Jump to content

ABA liga


Knipex

Recommended Posts

8 minutes ago, Zizu said:

S obzirom na rostere bice mi veliko iznenadjenje ako Zadar ne ispadne iz lige.

Kako su krenuli Hrvati ce ostati bez predstavnika u ABA ligi.

 

tih, kakav zicer za Tatu i navijačko kafansko sprdanje :classic_sad: :kece:

Edited by NMX
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Košarkaš FMP-a iz Železnika Aleksa Radanov najkorisniji je igrač meseca oktobra u ABA ligi, objavljeno je danas na sajtu regionalnog takmičenja.

Radanov je dao veliki doprinos mladom timu FMP-a da posle četiri runde, zajedno sa Cedevita Olimpijom, drži prvo mesto na tabeli ABA lige sa skorom 4-0.

Talentovani košarkaš u proseku po utakmici beležio je 14,3 poena, pet skokova, 3,4 asistencije za ukupan indeks korisnosti 20,3.
“Veoma mi je drago što sam došao do priznanja, ali mi je još važnije što smo odlično startovali u ABA ligi, koja je ove sezone veoma jaka. Nagrada je priznanje za ceo tim i motiv da radimo da još jače radimo”, poručio je Radanov.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 10/29/2019 at 3:42 PM, realno *w said:

Da. Solidan igrač za mađarske uslove i to je to. 

 

Baš tanak igrača za situaciju u kojoj se nalazi Zadar.

 

Jbt, nisam bio siguran da je taj, sad skoro kad sam razmišljao ima li gorih košarkaša od Tatinog sina, ovaj mi pao na pamet.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Shunsuke Nakamura said:

Meni nije jasno kako Cedevita tako lose prolazi u Evrokupu. U onu njihovu grupu jedino je Uniks jaka ekipa, ostale ekipe su neki prosjek za to takmicenje.

Očigledno da iz nekog razloga ne možemo da realno procenimo snagu naših ekipa... Uvek ih debelo precenimo... Učinak sličan ovom nam je u Evropi već nekoliko sezona unazad...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Shunsuke Nakamura said:

Meni nije jasno kako Cedevita tako lose prolazi u Evrokupu. U onu njihovu grupu jedino je Uniks jaka ekipa, ostale ekipe su neki prosjek za to takmicenje.

 

Ocigledno su shvatili da nemaju dovoljan fond igraca za dva fronta pa ekstremno tankuju EC.

 

Na temi KK Partizan je bilo reci o duzini klupe i Cedevita O. ima bas problem sa tim. Dva plejmejkera, Blazic, Muric, Simonovic, Hopkins, Stipanovic i Zirbes - to su 8 igraca uz Kruslina koji ne daje nikakav doprinos.

 

Njima ce biti lakse kada im prodju ovih pet meceva i ocigledno da idu all in na ABA ligu.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Cetvrta uzastopna pobeda Primorske. Oni u sledecem kolu cekaju Cedevitu Olimpiju u slovenackom derbiju, a onda imaju 4 meca u kojem bi trebalo da zabeleze sve cetiri pobede. Neko od 4 vec vidjena tima za PO ce poprilicno da se znoji u decembru.

 

Mega docekuje Buducnost koja nikako da dobije nekog u evrokupu. Ovo bi trebalo da im bude lako gostovanje, Mega je krs od ekipe.

 

U beogradskom derbiju Partizan docekuje neporazenu ekipu FMP. Ovo bi mogao da bude nezgodan mec za crno - bele, pogotovo ako FMP bude sluzio sut. Tesko je dobijati sa bremenom favorita i sa ekipom koja igra na dva fronta (na jednom bez greske).

 

Cedevita Olimpija ce u Bar. I jednoj i drugoj ekipi poraz nikako ne bi odgovarao, a pobeda bi zaista bila melem na ranu.

 

Crvena zvezda gostuje Ciboni. Nekada je ovo bio derbi, sada je ovo mozda i poslednje gostovanje Vukovima sa Tuskanca u narednih 4-5 godina.

 

U derbiju zacelja ocekuje se da Igokea lagano izadje na kraj sa Zadrom koji nema kvalitet da se suprostavi ozbiljnije bilo kome u gostima.

 

 

Link to comment
Share on other sites

E pa kakva cudna utakmica u Baru, Cedevita povede 15 razlike pa ovi malo po malo se vracase, da bi na kraju dosli do kompletnog preokreta i dosli do pobjede.

 

I na kraju scena da Boatright dok je Nidam htio da izdribla loptu do kraja utakmice krade loptu i zakucava u garbage time da bi neka budala ulecela tamo i krenuo da se obracuna sa Boatrightom 😄

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...