Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

Ono sto vise ne sme da se desava da jedan Raduljica bude kapiten reprezentacije Srbije. Ja ne znam odakle selektoru tolika opcinjenost likom kome ocigledno duva promaja u glavi i koji ne treba da ima mesto ni u 18. Uvreda za neke koji su tu i koji su stavom i ozbiljnoscu to zasluzili pa su preskoceni, ali i za sve legendarne kapitene naseg tima iz slavne proslosti.

  • Like 13
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 
One stare ekipe su išle po dva meseca na pripreme, drvlje i kamenje je ovde bilo na nefleksibilnog Ivkovića...


Pričao je Radja, svojevremeno, da su se na pripreme reprezentacije javljali već u maju. Nedelju dana posle završetka Prvenstva Jugoslavije.
Link to comment
Share on other sites

Bjelici svaka čast za izjavu. Kao igrač se potpuno upropastio u NBA, šteta nije on za epizodistu. Pričao o tome Žoc nekoliko puta kada su mu igrači odlazili u NBA. 

Velika šteta sto nismo imali nekog Žoca ili Karija na klupi, onda bi to zlato o kome smo maštali bilo realno. 

Nije samo problem Đorđević (veliki igrač, ikona srpske košarke ali krš trener) nego i odabir (ne)stručnog staba. Ako je bilo očigledno da je Đorđević motivator a tanak u struci, onda su mu morali dovesti stručni štab takav da popuni te rupe. Muta nema svrhu samo još jedan motivator i kreator atmosfere. Kum Jovica tek pojma nema, on nikada ništa nije ni znao o kosarci. Ne može jedan čovek da vodi sam ekipu na ovakvom nivou takmicenja. Tome i služi stručni štab. 

Živimo u eri digitalizacije gde je visoka tehnologija odavno postala osnova pripreme utakmica a nama sede Muta i kum Jovica u stručnom štabu koji ne znaju ni komp da uključe. 

Sve su pogrešno uradili, od odabira igrača, pripreme utakmica.....do vodjenja same utakmice. 

Mnogo mi je zao jer su Bogdan i Jokic  trenutno igrači takve klase kakve ni Španija ni Argentina nemaju. Da ne preterujem ali mislim da su ubedljivo najbolji centar i bek na ovom prvenstvu. I umesto da se oko te osovine gradi ostatak ekipe mi njih žrtvujemo zbog pogrešne selekcije. Ne verujem da nas je danas Skola od 39 leta odučio od košarke. Nama najbolji centar NBA lige igra na 4 celo prvenstvo, jbt ili sam ja lud ili onaj ko ga je tu stavio. 

 

Ja sam dugogodišnji sezonac kkcz i gledao sam Jovica, Simona, Guduru mnogo puta, kod Radonje nisu ovako izgledali. Zašto je to tako stvarno ne znam. 

 

Bobi je bivši kosarkas, čovek je za Holivud a ne za ovaj nivo. Zašto je njega vodio i to kao četvrtog centra ne može se objasniti košarkaškim razlozima. Neko napisa bolje da je išao Vanja Marinković umesto njega, potpuno se slažem imalo bi kosarkaskog smisla. Lepo ga Duda savetovao da ne vodi 4 centra jer to nikada nismo radili ali jbg. 

Imali smo strasne igrače koji su potpuno pogrešno korišćeni mnogo mi je zao zbog toga. Drago mi je da je Bogdan sazreo i nije ovoga puta preuzeo tudju krivicu kao posle finala EP. Veliki igrač je Bogdan Bogdanović bas veliki. Hvala mu na svemu i nadam se da će u onom NBA cirkusu dostići velike visine. 

 

  • Like 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, Golijat said:

Nego,sto se tice Bjelice,prvi put da imam utisak da je neki kosarkas stagnirao cak mozda i nazadovao otkako je otisao u nba...

Kad se setim Bjelice kao najkorisnijeg igraca EL...uh

 

Kako prvi put... a Kukoc? Stim sto Kukoc nije ovoliko propao... u stvari nije uopste propao nego je samo postao losiji igrac nego sto je bio. Letos kada sam cuo prvi 60minutni intervju sa Bjelicom sokirao sam se kakav je to recnik i nacin razmisljanja... nikada ga nisam dozivljavao tako povrsnog. 

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

E sad treba naći novog selektora
Kariju fali samo zlato sa OI.

Nije kao da imamo ne znam kakva rešenja i izbor, ali bar možemo njemu da učinimo da pokuša da se upiše i zaokruži jednu veliku trenersku karijeru.

Iz reprezentacije je prešao u Barselonu i osvojio EL, nek uradi tako i sada samo obrnutim redosledom i možda nam se svima poreći, pre svega ovoj generaciji gde još uvek Računam Teodosica i Bjelicu.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

ma da smo slucajno uspeli da se neki cudom vratimo protiv argentine pa ja ne smem ni da pomislim sta bi nam uradila najmocnija kosarkaska nacija u galaksiji - amerikanci.

popovic i kompanija na parketu bi trcali krugove oko ove nase ''odbrane" tj palo bi  neko bas ozbiljno blamiranje. a i delgisa bi nam pomerio guzove sa prozivkama. opet.

ovo je neki moj nacin da ipak nadjem nesto pozitivno u ovom ipak sportskom porazu u kojem smo samo nadigrani doduse od nekvalitetnijeg tima ali koji je sbio daleko bezobrazniji i drskiji od nas u ovom trenutku.

 

 

kako god zna se sta nam je ciniti dalje. za sampionske ambicije angazovati trenera sa istim takvim pedigreom, dati mu podrsku i vreme i strpljenje da radi i vrati nasu kosarku na sam vrh na koji po igrackim kvalitetima moramo da ciljamo.

kokoskov-winning-eurobasket-2017-with-sl

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Ja sam sokiran Bjelicom. Gledamo ga na pripremama kako pripaljuje sa 8 metara, cekamo da krene da igra onu svoju igru i onda kad vidis kako je odigrao na prvenstvu pozelis da samo pripaljuje trojke. Kakvi su ono prodori, ona zabijanja, izgubljene lopte. Ja nisam mogao da verujem da od njega gledam onako neinteligentne poteze. 

 

I nikad spremniji price. Gallo ga unosio u kos, pretrcavao ga ko je hteo, on ne moze da probije nikoga, u cemu se tacno ogleda ta njegova sprema? U kondiciji, da gledam 35 minuta ovoga sto je igrao? Neka hvala.

 

Od fenomenalnog all round igraca, koji je mogao da odigra vrhunski mec a da to ne mozes da vidis u statistici, do igraca koji ima 18+7, a utisak ti je da je odigrao nikad losije.

 

Hocu Bjelicu sa avatara.

  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

Mislim da se alkosu Danilovicu ne svidja Kokoskov..  Poturice on svoje neke pajtose ako Djordjevic bude otisao. Mada ne verujem da ce otici.
koliko sam ga gotivio kao igraca ,toliko mi se je zgadio kao trener.

Edited by ShoBzSho
  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Mvasic said:

Džaba se mi nadamo nečemu, kada igrače bira kancelarija predsednika Srbije.

Garantovan put u propast.

 

Sto propast? Zaposlis npr. Kokoskova u kancelariju predsednika i eto resenja. Samo treba biti praktican u svojoj mastovitosti. 

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...