Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
13 hours ago, ras kass said:

Jota, Nunez, TAA, Gomez deluju kao sigurni odlasci.

Endo, Tsimikas, Diaz, Elliot, Kelleher vrlo moguce.

Evo i ja probam, pa da vidimo ko ce imati vise uspeha.

Gotovo sigurni odlasci:

Nunez. Mislim da se i on i klub zasitili jedni drugih. Klub nema vise strpljenja za njegov razvoj, dok Darwinu je muka od kritike medija i navijaca. Cak mi je izvesniji njegov odlazak nego Trentov.

TAA. Ocigedno da je dobio ponudu koja se ne odbija od Reala, osim ako nisi Stivi. Kad James Pearce izvestava da su minimalne sanse ostanak, onda je to amin. Romano tvituje da je pitanje dana za here we go.

Kelleher. Hteo je da ode jos proslog leta, jer hoce da brani. Podrzavam tu odluku, jer je sportski da zelis vise minuta na terenu. Dolaskom Mamardashvilija postaje treci golman u rotaciji, tako da ne vidim rezon za njegov ostanak.

50/50

Gomez. Izmedju 50/50 i gotovo sigurno odlazi kategorizacije mi je. Bio je nezadovoljan sa minutazom i zamalo nije napustio klub u januarskom prelaznom roku. Tokom leta je bio povezivan da odlazi u paketu sa novcem ka Njukaslu u razmeni za Gordona. Profesionalno odradjuje ugovor iako nije zadovoljan minutazom i ne kuka previse u javnosti, pa zbog toga mogu da ga vidim sledece sezone u timu.

Endo. Bio je prekobrojan pre pocetka sezone. U medjuvremenu je uspeo da ubedi Slota da je pogresio i da moze biti rotacijski igrac. Ne znam da li ce se igrac zadovoljiti sa tim da zatvara tekme, i da li je ubedio Slota da ostane.

Diaz. Svako leto jedna te ista prica o njegovom transferu u Barcelonu. Znamo koliko se latino igraci prze na spanske velikane, a da je Barsa sposobna da izvede finansijsku gimnastiku, pa da dovede igraca uprkos FFP i dufovima. Takodje nikako da zaigra konstatnije, previse oscilira sa isporuko. Jedan od abrova je da ce ga klub prodati zbog finansija za akviziciju proverenog napadaca. Blizi sam da ostaje, jer je ne vidim klubove koji bi odresili kesu za Lucha. Mozda Arapi.

Elliot. Izrazio je zelju za ostankom i pored toga sto nije obezbedio jacu minutazu. Opet njegov progres ne ide onako kako se ocekivao za jednog od najveceg engleskog talenta u svojoj generaciji. Mozda klub odustane od cekanja da Elliot eksplodira, i potrazi dokazanije opcije za vezni red. Licno ne bih imao nista protiv da ostane kao rotacijski igrac.

Zasebna kategorija. Imho ostaju.

Tsimikas. Ima solidnu minutazu za backup opciju. Ne samo ove sezone zbog pada forme i problema sa povredama Robertsona, vec i prethodnih. Neretko je bio starter. Postoji mogucnost da mu se smucilo sto nije full time starter, ili da mu se ne svidi sto klub trazi na trzistu zamenu za Robertsona, a ne sprovodi to je hijerarhijski, pa da ode. Meni on izgleda kao zadovoljan sa ulogom u klubu i svestan svog broja opanaka.

Jota. Ne mogu napisati 100%, ali 99% ostaje. Mislim da ima veliki kredit u klubu, i da nece posle jedne lose sezone koja je izazvana mnostvom povreda se odluciti za njegovu prodaju. Isto tako neocekivano bi mi bilo da se prodaju oba klasicna napadaca, jer Nunez je verovatno bivsi. Jota je Liverpulov Ole Gunar i ubedjen sam da ostaje.

Moguci dolasci.

Kerkez. Velika verovatnoca da se transfer ostvari. Ne vidim da je mnogo top klubova zainteresovano za Milosa, tako da je taj transfer gotovo izvestan. Vec sam ga bukirao.

Isak. Wet dream. Verovatno postoji zainteresovanost uprave kluba ko i za Gordona proslo leto. I Aleksandar nije krio simpatije prema klubu u mladosti. U realnosti treba bas kockice da se poklope za realizaciju transfera. Da Njuka ima problem sa FFP i da izvisi za CL. Takodje da LFC dobije finansijsku inekciju kroz sponzorstvo i prodaju igraca, jer obestecenje za Isaka je veliko, a ni primanja mu nisu mala. Moliti sve bogove da Arapi pljunu masnu lovu za urugvajskog Carrolla. Postoji teorijska sansa.

Ostali dolasci. Verovatno ce klub skautirati nemacku i holandsku ligu, kao i prethodnih godina i gadjati talentovane igrace koji nisu dostigli svoj zenit, pa ih dalje razvijati, koji se uklapaju u budzet i filozofiju kluba. Frimpong kao zamena za Trenta je realna opcija. Takodje smo u trci za Huijsena. PL konkurencija verovatno moze bolju ponuduti isporuciti, dok mi mozemo privuci igraca sa boljim projektom.

• Like 2