Jump to content

Novak Djokovic


wwww

Recommended Posts

22 hours ago, ciao said:

Mozda to da ostavimo za sledecu godinu? da nam ne bude dosadno

Prvo pročitam ovo pa se zabrinuh da je ciao ispala iz forme,

 

2 hours ago, ciao said:

Sacekajmo jos malo pa da poredimo 14 AO i 14 RG - to ce biti jos interesantnije :smiley53:

ali sad vidim da je ipak ono gore bila anomalija i da je sve po starom :classic_cool:

 

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, gggggggg said:

lice ivanisevica nakon poslednjeg poena izgledalo skoro kao kad je osvojio w

 

Mozda mu je posao bio u pitanju :classic_biggrin:. Primetio sam i ja da je bas proslavio pobedu kao da je on bio na terenu. Ali samo oni znaju kroz sta su prosli od meca sa Fricom, sigurno da posle svega dodje trenutak da se sve "pusti" iz sebe.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, CheshireCat said:

Nadal ima svega 3 poraza, Novak 8 itd...

 

Nije lepo to sto radis... 

 

5 hours ago, alcesta said:

Dva poraza i jedan WO

 

hvala ti alcesta za ovo... dobices koji promil :classic_rolleyes: 

 

6 hours ago, wrach said:

Nadalovi protivnici 

  • Novak 7
  • Federer 6

Novakovi protivnici:

  • Federer 4
  • Nadal 2

 

Jedino bitno od svih tih imena sto si zaludan trazio po netu... 13 duela protiv najvecih rivala i 12-1 skor :default_2guns:

Svakako je Novakov uspeh na AO mnogo vece dostignuce nego Rogerovo na W ali sa RG-om je trenutno neuporedivo.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Dominantan osećaj posle ovog AO mi je olakšanje. Nekako, čini mi se da je oko Novaka sve bilo prenapeto na ovom AO. Prvo predistorija, šugava prošla godina koja je počela savršeno i delovalo je da će biti kompletno njegova, a onda korona, Adria Tour, izbacivanje sa USO, čišćenje u finalu Pariza, pizdarije oko Player's Council...Onda dolazi AO sa svojim cirkusom oko karantina, Novakovog pisma, Kirijosa, povrede, medijske gungule...Zato sam imao utisak da je ovaj AO stvarno big deal za Novaka, da mu pobeda mnogo znači, a da bi ga neuspeh ozbiljno ubedačio.

 

Tako da mi je baš drago zbog njega, a malo i zbog mene, mada sam ja nešto kao navijač-spavač što se Novaka tiče, povremeno se dese stvari koje me aktiviraju ali sam uglavnom manje emocionalno/navijački vezan za njega. Kad sam kod toga, da i to objasnim, ozbiljno sam navijao za njega dok se probijao kao klinac, dok je padao i ustajao i dok nije uspostavio dominaciju. Znači negde do 2014-15 možda, nakon toga sam se poprilično ohladio, šta znam, kao da mi je nedostajao navijački izazov, patnja :classic_biggrin:, postao je suviše dobar a i vanteniske stvari kod njega su me odvlačile od žešćeg navijanja.

 

Da se vratim na Novaka, mislim da će mu ovaj trofej doneti toliko potreban mir posle dužeg vremena, pobedio je na izuzetan način, opet ušao u istoriju po mnogo osnova, uskoro ga čeka i obaranje rekorda po broju nedelja na mestu broj 1 i čini mi se da su svi uslovi tu da može da uplovi u malo mirniji period svoje karijere. On je mnogo puta ponovio koliko su mu razni rekordi bitni, ali čini mi se da je sada sebe doveo u situaciju da ne mora više mahnito da juri za njima. Znam da je vrlo nezahvalno prognozirati, znam da postoji recency bias, ali meni deluje kao sasvim moguć scenario po kojem on igra vrhunski tenis još 3-4 godine i bocka po 1-2 slema godišnje. Tako da će, božezdravlja, i taj slem rekord doći na red. Interesantna stvar je kod tih njegovih najviših ciljeva, uvek su na pošetku izgledali nedostižno, pa onda u nekom trenutku sasvim realno, pa onda ponovo nedostižno, ali na kraju je ipak dolazio, pa praktično do svakog cilja koji je zacrtao. Ja sam, recimo, najmanje verovao u to da će da postane br. 1. U trenutku kada je on sam to najavio, pa i u godinama nakon toga, stvarno mi je delovalo da može da bude samo večiti treći. E kada je to ostvario, jasno mi je bilo da ne postoji nedostižan cilj za njega.

 

Na ovogodišnjem AO nisam uživo u prenosu odgledao nijedan meč. Gledao sam unazad i neke snimke Novakovih mečeva od 1/4, i još par sekvenci iz drugih mečeva. Tako da možda nemam baš punu sliku, ali sa onim što sam video od Novaka sam oduševljen. Čovek je pokidao ovaj AO. I to polufinale nekako pada u drugi plan zato što je preko bio Karatsev ali je nepravedno ne pomenuti koliko je i tu bio dobar. Ja razumem da Novak kao pojava nije omiljen kod većine ljudi, nema tu prirodnu privlačnost i harizmu, ali osporavati mu bilo šta igrački posle ovog AO je vrlo teško. Često čujem od ljudi da ne vole njegov stil igre, da je grinder itd. Prvo, može se govoriti o tome da je bio pretežno grinder u nekim delovima svoje karijere, ili da je tokom mečeva povremeno upadao u takav mod i takav način igre, ali on već odavno nije grinder. Ovo što on igra je valjda najbliže što može da se priđe savršenstvu, način na koji razmontira svakog protivnika je impresivan. Ovde ga je splet okolnosti (podloga, povreda) pogurao da igra još agresivnije, da napada svaki put kad dobije priliku, tako da je njegov tenis bilo uživanje gledati. I neko bi morao baš detaljno da mi objasni zašto mu se ne sviđa Novakov tenis da bih mogao da ga razumem. Ispade da mu brza podloga u ovom delu karijere najviše leži, jer mu tu servis najviše profitira, a to što su i protivnički servisi teže uhvatljivi očigledno nije problem za njegov vanzemaljski return.

 

Izgleda sam krenuo u jednom postu da nadoknadim sve što nisam pisao, pa ću samo još ovo: rekoh gore da što se mene kao navijača tiče, Novak je odavno uradio sve što je trebalo, tako da na sve što bude jurio dalje gledam kao na nešto što bih voleo da se desi zbog njega, jer takva posvećenost cilju se retko viđa i lepo je da bude nagrađena. Ono što meni još pomalo fali je da na RG vidim jedan klasik između njega i Rafe, da vidim tamo Novaka u mindsetu sa ovog AO protiv Rafe, ne mora čak ni da bude u finalu, ali da ih vidim da se još jednom pošibaju onako kako samo njih dvojica znaju. Nekako mi je tenis ostao uskraćen za jednu njihovu takvu bitku na RG i bilo bi super da se to desi već ove godine, pitanje je koliko će prilika biti posle toga.

  • Like 29
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

@Arsenije Pesicmalo je samo lajk za ovaj tekst :23:

1 hour ago, Arsenije Pesic said:

Prvo predistorija, šugava prošla godina koja je počela savršeno i delovalo je da će biti kompletno njegova, a onda korona, Adria Tour, izbacivanje sa USO, čišćenje u finalu Pariza, pizdarije oko Player's Council...Onda dolazi AO sa svojim cirkusom oko karantina, Novakovog pisma, Kirijosa, povrede, medijske gungule...

Podseti me ovo na jedan deo iz Novakove knjige o kretanju gusenice, kako mora prvo s puno napora jako da se stisne, a onda sledi opustanje i pokret unapred. 

Ovaj put su ga okolnosti bas "nabrale" i stisnule, tako da mislim da ce opustanje "gusenice" potrajati bas dugo :18::18::18:

 

 

Edited by Milica
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, McLeod said:

Federer cestitao sa svog drugog accounta 😛

 

Čemu to, dragi naš Federere. Umesto da igraš tenis, došao si da provociraš prvaka, nisi se setio ni cveće da doneseš i čestitaš....

  • Like 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...