Helena Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 6 minutes ago, Ludi za Poli said: Pomenute drzave trebaju uvesti vize americkim drzavljanima. Dok je ova administracija na vlasti, EU treba tretirati USA kao najotvorenijeg neprijatelja. Ovo čak i ja znam da nije moguće. Što je klotzen posao ima najviše smisla.
robespierre Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 48 minutes ago, Cyber said: Ne reci dvaput. Sve ostaje zabelezeno. Hamsun je svoju Nobelovu medalju poslao Gebelsu kao poklon naci-Nemackoj. Verujem da su plemenitost i mir neraskidivo povezani. I verujem da dela govore. Gospodja je mogla odabrati i bolje drustvo. Muratov je svoju Nobelovu nagradu za mir prodao za 103 miliona dolara na aukciji u korist UNICEF-ovog fonda za decu izbeglice iz Ukrajine. Sigrid Undset je svoju medalju utopila na aukciji da bi finansirala norvesku pomoc Finskoj 1940. Medalja se moze pokloniti ili prodati – nagrada ne. Nema dvojbe da dela govore. Velika ironija ovoga je da će od svih pomenutih osoba istorija pamtiti jedino Hamsuna, i to ne zbog toga kome je poklonio medalju, nego zato što je otac modernog romana.
madzone Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 24 minutes ago, Ludi za Poli said: Pomenute drzave trebaju uvesti vize americkim drzavljanima. Dok je ova administracija na vlasti, EU treba tretirati USA kao najotvorenijeg neprijatelja. Ustvari će se evropljani na kraju izvinjavati njemu, i nominovati za Nobelovu nagradu, živi bili pa videli, tako je bilo i za tarife, izvinjavali se što ih je tukao. Kada ja pišem da je zapadna Evropa američki vazal koji nema svoje ja ismevaju me na forumu. A vazal su već dugo vremena (ne računajući Nemačku koja je još uvek okupirana pa je obično vazalstvo tek pusta želja). E sad, razlika u odnosu na prethodne američke predsednike i njihov odnos prema evropi je što Tramp nema dovoljno manira da da evropskim liderima uputstvo kako da se ponašaju na uobičajen, diplomatski način, već delje i ne koristi ni vazelin. I tako stavlja Merca i ostale poslušnike u nezgodnu situaciju, kako da objasne svom građanstvu ovo što se dešava. Tako ustvari i treba, valjda će Evropa da barem pokuša da se oslobodi tog uticaja. Lol, zezam se, nema šanse, nema snage i da hoće, a neće jer su svi ti lideri deo istog establišmenta koji samo urušava snagu Evrope zarad sebičnih ličnih interesa, vidite da su bukvalno svi na isti kalup, nema snage, nema JA momenta. Inače, mišljenja sam da od cele ove ujdurme oko Grenlanda neće biti ništa, Tramp samo muti vodu na sve strane, moguće zbog dokumenata sa čuvenog ostrva, ali videćemo, može da bude zanimljivo. Drugo, kao što spomenuh, na kraju će nato "partneri" da mu budu zahvalni što nije okupirao teritoriju članice, još jedna pobeda za budalu, što i nije teško u cirkusu kojim upravlja.
djura.net Posted 15 minutes ago Posted 15 minutes ago (edited) 1 hour ago, Ludi za Poli said: Dok je ova administracija na vlasti, EU treba tretirati USA kao najotvorenijeg neprijatelja. Nema od toga nista, dok god se saradjuje po pitanju Ukrajne. Skoro je Macron rekao da je Francuska preuzela najveci deo obavestajnog rada od USA, ali one najbitnije informacije i dalje dolaze od Pentagona. Zanimljivo da na ovoj listi kojoj se uvode tarife nema Kanade, a njen premijer se pridruzio Evropljanima, a uz to ove nedelje imao sastanak sa Xijem, prvi u poslednjih desetak godina na tom nivou sa Kinezima. Merz je preprosle nedelje bio u Indiji, a Japan i Juzna Koreja su imali blizak sastanak na najvisem nivou iako su jedni liberali a drugi desnicari, u smislu da se moraju vise oslanjati jedni na druge, jer im je slucaj Greenlanda pokazao kako lako mogu biti pusteni niz vodu. Inace je i juznokorejski premijer bio u vrlo prijateljskoj poseti Kini prethodne nedelje. Danas sam stavljao one pollove koliko Amerikanaca podrzava vojne operacije sopstvene zemlje, ali nisam stavio zanimljiv Rojtersov poll koji kaze da vecina Amerikanaca (ne i republikanaca) ne podrzava Trumpovu politiku dominacije na zapadnoj hemisferi. Edited 13 minutes ago by djura.net
Recommended Posts