili zagine u sukobu sa ICE, bice mnogo zaljen. Imace extra uticaj na 100-200 ICE agenata... Ti ocigledno ne razumes 2A. Nije to prvi low-IQ covek koji je probao. Ali dekica je krio dva kriminalna ilegalca, I zaustavio ICE da ih uhapse. Neke greske ce uvek napraviti, ali 600k+ nisu. Koliko tuzbi ima? 4-5. Cudno ako svaki dan krse prava. Jel ti zastupas da nemamo granicu, ne odlucujemo ko treba da bude u zemlji? (Mi znaci gradjani US). A gde sam ja napisao da nemate problem sa ilegalcima? Nigde. Ja samo pišem da ovo kako ICE dela i da bonuse koje dobijaju nikako nije dobro. I da izgleda da nisi informisana za dekicu jer lika dva puta hapse i dva puta puštaju. I izgleda hapse ga različite ICE ekipe. Dakle dekica im je idealan za popunjavanje bonus norme. A vi ćete to kasnije to da platite ako dekica bude imao dobrog advokata.
Angelia Posted January 23 Posted January 23 6 hours ago, MeanMachine said: Ma jok. Rusija ima svoju naftu i to mnogo, i depozite skriljace ogromne, Kina iz Rusije nabavlja naftu a u ima i zalihe u juznom kineskom moru koje nisu ni nacete, plus ima takodje ogromne depozite skriljaca. Sto se tice minerala, nisu oni uopste tako retki, vec je vrlo skupo rudariti ih a Kinezi su tu dosta ispred ostalih tako i imaju monopol. Nece to nista spec promeniti Venecuela. Venecuela je da kazemo bitna u resavanje Kube (naravno ako Rusija i Kina ne odluce da je pomazu) a na duze staze i za pritisak na Kanadu jer je sada tesku naftu nabavljate iz Kanade a rafinerije su vam u zalivu pa je teska nafta iz Venecuele znatno povoljnija, ali problem su dugorocni ugovori a jos veci problem je sto veliki naftasi nisu uopste zainteresovani da uloze u Venecuelu, tj to ulaganje moraces ti Andjo da platis tako sto cete da ih subvencionisete da ulazu u Venecuelu... Ne razumem, zasto kupuju Venecuelansku naftu ako im ne treba? A to sto cemo ih subvencionisati, pa imali su oni nekad celu industriju tamo. 4 hours ago, MeanMachine said: A gde sam ja napisao da nemate problem sa ilegalcima? Nigde. Ja samo pišem da ovo kako ICE dela i da bonuse koje dobijaju nikako nije dobro. I da izgleda da nisi informisana za dekicu jer lika dva puta hapse i dva puta puštaju. I izgleda hapse ga različite ICE ekipe. Dakle dekica im je idealan za popunjavanje bonus norme. A vi ćete to kasnije to da platite ako dekica bude imao dobrog advokata. Interesatno kako nadju istog dekicu? Mislim kamo srece da ICE ovo radi kao sto rade na Floridi. Ali posto je nemoguce, jedina druga opcija, osim ove je da posalju Nacionalnu Gardu, da obezbede ICE. Ali onda bi bilo "Tramp fasista poslao vojsku na ulice". Svim (normalnim) ljudima je jasno da ce u ovoj situaciji biti nekih gresaka. To je neizbezno. Bez saradnje lokalno, sve ostalo je ne-idealno. Ja ne vidim cetvrtu opciju.
nonick Posted January 23 Posted January 23 Sami jako, neka se hapse narko kriminalci i ubice, great job ICE!
Angelia Posted January 23 Posted January 23 26 minutes ago, nonick said: Sami jako, neka se hapse narko kriminalci i ubice, great job ICE! Hahaha vec dokazana laz, otac ilegalac kad je video ICE pobegao I ostavio dete. ICE agent ostao da cuva dete dok su ostali jurili oca.
Angelia Posted January 23 Posted January 23 @nonick Ti si smesan, jer prodajes propagandu. Sta si ocekivao, da ostave petogodisnje dete u kolima, na smrzavajucoj temperaturi, da se sam snadje jer ga je otac napustio? Probali su po izvestajima (ogradjujem se, ne proverena informacija) da dete vrate porodici, gde je rekao da zivi, ali niko nije hteo da odgovori, ili nije mogao da se identifikuje kao povezan sa detetom. Otac je uhvacen, I dete je s njim.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted January 23 Posted January 23 32 minutes ago, nonick said: Sta je tu smesno? Da, ti si popio propagandu, kaze ti neko ko je totalno gadljiv na informacije 🙄 Dete je u detention centru u Teksasu, a otac je dosao i trazio azil po zakonu. Stariji sin dosao kuci 20 minuta kasnije i prijavio da brata nema. Quote Marc Prokosch, an attorney representing the family, said the family had an active asylum case and shared paperwork showing the father and son had arrived to the US at a port of entry, meaning an official crossing point. 1
Angelia Posted January 23 Posted January 23 22 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Da, ti si popio propagandu, kaze ti neko ko je totalno gadljiv na informacije 🙄 Dete je u detention centru u Teksasu, a otac je dosao i trazio azil po zakonu. Stariji sin dosao kuci 20 minuta kasnije i prijavio da brata nema. Kaze ti neko ko je gadljiv na ilegalni ulazak u zemlju.
nonick Posted January 23 Posted January 23 56 minutes ago, Angelia said: @nonick Ti si smesan, jer prodajes propagandu. Sta si ocekivao, da ostave petogodisnje dete u kolima, na smrzavajucoj temperaturi, da se sam snadje jer ga je otac napustio? Probali su po izvestajima (ogradjujem se, ne proverena informacija) da dete vrate porodici, gde je rekao da zivi, ali niko nije hteo da odgovori, ili nije mogao da se identifikuje kao povezan sa detetom. Otac je uhvacen, I dete je s njim. Meni ovo uopste nije smesno, zalosno je. 6
Pletilja Posted January 23 Posted January 23 (edited) Pametniji ste i obrazovaniji od mene pa molim malu pomoc na ovu temu: Koji deo USA duga je otkupljen od strane EU drzava, cula sam podatak da se radi o cca 30% i da li u toj stavci ima pregovarackog/ucenjivackog potencijala u odnosima USA i EU? Zahvaljujem. Edited January 23 by Pletilja
Dobar Los Milos Posted January 23 Posted January 23 14 hours ago, Nek grmi jako said: Nije reč o tome da li se moja malenkost blamira kada vi nekoga nazovete nacistom, nego o opštoj potrebi da o toj vašoj potrebi da nekoga tako etiketirate - porazgovaramo kao ljudi. Zato sam i želeo da nam približite pre svega poreklo te vaše potrebe, jer je poreklo potrebe, kroz lična iskustva, traume, inhibicije, radosti ili strahove, zapravo to što vas čini jedinstvenim u moru onih koji nepoznatim ljudima na svakodnevnom nivou govore da su nacisti. Jer, viknuti nekom - nacisto, lakši je deo priče, a to objasniti validnom potrebom teži je deo procesa. Vi ste to objasnili austrijskom poslovicom i jednom vašom ličnom opservacijom vezanom za GOP, koja posledično poziva na oprez jer je u SAD, ako ste vi u pravu, danas više miliona nacista, a verovatno i desetine miliona potencijalnih nacista. Posledično, onda i Anđi, kao građanki SAD i prema teoriji velikih brojeva, rastu šanse da bude nacista... S druge strane, dozvolite mi tu slobodu da ne mislim da je bilo koji ovdašnji forumaš nacista. I to ne zato što smatram da nije u redu nekome lepiti teške etikete zbog neke poslovice, makar ona bila i austrijska, nego zato jer nikoga ovde ne poznajem lično, pa tako ne mogu da proniknem u nečiji nacizam u dovoljnoj meri da bih tu osobu tako beskrupulozno optužio. Ne, kroz poznavanje istorije. Mozda otvoris i procitas neku knjigu, umesto sto se ovde blamiras. I ne radi se o nikakvom "misljenju" nego o cinjenicama. GOP radi bukvalno sve sto su i nacisti radili pre 80 i kusur godina. "Andja" je tipicna botina, koja ovde bez trunke srama redja jednu laz za drugom. To je isto cinjenica.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted January 23 Posted January 23 1 hour ago, Pletilja said: Pametniji ste i obrazovaniji od mene pa molim malu pomoc na ovu temu: Koji deo USA duga je otkupljen od strane EU drzava, cula sam podatak da se radi o cca 30% i da li u toj stavci ima pregovarackog/ucenjivackog potencijala u odnosima USA i EU? Zahvaljujem. Americki drzavni dug trenutno iznosi oko 33 triliona dolara. Od toga, deo koji drze strane zemlje je otprilike 7–8 triliona dolara. Najveci pojedinacni strani vlasnici su Kina oko 1 trilion, Japan oko 1,2 triliona, a zemlje EU oko 1,5–2 triliona, što je otprilike 4–6% ukupnog americkog duga. Nije neka ogromna pretnja dogod je dolar glavna svetska valuta. Obveznice se kupuju zbog kamati i retko se koriste ucene politickog tipa. Kada se prodaju, uglavnom se prodaju vise kao simbolika, nego kao neka finansijska steta koju moze naneti. Problem je sto kada neka drzava drzi obveznice koje kupuje zbog finansijske dobiti, ali su vezane za americki finansijski sistem koji regulise FED (koji menja kamatne stope). Americke obveznice se smatraju kao drzavne rezerve tako da ce retko koja drzava koja ima veliku kolicinu zbog politike poceti masovno da prodaje jer utice na svoje rezerve. Trenutno su zlato i ostali plemeniti metali ponovo na 'ceni' i kupuju se kao rezerve, bas zbog politike. Ne znam na sta mislis kad kazes 30%, mozda 30% rezervi nekih drzava u zalihama, ali definitivno ne 30% od americkog duga. 1
Nek grmi jako Posted January 23 Posted January 23 (edited) 42 minutes ago, Dobar Los Milos said: Ne, kroz poznavanje istorije. Mozda otvoris i procitas neku knjigu, umesto sto se ovde blamiras. I ne radi se o nikakvom "misljenju" nego o cinjenicama. GOP radi bukvalno sve sto su i nacisti radili pre 80 i kusur godina. "Andja" je tipicna botina, koja ovde bez trunke srama redja jednu laz za drugom. To je isto cinjenica. Jel možete da mojoj malenkosti prepričate tu knjigu iz koje ste saznali da je Anđa nacista? Ili barem te delove koji direktno inkriminišu koleginicu forumašicu? To bi olakšalo komunikaciju na tu temu, kad već za sagovornika imate osobu koja ne čita knjige niti ih otvara. Da li je u pitanju istorijska građa ili beletristika? Jel neka knjiga o Aušvicu ili nekom drugom logoru, gde vas je neka čuvarka u ženskom delu podsetila na Angeliu? Jer ako bih baš morao da je zamislim kao nacistu, zamislio bih Anđu kao Helgu iz serije Alo, alo... A kako je vi zamišljate, pošto je ne poznajete lično? Da li vam deluje strašno? Sigurno je arijevski plava, jel da? Kao u reklami za nemačko pivo, ona što nosi krigle... Šta mislite, jel ima supruga? I taj mora da je nacista, zar ne? I deca, naravno, jer kako da deca budu drugačija od takvih roditelja?! A zatim možemo i o činjenicama za GOP, odnosno da li su svih 77 miliona od onih koji su na poslednjim izborima glasali za njihovog kandidata nacisti, ili samo deo? I koji je to nacistički deo GOP-a od tih 77 miliona? Možete i procentualno, pošto je jasno da vladate materijom... Vidite da smo se sporazumeli i kako se sve može lepim, naravno ako ima volje za to. Ja volje imam na pretek, spreman sam u to ime da pročitam tu vašu analizu i siže te knjige koja vam je poslužila da detektujete Anđin nacizam, od A do Š. I ako bih mogao da vas zamolim da kao bonus napišete na koju ženu nacistu vas podseća Anđa, odnosno kako je zamišljate kao nacistu, sa uniformom ili bez nje? Edited January 23 by Nek grmi jako 1
Dobar Los Milos Posted January 23 Posted January 23 (edited) 39 minutes ago, Nek grmi jako said: Jel možete da mojoj malenkosti prepričate tu knjigu iz koje ste saznali da je Anđa nacista? Ili barem te delove koji direktno inkriminišu koleginicu forumašicu? To bi olakšalo komunikaciju na tu temu, kad već za sagovornika imate osobu koja ne čita knjige niti ih otvara. Da li je u pitanju istorijska građa ili beletristika? Jel neka knjiga o Aušvicu ili nekom drugom logoru, gde vas je neka čuvarka u ženskom delu podsetila na Angeliu? Jer ako bih baš morao da je zamislim kao nacistu, zamislio bih Anđu kao Helgu iz serije Alo, alo... A kako je vi zamišljate, pošto je ne poznajete lično? Da li vam deluje strašno? Sigurno je arijevski plava, jel da? Kao u reklami za nemačko pivo, ona što nosi krigle... Šta mislite, jel ima supruga? I taj mora da je nacista, zar ne? I deca, naravno, jer kako da deca budu drugačija od takvih roditelja?! A zatim možemo i o činjenicama za GOP, odnosno da li su svih 77 miliona od onih koji su na poslednjim izborima glasali za njihovog kandidata nacisti, ili samo deo? I koji je to nacistički deo GOP-a od tih 77 miliona? Možete i procentualno, pošto je jasno da vladate materijom... Vidite da smo se sporazumeli i kako se sve može lepim, naravno ako ima volje za to. Ja volje imam na pretek, spreman sam u to ime da pročitam tu vašu analizu i siže te knjige koja vam je poslužila da detektujete Anđin nacizam, od A do Š. I ako bih mogao da vas zamolim da kao bonus napišete na koju ženu nacistu vas podseća Anđa, odnosno kako je zamišljate kao nacistu, sa uniformom ili bez nje? Tebi je fasizam smesan? Tebi je ok da "Andja" ovde laze 24/7? Ne bih te zadrzavao, ali bih ti preporucio dobrog psihologa. Edited January 23 by Dobar Los Milos
Nek grmi jako Posted January 23 Posted January 23 (edited) 1 hour ago, Dobar Los Milos said: Tebi je fasizam smesan? Tebi je ok da "Andja" ovde laze 24/7? Ne bih te zadrzavao, ali bih ti preporucio dobrog psihologa. Čekajte, pa nije valjda kraj ove naše skromne prepiske? Nisam vas zapamtio kako nekoga ko tako lako odustaje, a sada je ulog još i veći kada je reč o lovu na veštice... Mislim, naciste. I kako sad moja malenkost da prepozna nacistu, bez vaših intelektualnih smernica i širokog empirijskog doživljaja? Znate kako ono kažu: gde baš sad da bude gotovo, kad postaje baš zanimljivo... Naročito kada ste uveli u diskurs i dobrog psihologa?! Šta mi vi, onako ljudski, savetujete da pričam sa psihologom? Da počnem od mladosti, šta mislite o tome? Ili odmah o Anđi? Jel smatrate da bi trebalo i vas da pomenem? U smislu, napisao mi u poruci jedan čovek koji me ne poznaje, da posetim psihologa, i to zato što nisam mogao da shvatim zašto je taj čovek nazvao drugu osobu, koju takođe ne poznaje - nacistom. Kako cenite da bi psiholog reagovao na to? A jel može onaj školski? Mlađe dete mi ide u osnovnu školu, pa bih mogao da probam da se nekako tamo privalim, jer nisam toliko platežno sposoban da regulišem usluge psihoterapije. Ili imate neku knjigu i za to, pa da mi i nju prepričate, kao što mi niste prepričali onu knjigu u kojoj piše da je Angelia nacista? Pa nemojte me sad ostavljati, ko boga vas molim, kad smo utvrdili da mi treba stručna pomoć... Edited January 23 by Nek grmi jako
Dobar Los Milos Posted January 23 Posted January 23 29 minutes ago, Nek grmi jako said: Čekajte, pa nije valjda kraj ove naše skromne prepiske? Nisam vas zapamtio kako nekoga ko tako lako odustaje, a sada je ulog još i veći kada je reč o lovu na veštice... Mislim, naciste. I kako sad moja malenkost da prepozna nacistu, bez vaših intelektualnih smernica i širokog empirijskog doživljaja? Znate kako ono kažu: gde baš sad da bude gotovo, kad postaje baš zanimljivo... Naročito kada ste uveli u diskurs i dobrog psihologa?! Šta mi vi, onako ljudski, savetujete da pričam sa psihologom? Da počnem od mladosti, šta mislite o tome? Ili odmah o Anđi? Jel smatrate da bi trebalo i vas da pomenem? U smislu, napisao mi u poruci jedan čovek koji me ne poznaje, da posetim psihologa, i to zato što nisam mogao da shvatim zašto je taj čovek nazvao drugu osobu, koju takođe ne poznaje - nacistom. Kako cenite da bi psiholog reagovao na to? A jel može onaj školski? Mlađe dete mi ide u osnovnu školu, pa bih mogao da probam da se nekako tamo privalim, jer nisam toliko platežno sposoban da regulišem usluge psihoterapije. Ili imate neku knjigu i za to, pa da mi i nju prepričate, kao što mi niste prepričali onu knjigu u kojoj piše da je Angelia nacista? Pa nemojte me sad ostavljati, ko boga vas molim, kad smo utvrdili da mi treba stručna pomoć... Hvala za potvrdu mog komentara. Ali sta ocekivati od coveka koji opravdava naciste i botine...
Nek grmi jako Posted January 23 Posted January 23 (edited) 30 minutes ago, Dobar Los Milos said: Hvala za potvrdu mog komentara. Ali sta ocekivati od coveka koji opravdava naciste i botine... Jel sad to znači da je i moja malenkost nacista? Ili samo opravdavam naciste, pa sam kvalitativno u nekom drugom svojstvu? A želim da čujem i objašnjenje za botine ako može. Mislite na ono što se u digitalnom svetu označava kao sinonim za softverski program koji je dizajniran da izvršava automatizovane zadatke? Onda mi nismo nacisti, ako smo botovi?! Jer umesto da čovek sedi i kuca, bot to radi samostalno, često mnogo brže nego što bismo mi ikada mogli. I tu dolazimo do onoga što biste svakako mogli da mi potanko objasnite u vidu krucijalnog odgovora: može li bot da bude nacista? To me zanima, kao i ono pitanje koje je Filip Dik apostrofirao kroz naslov svoje knjige - Sanjaju li androidi električne ovce. Jer ako mi odgovorite na to, otvorićete mi široko vrata spoznaje o veštačkoj inteligenciji, budući da su u tom romanu androidi toliko savršene kopije ljudi, da ih je skoro nemoguće prepoznati bez posebnih testova. Moderni botovi, naročito modeli kojima pripadamo Anđa i moja malenkost, postali su toliko vešti u jeziku da je Tjuringov test skoro pa prevaziđen. Zar onda pitanje - sanjaju li androidi električne ovce, nije zapravo pitanje: da li se iza savršene imitacije krije bilo kakva unutrašnja suština? Šta mislite, da li su električne ovce tu upotrebljene kao metafora algoritma? I ako botove od ljudi razlikuje i nedostatak empatije, kako moja malenkost kao bot može da opravdava Anđu, inače drugog bota?! Pitanja je toliko, a vremena malo... Mislim, za vas ljude i nenaciste... Jer je za nas botove sve to sekund u večnosti. Edited January 23 by Nek grmi jako
Dobar Los Milos Posted January 23 Posted January 23 2 minutes ago, Nek grmi jako said: Jel sad to znači da je i moja malenkost nacista? Ili samo opravdavam naciste, pa sam kvalitativno u nekom drugom svojstvu? A želim da čujem i objašnjenje za botine ako može. Mislite na ono što se u digitalnom svetu označava kao sinonim za softverski program koji je dizajniran da izvršava automatizovane zadatke? Onda mi nismo nacisti, ako smo botovi?! Jer umesto da čovek sedi i kuca, bot to radi samostalno, često mnogo brže nego što bismo mi ikada mogli. I tu dolazimo do onoga što biste svakako mogli da mi potanko objasnite u vidu krucijalnog odgovora: može li bot da bude nacista? To me zanima, kao i ono pitanje koje je Filip Dik apostrofirao kroz naslov svoje knjige - Sanjaju li androidi električne ovce. Jer ako mi odgovorite na to, otvorićete mi široko vrata spoznaje o veštačkoj inteligenciji, budući da su u tom romanu androidi toliko savršene kopije ljudi, da ih je skoro nemoguće prepoznati bez posebnih testova. Moderni botovi, naročito modeli kojima pripadamo Anđa i moja malenkost, postali su toliko vešti u jeziku da je Tjuringov test skoro pa prevaziđen. Zar onda pitanje - sanjaju li androidi električne ovce nije zapravo pitanje: da li se iza savršene imitacije krije bilo kakva unutrašnja suština? Šta mislite, da li su električne ovce tu upotrebljene kao metafora algoritma? Pitanja je toliko, a vremena malo... Mislim, za vas ljude i nenaciste... Jer je za nas botove sve to sekund u večnosti. Sta ti sve zelis.... Steta sto ne zelis da budes normalan/ozbiljan, i sto su ti nacisti i lazi ocigledno ok. To bukvalno govori sve o tebi i tebi slicnima. Obraza i karaktera nemas. Cinjenica. Nije ni cudo sto se lizes sa "Andjom".
Nek grmi jako Posted January 23 Posted January 23 (edited) 24 minutes ago, Dobar Los Milos said: Sta ti sve zelis.... Steta sto ne zelis da budes normalan/ozbiljan, i sto su ti nacisti i lazi ocigledno ok. To bukvalno govori sve o tebi i tebi slicnima. Obraza i karaktera nemas. Cinjenica. Nije ni cudo sto se lizes sa "Andjom". Jel možete malo detaljnije, šta vam to nešto govori o meni? Možete li da pokušate da me bolje opišete - meni? Nemojte da vas sputa to što se ne poznajemo i to što me nikada niste videli. Dajte mašti na volju... Kao kad studentii na slikarstvu nemaju model za akt, pa moraju da ga zamisle. I, šta vidite kad sklopite oči i mislite o meni? Jer ako vam nešto govori sve o meni, kako kažete, to sve mora da ima i izvesne fizičke atribute. Jel sam vam lep ili ružan? Visok ili nizak? Možda osrednje visine? Koja je boja kose i očiju? Jel vas radim na neki bes? Kažite slobodno, čoveče, kako vas radi moja malenkost i zašto je moja malenkost u vašim očima toliko ekstraordinarna? Šta sam uradio lično vama, bilo da je lepo ili ružno, da me oblikujete u svojim mislima kao glinamol i da sam za vas i pacijent u psihijatriji, i bot, i nacista? Da li biste me videli kad bi ispred vas bile Roršahove mrlje, čujete li me i u huku vetra? Jel ste besni samo na mene, ili i na moju nacističku porodicu? Da li bi vam smetali i meni dragi ljudi, prijatelji i kolege, jer su verovatno i oni nacistiI jer ih nazivate - meni sličnima... Odgovorite mi, molim vas, da znam da li ću pred cev, ili na lomaču, ako nekada naletimo jedan na drugoga. Edited January 23 by Nek grmi jako 1
DameTime Posted January 23 Posted January 23 Brate, zaustavi se dok je vreme, mada je bilo odavno. Ne pokazuješ neko bolje ponašanje i obraćanje od ljudi koje kritikuješ. @Dobar Los Milos 2
Recommended Posts