Jump to content

Pogodi ko je?


Milutinov Tata

Recommended Posts

Bravo @Boxy

 

Sad kad si puna samopouzdanja, jedno malo teže. Koji su još igrači, osim spomenutog, osvajali ATP Finalse iz prvog pokušaja? Ukupno ih je 6, ali ću navesti prvu dvojicu jer su oni osvojili taj turnir kad se tek "rađao" pa je normalno da su ga osvojili iz prvog pokušaja (a i teže ih je za pogoditi). To su Stan Smith i Ilie Nastase. Tko su preostala četvorica?

Link to comment
Share on other sites

da, @zoe Bg , za ostale treba (dobro) razmisliti. Hintovi u spoileru

 

Spoiler

Prvi kojega tražimo je te godine u finalu dobio svoga sunarodnjaka koji ga je te iste godine dobio u finalu jednog GS-a. To (ATP Finals) finale je bilo vrlo iznenađujuće, s obzirom da ni jednome ni drugome to nije bila ni izbliza omiljena podloga

 

Drugi kojeg tražimo je teniski komesar

 

Treći je tu ATP Finals titulu osvojio dok se turnir još igrao na travi, a inače je bio poznat kao kralj jedne druge podloge

 

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, alcesta said:

Ok, znači onaj drugi što sam pomislila :classic_biggrin:

 

Da, namjerno nisam rekao da je jedno od to dvoje da te natjeram da još malo razmisliš 😄 

 

Btw to je njegova izjava sa ATP Finalsa (tada su se drukčije zvali) nakon što je konačno dobio igrača koji do danas drži rekord sa najviše osvojenih titula u karijeri (u Open eri). Tko je taj? To je no-brainer a bonus je odgovor na pitanje koliko titula u karijeri ima (?)

Link to comment
Share on other sites

Teniserka - dolazi iz teniske porodice; kao vrlo mlada ostvarila je pobedu koja ju je upisala u tenisku istoriju; bila je odlicna na svim mogucim teniskim "frontovima", ali u singlu nikada nije ostvarila bolji rezultat od tog sa pocetka karijere.

 

Evo odmah i pomoc ako zatreba:

 

Spoiler

njeni teniski putevi su se cesto ukrstali sa teniserkom koja je rodjena u istom gradu kao i ona

 

Link to comment
Share on other sites

Specijalno za @Malkolm Brogdon-a a možda i još ponekoga: ultimate wooden spoon tennis quiz!

 

Prvo da izjavim za Dnevnik da definitivno nisam normalan :twak: 

Zaintrigiran pitanjem koje je neki dan postavio spomenuti kolega forumaš, išao sam tražiti sve igrače u ovom stoljeću (veku) koji su osvojili tu počasnu "titulu". I došao do nekih zanimljivih podataka...

 

Pa da krenemo s pitanjima;

 

1. Ovaj igrač je već ranije razotkriven kao osvajač te titule, ali za rukom su mu pošla još neka skoro pa wooden spoon (WS) dostignuća. Naime, dvaput mu se dogodilo da je bio WS ako izbacimo, tj. ne računamo prvo kolo GS-a. Dakle, (da se računa) od drugog kola pa nadalje on bi bio WS na tom GS-u. Oba puta je u pitanju bio isti GS. Koji (1A, btw odmah znamo koji nije 😄)? Nakon prvog od ta dva almost WS-a iduće godine je došao do svog prvog finala na tom turniru. O kojoj godini je riječ (1B)? Drugi almost WS je ostvario 10 godina kasnije, da ne ostane nezabilježeno.

 

2. Taj (već ranije razotkriveni!) igrač je također zanimljiv još po nečemu. Naime, jedini put u ovom stoljeću (veku) kad se dogodilo da je wooden spoon titulu osvojio igrač iz iste zemlje odakle dolazi igrač koji je te godine taj turnir osvojio, on je bio osvajač tog GS-a, naravno (previše bi bilo da ima još jedan WS, ipak je jedna od KOZA u pitanju). Koji je GS u pitanju (2A)? Ako znamo da je u pitanju 2014. godina, odgovor se sam nameće. Tko je bio WS na tom turniru (2B, kao što rekoh sunarodnjak tog osvajača turnira je u pitanju)? Zuba

 

3. Specijalno za @We lose every week. Tada još tinejdžer (3A, btw ostat će zauvijek mlad), je osvajač WS-a na turniru na kojem je druga od KOZA (3B) osvojila svoju prvu GS titulu. Koga tražimo, koje je to godine bilo (3C)? Helmet's the catch

 

4. On je te godine osvojio WS (4A) a onaj koji nosi njegovo prezime u imenu je osvojio taj isti GS (4B, 4C je taj GS) protiv treće od KOZA (4D). Koje je to godine bilo (4E)? Recimo samo to da su tada radili prstići.

 

5. Ex-YU wooden spooneovi. 4 su igrača sa prostora bivše države osvojila WS u ovom stoljeću (veku) i sva četvorica su iz različitih država. Jedan je doktor (5A), drugi je imenjak vašeg prljavog inspektora (5B), treći je donio odlučujući bod svojoj zemlji za povijesnu titulu (5C) a za četvrtog ću samo reći da se ne zove Mirza (5D), to bi trebalo biti dovoljno ako ste pratili.

 

Za sad toliko, ima toga još, pisat ću kasnije. Na bold(ov)ano se odgovara.

 

P.S. Odgovori nisu teški, zaista, vidjet ćete kad @Malkolm Brogdon odgovori na sve bez greške...i bez prepisivanja, ofc.

 

P.P.S. Oprosti @Milutinov Tata što pišem dok još nije odgovoreno na tvoje pitanje, nije te bilo pa reko' sad da napišem dok se još ne zagubi...Probat ću sad odgovoriti na tvoje pitanje.

Edited by Abudžaba Dabila
  • Like 2
  • Thanks 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...