𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 14 minutes ago, Helena said: Stiglo je izvinjenje od voditelja i sad u svetlu mog slabog poznavanja engleskog, molim ljude koji zaista dobro govore i razumeju isti, da kažu kakvi su vaši utisci o samom izvinjenju, šta znači "pogrešno sam rekao" i uopšte o tonu izvinjenja. Za mene nema sumnje da je on to zaista mislio a sva je prilika da će jeftino proći. Čitam takođe da mu to nije prvi ispad uživo. Ne znam sta je rekao tacno, mogu da naslutim iz najave u videu, ali ton mu je normalan. Ne znam cak ni ko je doticni, ali eto bar da mu damo kredit za izvinjenje, s obzirom da oni sa foxa izgovaraju svasta i nikada se ne izvinjavaju. Medjutim, nije se odrekao cele ideje recenicom, parafráziram: 'svestan sam da se ne ponasaju svi beskucnici isto i da neki treba da dobiju nasu empatiju,' ujedno, bih rekla da misli da za kriminalce beskucnike i dalje moze da postoji ta opcija (iako to nije izgovorio). Generalno, desna strana odustaje od fer i pravicnog sudjenja i stavlja se u poziciju, ne samo on, generalno su to promene u ovih par meseci u tim krugovima, da su oni odlucujuci dzelati. Pretpostavljam da se radi o Irini koja je ubijena u autobusu. Republikanci su videli to ubistvo kao sansu da politizuju, dok su kukali da se ne politizuje neka ubistva koja su ocito imala vise politickih razloga (mrznje izazvane politickom retorikom) iz jednostavnog razloga sto je ubica crnac, pa je njima isto tako logicno da je i demokrata i da je ubistvo obrnuto (belac ubio crnca) bilo okarakterisano kao rasizam. Da njih briga za ubijene uopste, mentalni bolesnici bi bili po ustanovama, a ne na ulici cekajuci da se sami odluce na lecenje koje ce da plate iz sopstvenih dzepova... jer se to nece desiti nikada, pogotovo ne ako su na rubu siromastva ili siromasni. Cula sam da pominju cesto kao eto, zbog Flojda se digao protest, a sad svi cute, dok na drugu stranu odjenom postaju brizni za imigrante a lopatom bi ih izbacivali da mogu, sa druge strane nije Flojd jedini zbog cega su se digli, nego zbog prakse koja se otela kontroli. 1
Helena Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Nema kredita, izvinjenje je iznuđeno pritiskom javnosti. Najviše mi za rečenica stoji u grlu wrongly i said. Jel to može da znači greškom sam rekao ili pogrešno sam rekao (trebalo je da ćutim). Ne kaže izvinjavam se zbog toga što sam rekao? Jel preterujem ili ima smisla ovo što pitam?
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 31 minutes ago, Helena said: Nema kredita, izvinjenje je iznuđeno pritiskom javnosti. Najviše mi za rečenica stoji u grlu wrongly i said. Jel to može da znači greškom sam rekao ili pogrešno sam rekao (trebalo je da ćutim). Ne kaže izvinjavam se zbog toga što sam rekao? Jel preterujem ili ima smisla ovo što pitam? Ok, ne znam detalje, protumacila sam samo iz ovog sto sam cula, vidim stoji da je sa foksa, pa reko, oni se ne izvinjavaju bez obzira koliko su im bizarne izjave, ovo je ipak napredak. Oni kada ih pritisnu obicno krenu u jos vecu dubiozu... Svakako, nije se odrekao kompletne misli, tj izjave. *prvobitne izjave...
Klotzen Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sinoć sam gledao kako je Kirka pregazio neki profesor. Čovek direktno deklamuje putinovu propagandu : 1. Zelenski je diktator 2. Potivpravno ne raspisuje izbore (po ovim izjavama vidite da to nije ozbiljan čovek nego klasičan propagandista) 3. Krim je Ruski (Kalifornija je Meksička ?) Ovo je bilo u maju na Kembridžu. Kaže mu profesor po ustavu Zelenski ne može da održi izbore a "stručnjak" mu odgovara on kao premijer može da uradi šta hoće. Odma shvatite da se radi o nekom ko definitivno nije demokrata nego veliki fan diktatura.
Recommended Posts