A I za Hamasove procene se zna da su lazne. Pogotovo sto ne prave razliku izmedju civila I Hamasovaca. Gledala sam neke analiticare, UK i US, koji kazu da je broj daleko manji, I da je ratio 1:1 civili vs combatants, sto je daleko nize nego neki drugi primeri urbanih ratova gde je odnos bio 3:1.
Naravno, niko ne zna tacno.
Pa eliminisali su najveci deo vodjstva. Zaustavili ulazak naoruzanja, uglavnom, mozda jos nesto ulazi iz Egipta. To sto oni regrutuju "civile" samo govori o podrsci koju Hamas poseduje u Gazi. Jedini rat u kome bukvalno nema izbeglica, jer nijedan sused nece da ih primi.
Naravno, to sto je Izrael menjao teroriste iz zatvora, za taoce, nije bas dobro za buducnost. Ali ako ih vrate 20 godina unazad, region ce biti bezbedniji. Ali taoci ne zasluzuju da budu zrtve. Cini mi se da si kritikovao taj potez, ali jbga znamo da javnost u Izraelu zeli svoje zive I mrtve. Sad sam videla negde da je procena da je oko 25+ taoca mozda zivo. Da ispravim cifru koju sam pomenula ranije....
I ja licno bi ga ostavio al ajde da kazem da probam da razumem: Efes je visestruki osvajac Evrolige i za njih je verovatno veliki neuspeh ako se ekipa ne plasira ni na f4.
Svakako Kokoskov je vrhunski trener mislim da ce mu leci Efes bas, imace i puno veci budzet nego onomad u Feneru a pritom imao je i dosta povreda tad. Ja ih vidim na f4 bez da znam koga ce da dovedu od igraca, vreme je da mu se vrati sreca za nesrecnu epizodu sa Fenerom i u reprezentaciji gde je vodio utakmicu sa svega par treninga i proglasen nemacem pojma a covek jedan od najcenjenijih trenera na svetu.
Rejnders je najbolji veznjak Serije A u ovoj sezoni, dobio čovek nagradu za to.
Elem, izgleda je prodat šeicima za 55 miliona + 15 miliona bonusa, što je sitniš s obzirom koliko debili u engleskoj troše na prave mediokritete.
Iskreno, svaka čast za ove klince. Ne znam šta je u glavi malom ćaciju, da li misli da će ovaj režim večno da traje? Da će zabosti neko ministarsko mesto pre nego što bude morao da kupi prnje i beži u neki Minsk ili Moskvu??