DameTime Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) 7 hours ago, Mina D. Harker said: Ne bih se baš složila da "woke ekstremizam" nema posledice. Ima, nekad ekonomske ali najviše društvene. Biti ostrakovan nije lako podnijeti, posebno mladim ljudima. I zato se teži konformizmu i uniformnosti u okviru dominantne grupe/ideologije koja okružuje pojedinca. Mlade osobe mogu da se nauče tome da ne budu nužno konformisti u društvu, da ih nekakve SS falange jure po ulicama je već mnogo teža posledica. Naravno da im može biti teško, zato je važna podrška okoline i da se odrasli bave njima. 19 minutes ago, Barkley#34 said: Znam šta rade i znao sam da neće biti dobro isto kao što sam znao šta će biti da kad dođu velemajstori kenselovanja i zabrana. Opet (suptilan) znak jednakosti između ta dva. Nema svrhe da nastavljamo diskusiju, rekla bih, ovo je dead end. 🙃 Edited 15 hours ago by DameTime reč
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 20 minutes ago, Barkley#34 said: Kažu da je Bajden bio jak između ostalog što je uspevao da ih drži na okupu. Pošto biologija čini svoje, ako su frakcijama bitnije njihove sektaške isključivosti, onda su padu sklone i dobili su ovo sad gde nijedan od njih nema mogućnost da ostvari šta mu je važno. Ne znam, ali kad citam ovo meni zvuci (pogresno) zastrasujuce 'sektaske iskljucivosti' jer implicira da je individualizam gori od tribalizma. Americki sistem funkcionisanja je ucinio sve da se osecas kao pojedinac koji pripada jednoj drzavi, i to sve dok ne zatreba nekoj politickoj stranci da te objedini oko jedne ideje i da im sluzis kao alatka za njihove licne interese. Demokrate prihvataju razlicitosti, prihvataju ideju da su neke strane ugrozenije (woke), prihvataju ideju da nekima treba vise pomoci od njih samih, ali celokupni pad kvaliteta zivota jeste okrenuo na to da je individualna potreba veca nego zajednicka, da je nekom stambeni prostor vazniji od univerzitetske diplome ili opresija nad nekom rasom bitnija od seksualnog opredeljenja... Na drugu stranu imas republikance kojima je dovoljno da im se zadovolje njihovi tanani osecaji (koji su mnogo tananiji ustvari od woke osecaja, samo sto demokrate ne koriste to kao demagosko orudje da okrenu protiv republikanaca, na sopstvenu stetu) nego da se zadovolje njihove potrebe, pa sad vidis gomilu republikanaca koji su glasali protiv woke, ili trans, a verovatnije je da u nekoj zapizdini nisu ni imigranta videli, a ne ove druge, da im oduzmu zdravstvena ili da ih stave u poziciju da moljakaju za sitnis kako bi spasili farmu. Jednostavno, vole da glasaju sve u sopstvenu stetu, glavno je da su emotivno zadovoljeni. Demokrate najvise grese sto ne igraju po pravilima republikanaca, nego pokusavaju da ostanu civilizovani, pokazu da se drze zakona i budu totalno korektni, koriste recnik koji mnogi ne razumeju o cemu pricaju... Onda kad neki Bajden/Haris odvale nesto tipa 'ovaj je fasista' tj. uzmu republikanski narativ, odjednom su svi iznenadjeni i sokirani... i opet republikanci kod svoje baze to uspeju da 'unovce' Jako je tesko zadovoljiti demokratske glasace. Tako je, kako je... Demokrate ako hoce da pobede morace da upotrebe republikansko oruzje, ali to onda nece biti te demokrate kojima zeli da se da glas... Ponekad je casnije izgubiti i pustiti drugu stranu da se 'pokaze' na delima...
Angelia Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 3 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Pa to je ono sto sam ja napisala vec, demokratama ne mozes udovoljiti. Jednog muci pol, drugog boja, treceg kuca, cetvrotog posao, petog zarada... i demokratska partija ima jako tezak zadatak da to sve 'zadovolji' makar verbalno. Zato demokrate nemaju gurua i ne ponasaju se kao kult. Republikanci to rese recenicom (nece vas niko tuci)... Pa demokrate su odlucile da im to bude strategija, a ne radnicka klasa. Obama je napravio tu koaliciju, a onda su svi mislili posle njega da mogu da ponove, pa su se okrenuli bavljenjem "manjinskim" problemima, a ne prosecnih glasaca. Tramp je samo video svoju sansu u tome. I da, Dems su direktno gurali woke agendu. Necu ni da ulazim u tvoje objasnjenje konzervativizma, koji veze nema sa konzervativcima. 22 hours ago, Darko said: Ok za sve ostalo ali ... drugi amandman, to jest pravo na oružje ja važno imigrantima? Imigranti koji su pobegli od naoružanih bandi ili koji su došli iz zemalja gde je stopa smrti od gun crime mala misle suprotno o drugom amandmanu, poprilično sam siguran. Vidi, dosta tih imigranata dolazi sa zeljom da ima americki zivot. Ustav je jedan od tih obecanja, pa samim tim I 2gi amandman. A dosta njih i dolazi iz represivnih sistema, tako da im je potreba da se zastitis od lose vlasti, jasna. Ako popricas sa Venecuelancima I kubancima, iznenadices se sta misle. 17 hours ago, nonick said: To je tacno, ali isto samo debili mogu reci ovako nesto: "Young women, they don't value having children," he told Fox News host Laura Ingraham. "Trump voters, young men, they want family, children and legacy. Young women who voted for Kamala Harris, they want careerism, consumerism and loneliness." Sta o koji k on zna sta zene hoce, Incel obican. Ja ne kazem da mu je svaka izjava bila odlicna, a odakle je ova i iz kog kontexta, nisam upucena. Btw on nije rekao to za sve zene. Pogledaj recimo sta se desava sa njegovom smrcu, I to ne na strani desnice, bukvalno ga I levica pretvara u legendu. Zato sto je sve on line, ljudi gledaju, I vide da nije bio debil. Mislim, smesno je da ga zoves incel. 17 hours ago, nonick said: Znaci covek je, bio, totalni ludak, debil. Na stranu sto je propovedao da je The Civil Rights Act nesto najgore sto se desilo Americi. Kako mozes to da objasnis nekom kome je koza crna? Opet, izvadjeno iz kontexta, pogledaj gde je to rekao i zasto. Veze nema sa rasizmom. Dao je kompletno objasnjenje, ne da prava nisu trebala da budu postavljena, nego kako je to uradjeno. 17 hours ago, nonick said: Sad su demokrate u nekom raspad/difens modu, ne znaju sta se dogadja, nemaju snage za sada. Ovo ce se promeniti, promene ce doci od naroda, ne od stranke, tih 81 milina koji su glasali za Bidena su jos uvek tu negde. Evo menja se vec, I to od strane Latino populacije, tih je stvarno zehebo: The Somos Votantes survey shows that Latino independents and women, and younger Latino voters (ages 18-29) are driving this decline. Independents have swung sharply, from -6 in February to -36 in September. Women, who already leaned negative, have moved further away from Trump, shifting from -21 to -37. Younger voters show some of the steepest declines, sliding from -6 to -33. More than seven in 10 Latinos say Trump's tariffs are driving up the cost of goods, including 42 percent who say prices are rising "a lot." Food, housing, and household expenses top the list of concerns: 26 percent say they struggle to meet basic costs, and just 12 percent describe themselves as living comfortably. Newsweek Naravno, sta sam rekla ranije? Da Dems moraju dobrano da se reformisu, da se vrate svojim korenima. Mozda Tramp zezne nesto da im pomogne, ali generalno oni moraju da urade veci deo posla. Nemaju vodjstvo I nemaju program, osim "orange man bad", to se pokazalo kao gubitnicka strategija.
Barkley#34 Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 28 minutes ago, DameTime said: Opet (suptilan) znak jednakosti između ta dva. Nema svrhe da nastavljamo diskusiju, rekla bih, ovo je dead end. 🙃 Ej, nemam nameru da furam svisuisti priču, žao mi je što tako izgleda. Na svašta bih pristao samo da ne gledam Trampa ali ne glasam tamo a moraš tamošnje glasače da ubediš u to. 23 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ne znam, ali kad citam ovo meni zvuci (pogresno) zastrasujuce 'sektaske iskljucivosti' jer implicira da je individualizam gori od tribalizma. Moram da naučim da ne pišem nakon što Partizan izgubi, ne razumeju me ljudi. Govorim isključivo o stranačkim frakcijama u partijskoj borbi a to je slično svuda u izbornim sistemima. Kada one ne uspeju da se dogovore, kada ne iskoči niko da im nađe minimum za saradnju, to je sektašenje. Nakon izbornog poraza ponekad se pametni presaberu pa krenu kako-tako napred ali se dešava i da se razlike samo prodube i usledi raspad. To nema veze sa individualizam vs. kolektivizam. 1
Dragan Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago (edited) 1 hour ago, Barkley#34 said: E, sad, ja znam zašto je borba protiv klimatskih promena bitna ali prosečnog glasača je mučila inflacija a sve ostalo je smatrao elitističkim nerazumljivim stvarima. Šta mislite, koliko sličnih vesti se pojavljuje poslednjih deset meseci? Politika nema uticaj? ... Inflacija je bila u celom svetu kao posledica mera vezanih za coronu (a blesavi USianci optuzili u potpunosti Bidena za to). Biden je relativno dobro reagovao sto se videlo u kontinuiranom padu inflacije i rastu zaposlenosti. Nesto slicno je i Bush ostavio Obami, sto treba uracunati kada se gledaju neki bitni parametri. Izgleda da su demokratski predsednici ipak imali bolje rezultate. 8.2007. - 2009. velika bankovna kriza 3.2020. - 2022. covid pandemija United States Unemployment Rate G.H.W.Bush (1989. - 1992.)5.4 % --> 7.4 % B.Clinton (1993. - 2000.)7.3 % --> 3.9 % G.W.Bush (2001. - 2008.)4.2 % --> 7.3 % B.Obama (2009. - 2016.)7.8% --> 4.7 % D.Trump (2017. - 2020.)4.7 % --> 6.7 % J.Biden (2021. - 2024.)6.4 % --> 4 % D.Trump (2025. - ) 4.3 % - Real GDP growth G.H.W.Bush (1989. - 1992.)3.7 - 1.9 - (-0.1) - 3.5 B.Clinton (1993. - 2000.)2.8 - 4 - 2.7 - 3.8 - 4.4 - 4.5 - 4.8 - 4.1 G.W.Bush (2001. - 2008.)1 - 1.7 - 2.8 - 3.9 - 3.5 - 2.8 - 2 - 0.1 B.Obama (2009. - 2016.)(-2.6) - 2.7 - 1.5 - 2.3 - 1.8 - 2.3 - 2.7 - 1.7 D.Trump (2017. - 2020.)2.2 - 2.9 - 2.3 - (-2.8) J.Biden (2021. - 2024. )6.1 - 2.5 - 2.9 - 2.8 D.Trump (2025.- ) 1.8 - U.S. National Debt by Year (in billions, rounded) G.H.W.Bush (1989. - 1992.)2.602 --> 4.065 B.Clinton (1993. - 2000.)4.065 --> 5.674 G.W.Bush (2001. - 2008.)5.674 - 10.025 B.Obama (2009. - 2016.)10.025 --> 19.573 D.Trump (2017. - 2020.)19.573 --> 27.748 J.Biden (2021. - 2024. )27.748 - 36.372 D.Trump (2025. - ) 36.372 - 37.506 (20.1.2025. - 20.9.2025.) U.S. Inflation Rate (1960-2024) G.H.W.Bush (1989. - 1992.)4.8 - 5.4 - 4.2 - 3.0 B.Clinton (1993. - 2000.)2.9 - 2.6 - 2.8 - 2.9 - 2.3 - 1.5 - 2.2 - 3.4 G.W.Bush (2001. - 2008.)2.8 - 1.6 - 2.3 - 2.7 - 3.4 - 3.2 - 2.8 - 3.8 B.Obama (2009. - 2016.)(-0.4) - 1.6 - 3.2 - 2.1 - 1.5 - 1.6 - 0.1 - 1.3 D.Trump (2017. - 2020.)2.1 - 2.4 - 1.8 - 1.2 J.Biden (2021. - 2024.)4.7 - 8 - 4.1 - 3.0 D.Trump (2025. - ) 2.9 - Edited 14 hours ago by Dragan 4
Darko Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 2 minutes ago, Angelia said: A dosta njih i dolazi iz represivnih sistema, tako da im je potreba da se zastitis od lose vlasti, jasna. Ako popricas sa Venecuelancima I kubancima, iznenadices se sta misle. Igrom slučaja znam dosta ljudi iz Venecuele, par mojih bliskih prijatelja i prijateljica su odande. Neki su čak i bili kidnapovani, naravno pod pretnjom pištolja. Njihovo mišljenje se kosi sa mišljenjem tvojih poznanika. Štaviše, jedan od likova koji je bio kidnapovan je bio srećan što nije imao pištolj - iznenadili su ga, imali pištolj uperen u njega, pištolj je tu samo mogao da odmogne. I sami kidnaperi su bili uplašeni, jedino su se smirili kada su ga pretresli i uvideli da nije naoružan. A uplašen čovek ima više šanse da te upuca ... to je za njega bio najstrašniji deo iskustva. Takođe, znam poznanike koji kada idu za USA na odmor se brinu o lakom pristupu oružju. Naravno, ovo je samo moje iskustvo ali poklapa se sa mišljenjem većine. 2
Dragan Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago (edited) Taj 2. Amandman je zapravo vic tj. zaostavstina kaubojskih vremena kada su se upucavali po salunima i na ulicama. Najcesci argument koji nude je - odbrana naroda od uzurpatorske vlasti. Osim sto taj narod ne bi imao sanse protiv vojske i policije, sada kada imaju sve vise diktatorsku vlast, pokazuje se besmisao te teze jer ne postoji neki homogeni "narod" (posebno ne u US). 1/3 je uz vlast (a oni su isto naoruzani), 1/3 je "neutralna", a ova 1/3 sto mozda vidi kako stabilna budala uzurpira vlast nema nikakve sanse, cak i kada bi uspeli da se organizuju (a iz raznih razloga to nikada nece moci) ne bi imala sanse protiv vojske, policije i 1/3 fanaticnih MAGAraca. Zapravo svi hoce da imaju oruzje jer se plase jedni drugih. Napravili su takvo drustvo koje je zasnovano na pohlepi, zavisti, nemilosrdnoj konkurenciji, samozivosti, svetoj kravi privatnog vlasnistva i straha da ga ne izgube i zbog svega toga im se cini da uvek moraju biti na oprezu i spremni za odbranu, jer "covek je coveku vuk". Osim toga citava istorija im je bila izuzetno nasilna i prema unutra i prema spolja, a politicari i lobisti oruzja ih stalno huskaju da brane "slobodu". Stabilna budala je predlagala (a i umereni C.Kirk) da se ucitelji po skolama naoruzaju. Naravno, ako bi oko svake skole napravili zid od 4 metra, sa bodljikavom zicom (a demokrati ce ih platiti), na ulazu stavili metalne detektore, cetu nacionalne garde i jedan tenk, a ucitelje i uciteljice (mozda i djake) naoruzali - onda bi deca bila sigurna, zar ne. Neko je opasno zajebao US narod da su slobodni. PS Mozda jos o tvrdnji koju nazalost zbog citiranja procitah da imigranti cim udju u US postaju konzervativci, sto je u suprotnosti sa tvrdnjom kako ih demokrati uvoze da glasaju za njih. Dakle opet Schrödingerov imigrant, koji je lenj i ujedno uzima poslove USiancima (a videli smo sada kako Usianci rado u polju rade na cupanju krompira). BS, all the way. Edited 14 hours ago by Dragan 4 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 1 hour ago, Barkley#34 said: Govorim isključivo o stranačkim frakcijama u partijskoj borbi a to je slično svuda u izbornim sistemima. Kada one ne uspeju da se dogovore, kada ne iskoči niko da im nađe minimum za saradnju, to je sektašenje. Nakon izbornog poraza ponekad se pametni presaberu pa krenu kako-tako napred ali se dešava i da se razlike samo prodube i usledi raspad. To nema veze sa individualizam vs. kolektivizam. Znas ti da pises i razumela sam ja sta si hteo da kazes... samo sam uputila da kod demorkata te frakcije nije jednostavno zadovoljiti u jednom. Juce slusam opet tako nesto sta mi nadoidje u lancu prevrtanja po netu i pocne neko da prica i kaze, trampovci, ne mage, ne republikanci, ne konzervativci, ne hriscani, nego trampovci... I kod republikanaca postoje te neke frakcije, ali oni piju mnogo lakse i mnogo brze serviranu propagandu nego demokrate. Samo okrenes na mrznju prema necemu i vec si ih okupio. Jer, svi su krivi za njihove nevolje. 2016 su bili komunisti i socijalisti, 2020 su bili zli imigranti koji jedu pse i macke i cene jaja... sasvim dovoljno za njihovog prosecnog glasaca da mu utuve u glavu sta je njihov problem i da ce oni da ga rese... Kod demkrata to ne ide tako lako, mora da ima i nesto u prosecnom obrazovanju tih glasaca. 2
Angelia Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 1 hour ago, Darko said: Igrom slučaja znam dosta ljudi iz Venecuele, par mojih bliskih prijatelja i prijateljica su odande. Neki su čak i bili kidnapovani, naravno pod pretnjom pištolja. Njihovo mišljenje se kosi sa mišljenjem tvojih poznanika. Štaviše, jedan od likova koji je bio kidnapovan je bio srećan što nije imao pištolj - iznenadili su ga, imali pištolj uperen u njega, pištolj je tu samo mogao da odmogne. I sami kidnaperi su bili uplašeni, jedino su se smirili kada su ga pretresli i uvideli da nije naoružan. A uplašen čovek ima više šanse da te upuca ... to je za njega bio najstrašniji deo iskustva. Takođe, znam poznanike koji kada idu za USA na odmor se brinu o lakom pristupu oružju. Naravno, ovo je samo moje iskustvo ali poklapa se sa mišljenjem većine. Moguce, ne kazem da je moje iskustvo univerzalno, ali ovde ima mnogo ljudi iz Venecuele I Kube, I to je moje iskustvo. 1 hour ago, Dragan said: PS Mozda jos o tvrdnji koju nazalost zbog citiranja procitah da imigranti cim udju u US postaju konzervativci, sto je u suprotnosti sa tvrdnjom kako ih demokrati uvoze da glasaju za njih. Dakle opet Schrödingerov imigrant, koji je lenj i ujedno uzima poslove USiancima (a videli smo sada kako Usianci rado u polju rade na cupanju krompira). BS, all the way. Nisam pricala o ilegalnim imigrantima. Mislim bla bla bla, Ameri su gramzivi, drustvo ne valja, svi su feudalci, rasisti I krezubi rednekovi.... ne razumem, zasto podrzavas ulazak ilegalnih imigranata ako je amerika toliko losa? Zar ne bi trebao dacih savetujes da odu negde gde je bolje, zar ne zelis za njih bolje uslove?
Angelia Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Mesam @Dragan i @Darko, jedan je Kanada a drugi Australija, ako se dobro secam. Sto se tice Australije, mislim ok, imaju ostrvo za "nezeljene" ilegalce, za Kanadu, ne vidim problem, svih 10-20 mil mozete da ugostite. Ako sam pravilno pratila, Darko je vise realista, i vise se poklapa sa mojim misljenjem. Ali ok, za bolje uslove za ilegalne imigrante, jel mozemo sve da ih posaljemo kod vas? Da ih debilni Ameri ne love, ne trpaju u kampove, ne deportuju. Samo dajte Trampu signal, i umesto da salje ljude u El Salvador, moze to da uradi humanije. Posto ste ok sa primanjem ilegalaca. 1
Darko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) @Angelia, pretpostavljam da pitanje nije namenjeno meni pošto ja nisam pobornik otvorenih granica (mada mislim da nije ni Dragan). Odgovorio sam ti na tvrdnju oko stava imigranata prema drugom amandmanu. Edited 6 hours ago by Darko
Darko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Ali kada smo kod problema ilegalnih imigranata - jeste, administracija Bidena je itekako kumovala ovom problemu. Problem sa Trampovom administracijom je jezik dehumanizacije, gadne laži i izbacivanje onih koji su u USA dugo vremena i koji su napravili uspešan život u USA. Edited 8 hours ago by Darko 1
Dragan Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 6 hours ago, Darko said: Ali kada smo kod problema ilegalnih imigranata - jeste, administracija Bidena je itekako kumovala ovom problemu. Problem sa Trampovom administracijom je jezik dehumanizacije, gadne laži i izbacivanje onih koji su u USA dugo vremena i koji su napravili uspešan život u USA. Ako se vracamo u proslost i trazimo uzroke, mozda bi mogli osvetliti i ulogu US u rasturanju pojedinih drzava i instaliranju marionetskih vladara i diktatora, posebno u Juznoj Americi i Africi, kao i neokolonijalnom izrabljivanju, sto je mnoge od tih drzava ucinilo nefunkcionalnim i siromasnim, a to je opet dovelo do velikih migracionih pritisaka. Ako odemo jos malo dalje u proslost, vidimo kako se US gradila znojem i krvlju robova, a sada im crnci smetaju da uzivaju u svom belom raju (btw smesni su sa svojim predstavama o plavokosom, sneguljicno belom Isusu). Ili sto bi rekao poznati svajcarski pisac Max Frisch: "Wir riefen Arbeitskräfte, und es kamen Menschen." "Pozvali smo radnu snagu, a dosli su ljudi." Ovaj poznati citat pisca Maksa Friša sumira izazov sa kojim se suočava društvo u celini: Tada, kao i sada, integracija ljudi ne završava se svakodnevnim ispunjavanjem ugovora o radu. Umesto toga, ljudi sa migrantskim poreklom donose svoja složena životna iskustva ... PS Dobar deo ovoga sto je poznato kao imigrantska kriza u Evropi, osim kolonijalnog nasledja samih Evropljana (posebno Francuske i Italije) zakuvali su US i Russija svojim proxy ratovima po Africi i Aziji. Edited 2 hours ago by Dragan
Darko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 43 minutes ago, Dragan said: Ako se vracamo u proslost i trazimo uzroke, mozda bi mogli osvetliti i ulogu US u rasturanju pojedinih drzava i instaliranju marionetskih vladara i diktatora, posebno u Juznoj Americi i Africi, kao i neokolonijalnom izrabljivanju, sto je mnoge od tih drzava ucinilo nefunkcionalnim i siromasnim, a to je opet dovelo do velikih migracionih pritisaka. Zar nisu tu Španci i njihovi naslednici bili neprikosnoveni? Za Južnu Ameriku pričam, iz koji su maltene svi ilegalci. Ameri nemaju skoro ništa sa time, borbe sa marksistima su došle mnogo kasnije. Pre bi rekao da je u pitanju zaostavština Španaca. Anyway, ne vidim kakve to veze ima sa zaštitom granica sadašnje i prethodne administracije.
Dragan Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 18 minutes ago, Darko said: Zar nisu tu Španci i njihovi naslednici bili neprikosnoveni? Za Južnu Ameriku pričam, iz koji su maltene svi ilegalci. Ameri nemaju skoro ništa sa time, borbe sa marksistima su došle mnogo kasnije. Pre bi rekao da je u pitanju zaostavština Španaca. Anyway, ne vidim kakve to veze ima sa zaštitom granica sadašnje i prethodne administracije. Ne da mi se sada celu knjigu prepricavati, a u njoj je jasno pokazano na koji nacin su US, ekonomski i politicki, devastirale Juznu Ameriku i Afriku, pa ako te interesuje - Tiranija rasta Mehanizam je isti kao i kod nametnutih pravila igre unutar samih US koji proizvodi ogromnu nejednakost, a siromasni onda moraju trbuhom za kruhom i eto ti ih na granici "nevinih" US.
Darko Posted 56 minutes ago Posted 56 minutes ago 33 minutes ago, Dragan said: Ne da mi se sada celu knjigu prepricavati, a u njoj je jasno pokazano na koji nacin su US, ekonomski i politicki, devastirale Juznu Ameriku i Afriku, pa ako te interesuje - Tiranija rasta Zar to nije knjiga oko Afrike, ne Južne Amerike? Jel možeš da objasniš malo više šta je to USA uradila Južnoj Americi, kako su je devastilare? Par primera bi pomoglo, hvala. Ali da ponovim - ovo je neka druga tema, nema veze sa zaštitom granica ove i prethodne administracije.
Dragan Posted 22 minutes ago Posted 22 minutes ago 33 minutes ago, Darko said: Zar to nije knjiga oko Afrike, ne Južne Amerike? Jel možeš da objasniš malo više šta je to USA uradila Južnoj Americi, kako su je devastilare? Par primera bi pomoglo, hvala. Ali da ponovim - ovo je neka druga tema, nema veze sa zaštitom granica ove i prethodne administracije. Nije mi knjiga pri ruci - neki drugi put, na nekoj drugoj temi.
Recommended Posts