Jump to content

• Popular Now

• Topics

• Meni je to šutiranje delovalo suludo, ali na kraju je poslužilo da se max raširi odbrana Zvezde, tako da je reket bio prazan. A Želimir je znao ko vam je pod košem i da je to šansa da iskontrolišu skok.   Poprilična kocka ali ako igraš po šablonu koji bi svi smatrali prihvatljivim, onda nikad nećeš biti vrhunski (igrač ili trener, whatever).     Ima ona mudrolija koju baš hejtujem, ali ovde može lepo da legne, a glasi: da baba ima k, bila bi deda. Sve te šbbkbb priče su samo naknadna pamet nakon poraza, posle utakmice koja je odavno završena. U košarci važi pravilo da igraš koliko ti protivnik dozvoli i to se vama sinoć desilo.   Nema ljutiš, trenirajte pa probajte da vi to njima uradite sledeći put.
    • Milutinov, Ibaka, Tavares, Tajrik, Lesor, Veseli, Oturu nazalost centri sa kojima Petrusev ne moze da izadje na kraj u odbrani, a sve potencijalni matchupovi u play-in, playoff. Sad, ako ces da pokusavas da ga krijes u odbrani, znas i sam da ce svi ovi timovi uspeti da nadju taj matchup. Tu vec ulazis u problem licnih gresaka za svog najboljeg igraca u napadu.   Apsolutno moze, jer to vec radimo sa npr Kalinicem na 4. Spustanje njemu na post iz kojeg on najcesce kreira, al to je zato sto je to ono sto odbrana dopusta. Znas jako dobro da Sveropulos obozava da igra sekundarne pikove posle swinga odakle bi npr Petrusev mogao da jede, jer su to pikovi koji se cesto brane po principu switcha. Odbrana na 1-5 piku ce mnogo cesce pomagati sa drugih igraca, dok ce 2-4, 1-4 mnogo cesce switchovati zbog lakseg matchupa. Opet, sve je individualno, ali tako je cesce u praksi, narocito nakon swinga. Onda neka neko kaze Sveropulosu da prekine taj besmisleni visoki hedge koji je u Evropi odavno provaljen, jer nase pomoci pucaju nakon tog hedgea, jer te switch situacije gledamo sa Bolombojem, eventualno Daumom. Ne gledamo ga ostalim igracima
    • Sta je sve ovde postavljano, cak i statusi ove Grobarke. Elem, sad razmisljam o ovoj sansi za neki rezultat u EL ove godine. Uzevsi za poredjenje tu sezonu 22/23 kada smo lose krenuli mi smo bili na nuli u 22. kolu. Sad nam za taj skor treba serija 8-3. Nemoguce nije, da je tesko jeste. Da nam mozda trebaju svih 12 igraca, a ne 7-8 to sigurno.
    • Moja jedina nada da ovo od sinoc se moze nastaviti i da nije slučajno su slobodni dani za koje Zeljko dusi daje, malo me ovih 7 dana do Olija podseca na proleće 2023 kad smo isto imali neku pauzu u abi i dobar period pre Oly, a u tom periodu smo sve bolje i bolje delovali.     I do utakmice da komsijama imali smo fin period pripreme i tu po meni je problem duplih kola, jer imam utisak da najviše utiču na Zeljka od svih trenera u el.   Takodje jebeno napokon vise da bekovi probijaju blok i da se ne preuzima prelako, ili da centar ne pliva na iskakanjima preduboko.
    • Dobar game plan ne može da bude baš - daj da šutnemo 24 trojke za 20 min, pa ćemo da uhvatimo 10 promašaja. Naravno, nije samo to bila taktika, ali oni su na HT bili na pola puta ka drugom najvećem broju pokušaja za 3 u istoriji Evrolige. Sa time možemo da živimo u 9 od 10 utakmica.    Odbrana im jeste bila dobro spremljena i napadanje naših rezervnih bekova, ali je to bio samo deo svega. Ono što su oni zamislili pre utakmice, morali bi da menjaju, "samo" da smo mi mogli da uhvatimo bar nešto pod svojim košem. Bar kad pričamo o napadu.  
  • Popular Contributors

• Most Contributions

• Create New...