Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Dejan Radonjic ce za mene uvek biti trener koji je svrgao Mordor, vodio nas u top8, vezao sedam pobeda u EL, osvajao Aba titule, a ove sezone kup kada se pozivalo na odustajanje od takmicenja. Ni pre ni posle njega nismo tako dominirali, pa mi nije jasno avansno pljuvanje po coveku, barem dok se ne dokaze suprotno. Slicno mislim i za pljuvanje Vladana Milojevica, Radonjic i on su uspeli sto desetine pre njih nisu.

  • Like 8
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

I Radonji i Miluju treba da budemo zahvalni na onome što su uradili za naš klub, pre obojice obe sekcije su nas navikle na neuspehe. I mislim da ljudi ovde ne napadaju Deju, ja sam prvi koji ga obožava, ali treba da budemo iskreni i priznamo sebi da je oslabio iovako slab tim svojim nelogičnim i tvrdoglavim odlukama.

 

Edit. slovo

Edited by Čvarkov
Link to comment
Share on other sites

Koji to klub, kada, i kom treneru je uzimao kao olaksavajucu okolnost to sto nije selektovao tim na pocetku sezone? 

 

Uvek kada se trener smenjuje zbog nezadovoljavajucih rezultata, novi se dovodi da bi doneo novu energiju i da bi tim poceo da belezi bolje rezultate. Ko to ne uspe, cao zdravo, nikoga nije briga ko je prosle godine selektovao tim jer je smena izvrsena sa odredjenim ciljem, uzimajuci u obzir tu cinjenicu, i novi trener moze da ga ostvari (uspeh) ili ne ostvari (neuspeh). Krvav je to posao ali to tako funkcionise vec dugacak niz godina ne samo u EL nego i u nizim ligama, a vidimo da se nesto slicno skoro desilo i Sasi Filipovskom u Partizanu. 

 

 

Edited by mmajstor
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Vazi sto se ne napada. 3.5 meseca postade 5, vadi se analogija sa Tomicem koji je dao otkaz u sred tekme koju je usput dobio, Dzoni na repeat..

Covek je za sada osvojio jedini dostupni trofej u situaciji kada se pozivalo na odustajanje, imao je igrace koje nije selektirao koji izlaze iz bolesti, ni malo vremena za treninge. Bice vremena za svodjenje racuna.

  • Like 8
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Dakle, Dejan Radonjić je doselektirao ovaj tim, tako što je izbacio ono što mu ne treba iz tima koji nije selektirao pred početak sezone. 

 

Ovaj tim je zapravo i doselektirao Obradović, jer to pored odstranjivanja igrača koji ti ne trebaju podrazumeva i dovođenje igrača koji ti trebaju, e onda je to prava doselekcija. Radonjić je doselekcije imao u prethodnom mandatu - uspešne i manje uspešne, u ovom mandatu nije još uvek.... 

 

19 minutes ago, Takeshi_Kovacs said:

mogu da se slozim

i da dodam da je tim, koji je vec upitnog kvaliteta, radonja dodatno osakatio otpustanjem 2 igraca, klupiranjem treceg, i krajnje cudnim ponasanjem ka cetvrtim...ili je i tu kriv crni salo?

 

 

 

ali ja na ovom forumu ne diskutujem sa covicem i vucicem, vec sa ljudima koji ovde pisu

ljudima koji su saleta sutirali simikama u guzicu zbog lose igre, da bi danas zbog jos losije igre...guess what, opet sutirali saleta u guzicu

 

ja nisam ni ekstremno nezadovoljan odlaskom saleta, i bio sam vrlo zadovoljan dolaskom radonje

isto tako sam bio jedan od retkih ovde koji je nakon debakla od cibone mislio da treba da ostane

ali isto tako nemam ni avansno zauzetu busiju na temu, i smatram da imam pravo da pisem ono sto vidim

a to je:

  • radonja je preuzeo ekipu krajem decembra
  • danas, sredinom aprila, sem par nepovezanih bljesaka, igra nista nije bolja nego sto je bila tada
  • validnih igrackih opcija imamo manje, sto je direktna posledica radonjinih odluka na temu igrackog kadra
  • od direktnih konkurenata za ABA, jedan nas je ponizio, a protiv drugog nam je trebalo pomoc sudija da izadjemo iz bunara
  • EL ne spominjem, posto tu stvarno nema sta da se kaze. dodao bih samo, da radonja nikad tako letargicno nije izgledao. to se naravno prenosi i na ekipu

za sve ovo navedeno, uz vec pomenute otezavajuce okolnosti, nije odgovoran crni salo, vec onaj koji trenutno sedi na nasoj klupi

 

 

Oko JOB-a možemo da polemišemo do sutra i nećemo se složiti, ja sam stav po pitanju njega izneo više puta i ne mislim da je njegovo odstranjivanje bila greška. Da li bi na papiru bili jači sa njim - pa bili bi, al' to je po meni igrač koji apsolutno ne rešava nijedan problem koji smo imali/imamo, a neke i produbljuje. Al' 'ajde on još i nekako, u drugoj ekipi bi mogao da bude asset, al' ako je ovaj drugi otpušteni Boriša Simanić i ako i to spada u sakaćenje ekipe, onda jbg... Klupiranje trećeg - čovek je došao potpuno nespreman, a onda i zakačio teži oblik korone, u kakvom je sada stanju ne znam, al' pre bih zakukao i za JOB-em i za Borišom, nego za njim. Čudan odnos prema četvrtom - taj deo se ni meni nikako ne sviđa, ne zato što je on strašan igrač i game changer, nego zato što na vrhuncu forme i samopouzdanja donosi u oba pravca stvari koje su nam preko potrebne i koje bi nam dosta olakšale igru... Trenutno izgleda užasno i za to je apsolutno odgovoran Radonjić, koji mu sigurno dodatno ubija samopouzdanje seckanjem i menjanjem posle prve greške (a nekada i bez greške, kao protiv Igokee). Za nekoga je opravdanje to što šansu dobija naše dete Uskoković, za mene nije, jer smatram da mali trenutno nije spreman (pitanje i kada će i da li će biti).

 

Što se tiče šutiranja Saleta šimikama u guzicu - i tome se nazire kraj, neće moći doveka... Nisam siguran da isto važi i za otrovne strelice koje lete ka Radonjiću, npr. nije mi teško da zamislim da on ostane trener i sledeće sezone i da ako nešto sjebe i dalje čitamo duhovitosti kako mu je to ćelavi prepotenko sve upropastio, nije mu ostavio kamen na kamenu... Al' 'ajde, možda grešim i možda i to prestane istog trenutka kada prestane i sutiranje Saleta, pa ova tema postane manje toksična i samim tim čitljivija. 

 

Što se tiče ovih stavki, da ispoštujem:

 

- oko prve nemam šta da polemišem, fakat nas je preuzeo krajem decembra 😛

 

- slažem se i sa drugom, samo bih dodao olakšavajuću okolnost: ekipa je uglavnom bila nekompletna, pre svega zbog COVID-a a onda i povreda

 

- mislim da smo neke validne opcije i dobili njegovim dolaskom, tj. da su neki igrači dobili veću ulogu i zaigrali bolje... O ovima koji su odstranjeni sam napisao šta sam imao u prethodnom delu posta

 

- prvi deo - činjenica, drugi deo - ne mislim da je to bila pomoć sudija, samo kriterijum koji nama odgovara... A ono kada nas je prvi konkurent ponizio je recimo bio kriterijum koji nam nikako ne odgovara

 

- nije baš od početka bio letargičan, konstantno je hajpovao ekipu, tapšao i bodrio i posle promašaja itd. Da li je u međuvremenu digao ruke od EL - pa protiv Makabija nije delovalo tako, protiv Albe jeste, rekao bih da tu i on odustane kada tekma postane one way street... 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

To s mesecima postade ko onaj mit s godinama.

Vec sutra ce to biti 7 meseci, a kao dodatak ce mozda neko dodati da je ipak Radonjic selektirao tim, tamo negde jula 2020.

Treci ce doci i postaviti sliku radonje i covare s kalisa na predstavljanju. Takodje iz jula 2020.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, mmajstor said:

Koji to klub, kada, i kom treneru je uzimao kao olaksavajucu okolnost to sto nije selektovao tim na pocetku sezone? 

 

Npr. Partizan Trinkijeriju, kada ih je preuzeo 1. novembra 2018. i u nastavku sezone osvojio Kup (kao Radonjić sada), a onda ga u polufinalu ABA izbacio Tomić koji je ostao bez prvog pleja (Reglenda), a onda i prve trojke (Stratosa)... Potom je Tomić uzeo titulu i u našoj ligi.

 

Onda je Trinkijeri na leto selektirao ekipu po svom ukusu, Partizan je zaigrao odličnu košarku i do prekida sezone zbog COVID-a su držali pol poziciju u oba takmičenja.

 

 

Ili recimo Efes Atamanu, kada ih je preuzeo 17. decembra 2017. oni nakon što ih je preuzeo imali 4-14 u EL (uključujući i seriju od 8 uzastopnih poraza), završili na ubedljivo poslednjem mestu, a u turskom prvenstvu ispali 3-1 u polufinalu od Tofasa.

 

Na leto je Ataman sekektirao ekipu po svom ukusu i Efes je zaigrao izuzetnu košarku, igrali su i finale EL osvojili tursko prvenstvo...

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Takeshi_Kovacs said:

ja uopste ne hejtujem radonju, samo nisam slep kod ociju

na poziciji je koja nosi odgovornost, kao sto je i sale bio

ne moze neko drugi da bude kriv ako ne valja, a radonja madjija kada valja

 

da dodam da i dalje cekam da se i ekipa i sam radonja trgnu, i pokidaju u PO

ovo sada uopste ne izgleda dobro, ali kod mene ima kredita do kraja sezone

Bold 1: Po logici nase situacije je ali bas tako. Sasa je otisao jer sa ovim timom nije uradio ono sta se od njega ocekivalo. Po ocenama onih koji o tome odlucuju on je bas podbacio jer se trenera koji ima visegodisnji cilj i koji je pompezno docekan ne otarasiš tek tako posle tri meseca. E, u takvoj situaciji dovodis durgog trenera, nije bitno kojeg. Taj je u relativno dobroj poziciji. Ako ne napravi dobre rezultate, on, sa punim pravom, moze da kaze da je zatekao ekipu koja nije funkcionisala i on je sa istim igracima nije mogao znacajnije popraviti. Ako, s druge strane, postigne rezultate, moze, opet s pravom, da kaze da je s istim igracima napravio kakav-takav pomak unapred. Radonjic je uzeo KRK koji je sigurno bio pod moranje pred pocetak sezone, ali zbog uslova u kojim smo odigrali KRK i uzeli ga to je bio ipak mali podvig. Ako na tome ostane, naravno da je to za nase ambicije malo. Ali, za situaciju u kojoj smo, najmanje odgovornosti snosi Radonjic.

 

Bold 2: Ne izgleda dobro, slazem se. Ipak, kod mene Radonjic na ime minulog rada i s obzirom kako i na sta je dosao ovu sezonu ima kredit do kraja sledece sezone.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, svarozicslo said:

 

Upravo sam ovo pomenuo pre neki dan na lajvu tokom Igokee. Uporno kritikovanje Obradovića i apologija Radonje. Niti a priori branim jednog a kritikujem ni drugog, ali zaista nema smisla u evo već maju mesecu isključivo svu krivicu svaljivati na Obradovića. Ako Radonjić nije mogao da dovede još jednog/dva igrača koji bi mu odgovarali, onda nije trebalo da se prihvati posla u sred sezone. To jest, za posle decembra, kako tim igra i ko mu je u timu, valjda bi trebalo I on da snosi neku odgovornost. A ne ko u srpskoj politici, a i društvu uopšte, da uvek bude odgovoran isključivo prethodnik, iako je taj prethodnik pluskvamperfekat... Nažalost, prebacivanje odgovornosti na drugog je često i kod mnogih ljudi na individualnom planu (npr: ja nisam u životu ostvario to i to, jer Milošević/ Koštunica/Tadić...). Radonjić je preuzeo tim, valjda je znao, u dogovoru sa onim ko mu je dao posao, šta može da se uradi, a šta ne. Prema tome, razumevanje za situaciju - da, apologija po svaku cenu - ne.  

Smisla verovatno ima, ali svrhe tj. vajde od toga nema. Vodimo u stvari bespotrebne diskusije. Tako je, kako je.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, svarozicslo said:

Odstranjivanje O Brajanta iz tima, u kome većina igrača nema vic u igri, dovelo je do toga da, kao što neki rekoše, često izgledamo kao "rukometna ekipa". Ne siluje O Brajant, ali zato je prinuđen da siluje Lojd ili Volden, jer drugi koš teško da mogu da daju. Ne znam čija je "ingeniozna" to ideja bila i da li su razlozi bili isključivo timski (ili možda finansijski i sl), ali je to težak zajeb. Ako je Radonjićeva, onda još manje imam razumevanja kako tim igra pred najvažnije utakmice u sezoni. Ako je Čovićeva, takođe ne abolira Radonjića koji se sa tim prećutno saglasio preuzimanjem tima (ako je ideja bila da se O Brajant, Kolom) odstrane ranije ili nakon kupa. 

Sa ili bez O'Bryanta nam je igra u k...cu. Meni je svejedno ko siluje, sama cinjenica da tako igramo je porazavajuca. Ne znamo sta se desavalo u timu i zbog cega je O'Bryant otisao, da li ga je neko oterao ili je i njimu iz bilo kojih vec razloga bio pun k....c svega. Uz to nam niko ne garantuje da bismo sa njim igrali ista bolje. Treba se setiti njegovih igara. To po meni nije bilo nista impresivno. Sivilo kao i svi ostali. Rekoh na LIVE temi, onih koje nema kujemo u nebesa, a kad su tu i zaigraju nakon klupiranja, povrede, bolesti itd. onda kukamo kako nam nedostaju neki drugi, a ovaj koji upravo igra nije vise ni za klupu. Tako sa Simanicem, Reathom, JOB, Colomom, Hallom... NEMAMO DOBRU EKIPU, to je srz problema.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Guru said:

 

Npr. Partizan Trinkijeriju, kada ih je preuzeo 1. novembra 2018. i u nastavku sezone osvojio Kup (kao Radonjić sada), a onda ga u polufinalu ABA izbacio Tomić koji je ostao bez prvog pleja (Reglenda), a onda i prve trojke (Stratosa)... Potom je Tomić uzeo titulu i u našoj ligi.

 

Onda je Trinkijeri na leto selektirao ekipu po svom ukusu, Partizan je zaigrao odličnu košarku i do prekida sezone zbog COVID-a su držali pol poziciju u oba takmičenja.

 

 

Ili recimo Efes Atamanu, kada ih je preuzeo 17. decembra 2017. oni nakon što ih je preuzeo imali 4-14 u EL (uključujući i seriju od 8 uzastopnih poraza), završili na ubedljivo poslednjem mestu, a u turskom prvenstvu ispali 3-1 u polufinalu od Tofasa.

 

Na leto je Ataman sekektirao ekipu po svom ukusu i Efes je zaigrao izuzetnu košarku, igrali su i finale EL osvojili tursko prvenstvo...

Ni jedan, ni drugi nisu igrali sledeće sezone evropsko takmičenje slabijeg kvaliteta, tako da, ako ne budemo igrali EL dogodine...sasvim je razumno preispitati odgovornost trenera za ostvarene rezultate, bez obzira kada je došao u klub.

 

Eto, kod komšija, Filipovski uskočio u toku sezone i potom opet zamenjen. Ni prvi, ni poslednji primer kada trener koji ne počne sezonu popije otkaz ili da ostavku...iako nije on pravio selekciju na leto.

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Takeshi_Kovacs said:

nisam ni pisao o EL, vec ABA

i tu trenutno izgledamo uzasno

i nije problem samo silbovanje dzonija, vec i tretman halla i coloma

nisu ono sto sam ja zamislio pa hajde da ih oteram ili zajebavam

siguran sam da od obojice moze da se izvuce i nesto pozitivno, potrebno je samo malo volje/znanja trenera

Izvini, ali na koji tretman mislis? Da lose igraju i primaju platu? Da su lose igrali, jesu. Da li su primali platu, verovatno jesu. Ne znam u cemu smo bili posebno zli prema njima? Sta recimo moze Colom kazati? Da je fizicki nepripremljen pola sezone uhlebljen a da ne mora da igra. Hall? Ja nemam nista protiv njega, ali otkad se vratio iz povrede, to nije to (a i do tada je bilo diskutabilno).

 

Treba se upitati, kako bi reagovali Kokoskov, Zoc, Lasso, Itudis u slicnoj situaciji? Igraci su profesionalci, trebaju zasluziti minute. Ne shvatam kome bi bilo u interesu bespotrebno jahati igrace jer time se direktno negativno utice na rezultat ekipe koji je valjda svima u interesu (upravi, treneru, ekipi, pojedinacnom igracu). Opet, ne znamo sta se desava na treningu i u ekipi (barem ja ne znam). Po meni su igraci tako tretirani kako su svojim zalaganjem i ponasanjem na i oko terena zasluzili. Ako neko zna vise i to pobori, ja cu vrlo rado promeniti misljenje. Ali do tada necu prolivati suze nad jel'te ukletom sudbinom bilo kojeg igraca.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Dropkick Murphys said:

Selekcija vala znači i otpuštanje igrača. To je 50% selekcije. Ne vidim šta je problem to reći. Biranje od onoga što se ima za tim koji mi je po volji.

Ne upada u selekciju samo dovođenje igrača.

 

Te određene korekcije u toku sezone su zapravo deo selekcije tima za završnicu.

To je tacno ako se izuzme cinjenica, da prostora za dovodjenje novih igraca nije bilo previse (pretpostavljam monetarno, ali i zbog broja igraca koje smo vec imali). Ili mislis da je trebao otpustiti par igraca bez dovodjenja novih?

Link to comment
Share on other sites

59 minutes ago, Losmi17 said:

To s mesecima postade ko onaj mit s godinama.

Vec sutra ce to biti 7 meseci, a kao dodatak ce mozda neko dodati da je ipak Radonjic selektirao tim, tamo negde jula 2020.

Treci ce doci i postaviti sliku radonje i covare s kalisa na predstavljanju. Takodje iz jula 2020.

Ispasce da Radonjic nije ni odlazio... 🙂 Ok, preterujem...

Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Ni jedan, ni drugi nisu igrali sledeće sezone evropsko takmičenje slabijeg kvaliteta,

 

Što u slučaju Atamana uopšte nije zasluga trenera, jer je Efes imao licencu... Neka i naša uprava obezbedi licencu i sve kul. 

 

A u slučaju Trinkijerija - nema šta, vraški teško mu je bilo da održi Partizan u Evrokupu preko ABA lige, u sezoni u kojoj su 5. i 6. bila dva kluba koja i ne žele/nemaju pravo da igraju evropsko takmičenje (Mega i FMP). Da je Radonjić došao u Evrokup Zvezdu i onda nas herojski zadržao u tom takmičenju, tako što je u odlučujućoj utakmici polufinala izgubio 21 razlike od večitog rivala (koji je ostao bez dva startera), verujem da bi kritičari bili zadovoljni time što ćemo igrati isto takmičenje i sledeće sezone i pružili mu podršku da ostane u klubu.

 

53 minutes ago, Dropkick Murphys said:

sasvim je razumno preispitati odgovornost trenera za ostvarene rezultate, bez obzira kada je došao u klub.

 

Prethodno da preispitaju svoju odgovornost zašto je baš tada došao u klub, pošto je on hteo da nas preuzme još letos, a oni se opredelili za trenera koji je potrajao par meseci na klupi.

 

1 hour ago, Dropkick Murphys said:

Eto, kod komšija, Filipovski uskočio u toku sezone i potom opet zamenjen. Ni prvi, ni poslednji primer kada trener koji ne počne sezonu popije otkaz ili da ostavku...iako nije on pravio selekciju na leto.

 

Kolega mmajstor nije tražio primere trenera koji su dovedeni i zamenjeni tokom sezone, ja sam mu odgovorio baš na ono što je pitao.

 

A Filipovski nije najtrofejniji trener Partizana u novijoj istoriji, pa i teško tamo može imati status koji Radonjić ima u Zvezdi, jbg...

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Guru said:

Što u slučaju Atamana uopšte nije zasluga trenera, jer je Efes imao licencu... Neka i naša uprava obezbedi licencu i sve kul. 

 

 

A u slučaju Trinkijerija - nema šta, vraški teško mu je bilo da održi Partizan u Evrokupu preko ABA lige, u sezoni u kojoj su 5. i 6. bila dva kluba koja i ne žele/nemaju pravo da igraju evropsko takmičenje (Mega i FMP). Da je Radonjić došao u Evrokup Zvezdu i onda nas herojski zadržao u tom takmičenju, tako što je u odlučujućoj utakmici polufinala izgubio 21 razlike od večitog rivala (koji je ostao bez dva startera), verujem da bi kritičari bili zadovoljni time što ćemo igrati isto takmičenje i sledeće sezone i pružili mu podršku da ostane u klubu.

 

 

 

Pa baš zato kažem. Ta dva trenera skoro da nisu imala šta da izgube te sezone, već samo neki plus da naprave, dok Radonjić ima šta da izgubi.

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, mmajstor said:

 

 

Uvek kada se trener smenjuje zbog nezadovoljavajucih rezultata, novi se dovodi da bi doneo novu energiju i da bi tim poceo da belezi bolje rezultate. Ko to ne uspe, cao zdravo, nikoga nije briga ko je prosle godine selektovao tim jer je smena izvrsena sa odredjenim ciljem, uzimajuci u obzir tu cinjenicu, i novi trener moze da ga ostvari (uspeh) ili ne ostvari (neuspeh). Krvav je to posao ali to tako funkcionise vec dugacak niz godina ne samo u EL nego i u nizim ligama, a vidimo da se nesto slicno skoro desilo i Sasi Filipovskom u Partizanu. 

 

 

Tako je, treba oterati i Radonjica, nije nas pretvorio u onu Crvenu Zvezdu iz 15/16 i 16/17 za par meseci, i onako je bivsi trener koga nece niko. Daj Shakotu ako je uredno mazao venogel. Istina je da delujemo dosta klimavo ali ovo poredjenje sa sutuacijom u Partizanu kada je  Filipovski dobio otkaz je potpuna pobeda.

 

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Guru said:

Npr. Partizan Trinkijeriju, kada ih je preuzeo 1. novembra 2018. i u nastavku sezone osvojio Kup (kao Radonjić sada), a onda ga u polufinalu ABA izbacio Tomić koji je ostao bez prvog pleja (Reglenda), a onda i prve trojke (Stratosa)... Potom je Tomić uzeo titulu i u našoj ligi.

 

Partizan nije imao imao ambiciju da te sezone Trinkijeri bude ispred Zvezde, jer je to bio dosta losiji i jeftiniji tim. Tako da Trinkijeri uopste nije imao postavljen taj zadatak, pa je opet iz takvog tima izvukao maksimum i izgubio plej of na trokorak Berona, a sto se ne moze reci ove sezone za Radonjica da je ni blizu izvukao maksimum iz ovih igraca, jer su igrali bolje na pocetku sezone. Znaci Trinkijeri je rezultatom opravdao ono za sta je doveden, dok Radonjic za sada nije. Ne znam kako si mogao analogno da izvuces ovaj totalno razlicit primer, i otuda ono isto pitanje na koje nisam dobio odgovor -  sa kojim ciljem je Radonjic doveden u decembru mesecu a ne po zavrsetku sezone? 

 

Quote

Ili recimo Efes Atamanu, kada ih je preuzeo 17. decembra 2017. oni nakon što ih je preuzeo imali 4-14 u EL (uključujući i seriju od 8 uzastopnih poraza), završili na ubedljivo poslednjem mestu, a u turskom prvenstvu ispali 3-1 u polufinalu od Tofasa.

 

Nisam pratio unutrasnja desavanja u Efesu te sezone pa ne znam da li je slucajno bilo neke slicne zackoljice koja totalno menja kontekst takve odluke. Npr. ukoliko je mozda bio slucaj da igraci nisu bili placani, svakako da ne mozes od trenera ocekivati cudo nevidjeno i da mu trazis neku odgovornost. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, SunZero said:

Tako je, treba oterati i Radonjica, nije nas pretvorio u onu Crvenu Zvezdu iz 15/16 i 16/17 za par meseci, i onako je bivsi trener koga nece niko. Daj Shakotu ako je uredno mazao venogel. Istina je da delujemo dosta klimavo ali ovo poredjenje sa sutuacijom u Partizanu kada je  Filipovski dobio otkaz je potpuna pobeda.

 

Ne treba ga oterati kao sto nije trebalo terati ni Obradovica pre kraja sezone.

 

Svi koji ste trazili krv SO posle samo 3 meseca od pocetka takmicarske sezone, od vas ocekujem ne pristrasnost, vec istu konzistentnost, pa da trazite isto to i za Radonjica, a ja da ga 'branim' ... jer je ovde sustinski 'menadzment' zajebao stvar, isto kao i prosle sezone. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Guru said:

 

Ne, selekcija je top to bottom sastavljanje ekipe koje se radi van sezone. Radonjić nas je preuzeo tokom sezone = nije selektirao ekipu. Tokom sezone mogu samo da se izvrše određene korekcije, u zavisnosti od mogućnosti. To selekcija nije, osim ako nema prostora za totalni remont, za šta sada naravno nije bilo prostora.

 

 

Da, preuzeo nas je 25. decembra, kakve to veze ima sa tim što sam napisao - da u januaru nije bilo adekvatnih igrača na tržištu? Šta, u januaru nije bilo, al' je 26. decembra bilo?

 

 

Siguran sam da Radonjića baš boli uvo za rezultat i da mu je važno samo to da ga podržavaju pravovernici na forumima, pošto su oni inače mnogo bitan faktor... Skoro koliko i ovi koji ga hejtuju.

 

 

Naravno da postoji odgovornost, nije navijač nego prvi trener, samo treba imati meru... A pojedinci ovde je nemaju.

 

 

Nije on ništa propustio, jer ovo nije video igrica i kvalitetan igrač ne može da se dovede kada se nama ćefne.

 

Ovo o čemu ti pišeš opet nije nikakva selekcija, nego upravljanje timom koji su drugi selektirali, znači dva potpuno odvojena pojma.

 

 

Upravo kao što sam rekao, ovako možeš i Fila Dzeksona da obesmisliš: lako mu je bilo da kada je imao Dzordana, Pipena, Kukoča, Rodmana, Kobija, Šeka, Gasola itd. nisam siguran da je neki drugi trener u Čikagu i Lejkersima imao te igrače da ne bi ostvario isti/sličan rezultat. 

 

Treba biti baš jako zlonameran pa na ovaj način osporavati Radonjićev rad u prethodnom mandatu, nisu ti igrači dolazili kod nas kao superzvezde, nego iz Mege, Radničkog iz Kragujevca, FMP-a i Orteza, a posle nas završavali u San Antoniju, Fenerbahčeu (x2), Bajernu, Zenitu... Kao i stranci koji su posle igara kod nas završavali u ozbiljnim evroligašima. To je verovatno sve usralo Radonjića i nema njegove zasluge što su ti igrači baš tada eksplodirali i odigrali najbolje sezone u dotadašnjim karijerama... 

 

 

Kada si već replicirao na pitanje koje nisam tebi postavio, onda slobodno na isto možeš i da odgovoriš, dakle: kakvu igru Radonjić može da skroji sa ovim rosterom, jel' imaš konkretnu ideju kakvu bi to košarku mi mogli da igramo, al' nas on sputava svojom krutošću i nedostatkom volje/znanja da se prilagodi onome što ima? 

 

 

Samo borbenost te neće odvesti nigde, za košarku ti ipak treba i talenta... Posebno na EL nivou, za koji ovaj citirani deo jedino i može da se odnosi.  

Sada bih opet ja mogao da ti odgovorim na jednu po jednu tvrdnju, ali necu,  vec cu probati da buden sazet. Vidim da volis da odgovaras svima, ali ne volis da se potrudis da razumes sta je neko napisao i zasto. Ukratko - jeste selektiro tim, jer je otpustanje i guranje u stranu igraca isto deo selekcije, a nedovodjenje novih takodje. Ako mu je otpustanje nametnuto, to onda govori i o njegovom autoritetu i samostalnosti, ali i zelji za parama (sto je OK, ali onda barem da se to zna). Za domace igrace koji su postali vrhunski sam inicijalno bas tako i napisao (bili odlicni, dosli, odradili dobar posao i produzili dalje), Sto danas ne dovedemo nekog iz nekog Radnickog? Tako da tvoj dodatni komentar uopste nije bio potreban. Vezano za borbenost - poenta nije bila da se time nadomesti kvalitet, vec ako ga nemas, ili ti ne ide, igrac CZ mora da izgine; to je trenerski pecat. I na kraju, mogu da komentarisem i pitanja koja nisu meni postavljena, osim ako je to nedopustivo zbog nekog forumskog pravila za koje bih voleo da ga citiras

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, drakon1 said:

Izvini, ali na koji tretman mislis? Da lose igraju i primaju platu? Da su lose igrali, jesu. Da li su primali platu, verovatno jesu. Ne znam u cemu smo bili posebno zli prema njima? Sta recimo moze Colom kazati? Da je fizicki nepripremljen pola sezone uhlebljen a da ne mora da igra. Hall? Ja nemam nista protiv njega, ali otkad se vratio iz povrede, to nije to (a i do tada je bilo diskutabilno).

 

Treba se upitati, kako bi reagovali Kokoskov, Zoc, Lasso, Itudis u slicnoj situaciji? Igraci su profesionalci, trebaju zasluziti minute. Ne shvatam kome bi bilo u interesu bespotrebno jahati igrace jer time se direktno negativno utice na rezultat ekipe koji je valjda svima u interesu (upravi, treneru, ekipi, pojedinacnom igracu). Opet, ne znamo sta se desava na treningu i u ekipi (barem ja ne znam). Po meni su igraci tako tretirani kako su svojim zalaganjem i ponasanjem na i oko terena zasluzili. Ako neko zna vise i to pobori, ja cu vrlo rado promeniti misljenje. Ali do tada necu prolivati suze nad jel'te ukletom sudbinom bilo kojeg igraca.

pa valjda je posao trenera da od tih igraca koje ima izvuce nesto bolje?

da li mislis da se to postize tako sto se hall jednu tekmu uvede na 30sec do kraja, a sledecu izlazi posle prve greske?

i jasno mi je da kakav je igrac i koje su mu sve mane....ali boljeg nemamo

pita se pravi od onoga sto imas, ne od onoga sto bi voleo da imas

i taj colom, jeste nespreman, ali ima ono sto nedostaje skoro svim nasim igracima, a to je kosarkaski vic, neku pnr igru i smisao za asistenciju

zasto on ne bi mogao da odigra 5-10min kad mu je povoljan matchup? da se dobije nesto korisno od njega?

 

sto se tice zalaganja i ponasanja oko terena ne znam o cemu pricas?

ko to ladi jaja ili pravi probleme van terena?

ja to nisam video

jedini koji se kurci i iskace iz opanaka jeste kapiten, a on igra...tako da prica da se ponasanjem zasluzuju minuti ne pije vodu

 

evo ti i paralela iz zivota van kosarke:

ja vodim tim od 10-12 ljudi, taman za jednu ekipu

od svih njih licno sam birao jedno petoricu

razliciti profili ljudi, sa razlitim skillsetovima, neki vrlo dobri, neki malo slabiji, neki jedva zadovoljavajuci

neke bih zamenio odmah boljim da mogu, ali gde ne mogu ne kazem ne treba mi, posto ja odgovaram za jebeni rezultat kad se podvuce crta

pokusavam od svakoga da dobijem nesto korisno...i guess what - nesto dobijem i od najgorih

i vremenom i oni mogu da postanu korisni clanovi tima

Edited by Takeshi_Kovacs
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Pocetak Radnonjie price ove sezone je ono sto treba da nas interesuje, uz losu osnovu na koju je svakako naisao i probleme koje je morao da resava u korak.

Znamo da je on vrlo specifican i na neki nacin tvrd(oglav) trener, i ranije mu je kroz sistematski rad u klubu trebalo vremena da oformi izuzetne ekipe koje su imale sjajne/dobre rezultate u nekom drugacijem vremenu po kosarku u El i oko iste.

Racuni se svode na kraju sezone, ali secam se ogromnog odusevljenja kada je Obradovic otisao,a stigao Dejo, gde je bilo poprilicno navijackog iracionalnog pogleda na situaciju koja je vec bila daleko od ruzicaste.

Ta ocekivanja prosto nisu isla sa realnim okolnostima i onom tuznom doselekcijom koju je Sale napravio, uz Radonjicevo necinjenje po pitanju bilo kakvih promena u smislu dolazaka, vec iskljucivo resavanja "problema doselektovanih".

Optimizam je kod mnogih naravno splasao, ali Zvezda definitivno nema ulogu favorita protiv npr Cedevite veceras ili Djetica u plejofu ako dotle stigne, to se vidi po nasim tekmama, praznom hodu, oslanjanju na jednolicne situacije pa ako nas krene...

Idolopoklonstvo gotovo nikad nije dobra stvar, narocito kad je mnogo gresaka i losih poteza vec ucinjeno, od govana je pitu tesko praviti, cak i omiljenom Deju Radonjicu koga svi toliko volimo.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...