Nisam dugo citala temu, slucajno kliknula. I ovo je tuzna situacija. Prognali smo viceve, iako iskreno to ovde (u USA) nije kulturni obrazac, vicevi su za bliske prijatelje, niko u javnosti ne prica vic o plavusi. Niko ne komentarise da li je zena "jebozovna". Nisam znala da je to jos uvek stvar u Srbiji.
Sa druge strane, borba protiv patrijarhata, je toliko besmislena. Protiv cega se borite? Zivimo zajedno, delimo svet. Radimo zajedno. Da li je potrebno da se mrzimo?
Postoje kulturne razlike, I znam da je u Srbiji problem kulture, ali nije samo protiv zena, jednostavno okrutnije drustvo. Svakakve "slabosti" se ismevaju na Balkanu. Sta god se smatra za slabost. Femicid jeste problem, ja bi se fokusirala na taj problem, umesto skolovanja muskaraca. Pravite neprijatelja od saradnika
I moram da se slozim sa @Darko equality of opportunity je najbitnija stvar.
https://www.reuters.com/business/energy/iran-attack-damage-wipes-out-17-qatars-lng-capacity-three-five-years-qatarenergy-2026-03-19/
Ako bih morao da pogadjam, pretpostavljam da ovakav razvoj situacije najvise odgovara Izraelu i Rusiji, s time sto koliko god da zalivske zemlje opravdano nece biti u ljubavi sa Iranom u buducnosti (mada nisu bile ni ranije), mislim da niko nece tako lako zaboraviti ko je zakuvao celu corbu.
Na Insajderu svako vece ima od 21:30 emisija iz gradova u kojima su naredne nedelje lokalni izbori, treba pogledati, zanimljivo je cuti razmisljanja ljudi, narocito jer su to manje sredine.