𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 17 Share Posted October 17 1 hour ago, Angelia said: Ne Baby, uopste ja to ne gledam kroz svoj dzep, izgleda da si izvela pogresne zakljucke. Ja to gledam sa poslovne strane, manji porez (korporativni) vise ulaganja, vise razvoja, vise radnih mesta. Manji porezi vise ljudi pocinje neki biznis jer im ostane vise u dzepu, ili ulazu u firme... Onda prikupljas vise poreza jer ljudi imaju vece plate, kupuju vise kuce .... onda mozes vise da ulazes u infrastrukturu. Kao posledicu imam I da ja imam vise u dzepu. Do sada se svaka trickle down ekonomija pokazala kao pogresna. Pisala sam pre koju stranu o tome. Kompanije ulzu u berzu, ne u radnu snagu ili vecu proizvodnju. Retko koja ulaze u nova istrazivanja. Pritom, izbegavaju poreze i za pare koje ulazu u berzu. Tako se zatvara krug da neki tamo sto zaradjuju 20 ili 50 hiljada godisnje izdrzavaju kompanije kojima vrednost bas zbog ovog raste totalno nesrazmerno njihovom ucinku. Sa druge strane, ako ne podstices kupce da imaju dovoljno da mogu da kupuju tvoje proizvode, nema potrebe da povecavas u nova ulaganja, jer nema potrosaca. I ceo sistem je zasnovan na potrosnji. Ako se sve udari po srednjoj, najvecoj potrosackoj masi, ne samo da se ubija ta klasa, nego ce vremenom da se ubije i ona iznad. Ti ako ulazes u nove proizvode ili novu proizvodnju, ti taj deo otpisujes od takse, tako da to sto ti pricas nema bas nekog smisla. Ti ces imati vise u dzepu ako imas kome da prodas tvoj proizvod, znaci po svoj logici bi trebalo da navijas da tvoji potrosaci imaju vise. Jer svaki podsticaj za njihov oporavak je tebi dobro dosao. Ulozices 7 dolara u njih, a vratice ti se u hiljadama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 17 Share Posted October 17 1 hour ago, Angelia said: Izgubila si me.... 🙄 ok, ne mogu da se bavim spinovanjem. Odgovaras na pitanja kao Kamala.... Tebe nije tesko izgubiti, jer koliko vidim nemas bas neko osnovno ekonomsko znanje kako stvari funkcionisu. Ne treba ni da spinujes, samo prestani sebe da trujes glupostima koje gutas i kojima ti obecavaju da ce biti sve fenomenalno... Iskreno, drago mi je da si me uporedila sa Kamalom, u svakom slucaju bolje nego sa Trampom gde spadaju njegove pristalice fenomenalne ekonomije. Izmedju ostalog i onaj deo 'njegovi' crnaca koji misle da je on ucinio vise za njih i jednostavno ne kapiraju da tih 2400 mesecno sto su dobijali na lepe oci i potvrdu da ne rade se nikada vise nece ponoviti. Vama, trampoekonomistima, ni kada strucnjaci objasne zasto nesto ne valja, odbijate jer Tramp je rekao drugacije... i jer ste u odredjenom vremenu videli boljitak, a to vreme je totalno van konteksta normalne ekonimije jedne drzave (covid). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted October 17 Share Posted October 17 (edited) 4 hours ago, Kronostime said: KamIla i Tranp nisu sveci, ali se ne gnusaju medjunozja kao sredstva za postizanje ciljeva - razlika je u cemu izmedju njih dvoje sem sto nju niko nije tuzio (do sada)? Ovo je vec bijedno. 1. O tome da li je neko koristio medjunozje za koristenje ciljeva apsolutno ne znas nista, lupetas bez trunke dokaza jer mislis da ti to moze proci jer govoris o zeni a ne recimo o Jaredu Kushneru... 2. Sa svojim medjunozjem moze svako raditi sta mu je volja, kao i sa medjunozjem onih koji svojevoljno daju pristanak. Pristanak koji Tramo nije imao - sudski dokazano, i koji i ne trazi kao sto je sam rekao. Edited October 17 by ters 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted October 17 Share Posted October 17 11 hours ago, Kronostime said: Najveci problem je izbor izmedju bilo kog od ova 2 kandidata: ako je to najbolje i najkvalitenije sto US demokratija moze da ponudi svetu - e, do qrca i nije steta za taj svet da nestane. Da li je iko od njih dvoje iole spreman za politiku koja se ocekuje od njih? Nije, niti ce ikada biti i zahvaljujuci njima ce diktature i diktatori biti mnogo logicniji izbor nego "njihova" demokratija. To traje vec duze, nazalost. 6 hours ago, Kronostime said: Koji je Kamalin tim, kako se ona uklapa u isti i koja je njena uloga, sposobnost, strucnost i odgovornost u njemu obzirom na prilicno kontroverzan CV? Da pojednostavim - da li bi je zaposlila kao kucnu pomocnicu da ti dodje na vrata i da je ne znas? Tramp je, bar, dobar door2door salesman vec vise decenija. 5 hours ago, Kronostime said: Sa takvim preporukama ne bi radila kod mene ni da mi je rod rodjeni - koji ce mi djavo sponzorusa u kuci? Isto kao sto ne bih glasao za Miljanu Kulic ili Jovanu Jeremic ovde da se kandiduju protiv Vucica licno tako smatram da je izbor SF Mayor sponzoruse na sve funkcije posle toga udar svakoj zeni koja je kvalifikovana ali do toga nece doci zato sto nije pristala da se ponizi toliko. Kvalitetno se blamiraš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted October 17 Share Posted October 17 4 hours ago, Kronostime said: Dobro, bre, staramajke - koja bi od vas prihvatila Kamalu kao snajku da vam je sin jedinac dovede u kucu? Ajde budite iskrene bar prema sebi... Nemam jedinca nego dva sina i kcerku - i niko nece "meni dovoditi nikoga" svi ce da biraju sami sebi - a kod mene ce i oni i njihovi partneri biti dobrodosli gosti... Kako god da izaberu. Pa i da im je izabranik Trump licno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted October 17 Share Posted October 17 4 hours ago, Kronostime said: Moji moralni kriterijumi stavljaju kurtizane i sponzoruse van svakog javnog prostora i funkcije makar postale i sadasnja kraljica Velike Britanije. Šta tačno Kamalu čini kurtizanom i sponzorušom? Stvarno mi neće biti žao kad te trajnuju zbog budalaština koje pišeš. 4 hours ago, Kronostime said: Dobro, bre, staramajke - koja bi od vas prihvatila Kamalu kao snajku da vam je sin jedinac dovede u kucu? Ajde budite iskrene bar prema sebi... Ja ću biti iskrena prema tebi - da si meni sličnih godina, ne bi imao šanse kod mene sa takvim stavovima. Kako ti to zvuči? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 17 Share Posted October 17 1 hour ago, Dragan said: Drugim recima - Trickle-down economics Trickle-down economics refers to economic policies that disproportionately favor the upper tier of the economic spectrum, comprising wealthy individuals and large corporations. The policies are based on the idea that spending by this group will "trickle down" to those less fortunate in the form of stronger economic growth. The term has been used broadly by critics of supply-side economics to refer to taxing and spending policies by governments that, intentionally or not, result in widening income inequality; it has also been used in critical references to neoliberalism. Similar criticisms have existed since at least the 19th century, though the term "trickle-down economics" was popularized in the U.S. in reference to supply-side economics and the economic policies of Ronald Reagan. Major examples of what critics have called "trickle-down economics" in the U.S. include the Reagan tax cuts, the Bush tax cuts, and the Trump tax cuts. Major UK examples include Liz Truss's mini-budget tax cuts of 2022. While economists who favor supply-side economics generally avoid applying the "trickle down" analogy to it and dispute the focus on tax cuts to the rich, the phrase "trickle down" has also been occasionally used by proponents of such policies. As of 2023, studies have not shown that there is a demonstrable link between reducing tax burdens on the upper end and economic growth. Ko prica o upper end? Nema tu nikakve ekonomske teorije, nego prosto praksa, I to najvise u manjim I srednjim firmama. Koje su jel da, backbone of our society. Naravno da kad ima para onda se ulaze u razvoj I ljudsku snagu. Irska je svojevremeno dobila ogromni influx multinationals, koji su pomerali HQ tamo, zbog 0% corporate tax. Neko ko ima pizzeriju, ce uloziti u drugu lokaciju ako mu ide dobro. 39 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Do sada se svaka trickle down ekonomija pokazala kao pogresna. Pisala sam pre koju stranu o tome. Kompanije ulzu u berzu, ne u radnu snagu ili vecu proizvodnju. Retko koja ulaze u nova istrazivanja. Pritom, izbegavaju poreze i za pare koje ulazu u berzu. Tako se zatvara krug da neki tamo sto zaradjuju 20 ili 50 hiljada godisnje izdrzavaju kompanije kojima vrednost bas zbog ovog raste totalno nesrazmerno njihovom ucinku. Sa druge strane, ako ne podstices kupce da imaju dovoljno da mogu da kupuju tvoje proizvode, nema potrebe da povecavas u nova ulaganja, jer nema potrosaca. I ceo sistem je zasnovan na potrosnji. Ako se sve udari po srednjoj, najvecoj potrosackoj masi, ne samo da se ubija ta klasa, nego ce vremenom da se ubije i ona iznad. Ti ako ulazes u nove proizvode ili novu proizvodnju, ti taj deo otpisujes od takse, tako da to sto ti pricas nema bas nekog smisla. Ti ces imati vise u dzepu ako imas kome da prodas tvoj proizvod, znaci po svoj logici bi trebalo da navijas da tvoji potrosaci imaju vise. Jer svaki podsticaj za njihov oporavak je tebi dobro dosao. Ulozices 7 dolara u njih, a vratice ti se u hiljadama. Uh, nakon 20+ godina u investicijama I biznisu, dobro si mi rekla kako to funkcionise. Samo nemam pojma gde ces naci potrosace ako ne primaju plate I imaju posao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 17 Share Posted October 17 Just now, Angelia said: Ko prica o upper end? Nema tu nikakve ekonomske teorije, nego prosto praksa, I to najvise u manjim I srednjim firmama. Koje su jel da, backbone of our society. Naravno da kad ima para onda se ulaze u razvoj I ljudsku snagu. Irska je svojevremeno dobila ogromni influx multinationals, koji su pomerali HQ tamo, zbog 0% corporate tax. Neko ko ima pizzeriju, ce uloziti u drugu lokaciju ako mu ide dobro. Uh, nakon 20+ godina u investicijama I biznisu, dobro si mi rekla kako to funkcionise. Samo nemam pojma gde ces naci potrosace ako ne primaju plate I imaju posao. Andjo, evo malo procesljas, nece ti skoditi: https://www.epi.org/publication/50-reasons/ https://www.jec.senate.gov/public/_cache/files/2c298bda-8aee-4923-84a3-95a54f7f6e6f/did-trump-create-or-inherit-the-strong-economy.pdf Spoiler President Trump’s most significant economic policy, his $1.9 trillion tax cuts, did not take effect until January 2018—a year after he took office. By that time, unemployment had dropped from 4.7 to 4.1 percent, household incomes had increased $850 and 2.3 million new jobs had been created. Spoiler The 2017 tax cuts likely added some fuel to the economy because they increased corporate profits (benefiting shareholders) and gave individuals more money to spend. However, many economists say that the “sugar high” from the tax cuts is wearing off. In fact, business investment has declined for two consecutive quarters and a recent analysis by The New York Times found no relationship between the size of the tax cut companies and industries received and their investments. 8 In the long term, the $1.9 trillion in new federal debt likely will weigh down the economy.9 Nece ti skoditi. Novo ulaganje se odbija od takse, tako da ako hoces da ulazes, nece te taksa spreciti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted October 17 Share Posted October 17 (edited) 33 minutes ago, Angelia said: ... Irska je svojevremeno dobila ogromni influx multinationals, koji su pomerali HQ tamo, zbog 0% corporate tax. ... U sustini mafijasko pranje novca na ustrb svih ostalih drustva. Delimicno su uspeli stati na kraj tome, a nadam se da ce ih jos vise pritisnuti. Taxation in the Republic of Ireland Edited October 17 by Dragan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 17 Share Posted October 17 24 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Andjo, evo malo procesljas, nece ti skoditi: https://www.epi.org/publication/50-reasons/ https://www.jec.senate.gov/public/_cache/files/2c298bda-8aee-4923-84a3-95a54f7f6e6f/did-trump-create-or-inherit-the-strong-economy.pdf Reveal hidden contents President Trump’s most significant economic policy, his $1.9 trillion tax cuts, did not take effect until January 2018—a year after he took office. By that time, unemployment had dropped from 4.7 to 4.1 percent, household incomes had increased $850 and 2.3 million new jobs had been created. Reveal hidden contents The 2017 tax cuts likely added some fuel to the economy because they increased corporate profits (benefiting shareholders) and gave individuals more money to spend. However, many economists say that the “sugar high” from the tax cuts is wearing off. In fact, business investment has declined for two consecutive quarters and a recent analysis by The New York Times found no relationship between the size of the tax cut companies and industries received and their investments. 8 In the long term, the $1.9 trillion in new federal debt likely will weigh down the economy.9 Nece ti skoditi. Novo ulaganje se odbija od takse, tako da ako hoces da ulazes, nece te taksa spreciti. A od kojih para ces ulagati ako si ih platio u porez? Ti znas da se ulaganja vrse iz profita? Nesto ti logika ne ide. Uprosteno, zamisli da imas restoran, I hteoa bi da otvoris novi, I tvoj profit je recimo 100k, ako platis 21% poreza, imas 79k da zaradis I ulozis, ako platis 28% imas 72k, manje para... ne znam sta je nejasno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 17 Share Posted October 17 39 minutes ago, DameTime said: Šta tačno Kamalu čini kurtizanom i sponzorušom? Nema tu nikakve tajne ni spekulacije, Kamala je svoju karijeru sa 29 godina pocela kao ljubavnica/devojka Willie Brown, koji je imao 60 godina, jednog od najuticajnijih Demokrata u Kaliforniji, koji je bio i gradonacelnik San Franciska, I postavio je na vise lukrativnih pozicija, u svakakve komitete I slicno gde se nista ne radi ali se dobijaju drzavne pare, ili gradske. Ima prica I da je nakon njega koristila veze za napredovanje, ali to je na nivou spekulacija. Ali u to vreme Brown ju je vodio svuda I upoznavao kao svoju devojku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 18 Share Posted October 18 2 hours ago, Dragan said: U sustini mafijasko pranje novca na ustrb svih ostalih drustva. Delimicno su uspeli stati na kraj tome, a nadam se da ce ih jos vise pritisnuti. Taxation in the Republic of Ireland Da, mafijasko pranje novca ili logicno poslovno razmisljanje. Interesatno je da se obrazujete iz wikipedije, a da nemate iskustvo kako mali I srednji biznis funkcionise. Kako ulaze u inovacije, nisu Musk, ali svako malo nova inovacija izadje iz start up. Neki inzinjer, ili neki investitor otkrije nesto novo, neku tehnologiju. Posle mozete da ih mrzite jer su prodali tehnologiju velikim kompanijama. Ali napredak se ne moze dovoditi u pitanje. Ako nikad niste postavili start up, ili neki tehnoloski progres, naravno da ne razumete zasto je oslobodjenje od poreza bitno 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 18 Share Posted October 18 (edited) 3 hours ago, Angelia said: A od kojih para ces ulagati ako si ih platio u porez? Ti znas da se ulaganja vrse iz profita? Nesto ti logika ne ide. Uprosteno, zamisli da imas restoran, I hteoa bi da otvoris novi, I tvoj profit je recimo 100k, ako platis 21% poreza, imas 79k da zaradis I ulozis, ako platis 28% imas 72k, manje para... ne znam sta je nejasno Ja ne znam da li su tebi povezane oci sa mozgom ili je neki drugi problem. Ulozi danas pare, u martu ces prijaviti porez i prijaviti ulozene pare, na te pare neces platiti taksu. 3 hours ago, Angelia said: Nema tu nikakve tajne ni spekulacije, Kamala je svoju karijeru sa 29 godina pocela kao ljubavnica/devojka Willie Brown, koji je imao 60 godina, jednog od najuticajnijih Demokrata u Kaliforniji, koji je bio i gradonacelnik San Franciska, I postavio je na vise lukrativnih pozicija, u svakakve komitete I slicno gde se nista ne radi ali se dobijaju drzavne pare, ili gradske. Ima prica I da je nakon njega koristila veze za napredovanje, ali to je na nivou spekulacija. Ali u to vreme Brown ju je vodio svuda I upoznavao kao svoju devojku. I sta sa tim? Jel Lady Gaga losiji pevac zato sto je prosla kroz sta je prosla? Ili sve one oskarovke koje su nevoljno pristale na seks sa Harvijem da bi dobile ulogu? Jos mi samo jednu stvar razjasni, ko to ne koristi veze za napredovanje?? Pa americko pravilo je, nema veze sta znas, nego koga znas. Celi f Harvard je zasnovan na tome. Edited October 18 by 𝓑𝓪𝓫𝔂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted October 18 Share Posted October 18 11 hours ago, Kronostime said: Dobro, hajde ti pokusaj da objasnis sta to kvalitativno donosi Kamala, koji su njeni stavovi, ciljevi, zasto to nije postigla za vreme aktuelne administracije i sta garantuje da ce narodu koji je izabere biti bolje nego u zadnjih godine i 4 godine pre toga? Samo nemoj da pocnes sa Znamo kako je bilo za vreme predhodne vlasti... to slusamo i ovde u Srbiji kao opravdanje za sve pizdarije sadasnjih vlasti. Bilo kom trampovom protivkandidatu je bukvalno dovoljna preporuka to što je trampov protivkandidat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted October 18 Share Posted October 18 (edited) 13 hours ago, Mama_mia said: Nista kod Kamale Harris nije za postovanje. Posebno ta kolicina neznanja i laznog snalazenja u vremenu i prostoru. Taj intervju je samo pokazao ono sve sto sam vec hiljadu puta napisala, pa zato jedino priznajem da je inspirativna u toj meri da ne mozes da prestanes da se cudis sto vidis curku u borbi za predsednicu amerike....Nema vise onog JOY s pocetka kampanje, sada je ljuta i nervozna, razumela je da je zapravo Trump poslednje cetiri godine na vlasti i ona jedva ceka da ga pobedi i okrene novu stranicu Amerike Nema veze sto joj voditelj ponavlja da nije Trump bio na vlasti, ma kakvi nasa curka onim koloraturnim sopranom kresti - Novu stranicu ima bre da okrenem dosta je bilo Trumpa, ne odgovara ni na jedno pitanje vec jadnica ponavlja let me be clear....i uopste ponavlja svaku recenicu nekoliko puta dok se ne seti da kaze sledecu pritom samoj sebi odobravajuci klima glavom kao kad ubedjujes dete da si u pravu, a okolo nisu deca vec ozbiljan novinar spreman da je ...reciklira... I tako, time sto je prihvatila ovaj izuzetno kratak intervju, Kamala je pokazala tipican kockarski duh - u smislu - probacu pa sta bude, ako dobijem dobro je To bi bilo moje objasnjenje za neukazivanje postovanja prema Kamalinom `ruletu`. Ne vidim to kao hrabrost da se pojavi u nenamestenoj emisiji, vec vidim samo antipaticnu aroganciju da se pojavis, nastavljas da lupetas i ocekujes da to bude uspesno. Posao marionete nije tezak jer znas da to nisi ti vec daljinski upravljac koji te upravlja. Zato Kamala nema stida sto je jos jednom overila svoju glupost i neznanje. Zena kaze hoce da okrene novi list, Trump je na vlasti vec decenijama, ona to vise ne moze da izrdrzi jer je taj covek vekovima sputava da pokaze svoje kvalitete ....Postovala bih i ja Kamalu da je istupila i rekla - necu da budem marioneta. Nadjite nekog drugog. Ali ne Kamala je cak poverovala da je najbolji izbor. A nije bila ni izbor vec slucajnost, kolateral. Prazna skoljka iz koje se cuju neadekvatni sumovi....Zamisli Kamalu kako sedi sa svetskim liderima a saptac joj stoji u blizini ispod daske kao u pozoristu...Kao i u ovom intervjuu gde niko nije razumeo sta lupeta niti ona jadnica moze da objasni sta je htela reci....osim da joj Trump srecu kvari vec decenijama - pa curka, kazem. edit - A ti postuj to Spoiler Pa gde smem da ne poštujem ono što ste napisali? Zezam se, naravno da poštujem vaš stav, naročito kada ga temeljno obrazložite koristeći i konstrukcije tipa - prazna školjka iz koje se čuju neadekvatni šumovi. Što dokazuje da u vama postoji i skriveni lirik, a ne hladni cinik koji hiruški precizno obrazlaže svoje misli. I iako me dojmio vaš opis Kamale, moram da dodam da mi je i dalje bitan njen legat, vezan za Drugi amandman. Jer, osvrnete li se oko sebe, shvatićete da otkad je rekla da ima Glok i da puca iz njega, više retko ko da pominje problem sa posedovanjem oružja. I ne samo u mejnstrim medijima, nego čak i na ovakvim mestima... Što znači da je, samim priznanjem da je naoružana kao kandidat demokrata za predsednika, obesmislila liberalnu dreku visokih frekvencija i premostila zamrznuti okean podela u odnosu na to pitanje. I još nešto... Priče o tome da je koristeći vlastito telo stigla do političkih visina su u stvari oda njenom heteroseksualizmu... Zamislite, žena, pa još vrsna heteroseksualka, koja je seks uvrstila u komplet vlastitih socioloških veština, kao što vozači imaju onaj komplet za prvu pomoć... Pa da li postoji bolji hepiend za heteroseksualizam u globalu od onoga u kome žena, uz pomoć i seksa, dolazi na korak do Bele kuće? I to u ovim vremenima kada se gubi ne samo reproduktivna, nego i ta bitna sociološka komponenta koitusa i fizičkog spajanja muškarca i žene... Kada je život digitalan, seks digitalan i kada su i snovi digitalni, imamo Kamalu kao ženu od krvi i mesa koja, na stari dobri način, krči sebi put kroz život, kako kakva heroina iz nekadašnjih vremena. Ako biste, zapravo, zamislili zgarište woke agende, na tom mestu biste zatekli sve ono što Kamala drži čvsrto uz sebe. Pištolj, seks, politika... Zvuči kao predložak za vrhunski shooting script. Mislim, kako da nemam ne samo poštovanje, nego i određene simpatije prema takvoj osobi??! Edited October 18 by Nek grmi jako 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 18 Share Posted October 18 Dan ljubavi Spoiler Koliki moron moras biti da nekom ko pita na spanskom kazes da su problem oni koji ne pricaju engleski i ocekivati da glasa za tebe... Party of IVF... Kako regulisati cene hrane? Pa kako drugacije nego busiti naftu... On jednostavno nema nikakav ekonomski plan osim da kopa naftu do iznemoglosti. I ima'l neko da mu kaze da naftu zovu crno zlato, ne tecno zlato? Covek koji ne zna nista o nicemu. Cekic bi pokvario. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted October 18 Share Posted October 18 5 hours ago, Angelia said: Da, mafijasko pranje novca ili logicno poslovno razmisljanje. Interesatno je da se obrazujete iz wikipedije, a da nemate iskustvo kako mali I srednji biznis funkcionise. ... Logicno poslovno razmisljanje Irske, ali mafijasko ponasanje velikih multinacionalnih kompanija (i bogatasa), koji koriste poreske oaze da bi raznim drustvima, u kojima ostvaruju svoj profit i ciju infrastrukturu i radnu snagu koriste, oduzele sredstva koja bi ta drustva mogla upotrebiti za dobrobit svih (radnika i infrastrukturu koje te kompanije u tim drustvima koriste). Na zalost nije Irska jedina takva oaza i nadam se da ce uskoro uspeti da zatvore te poreske rupcage, barem one najvece. Wikipedija nije tu za obrazovanje, vec za najbrze, najsazetije informisanje o osnovnim stvarima neke problematike, koje cak ni oni sjajni startupovci izgleda ipak ne poznaju. U sustini, ovo je rasprava ne o Harris i stabilnoj budali, vec izmedju socijalnog kapitalizma tipa Zapadne Evrope i divljeg kapitalizma USA. To sjajno smanjenje poreza je uzrok mnogih negativnih pojava u USA, a to je opet posledica "slobode" izrabljivanja veceg dela stanovnistva od strane manjine (kojoj je uz to jos ispran mozak da zivi u najboljem od svih mogucih sistema; ali on to jeste, jer ipak gologuzija iz Juzne Amerike hrli u USA). Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 18 Share Posted October 18 (edited) 1 hour ago, Dragan said: Wikipedija nije tu za obrazovanje, vec za najbrze, najsazetije informisanje o osnovnim stvarima neke problematike, koje cak ni oni sjajni startupovci izgleda ipak ne poznaju. Wikipedia ima reference, koga zanima dublje moze da krene od toga. 1 hour ago, Dragan said: Logicno poslovno razmisljanje Irske, ali mafijasko ponasanje velikih multinacionalnih kompanija (i bogatasa), koji koriste poreske oaze da bi raznim drustvima, u kojima ostvaruju svoj profit i ciju infrastrukturu i radnu snagu koriste, oduzele sredstva koja bi ta drustva mogla upotrebiti za dobrobit svih (radnika i infrastrukturu koje te kompanije u tim drustvima koriste). Na zalost nije Irska jedina takva oaza i nadam se da ce uskoro uspeti da zatvore te poreske rupcage, barem one najvece. Wikipedija nije tu za obrazovanje, vec za najbrze, najsazetije informisanje o osnovnim stvarima neke problematike, koje cak ni oni sjajni startupovci izgleda ipak ne poznaju. U sustini, ovo je rasprava ne o Harris i stabilnoj budali, vec izmedju socijalnog kapitalizma tipa Zapadne Evrope i divljeg kapitalizma USA. To sjajno smanjenje poreza je uzrok mnogih negativnih pojava u USA, a to je opet posledica "slobode" izrabljivanja veceg dela stanovnistva od strane manjine (kojoj je uz to jos ispran mozak da zivi u najboljem od svih mogucih sistema; ali on to jeste, jer ipak gologuzija iz Juzne Amerike hrli u USA). Dubai je imao 0% takse, pa su pre koju godinu podigli mislim na 5%. Ali njima taksa nije glavni izvor finansiranja, vec nafta. 0% su stavili da bi privukli strane kompanije naravno sa ekonomskim razlogom, a to je da dodju ljudi da rade, kupuju ili iznajmljuju nekretnine i trose pare, pritom svaka kompanija mora da ima vlasnika domicila koji ima 51% vlasnistva nad kompanijama tako da se oni zastite i u krajnjem slucaju zaposle svoje domace stanovnistvo. Vecina tih 'vlasnika' kompanija ustvari dobija samo platu, ne raspolaze sa tih 51% revenue. 6 hours ago, Angelia said: Neki inzinjer, ili neki investitor otkrije nesto novo, neku tehnologiju. Posle mozete da ih mrzite jer su prodali tehnologiju velikim kompanijama. Ali napredak se ne moze dovoditi u pitanje. Ako nikad niste postavili start up, ili neki tehnoloski progres, naravno da ne razumete zasto je oslobodjenje od poreza bitno Neki inzinjer treba da ima invesitora (investitori obicno investiraju ne prave inovacije niti izumljuju nesto novo) da bi mogao da sprovede svoju inovaciju u zivot, osim ako nema licne finansije. Taksa sa tim nema veze, jer investitor ako veruje u izum na kraju zaradi prodajom ili koristenjem izuma, zato i investira. Investitor placa taksu na zaradu od inovacije kao i svi ostali. Zasto bi bili oslobodjeni poreza? I u pitanju su par procenta poreza a ti to predstavljas otprilike kao da investitorima otmu sve. Kakva je bitna razlika da li je 22 ili 24%?! Ako ga tih par postotaka unisti, onda ocito ne zna da investira. Zlatno doba americke inovacije je bilo krajem 19 i do prve polovine 20 veka, a takse su isle od 25 - 70%. Taksa nije nikakva prepreka. Za one sa najnizim primanjima su isle od 1.5 do 8%... Sada se to malo obrnulo. Bilionerske kompanije placaju neke nista, neke minimalno, a neki sirotanko koji zaradi 11K treba da odvoji od toga 12%... A u medjuvremenu Amerika stoji, inovacije stoje, Musk je senzacija sa raketama koje lete jos od 100 godina unazad i elektricnim automobilima koji su izmisljeni pre 150 godina, dok mu mi placamo racune za igranje kroz subvencije. Azija izlgeda kao druga planeta naspram nas. Edited October 18 by 𝓑𝓪𝓫𝔂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 18 Share Posted October 18 10 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ja ne znam da li su tebi povezane oci sa mozgom ili je neki drugi problem. Ulozi danas pare, u martu ces prijaviti porez i prijaviti ulozene pare, na te pare neces platiti taksu. Ne mogu dalje da ti objasnjavam prostu matematiku i kako stvari funkcionisu, jer ovo sto ti pises je kako mali Perica zamislja ulaganje u inovacije I poslovanje. Tramp bas zato sto jeste biznismen je to razumeo. I smanjenjem poreza smanjio odliv kapitala u zemlje sa nizim porezima. 10 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: I sta sa tim? Jel Lady Gaga losiji pevac zato sto je prosla kroz sta je prosla? Ili sve one oskarovke koje su nevoljno pristale na seks sa Harvijem da bi dobile ulogu? Politika nije talenat, vec sam ti objasnila na primeru pilota. 10 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Jos mi samo jednu stvar razjasni, ko to ne koristi veze za napredovanje?? Pa americko pravilo je, nema veze sta znas, nego koga znas. Celi f Harvard je zasnovan na tome. 🙄 Volim kad se nadjes u situaciji da opravdavas nesto sto inace napadas samo zato sto je sad primenjivo na nekome koga podrzavas. To je to levo licemerje I moralni grandstanding ali samo kad se ne odnosi na njih. Vidim I da sad svi ignorisu da joj je muz moralna gromada, koji je imao aferu sa dadiljom koja je bila I trudna, a drugu zenu sa kojom je bio u vezi, javno udario shamar. Ali shhh o tome se prica samo kad je neko na drugoj strani... Ali Tramp....ali ali Vance je rasista jer je protiv ilegalne imigracije, iako mu je zena POC. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 18 Share Posted October 18 13 minutes ago, Angelia said: Ne mogu dalje da ti objasnjavam prostu matematiku i kako stvari funkcionisu, jer ovo sto ti pises je kako mali Perica zamislja ulaganje u inovacije I poslovanje. Tramp bas zato sto jeste biznismen je to razumeo. I smanjenjem poreza smanjio odliv kapitala u zemlje sa nizim porezima. Politika nije talenat, vec sam ti objasnila na primeru pilota. 🙄 Volim kad se nadjes u situaciji da opravdavas nesto sto inace napadas samo zato sto je sad primenjivo na nekome koga podrzavas. To je to levo licemerje I moralni grandstanding ali samo kad se ne odnosi na njih. Vidim I da sad svi ignorisu da joj je muz moralna gromada, koji je imao aferu sa dadiljom koja je bila I trudna, a drugu zenu sa kojom je bio u vezi, javno udario shamar. Ali shhh o tome se prica samo kad je neko na drugoj strani... Ali Tramp....ali ali Vance je rasista jer je protiv ilegalne imigracije, iako mu je zena POC. Andjelija, ja sam ti samo iznela podatke koje nisam izmislila, slobodna si da ih nadjes sama... Za tebe su i male Perice ekonomisti Nobelovci. Iskreno, nemam pojma za muza niti me interesuje. Ne interesuje me mnogo niti mislim da je Kamala fenomenalna. Ne znam kako ti nije jasno: 7 hours ago, shonke said: Bilo kom trampovom protivkandidatu je bukvalno dovoljna preporuka to što je trampov protivkandidat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 18 Share Posted October 18 27 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Andjelija, ja sam ti samo iznela podatke koje nisam izmislila, slobodna si da ih nadjes sama... Za tebe su i male Perice ekonomisti Nobelovci. 27 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Iskreno, nemam pojma za muza niti me interesuje. Ne interesuje me mnogo niti mislim da je Kamala fenomenalna. Ne znam kako ti nije jasno: TDS ziv i zdrav, ali to nije poenta, nego da branis neodbranjivo sto Trampu ili bilo kome od Reps ne bi oprostila. Razumem ja da je tebi svejedno ko je ako nije Tramp, ali pokusaj da se stvari opravdaju...kao samo prodji, nista ovde za videti mi je smesno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 18 Share Posted October 18 2 minutes ago, Angelia said: TDS ziv i zdrav, ali to nije poenta, nego da branis neodbranjivo sto Trampu ili bilo kome od Reps ne bi oprostila. Razumem ja da je tebi svejedno ko je ako nije Tramp, ali pokusaj da se stvari opravdaju...kao samo prodji, nista ovde za videti mi je smesno. Sta je neodbranjivo tacno? Bez ikakvog stida i srama pominjes necijeg muza i sasvim ti je ok sto je Tramp sudski dokazani silovatelj a zena modelsica sa naslovnih strana - doduse bez odece. Parcijalna amnezija ili licemerstvo? Evo ti nesto odbranjivo. Samo cekam kada ces poceti da pises da demokrate ulazu 93 triliona dolara u globalno zagrevanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted October 18 Share Posted October 18 19 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Sta je neodbranjivo tacno? Bez ikakvog stida i srama pominjes necijeg muza i sasvim ti je ok sto je Tramp sudski dokazani silovatelj a zena modelsica sa naslovnih strana - doduse bez odece. Parcijalna amnezija ili licemerstvo? 😂 ono kad u jednoj recenici stavis licemerje. Mene treba da bude sram sto pominjem da joj je muz tukao neku zenu, ali tebi je ok da pominjes da je Melanija modelsica ... Neka Baby, pojasnila si svoje stavove. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted October 18 Share Posted October 18 15 minutes ago, Angelia said: 😂 ono kad u jednoj recenici stavis licemerje. Mene treba da bude sram sto pominjem da joj je muz tukao neku zenu, ali tebi je ok da pominjes da je Melanija modelsica ... Neka Baby, pojasnila si svoje stavove. Orden za Andjino objasnjavanje i prikazano veliko strpljenje u ovoj epskoj prepisci ...koja traje ... Ipak trebalo bi imati malo vise razumevanja za zavist prema Melaniji. Ona izgleda tako da lako izaziva zavist, govori simpaticnim akcentom i glasom, ima fino i uravnotezeno ponasanje pred kamerom....Sta je uradila u Izbornoj godini? Napisala knjigu. A jos je devojka iz sfrj....jos je i slatka. Ima muza predsednickog kandidata, bila Prva dama, mozda bude opet ....Ja bih to pozdravila a ne umanjila. tj. ovo pisem a nisam procitala kakva je to kritika bila....pa zato nastavicu kasnije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 18 Share Posted October 18 14 minutes ago, Mama_mia said: Orden za Andjino objasnjavanje i prikazano veliko strpljenje u ovoj epskoj prepisci ...koja traje ... Ipak trebalo bi imati malo vise razumevanja za zavist prema Melaniji. Ona izgleda tako da lako izaziva zavist, govori simpaticnim akcentom i glasom, ima fino i uravnotezeno ponasanje pred kamerom....Sta je uradila u Izbornoj godini? Napisala knjigu. A jos je devojka iz sfrj....jos je i slatka. Ima muza predsednickog kandidata, bila Prva dama, mozda bude opet ....Ja bih to pozdravila a ne umanjila. tj. ovo pisem a nisam procitala kakva je to kritika bila....pa zato nastavicu kasnije https://rp-online.de/panorama/leute/das-ist-carla-bruni_bid-10872467#0 Carla Bruni, supruga francuskog predsednika ima sijaset slika , cak i iz vremena dok je stanovala u Jelisejskog palati na kojima je Maya desnuda, a kazu da ima i takvih fotografija i od spanske kraljice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts