Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Beonegro said:

Kad je bio raskol između Mila i Momira krajem 1997. u CG, dok se još nije znalo na koju će stranu prevagnuti, to se zvalo struja unutar DPS-a. I tako markantni Podgoričanin sitan državni uhljeb ide gradom i sretne markantnog Podgoričanina krupnog državnog uhljeba, i oni tu u priču dok u jednom trenutku krupni ne pita onako ispod glasa a koja si ti struja, a sitni se uzvrpolji, gleda nekoliko sekundi oko sebe, pa odlučno kaže naizmjenična!

Čru stori. 

Sećam se grafita po Andrijevici i Berane МОМО ИСТИНА

• Ha-ha 3
Posted

CNN 

The Pentagon notified Congress last week that it will be diverting critical anti-drone technology that had been allocated for Ukraine to US Air Force units in the Middle East, according to correspondence obtained by CNN and people familiar with the matter.

The move reflects the US’ shifting defense priorities under President Donald Trump – toward the Middle East and the Pacific – and the fact that US stockpiles of some defense components are becoming increasingly stretched.

The technology, proximity fuzes for the rockets Ukraine uses to shoot down Russian drones, was redirected from the Ukraine Security Assistance Initiative (USAI) to Air Force Central Command on orders from Secretary of Defense Pete Hegseth, according to the correspondence dated May 29 and sent to the Senate and House Armed Services committees. “Secretary of Defense Identified Urgent Issue,” the correspondence says.

The Pentagon has in recent months redirected a large amount of equipment and resources to the Middle East, including air defense systems out of the Indo-Pacific Command, amid threats from Iran and the Houthi rebels in Yemen.

Posted
1 hour ago, Dragan said:

Zamislite kako bi bilo dosadno da je Haris pobedila.

Sada bi morali da pisemo o njenoj odeci i smejanju.

Njena komunisticka ekonomska politika bi doduse bila

sigurno devastirajuca za US i svet.

US bi ostala mala i ne bi bilo Zlatnog Doba.

Nisam siguran da bi samo o tome pisali. Mnogo je ona loša.

• Ha-ha 1
Posted (edited)

The Dark Alliance of Putin and Trump

After President Trump and Vice-President JD Vance “ambushed” Ukrainian President Volodymyr Zelensky on live television, there could be no doubt. The United States has abandoned an ally and supported the Russian dictator who invaded Ukraine.

Canada and other nations now know that America cannot be trusted to keep its word.

...

Michael Harris, a Tyee contributing editor, is a highly-awarded journalist and documentary maker. Author of Party of One, the bestselling exposé of the Harper government, his investigations have sparked four commissions of inquiry.

GskoqO2asAYBdBk?format=jpg&name=medium

consider for the past two Democratic presidencies, they had to resolve major issues left by Republican administrations. Consider that W. cut taxes when he had a budget surplus b/c the@GOPdidn't want to pay the national debt.

The growth numbers they used to justify it were lies.

Edited by Dragan
Posted
34 minutes ago, mrd said:

Nisam siguran da bi samo o tome pisali. Mnogo je ona loša.

Otprilike milion puta bolja od Trumpa. Svakako i od Bidena.

Zena potpuno na svom mestu, sa manirima i ponasanjem koje prilici osobama na visokim drzavnim funkcijama. Sa humanim stavovima i modernim pogledom na svet. Sve suprotno od trenutne kamarile na vlasti.

• Like 8
Posted

Pukla ljubav. Dok su bili u vezi onda se cutalo preko nekih stvari a sada prljav ves.

Uzivam.

Ocekujem uskoro da Andja nasa promeni stav za 180 stepeni po pitanju Elona.

• Like 3
Posted

Nema ona šta da menja stav, ovo je predstava za mase i uigrana kombinacija. Bitno je da se poštuju pravila i svako ilegalno ponašanje kažnjava.

• Like 1
  • Thanks 2
Posted
46 minutes ago, Don Dusko said:

Pukla ljubav. Dok su bili u vezi onda se cutalo preko nekih stvari a sada prljav ves.

Uzivam.

Daj neki forumski poll, sad je jako aktuelno po internetu da li si tim mask ili tranp :classic_biggrin:

Posted
2 hours ago, freethrow said:

I sad ja ako napišem da je neko ko podržava Trumpa ili izuzetno glup ili koristoljubiv ja ispadam nekorektan?

Meni nije jasno sta mislis sa "koristoljubiv". 70 mil glasalo za Trampa, jel mislis da im je platio?

41 minutes ago, Don Dusko said:

Uzivam.

Ne razumem sto bi ja menjala stav o Musku? Meni se cini da nisam ja ta koja na sve gleda ideoloski 😀

Jesi ti promenio stav o Musku?

• Ha-ha 1
Posted (edited)

Bio je dogovor. Tramp vodi zemlju kako Putin kaze, Mask vodi internet, svemir i EV i daje dzeparac Trampu. Mali Sjedinjak sipa benzin za $1.99, przi cetiri jaja na oko (ima se, moze se), ide na posao po izboru jer su svi poslovi svijeta u Sjedinjeniji i bira koliko ce novca zagrabiti na kraju radnog dana (tax free). I sve to u  cizmama i gacama sa stars & stripes. A posijle posla - rekreacija. Porodicni lov na imigante i sve koji lice na imigrante, uz ucesce celerbitija, light bud koji vise nije woke i Kid Rock muziku... Tradicionalna vrijednost, a sve uz blegoslov drzave i lokalnog pastora...

I onda to idilu nakako pokvari Joe Biden, koji je uz pomoc Huntera (opet na neki volseban nacin), posijeao sjeme razdora i obezvrijedio ogromnu zrtvu koju su na oltar otadzbine polozili Trump i Musk - odrekli se uvecanja svog skromnog imetka i skruseno spustili svoj ego da rade za malog Sjedinjka. Sjedinjenija se nece predati, brani se svim sredstvima - evo protiv terorizma cce ih stititi ovaj lik:

thomas-fugate.jpg

Edited by ters
  • Like 3
  • Thanks 1
Posted
11 minutes ago, Don Dusko said:

Nisam.

Pa sto onda meni insinuiras? Ja sam recimo skepticna da nisu ovaj "sukob" I dogovorili. Ali u svakom slucaj ne menja moj stav prema Musku. 

• Love 1
  • Ha-ha 4
Posted
2 hours ago, DJORDJE said:

Elon bas poceo nisko da udara.

Po socijalnim medijima ljudi imaju neku teoriju svega ovog, da on hoce da izazove neku reakciju i pokaze kolika je korumpiranost narandzastog kako bi ga impicovali i postavili Tilovog JD-a. 

Posted (edited)
1 hour ago, Helena said:

Kao proviziju uzimaju Star Link akcije, a nude cak i azil Svemirskoj Karen. 🤣

" Za ovu svađu među prijateljima kriv je isključivo dementni Donald Trump.

Da je demokratski kandidat predsjednik do ove svađe ne bi ni došlo, a kad demokrat postane predsjednik prekinut će svađu u roku 24h, čak i prije nego službeno preuzme dužnost! "

Edited by Dragan
Posted (edited)

18 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Po socijalnim medijima ljudi imaju neku teoriju svega ovog, da on hoce da izazove neku reakciju i pokaze kolika je korumpiranost narandzastog kako bi ga impicovali i postavili Tilovog JD-a. 

Svako, od Maska pa do najgorih oblika MAGA imbecila, je uvek znao da je Tramp korumpirani gangster, pedofil i silovatelj. Naravno da nema ništa od impičmenta.

Niko od njih nije glasao za Trampa jer je on normalna i odgovorna osoba pa sad kao promene mišljenje, već jer misle da će dobiti neku sitnu ćar, ili, da će im se smanjiti porez za koji dolar, da će se proterati neko dete, da će se napraviti koji koncentracioni logor za one koje ne vole, da će se neko drugo dete izgladneti, da će moći da potlače nekog slabijeg od sebe kao što njih neki MAGA glavešina hvata za pičku ili im siluje maloletne ćerke... Tramp im to daje. MAGA debilčići će posrkati novu dozu direkt iz Trampovog anusa, i nastaviće se dalje. 

Edited by Maharaja
  • Like 3
Posted
25 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

E bas me obradova, znaci postoji mogucnost da jos veca budala dodje na vlast.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2