Jump to content

*Wimbledon 2022


Darth Steva

Recommended Posts

Realno, nisam se ponadao ni na 2-0 za Sinera. Odgledao sam tipa par gemova na pauzi za rucak, i znao sam da ce ga lagano okrenuti.

Sutra Fricko-Nadal mec turnira, verovatno ce biti gotov dok zavrsim smenu, i to mi je bas krivo, bas sam se radovao tom mecu u smislu ako mogu da ga gledam, steta sto nije u onom terminu od 18.30. Od pocetka turnira imam osecaj da ce Fricko biti taj koji ce zavrsiti Rafino ucesce na W, ali bumo videli. Rafael je svakako jedini koji ima kolike-tolike sanse da pobedi SNS mafijaskog tenisera, tako da nemam pojma ni za koga sutra da navijam tu. 

 

 Norrie je napravio veliki uspeh, posle osvajanja IW prosle godine, sada polufinale slama. Iskoristio je to sto na oba turnira dobar deo jakih tenisera nije ucestvovao, ciscenje zreba etc. ali svaka cast. 

Link to comment
Share on other sites

@alcestaTrue that. Možda ni ova trojica ne bi dostigla te visine da su bila u konkurenciji sa Zverevim, Kirjosom i sličnima koji su više na Tviteru nego na teniskim terenima, umesto što su se takmičili jedan sa drugim. Sve što si napisala je tačno - next gen, mladi lavovi ili kako god ih nazivali nemaju tu snagu volje i posvećenost koju ima Big 3. Dakle objektivni manjak talenta + nedovoljna posvećenost rezultiraju time da ih Novak i Rafa bez problema čiste na GS. Zato kažem mogu ih dobiti samo onda kada telo ne može da isprati zamisao, jer obojica će biti taktički bolji teniseri od njih i u 45. godini života.

Link to comment
Share on other sites

Nisam ni sigurna da im zameram to kao nedovoljnu posvećenost, to bi više bila nenormalna posvećenost, teško je od bilo koga to zahtevati na dnevnoj bazi. Mislim da je i od ranijih legendi tenisa samo Lendl u tome mogao da se meri s njima, a Borg znamo da nije dugo izdržao.

Edit: ovo je više za Opšte diskusije.

Edited by alcesta
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, delgado said:

 

Sutra Fricko-Nadal mec turnira, verovatno ce biti gotov dok zavrsim smenu, i to mi je bas krivo, bas sam se radovao tom mecu u smislu ako mogu da ga gledam, steta sto nije u onom terminu od 18.30. Od pocetka turnira imam osecaj da ce Fricko biti taj koji ce zavrsiti Rafino ucesce na W, ali bumo videli. Rafael je svakako jedini koji ima kolike-tolike sanse da pobedi SNS mafijaskog tenisera, tako da nemam pojma ni za koga sutra da navijam tu. 

 

 

Realno, jinxovanje :lol_2:-em Fric ne zna da igra na slajseve, em su apoteke otvorene, tako da Rafa bedi lagano.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, DameTime said:

 

Nadovezah se na Lošmijev komentar.

 

Pa normalno je da su kondiciono u padu, mlađi imaju šanse da ih pobede samo ako se onesveste od umora na terenu. Inače greatness i teniske veštine nisu upitni. 

 

Samo da mlađi nisu patetični... šbbkbb. Nisu mlađi ni patetični, pristojni su teniseri uglavnom, samo su Novak, Rafa i Rodžer talenti kakvi se javljaju jednom u 100 godina, ako i toliko. Verovatno da se više nikada neće pojaviti takvi majstori tenisa.

 

Ono sto kaze alcesta. Nebitan je tu talenat, u toj generaciji je bilo jos vanserijskih talenata koji iz ovog ili onog razloga nisu uspeli da naprave puno, kao recimo Nalbandijan, Has, Del Potro, nijedan od ovih klinaca izuzev Alijasima i Sapovalova, i to mozda, nije ni blizu tog talenta, Kirjos isto djene djene. Necu da poredim nikog sa ovom trojicom.

 

S tim sto su njih trojica potpuno ludi sto se tice posvecenosti. I sto kaze alcesta ne moraju toliko da budu posveceni, ali bar na nivou Rubljova, koji je recimo prosecan talenat, slab mentalno, ali je neverovatan radnik.

 

I u prethodnoj generaciji jedini koji je dosao do slema i trebalo je da osvoji bar jos dva-tri je Tim, koji je slican fanatik sto se tice rada, i tu je biologija bila jako blizu da odradi svoje, ali njegov teniski IQ i mentalna snaga je malo bolja od Berdihove i covek ostade na jednom slemu.

 

Ono sto bi trebalo da bude normalno je da klinci imaju bar neku osnovnu posvecenost i konstantno visoku fizicku spremu, kakvu je imao na primer David Ferer, ili ono bar Robredo, plus dovoljnu takticku potkovanost koja bi im omogucila da uz tu dominantnu fizicku spremu bar budu blizu osvajanja slema.

 

Jer ma koliki da su frikovi, Djokovic i Nadal ne bi smeli da budu najspremniji na turu, a oni to i dalje jesu. To nije normalno. Da su oni potpuni vanzemaljci i da su na istom nivou kao pre 10 godina pa da kazes, ali nisu. Nisu ni blizu tog nivoa, ni igracki ni kondiciono. Rutina, mentalna snaga i iskustvo im donosi taj nivo na kom igraju, sto ne menja cinjenicu da bi protiv mladjih verzija sebe skupljali gemove obojica.

 

Nije normalno da pre 10 godina imas 5+ igraca koji mogu bar ponekad fizicki da se bore sa njima, na primer Ferer, Simon, Marej, Davidenko, Tim plus jos bar toliko onih koji kada imaju dan mogu na drugi nacin da ih nadjacaju, Vavrinka, Conga, Del Potro, itd, a sada nemas nijednog ni iz jedne grupe. Znaci imas 10 godina starije sampione koji su na nekih 60% nekadasnje spreme i snage i nemas igrace koji bi mogli da pariraju ni u jednom smislu.

 

Jedan Davidenko sa kraja 2009. bi poslednjih pet godina bio kandidat za pobedu na svakom slemu osim Vimbldona, sto je smehotres kad se ovako napise, ali je potpuno istina. Isti Davidenko koji je protiv velike trojke na slemu uzeo jedan set u sedam pokusaja. Niko od nove generacije osim Medvedeva i potencijalno Alkaraza nije ni blizu njemu, cak i ako sve od Tima i Dimitrova do Alkaraza racunas u "generaciju" iako su to objektivno tri generacije tenisera.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, DameTime said:

Na početku Novakove karijere, kad je predao dosta mečeva zbog problema sa disanjem i tome slično, svaki njegov potez je bio pod mikroskopskom lupom. Te laže, nema zdravstvenih problema nego vidi da ne može da pobedi pa odustane, gradio se narativ da traži medicinske TO da naškodi protivniku. Ali zato je Nadal heroj već deceniju sa hroničnom povredom stopala od koje navodno ne može normalno ni da hoda, ali on nekako igra tenis po 5h.

Pre 10 godina Nadala su "mucila" kolena, odnosno bolovao je od hronicnog patelarnog tendinitisa. To je bila ta glavna povreda, hronicna povreda koja je bila aktuelna u prvoj deceniji njegovog prajma, rekao bih tamo do 2015. Mozda je bilo nesto oko kolena i kasnije tamo 2017-18 na primer, ali ta povreda vise nije bila aktuelna u istom obimu kao do tamo neke 2014-15.

O urodjenoj povredi stopala, odnosno takozvanim vajs-milerovom sindromom koji mu je navodno dijagnostikovan jos u 2005, smo doznali tek zadnjih nekoliko godina, doduse mozda je pomenuo to I ranije, ali nikad to nije koristio kao zvanicnu povredu. Povredu stopala u ovom obimu poceo da koristi 2021, kada je kako kaze zbog korone I lokdauna  u 2020 bio zatvoren doma, I ta neaktivnost je dovela do deterioraciju stanja na njegovom stopalu.

Naravno u medjuvremenu je bilo mali milion drugih povreda I povredica, rucni zglob, abdomen, slepo crevo, lakat, grb( finale Australije 2014), i sta jos ne, ali kad je ta njegova konstantna povredjenost u pitanju, povreda kolena mu je obelezila karijeru, ne stopalo.

Sad su naravno svi zaboravili na sirotog hronicnog patelarnog tendinitisa, I svi su u fazonu "pa svaka mu cast sto igra 15 godina sa nesnosnim boljkama u stopalu", pa ne igra, stopalo ga boli tek nekoliko godina, kolena su ga bolela puno vise. spacer.png

Edited by Elias
Link to comment
Share on other sites

Jedina gora stvar od Nadalovih povreda na ovogodišnjem turniru je što u svakom meču oba takmičara nose istu opremu za glavu (ako imaju kačket obojica ga nose isto, bilo kako treba ili naopako, ili obojica nose traku, ili kod žena obe nose vizir, ili nijedna). Ne pamtim da sam na bilo kom turniru ikad pre video nešto slično.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Elias said:

Svi znamo da je najopasniji kad je povredjen.

Fric nije umeo da pobedi povređenog Novaka u Australiji, tako da verovali Nadalu ili ne, Fric svakako nije neka uzdanica u ovim situacijama :classic_tongue:

 

Kirgios deluje neočekivano profesionalno danas.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...