mrd Posted Saturday at 06:03 PM Posted Saturday at 06:03 PM 2 hours ago, ters said: Ovaj je Britanac, ali je isti mindset kao MAGA: Obrazovanje i sposobnost razmišljanja i operiranja sa više promjenljivih od jedan, je ključ naprednom društvu. Ograničeni tipovi koji osuđuju dobru ideju suprotne strane ne mogu da doprinesu bilo čemu, jer posle prve rečenice prestanu da čitaju i gotovo, osudili su ideju samo zbog toga što nije iz njihovog čopora. U USA je trenutno zapaljeno stanje jer niko nikoga ne sluša i sve je onaj drugi kriv. Imigrant je kriv zato što im je uzeo posao, republikanac je kriv jer je za Trumpa,a demokrata zato što je levo. Pičvajz. Niko nema cojones da Trumpu lazes strani. Evo, primjer kalifima Newsom nema hrabrosti da blokira federalne jedinice,a morao bi.
Mina D. Harker Posted Saturday at 06:16 PM Posted Saturday at 06:16 PM Znate kako, mnogim ljudima je u doba brze komunikacije i razmjene info dovoljno da pročitaju jednu rečenicu, pa da znaju u kom pravcu ide ostatak mišljenja/stava. Posebno kad se post otvara zapaljivo (po mišljenju druge strane), i ja u toj brzoj procjeni i postupku eliminacije ne vidim ništa neobično. Prosto, sami sebi štedimo vrijeme a da nismo puno propustili. Msm ovo je forum, ne akademija nauka. Pa ne no je li?
Dragan Posted Saturday at 06:28 PM Posted Saturday at 06:28 PM (edited) 4 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Two Democratic lawmakers in Minnesota shot in their separate homes Two Minnesota lawmakers have been shot in their separate homes. Local news stations identified the victims as state senator John Hoffman and state representative Melissa Hortman. Both are members of the Democratic-Farmer-Labor party. There is little information on the suspect at this time. edit: Melissa Hortman i njen muz su umrli A prominent Democratic state lawmaker in Minnesota and her husband have been killed, and another Democratic state lawmaker and his wife were shot, in the early hours of Saturday. Verovatno su bili previse ulevo i voke. "Vidim Trump mirotvorac vijesnik mira u cijelom svijetu koji će zaustaviti ratove day one kad dodje na vlast uspješno vodi usa vanjsku politiku i dalje, nevjerojatno kako se situacija u svijetu smirila otkad je on na vlasti..." "znaš u čemu je problem sa tvojom banalnom retorikom i razmišljanjem? u tome što upravo ovaj koji sad provodi ovakvu politiku -i jest zaslužan uvelike za sve te migrante i za to što su ljudi bez papira mogli raditi, plaćati poreze i sl. . jer da kreneš po Trumpovim projektima u prošlosti, po njegovim hotelima, po njegovim gradilištima, po njegovim golf terenima, pa i po njegovim privatnim rezidencijama - našao bi tisuće upravo ovakvih bez papira... naravno -to mu tada nije smetalo, a i trump sekti nije ni malo čudno ili licemjerno da baš on ima ovakvu retoriku, a upravo je on i slični -motor ovakvih stvari -jer im je financijski odgovaralo i jer su moralna i karakterna govna.. samo što je hrpa ljudi prebedasta da to skuži i da to uopće vidi -pa onda piše otprilike kao ti... ma neka maknu ljude bez papira i neka to srede, ali koje gluposti se ovdje pišu i što izjavljuje trump i njegova klika -to je jednostavno idiotizam i licimjerje na kub..." "Uglavnom obećao je od Gaze napraviti Kaliforniju, a na kraju će od Kalifornije napraviti Gazu." TACO man opet promenio misljenje o imigraciji. "Our great Farmers and people in the Hotel and Leisure business have been stating that our very aggressive policy on immigration is taking very good, long time workers away from them, with those jobs being almost impossible to replace," Trump said Thursday on his social media platform. Trump – who employed immigrants for years at his hotels and golf courses, many of whom were in the country illegally, according to a 2019 investigation by The Washington Post, made similar remarks at a news conference later that day. "Our farmers are being hurt badly by – you know – they have very good workers, they have worked for them for 20 years," he said. "They're not citizens, but they've turned out to be, you know, great. And we're going to have to do something about that. We can't take farmers and take all their people and send them back, because they don't have maybe what they're supposed to have, maybe not." Edited Saturday at 07:05 PM by Dragan 2
mrd Posted Saturday at 06:28 PM Posted Saturday at 06:28 PM 10 minutes ago, Mina D. Harker said: Znate kako, mnogim ljudima je u doba brze komunikacije i razmjene info dovoljno da pročitaju jednu rečenicu, pa da znaju u kom pravcu ide ostatak mišljenja/stava. Posebno kad se post otvara zapaljivo (po mišljenju druge strane), i ja u toj brzoj procjeni i postupku eliminacije ne vidim ništa neobično. Prosto, sami sebi štedimo vrijeme a da nismo puno propustili. Msm ovo je forum, ne akademija nauka. Pa ne no je li? Eto ti odgovor zašto pojedinci pišu gluposti. 🥸 Ima ovde likova koje ni ne čitam, a busaju se u humaritarizam, ali samo kad nije na njihov račun. Ditto 1
nonick Posted Saturday at 08:21 PM Posted Saturday at 08:21 PM Nadam se da su radnje obezbedili dovoljno fascinator-a za danas. 🙂
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 08:39 PM Posted Saturday at 08:39 PM 2 hours ago, Dragan said: A prominent Democratic state lawmaker in Minnesota and her husband have been killed, and another Democratic state lawmaker and his wife were shot, in the early hours of Saturday. Nasli su kod tipa koji je ubio ove ljude spisak od oko 70 lica za odstrel. Uglavnom su bile demokrate iz vlasti i lekari koji obavljaju abortuse, klinike za abortuse... 2 hours ago, mrd said: Eto ti odgovor zašto pojedinci pišu gluposti. 🥸 Ima ovde likova koje ni ne čitam, a busaju se u humaritarizam, ali samo kad nije na njihov račun. Ditto Meni se desilo... pa ajd, jedno 3-4 puta za par godina unazad da nisam procitala ceo post na koji odgovaram bas iz razloga sto je Mina napomenula. Ali ima ovde onih koji uglavnom pisu isto, recimo, koka kola i kokice na svaki treci post kada odgovore, pa se pitam da li oni nesto razumeju ili eto, tek tako da izbace tu genijalnost iz sebe, steta bi bila da ostane prikrivena...
033zero330 Posted Saturday at 09:14 PM Posted Saturday at 09:14 PM Čak komada dva, naspram jedne i posle se magaši žale na meksičku u LA. 1
Angelia Posted Saturday at 09:35 PM Posted Saturday at 09:35 PM 46 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nasli su kod tipa koji je ubio ove ljude spisak od oko 70 lica za odstrel. Uglavnom su bile demokrate iz vlasti i lekari koji obavljaju abortuse, klinike za abortuse... Ajde da ne predpostavljamo razloge, dok se ne objave. Jos jedan koji je verovatno puko mentalno. Imaju manifesto, znamo da je osumnjiceni sluzio 4 godine u nekom komitetu gde ga je Tim Waltz postavio, imas dosta Dems koji su anti-abortion. Neko ko ovako nesto uradi, skoro uvek bude mentalno labilna licnost, kome se desi nesto da postane ubica. 1
Rex Posted Saturday at 09:52 PM Posted Saturday at 09:52 PM I američki konzervativni mediji pišu da je ubistvo i pokušaj ubistva bilo "politički motivisano". Jasno je da je počinilac poremećen, ali je kompletno društvo tamo poremećeno, jer se menja poredak i stanje stvari koje je trajalo 80 godina. Teško je ovo, eto. 3
Angelia Posted Saturday at 11:26 PM Posted Saturday at 11:26 PM 1 hour ago, Rex said: I američki konzervativni mediji pišu da je ubistvo i pokušaj ubistva bilo "politički motivisano". Jasno je da je počinilac poremećen, ali je kompletno društvo tamo poremećeno, jer se menja poredak i stanje stvari koje je trajalo 80 godina. Teško je ovo, eto. Uh bre Rex, pokusaji ubistva politicara, I drugih javnih pozicija su cesto "politicki motivisani" ali se desavaju decenijama, nema to veze sa trenutnim stanjem u drustvu. Jel Gabby Giffords napad bio zbog stanja u drustvu? Jel pokusaj ubistva S. Scalise zbog stanja u drustvu? Ne, svako malo neki poremeceni mozak odluci da napravi takav public statement.
Angelia Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago @Rex bukvalno sad kazu da na listi od 70, ima pro-life ljudi i pro-choice. Sa druge strane radio je za NPO koja je pro-immigration, a prva zena koju je ubio je upravo nedavno glasala za zakon da se ilegalni immigranti skinu sa Medicaid. Puno kontradiktornosti, dok ne objave manifest, sto mozda nikad nece, deluje kao mentalni slucaj, koji je resio da ubije sve I svakog. Praviti dramu oko takvog slucaja je besmisleno dizanje tenzija.
Dragan Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago "Putin šalje čestitke i ljubavna pisma Trumpu. Danas ponovo. Ne postoji niti najmanja šansa da ikada Trump uvede sankcije Rusiji. Zelenskom bolje da je tiho jer što više priča, može jedino biti sretan da Amerika ne uvede sankcije Ukrajini. Vezanost Izraela, Ukrajine i Irana je enormna, ali Amerika niti nema ozbiljnu vladu pa to ne vidi. Postoji jasna osovina Kina, Rusija i Iran gdje je jedna zemlja ekonomska velesila koja s nikim ne ratuje, a 2 dobermana i napadaju i prijete svijetu nuklearnim uništenjem. Istovremeno režim iz Washingtona priča o 51st stateu, radi probleme EU od koje obadvije strane pate, i govori da će aneksirati Grenland. Kao što rekoh, ljudi u Washingtonu su ili zakinuti ili rade za nekoga. Amerika je patila pod Bidenom kao slaba, ali ovo sad više nije ni smiješno. Poslije Bidena i Trumpa ostatak svijeta ni ne treba uvest sankcije Americi, oni se sami izjedaju kao Neron i Kaligula nekada." 1
fancy Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago @Dragan Kad prenosiš neki tekst sa drugug sajta dobar običaj je da preneseš izvor teksta i link. Umesto znaka navodnika možeš koristiti quote tag, ovako može izgledati kao da je tekst tvoj.
DameTime Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 13 hours ago, Mina D. Harker said: Znate kako, mnogim ljudima je u doba brze komunikacije i razmjene info dovoljno da pročitaju jednu rečenicu, pa da znaju u kom pravcu ide ostatak mišljenja/stava. Posebno kad se post otvara zapaljivo (po mišljenju druge strane), i ja u toj brzoj procjeni i postupku eliminacije ne vidim ništa neobično. Prosto, sami sebi štedimo vrijeme a da nismo puno propustili. Msm ovo je forum, ne akademija nauka. Pa ne no je li? Ima i do toga ko ostavlja određeni post, da se ne lažemo. Ja se uglavnom trudim da ne reagujem tako, već pročitam post u celosti ko god ga napiše, ali povremeno mi autor izazove jaku negativnu reakciju (pr. kolutanje očima) pa batalim rabotu. A verujem i da neko tako reaguje na moje postove
Dragan Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) 1 hour ago, fancy said: @Dragan Kad prenosiš neki tekst sa drugug sajta dobar običaj je da preneseš izvor teksta i link. Umesto znaka navodnika možeš koristiti quote tag, ovako može izgledati kao da je tekst tvoj. Ima foruma na kojima je zabranjeno stavljati link na druge forume, pa sam mislio da je tako i ovde. Jedini izvor je forum.hr (sto se vidi i po jeziku) na kome sam vise od 20 godina (bio i moderator na duhovnosti par godina). Autori su naravno anonimni forumasi, a meni stedi vreme i trud ako neko napise priblizno onome sto bi i sam napisao. Ako je ok koristicu nadalje quote tag. PS (ili ovako) Eto, MAGArci će do besvijesti ovo ponavljati i opravdavati svoje nasilje. Edited 16 hours ago by Dragan
Dragan Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago On 6/13/2025 at 1:02 PM, ras kass said: Da je TraNp preCednik nikad ne bi izbio rat na bliskom istoku. Jos samo fali da Kina napadne Tajvan, pa je zasluzio Nobela. Ili bar da proglase njegov rodjendan drzavnim praznikom. Srecan Rekordni US Nacionalni Dug, svima koji slave ! 20.1.2025. - 36,372,000,000,000 $ 20.6.2025. - 37,000,000,000,000 $ 2
Mina D. Harker Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 11 hours ago, Rex said: I američki konzervativni mediji pišu da je ubistvo i pokušaj ubistva bilo "politički motivisano". Jasno je da je počinilac poremećen, ali je kompletno društvo tamo poremećeno, jer se menja poredak i stanje stvari koje je trajalo 80 godina. Teško je ovo, eto. Naravno da je politički motivisano, šta bi drugo bilo? Insistiranje da nije političko ubistvo/pokušaj ubistva, i da je lik lud je na liniji onog dobrog starog NRA refrena "ne ubija oružje, nego ljudi". 12 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nasli su kod tipa koji je ubio ove ljude spisak od oko 70 lica za odstrel. Uglavnom su bile demokrate iz vlasti i lekari koji obavljaju abortuse, klinike za abortuse... Jezivo, ali ne iznenađuje. Evo kažu vijesti povezuju ga sa evanđelistima. 2
Rex Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 1 hour ago, Mina D. Harker said: Naravno da je politički motivisano, šta bi drugo bilo? Insistiranje da nije političko ubistvo/pokušaj ubistva, i da je lik lud je na liniji onog dobrog starog NRA refrena "ne ubija oružje, nego ljudi". Naravno, ali moram da naglasim jer si i sama napisala kakav spin ide posle toga. 1
Mina D. Harker Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 8 minutes ago, Rex said: Naravno, ali moram da naglasim jer si i sama napisala kakav spin ide posle toga. Ništa kontra tebe, dao si mi šlagvort. Izvini, trebalo je i ja to da naglasim. 1
Rex Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 13 hours ago, Angelia said: Uh bre Rex, pokusaji ubistva politicara, I drugih javnih pozicija su cesto "politicki motivisani" ali se desavaju decenijama, nema to veze sa trenutnim stanjem u drustvu. Jel Gabby Giffords napad bio zbog stanja u drustvu? Jel pokusaj ubistva S. Scalise zbog stanja u drustvu? Ne, svako malo neki poremeceni mozak odluci da napravi takav public statement. Je l' ti samo po navici relativizuješ baš sve što se dešava dok je Tramp na vlasti ili si stvarno upala u taj mod? Je l' normalno da u manje od godinu dana u jednoj državi imamo dva atentata na predsedničkog kandidata i onda dva ubistva i pokušaj ubistva političkih figura? Ja bih rekao da nije. I to ne samo za demokratiju, nego i za kvazidemokratiju. Srbija se još nije oporavila od ubistva njenog lidera i dobar deo društva se zgražava čak nad ovim "sitnim" nasiljem. Tako da meni ovo nije normalno, štaviše, jako je nenormalno. A ako je tebi normalno, onda okej. 2
Angelia Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 hour ago, Rex said: Je l' ti samo po navici relativizuješ baš sve što se dešava dok je Tramp na vlasti ili si stvarno upala u taj mod? Je l' normalno da u manje od godinu dana u jednoj državi imamo dva atentata na predsedničkog kandidata i onda dva ubistva i pokušaj ubistva političkih figura? Ja bih rekao da nije. I to ne samo za demokratiju, nego i za kvazidemokratiju. Srbija se još nije oporavila od ubistva njenog lidera i dobar deo društva se zgražava čak nad ovim "sitnim" nasiljem. Tako da meni ovo nije normalno, štaviše, jako je nenormalno. A ako je tebi normalno, onda okej. Ok ako ubacis dva pokusaja atentata na predsednika, onda nije normalno. Jer retko imamo pokusaje atentata na predsednika. Medjutim ako ovaj incident gledas izolovano od pokusaja atentata, svakih par godina se desi neki slican. Ja ne relativizujem, i ne kazem da se desava svaki dan, nego da je pokusaj da se nadje "stanje u drustvu" u random nasilju, preterivanje. Politicka temperatura jeste povisena, ali tome i doprinosi takva prica koja u svemu trazi dokaze protiv jedne ili druge strane. Tome doprinose mediji koji bi sve prodali za dobar skandal, pa namerno promovisu neke price. Nije Obama bio kriv kad je onaj ludak ubio 4 policajca, nije Sanders bio kriv za pokusaj ubistva Reps predstavnika 2017te, tako ni ovde nijedan politicar nije kriv sto je neko pukao u resio da pobije ljude. Retorika ne pomaze, od ubice Mangionija su mediji napravili heroja. Takve slucajeve ne treba koristiti kao politicki poen. Jer daje ideju nekim drugim ludacima.
Smrtokapa Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Evo ga predsednik opet u vezi trenutne situacije. Sviđa mi se kako mu na pamet padaju out of the box rešenja: https://www.nedeljnik.rs/sprecio-sam-rat-srbije-i-kosova-bajden-je-to-ugrozio-ali-cu-popraviti-tramp-kaze-da-iran-i-izrael-treba-uzor-za-mir-da-traze-u-primeru-beograda-i-pristine/ 1
MeanMachine Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 minute ago, Smrtokapa said: Evo ga predsednik opet u vezi trenutne situacije. Sviđa mi se kako mu na pamet padaju out of the box rešenja: https://www.nedeljnik.rs/sprecio-sam-rat-srbije-i-kosova-bajden-je-to-ugrozio-ali-cu-popraviti-tramp-kaze-da-iran-i-izrael-treba-uzor-za-mir-da-traze-u-primeru-beograda-i-pristine/ Ala je njemu dobro. Ej dva qrca na bicikli on poredi sa dve regionalne supersile, jedna ima atomku druga bi mogla da je ima uskoro... Stvarno mu je mnogo dobro, izgleda da su svi tamo na nekim tableticama veselicama. 1
Rex Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 hour ago, Angelia said: Ok ako ubacis dva pokusaja atentata na predsednika, onda nije normalno. Jer retko imamo pokusaje atentata na predsednika. Medjutim ako ovaj incident gledas izolovano od pokusaja atentata, svakih par godina se desi neki slican. Ja ne relativizujem, i ne kazem da se desava svaki dan, nego da je pokusaj da se nadje "stanje u drustvu" u random nasilju, preterivanje. Politicka temperatura jeste povisena, ali tome i doprinosi takva prica koja u svemu trazi dokaze protiv jedne ili druge strane. Tome doprinose mediji koji bi sve prodali za dobar skandal, pa namerno promovisu neke price. Nije Obama bio kriv kad je onaj ludak ubio 4 policajca, nije Sanders bio kriv za pokusaj ubistva Reps predstavnika 2017te, tako ni ovde nijedan politicar nije kriv sto je neko pukao u resio da pobije ljude. Retorika ne pomaze, od ubice Mangionija su mediji napravili heroja. Takve slucajeve ne treba koristiti kao politicki poen. Jer daje ideju nekim drugim ludacima. Zaboravio sam koliko je s tobom nemoguće razgovarati, jer samo ignorišeš napisano. "Ako ovaj incident gledaš izolovano" - pa društvo nije izolovano, politika nije izolovana. Kao kad bih na napisao "Ako sam čin pucanja ne gledaš, izolovano ti ostane da je hodao naoružan čovek, a naoružani ljudi hodaju Amerikom još od osnivanja, tako da nema potrebe bilo koga kriviti". 1 2
Recommended Posts