Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/28/2024 in all areas

  1. Ja moram da se osvrnem na pitanje ˝novinara˝ upućeno Milošu Teodosiću vezano za njegov bračni status i da demantuje glasine vezane za razvod. Ej, na košarkaškoj utakmici ti da postaviš ovakvo pitanje...Ja ne znam kakvo to đubre moraš da budeš...i posle se čudimo zašto naši sportisti neće da pričaju sa novinarima. Sa kim da pričaju? Sa ovim polupismenim i poludebilnim novinarima...Pa čak i da se razvodi, šta koga zabole za njegov privatni život, njegov život, njegova stvar...Kakvi smo to ljudi, prosto neverovatno.
    37 points
  2. Jebote mi se za stanje povrede naseg igraca informisemo preko opskurdnih brazilskih portala i google translate-a. Teo odigra kup kao momcic pa ga nema mesec dana bez ikakve naznake o povratku. Preskace meceve Eurolige a igra normalno protiv Buducnosti. Top se povredi u EL derbiju 4. januara sa procenom iz kluba o 4-6 nedelja oporavka i najavom blagovremenog informisanja o napretku oporavka. Prodje dva ipo meseca i nikakve zvanicne informacije iz kluba vise nema o njegovom stanju. Nedovic se povredi u utakmici Aba lige koju smo dobili kuci 50 razlike, izadje se sa nezvanicnom informacijom da preskace EL iz predostroznosti zbog udarca sto je samo po sebi wtf, jer za sta se cuva ako preskace najvece takmicenje u Evropi. Ocekujemo ga redovno na sledecoj Aba utakmici koju cemo dobiti 50 razlike. O TT i sprdnji oko njega bolje i da ne pisem. Dobio je do sada dve plate i lecenje lekarskog tima za jedno nosenje cveca za osmi mart. Posle neko kaze krivi su navijaci sto ne dolaze na utakmice u velikom broju. Kako da ne.
    37 points
  3. Smart trenutno ima više šuteva za tri nego za dva, što uopšte nije njegova igra, baš preteruje u ovim pokušajima da podesi nišanske sprave sa distance, a ima mid-range, floutere, prodore do kraja, uopšte nije jednodimenzionalan skorer da bi ovoliko forsirao trojke. Uz to ima i nešto basic plejmejkinga, korektan je u odbrani, aktivan u skoku, solidne fizikalije, znači sasvim dovoljno talenta i alata da bude fin two-way igračić kada se adaptira i kada mu se nađe adekvatna uloga u timu. Njemu je ovo tek treća profi sezona, a prva u Evropi, pritom nije stigao u julu nego sredinom januara, tako da bi jedino logično bilo da je doveden makar sa nekim srednjoročnim planom, a ne kao instant pojačanje koje treba da nam spasi sezonu. Mada kada čujem šta pričaju razni Plavšići, a i generalno poznavajući naš mentalitet prilično sam siguran da će biti okarakterisan kao promašaj jer je stranac koji ne pravi razliku, a znamo da od toga većeg greha nema.
    36 points
  4. Ne valja Radonjić, ne valja Obradović, ne valja Ivanović, ne valja Sferopulos. Mi bismo Željka posle poraza od Burse vešali na sred Terazija, a Mesinu da imamo budžet Armanija sa ovim rezultatima ritualno spalili. Kad ti se projektovani alfa i omega pokaže kao puvanjak, a projektovani startni centar i manje od toga, kad si pravio selekciju tako da domaće vedete moraju da igraju velike minute, kad u bitnom momentu sezone imaš na raspolaganju jednog i po igrača koji zna da dribla loptu...to ne možeš da zakrpiš sa g ligašima i penzionerima u toku sezone. Ova sezona je jednostavno konglomerat svega - nakaradne selekcije, očajne forme nosilaca, mnogo povreda, preplaćivanja i precenjivanja mediokriteta, nestrpljenja, bahatosti, letargije itd.
    34 points
  5. Ali ova rotacija na 4 i 5 gde nam se zapravo menjaju četiri centra u različitim kombinacijama... Najsmislenije smo izgledali na onim utakmicama kada je Mitrović bio povređen pa je Giedraitis morao na 4, al' ta epizoda je očigledno zaboravljena, pa umesto toga isključivo gledamo ovo anahrono guženje u reketu i šunjanje oko dunker layup spot-a. Takođe, ne postoji nijedan razlog da u startnoj petorci jedini ball handler bude Jago, dok na klupi sede Nedović, Hanga i Smart. To što mi trenutno pokušavamo ne igra bukvalno više niko u Evropi i to već nekih 10-ak godina, užas na šta ličimo.
    34 points
  6. Hanga je nažalost washed up, ovo što on igra ove sezone je prilično blamiranje: 39.1% iz igre, 27.9% za tri i 47.6% sa bacanja u EL, ima više šuteva iz igre (138) nego poena (137). Previše driblinga u mestu, hero ball cigli, pravolinijskih beskontantnih prodora sa frljoka završnicama, a odbrana tek solidna, ništa specijalno... I najjače od svega je da smo ga potpisali na dve godine, na šta će tek ličiti sledeće sezone... Šteta, u prajmu je bio ozbiljna mačka i profil igrača koji bi svakoj ekipi legao.
    34 points
  7. Isto tako Čović zna da ni on nikad ne bi dobio ovolike pare da nema Obradovića. I umesto da to iskoristi, reorganizuje sportski sektor i zaista podrži trenera poput Duška npr, on jos više divlja, mešetari, rasipa i razjebava klub. Što je samo kulminiralo ovakvom EL sezonom.
    32 points
  8. Ne bih se slozio da Jago nema prelaznu ocenu u EL s obzirom na projekciju njegove uloge na pocetku sezone i njegov realan kvalitet.
    32 points
  9. Pa ne ide on sam u emisije da priča o svojoj propaloj karijeri, zovu ga ljudi. Darkelji može svašta da se prigovori ali da je lik koji se trpa da bude medijima - to svakako nije.
    32 points
  10. Kladili su se on i @Firga: ako uđemo u top 8 ili osvojimo ABA ligu Firga dobija trajni ban (sam je tako tražio), a ako ne uspemo ni jedno ni drugo onda Kornet zauvek dobija limit na jedan post dnevno po temi, odnosno trajni ban ako taj limit prekorači. Definitivno nas očekuje nikad uzbudljiviji plejof ABA lige...
    30 points
  11. Najveci problem ovog rostera je nacin na koji je sklapan, odnosno odsustvo bazicne kosarkaske logike. Tako da frljanje imenima, milionima, komsilukom i pozajmljenicama ala 'skauting' i slicno je mazanje ociju. Doktor Frankenstajn je sklopio ovo Frankenstajnovo cudoviste. I barem pola foruma je na pocetku tvrdilo da ovo tesko da ce funkcionisati. Pri tom, ne pricamo o suptilnim, a jako bitnim stvarima kao sto je 'vodja na terenu', 'vodja u svlacionici', 'energija na terenu', 'glad za pobedom'. Cak ne pricamo ni o godinama igraca, njihovoj kilometrazi. Pricamo o faktima - rotacija bekova sa akcentom na odsustvom defanzive i nemanje cetvorke sa na akcentom na ko je ovde lud. Posle toga je sve tupljenje prazne slame. Za ovaj roster je kriv Nebojsa Covic i Milan Dozet (ok, dok pisem ovo drugo ime smejem se i sam, ali Dozet se sam uvalio u pricu da bude smesno lice bez kravate u ovoj prici). Covic baljezgarije na stetu kluba pravi godinama. Sad, to sto je prosecan navijac glup ko kurac i/ili lako potkupljiv - jebi ga, zato i AV vlada, zato i Slobin gradonacelnik Beograda hara 2024te godine. Btw, ova prozivanja pojedinacnih kosarkasa su truba, i bas ono sto Covicu odgovara. Da se mi glodjemo, dok on tupi. Davidovac - 4-3 sa kefalom i bezimalo fizike, dodatno iznuren reprezentativnim letom - u play in rosteru igrac za 10-12min iza ozbiljnog kosarkasa, i to nategnuto. Nedovic - salonski igrac, lep za oko, moze da natrpa, ali mek, lenj, odbrambeno ne postoji gori, mind set primadone (kao i drugar mu Dragicevic, aka Novicina kuckica) - u play in rosteru bek sa klupe koji ako se zapali divno, ako ne klupa + zahteva krupnog pleja uz sebe i ozbljnog defanzivca u rotaciji. Gidra - covek iz senke, puno tranzicije, sutevi iz mesta, ali ne protagonista... Hanga - matora zakrpa, ne pimarni ball handler. Mitar - petica u telu cetvorke, zahteva karakteristicnog parnjaka u igri koji ga defanzivno moze pokriti, a ofanzivno pretiti sutem. Itd, itd, itd. Nisu igraci krivi, kriva su nasa ocekivanja od njih. I kriv je onaj ko ih upari. Bbtw, Slukas je tako divan kosarkas... Kako lepo namesta uzastopne pikove dok ne dodje do match upa koje mu se svidi... Po ABA pricu, mozemo biti srecni sto je Zoc odlucio da igra pucacku kosarku bez posta i pleja (neko bi rekao anti-Dusko kosarku), inace bi sve sem 0-3 bilo premija. Ovako, doktor Frankenstajn ponovo ima sansu da se izvuce u ocima vecinsko-fudbalskih navijaca.
    30 points
  12. @Luka diskusija Najpre da kazem da ja Luku jako volim i verovatno precenjujem njegov 'old man's game', kao i pas igru. Ipak, apsolutno sam saglasan sa Guruovim poentama, samo bih dosao do njih drugim putem. Reci cu da je Luka ove sezone stavljen u njemu idealnu ulogu - u napadu igra peticu (odnosno rolera), dok u odbrani igra cetvorku. Drugim recima, treneri Ivanovic i Sferopulos su se potrudili da sakriju Lukine mane (nedostatak suta ofanzivno, te mrljavost u kontaktu, nedostatak skok igre i spore noge u preuzimanju), a da maksimizuju njegove vrline. Hvale vredan potez, narocito kada se uzme u obzir obogaljenost rostera, ali to je flaster na otvorenu ranu koja krvari. Drugim recima, takva postavka je Luki donela fine brojke (ne bih ih nazvao bas praznim, mnogo mi je to jaka rec, ali svakako jesu u najmanju ruku bagovite) i to da ne bude maltretiran svako drugo vece od skocnijih, jacih i brzih centara, ali je nasa igra trpela. U modernoj kosarci spejsing je sve, a dobar spejsing se moze ostvariti sa bar 4 sutira. Stoga, da bi Luka mogao da se rola, Bolomboj je morao da visi na liniji za tri poena. Takva postavka ima tri velike mane: najbolji finisher iz reketa u rosteru visi na liniji za tri poena, pretnja sutem za 3 je lazna, a pride ovo su protivnici vremenom krenuli da dodatno ponistavaju tako sto su na Luki ostavljali peticu, a na Dzoelu cetvorku. Drugim recima, ovo moze da upali na neki kratak rok, a vremenom je postalo cep za napad. Trivia - mi smo trenutno na +1 po kos razlici u EL. Luka je po +- statu na -19 akumulirano. Jedine pluseve vece od 10 je ostvario u prvom (blow out Asvela) i petom kolu - +19 i +20, a +10 je ostvario u osmom kolu (blow out Fenera). Njegov parnjak na poziciji i najkritikovaniji igrac Zvezde, Davidovac ima ukupni +11. Nikako ne kazem da je Deda odigrao bolju sezonu niti imam nameru da direktno poredim njihov uciniak, poenta mi je da smo i sa Dedom koji je bio, hm, tanak, lakse igrali kosarku jer smo imali siri teren. Pride, Luki je primarni partner bio apsolutni heroj ove sezone - Bolomboj, a u drugoj postavi mesto centra je bilo vrlo fluktuirajuce. Banalizovano - Luka ima neke skilove koji se ne mogu negirati, ali njegova igra zahteva da uz sebe ima atletu koji moze pokrivati reket i zakljucati defanzivni skok, a pride i da siri teren, ubacuje za tri u visokom procentu i dobro igra bez lopte. Da li ima smisla potpisivati Luku, a da pri tome imas "must" kakvog igraca moras da dovedes? Zar nije logicno prvo skockati nosioce i univerzalce koji mogu pokriti vise uloga bez specijalnih tesko ostvarivih zahteva, pa onda ostatak rostera? Ili cemo i sledece godine krenuti od jednodimenzionih igraca koji zahtevaju specificne parnjake koji ne postoje na trzistu? Jedna lekcija nije dovoljna? I jel treba roster da prilagodjavamo jednom Luki Mitrovicu, ma koliko ga ja voleo? Ista prica vazi i za bekovsku liniju Tedosic-Nedovic-Jago. Jedan igrac ovo ne moze da pokrije, pa i da je Pejton iz najboljeg perioda. Moraju bar dva, i to kakva dva! Visoki, krupni, jaki, defanzivno orijentisani pass first plej, koga uzgred trazimo jos od vremena Jovica i ne uspevamo da ga nadjemo (Kampaco ne odgovara opisu u potpunosti, a i ne racuna se), i two-way stabilna dvojka koja je spremna da uprlja ruke. Aha, sve cemo dva takva igraca da dovedemo. I jos gore, nekima ce oni, pojacanja, da budu krivi, a ne debilizam da krecemo u roster sa Teodosicem-Nedovicem-Jagom. Korak dalje - imajuci u vidu njihove godine, koliko su injure prone, te defanzivne navike, upariti Tea i Nedu je stvarno... Sto se tice Dalibora Ilica, ubacena trojka protiv Virtusa i hrabra odbrana na Sengelijom mi znaci vise nego 1 na 0 kucanja protiv Panate. Nema tu Hajnsovsku cvrstini, ni intelekt da napravi karijeru kao skracena petica. Sut je ono sto ce odrediti njegovu karijeru. Ako nema naznaka napretka na tom polju, bolje da se razilazimo. Ako ima - pa onda i da razmislimo sta i kako.
    29 points
  13. - u poslednjih 5 EL sezona odigrao 152 od 158 utakmica (96%) - karijernih 11.6 ppg, uz dobre procente šuta, dvocifren prosek poena u svakoj sezoni - nije rupa u odbrani, zapravo se može reći da je sasvim korektan defanzivac Koliko naših igrača ispunjava sva tri kriterijuma? Ili dva od tri?
    29 points
  14. Ako zaista ne osvojimo tu prioritetnu ABA ligu, ovo ce verovatno biti najgora sezona u novijoj istoriji KKCZ. Licno, ne pamtim kad smo ovoliko malokrvno i sterilno izgledali. Doslovno ne mogu da se povezem, da se nerviram, da navijam. Katastrofa. Nama fali svasta, doslovno da svih 12 igraca i trenera zamenimo na kraju sezone ne bi mi bilo zao.
    29 points
  15. Živ nam bio momak pa da te opet nekom prilikom vidimo u našem dresu. Makar i kao navijača pored terena. ❤️
    28 points
  16. Trener smenjen zbog lošeg skautinga Ovo su neki novi nivoi spinovanja, ti treneri nešto nemaju probleme sa skautingom kada vode Baskoniju, ili Monako, kao da tamo ima nekih ljudi koji će u tome da im pomognu, umesto da im naturaju domaće povratnike i mediokritete.
    28 points
  17. KKCZ Košarkaši, Viber grupa: Laza: Ljudi, prijave su do danas u dva, fale još dvojica, ajmo ko može? Deda: Stižem ja, iscimali smo prababu da pričuva dete! Laza: Super, ajmo još jedan! @Teo @Neda momci? Teo: Ja ne stižem, moram neke papire da završavam oko advokata jbg Neda: Ljudi ja sam još na sankanju, vraćam se one tamo nedelje. Luka: @Rokas aj vidi iscimaj onog tvog ortaka brazilca što je dolazio prošli put, vidi da li može Rokas: Zvao sam Jaga, ne može, još se nije oporavio od onog lakta što je popio, kaže da je ozbiljno. Fredi: Au jbt! Laza: Ljudi, neozbiljno je sve ovo, ako se ne javi još jedan uskoro zovem Ljubicu da otkažem! Teo: E pomerio sam ove obaveze za sutra, stižem. Kasniću malo. Luka: Nema veze, javljamo Sferu da te ubacuje od druge četvrtine.
    28 points
  18. Tek malo bolji od Hange? Od zajedničkih top utakmica u zbiru njih dvojice, najboljih 10 drži Rokas, pa tek onda može da dođe jedna Hangina. Eto, toliko je bio tek malo bolji. Bolji procenti za 2, za 3, bacanja. Više ukradenih, manje izgubljenih, više poena, bolji indeks. I ukupno i per 40. To u EL. U ABA je još veća razlika. U redu je da možemo bolje od njega, ali bar ne moramo to dokazivati pisanjem apsolutno netačnih stvari. Druga je stvar je što mi samo u teoriji možemo bolje od njega. Praksa nas je demantovala više puta. Rokas i njegova pozicija ove sezone nisu bili problem, skoro pa uopšte. Ne bih imao ništa protiv da ostane, jer bi samo mogao bolje u normalno selektovanom timu.
    28 points
  19. Bezobrazluk je sto je klub odavno odustao od EL, a trazi od navijaca da ne odustaju.
    28 points
  20. Luka Mitrović je empty stats igrač više i nego Nedović - ubica spejsinga sa četvorke i hodajuća bela zastava na petici, u odbrani niti ima sajz, snagu i atleticizam da bude faktor u reketu, niti ima noge da na vreme izlazi na šut i brani closeout situacije. Verovatno najgori profil visokog za današnju košarku, makar na EL nivou (za ABA je sasvim dobar centar). Što manja uloga za njega to bolje i to naravno na 5, a ako ga Sferopulos i definitivno vidi na 4 onda bih rekao da nam treba i novi trener.
    27 points
  21. Odličan je ceo post ali bi za nas gubitak EL u konkurenciji Dubaija i Partizana na finansijskim steroidima značio opraštanje od EL na dugi niz godina. Mi nemamo Željka Obradovića koji je jedan jedini i isključivi razlog zašto je KKP preko noći utrostručio budžet uprkos nikakvim rezultatima. Nemamo ni blizu takvu figuru. To je ujedno i jedini razlog zašto je ABA liga ove godine neobično važna i zašto bez obzira na svu trulež u i oko kluba moramo staviti fokus na taj trofej a sve ostalo do završetka te epizode gurnuti pod tepih iako je jasno da trulež smrdi i ispod tepiha.
    27 points
  22. Rdjavom kurcu svaka dlaka smeta, izgleda ovde sam ja taj rdjavi ali mi bas pun stvari u zadnje vreme smeta. Najmanje mi smetaju igraci, takvi su kakvi su, bar se trude u okviru svojih limita. Najcesce je to nedevoljno ali jebiga, to nam je sto nam je. Smeta mi kop sa svojim kulturno politickim performansom. Malo branimo Kosovo u Areni, malo necemo u Nato i EU, pa smo malo braća sa Rusima, pa onda naravno ortodoksnu bracu pomenuti treba, pa onda huliganske bitke koje smo dobili, pa onda svi na neki fudbal koji je nikad bitniji za odbranu srbstva. Klub to sve zacini tradicionalnim muzickim srbovanjem na poluvremenu, nismo gusle odavno imali samo cekam kada ce biti. Smetaju mi prodavci salova i kapa ispred Arene koji stave sto od tri metra na sredinu staze i jedva se moze proci sa strane i niko da ih pomeri da stoje sa strane. Smeta mi nazovi obezbedjenje koje pojma nema da kaze bilo kome ko pita gde mu je sedište. Smetaju mi klipani sto puše u hali. Smetaju mi balvani koji vredjaju protivnicke igrače zbog boje kože, nacionalnosti, religije… Smeta mi napušavanje sudija po difoltu čim izadju iz svlačionice. Smeta mi sto nije otvoren parking u Areni. Smeta mi Covic kad bilo sta izjavi na TV-u. ili kad izda bilo kakvo saopštenje. Smeta mi Dozet i onaj šiljokuran kad se nesto kao lože na neko zakucavanje. Smeta mi sto će Gurović i Rakočević biti neki kurac u novoj SNS podeli karata. Smeta mi sto će finale ABA lige biti mučna i tužna priredba koja je susta suprotnost svim sportskim vrednostima. Najviše mi smeta mi što se još uvek ložim na tu ABA titulu i što ću ići na te utakmice a trebao bi oterati sve u kurac. .
    26 points
  23. Da nas nisu pokrale sudije protiv Barse i Vildoza manje divljao u zavrsnici protiv Zalgrisa, secali bi se svi Duskove EL sezone kao da smo je osvojili tim ulaskom u 8. U svakom slucaju je u odnosu na ovo glory days
    26 points
  24. Sfero: petorka Teodosić, Nedović, Davidovac, Mitrović, Tobi Ja:
    26 points
  25. Ne valja kad dovedes mladog neizivljenog pa krene po splavovima, ne valjda kad dovedes ozbiljnog pred veridbom pa se razveri, ne valja kad dovedes ozenjenog al' bez porodice, ne valja kad dovedes matorog sa porodicom i decom... Koji kombo nam jos nedostaje?
    26 points
  26. Uz sve poštovanje lično ka ljudima koji vole i prate fudbal, video sam dosta kritike na račun Hvanga, i mogu samo da kažem da vi koji pljujete igru tog momka vrlo malo ili ništa ne znate o fudbalu. Čovek je preorao teren 90 minuta, nismo imali pitaj Boga kada takvog igrača u veznom redu.
    26 points
  27. Komšije, samo da vam poželim što bezbolniji kraj sezone kao i nama pa se vidimo u plej ofu aba lige i nek pobedi bolji
    25 points
  28. Iako se ne slazem sa tim da Hanga pocinje da cascava svojim prisustvom, kapiram da njegovo dizanje rucne ne bi bilo nista novo i neocekivano. Pa mi vec imamo dobar broj veterana koji su u klub dolazili sa zaista dobrim stavom, u pocetku bili nosioci igre, da bi kasnije posustali i na kraju svesno nagazili kocnicu. I tu je gotovo svaki put krivica bila na onome ko ih nije tretirao u skladu sa dogovorom koji je inicijalno postignut. Tandem Pero i Bjelica je drzao Alimpija cele jeseni i oni su najodgovorniji sto ovaj nije doziveo sudbinu Vlade Jovanovica, uz to je konkurencija bila slabija na svim poljima, pa smo usput u derbiju pometlali komsije uz 20-20 partije gorepomenutih. U nekom trenuntku im se skurcilo da igraju vise od onoga sto je bio dogovor, na to se nadovezala tanka disciplina koja polazi od predsednika nadole, pa su digli ruke. Nesto slicno dogodilo se i sa Gistom, motivisanog i spremnog igraca saltali smo od uloge do uloge dok ga nismo sludeli. Naravno, strancu ce uvek biti potrebno daleko manje da odustane od sportskih ambicija i pocne da ceka prvi u mesecu i letnji odmor. U svetlu ovih dogadjaja sam ocekivao nesto slicno i od Teodosica, olako preletajuci preko toga kakav je to mentalitet i sampion. Hvala Bogu, demantovao me je vec sad, sve i da ne odigra vise nijednu utakmicu u nasem dresu, on je daleko od ovog drustva gore. Hanga je kod nas ove sezone prosao ono sto valjda nije nikada u karijeri. Saltan je od pozicije 1 do 3, doziveo da predsednik otpusti trenera koji ga je doveo, jedan dan nakon sto je ovaj izjavio kako sledecu utakmicu igraju za Duska. Igra na vecoj minutazi i sa daleko vecom potrosnjom nego prethodnih par godina. Trazi se od njega da u tim godinama, usled povreda i uzasne selekcije, igra ono sto mu nije jaca strana, a verovatno nije ni deo dogovora sa Duskom pod kojim je i izabrao Zvezdu letos. Meni je njegova partija u Milanu, manje ona u Berlinu, pokazala da je on mentalitetom i pristupom zalutao u ovu ekipu. Pokazao je da zna kako se izlazi na utakmicu koju moras da dobijes, kako se preuzima odgovornost u trenucima kad znas da mozda nemas sve potrebne alate da napravis uspeh. Ako i digne rucnu do kraja sezone (a nece), pristedi malo zglobove i kolena, to nece biti sampionski ali nece biti ni slucajno. Krivica ce u tom slucaju moci da se pripise najpre onome ko je uspeo da napravi sistem u kome sampioni postaju demotivisani rekreativci, a zadovoljni ostaju samo oni preko cijih imena se peru pare. Jer, takve rezultat i ne zanima, oni su svoj plafon ostvarili onog momenta kad su potpisali za Zvezdu i istovremeno dobili najjaci ugovor u karijeri. S tim u vezi, besmisleno je kritikovati igrace koji pokazu i promil odgovornosti i zalaganja, oni dolaze i prolaze. Pravi krivci su dosli odavno a nikako da odu, oni treba da budu predmet kritike sve dok se to ne dogodi. *Izivnjavam se sto sam oduzio, imao sam potrebu da ovo napisem.
    25 points
  29. Svoditi neuspeh u ovoj sezoni na nesreću sa povredama i slučaj Šabaz je zabijanja glave u pesak, a ujedno i vrlo zgodan način da se uprava opere od odgovornosti. Sa takvim rezonovanjem nam nikada i neće biti bolje, jer eto što ne bi onda i sledeće sezone probali sve isto, pa neće nam valjda sreća okrenuti leđa u dve sezone uzastopno...
    24 points
  30. Imajuci u vidu stepen ulaganja ova evroligaska sezona je najlosija Zvezdina sezona unazad 10 godina.
    24 points
  31. Spustamo obrtaje i tempiramo formu za PO ABA. Smartu fejkujemo los sut sa distance da bi mu se igraci povlacili i ostavljali ga otvorenog. TTa ne vozamo jos da se ne bi videlo da je jos uvek u dobrom stanju i da moze da plese po parketu i przi mrezice. Provozao ga Sfer malo na treningu i odusevio se. Bice u garazi kao tajno oruzje. Tobiju su spremni specijali koje ne otkrivamo. Ujedno, Lazic mu drzi defanzivnu kliniku vec mesecima od kad smo doveli Gileta kao paravan za sve to. Dakle Gile je samo maska. DeDa ce se otrezniti od proslave prinove taman tamo za pocetak PO ABA. Rodjenje deteta, odnosno zacece je, normalno, tempirano u dogovoru sa klubom. Potpisao u Junu, dete rodjeno u Martu. Nedi je nalozeno da ne divlja, pogotovo da ne skace i ne zalece se (ne daj Boze da trci nazad u odbranu), da bi bio 100% fit kad zatreba. Teo ima neka posla da zavrsi (neke nekretnine) pa je uzeo slobodne dane ali Nesa Ilic nije dobro gledao u kalendar pa je odobrio preklapanje njegovog godisnjeg odmora i bolovanje Topica, verovatno je odobrio jos na pocetku sezone kad je Sabaz bio tu. Hanga trazio da radi od kuce, a preselio se u Suboticu, da bude blize svojima, na pola puta tamo-vamo. Odobrili mu samo hibridni rezim pa sada mora mnogo da putuje i to ga zamara, pa se, ocekivano, odrazilo i na performans. Lazarevica i Ilica vrbuje Miloje iz FK, pa paralelno idu i na treninge fudbalera, a na kraju sezone ce Covic i Terza da sednu i dogovore se koliki je ciji deo. U suprotnom smeru, na treninge kosarkasa, mogao bi Micko, za dobru, jaku, cvrstu, defanzivnu, domacu osnovu. Miloje ni da cuje. Covic zagrizao za Kataia, hoce da ga upari sa Teom sledece godine, da bude malo i kreacije u toj domacoj osnovi, pa moguce da ce i on da se pridruzi kosarkaskim treninzima. Pa da... Evo, ako lazem...
    24 points
  32. - Zdrav Jović nažalost ne postoji već dosta dugo, to je u ovoj fazi karijere igrač za 15-ak minuta na koga pritom ne možeš da se osloniš da će izgurati celu sezonu u toj ulozi. - Teodosić nije starter/nosilac u ozbiljnoj ekipi, nego verovatno 6th man koji plejmejkingom i šutem pravi razliku u second unit-u, a pritom je i od njega nerealno očekivati da u ovim godinama uvek bude na raspolaganju. - Nedović je isto 6th man samo drugačijeg profila, neki microwave scorer koji može svakoga da natrpa kada je u ritmu, ali od čije igre treba što manje da zavisiš... A i on je poznat kao injury prone igrač. Znači to su tri igrača koji imaju određene kvalitete, al' od kojih nijedan nije starter i za koje uopšte ne bi bilo iznenađenje da istovremeno budu povređeni, imajući u vidu godine i njihovu istoriju. Onda ostaju još Jago (koji kvalitetom isto nije starter) i taj neki bek koji igra u oba pravca - to uopšte nije dobra, a posebno ne izbalansirana bekovska linija. Ne znam što je toliki problem reći da Jago, Teodosić i Nedović jednostavno ne trebaju da budu deo iste ekipe - to nije atak na bilo koga od njih pojedinačno, nego jednostavno nemaju nikakvog smisla zajedno. Samim tim bilo koje nadograđivanje takve osnove je besmisleno (posebno Jovićem), tu osnovu bi zapravo valjalo razbiti i ostaviti samo jednog od njih (gde se pritom za svakog mogu naći dobri argumenti, u zavisnosti od toga kako izgleda ostatak ekipe).
    24 points
  33. E bre zao mi nesto sto se ovako zavrsilo ☹️
    23 points
  34. Taman će biti fit i spreman za tekmu na Magenta Kupu u Minhenu
    23 points
  35. Ja nakon što sam video raspored i uporedio sa kartama koje sam kupio pre šest meseci 😄
    23 points
  36. Taj bi nam razj...o svlacionicu 😂
    23 points
  37. Recimo da svedoči lažno na bližnjega svoga.
    23 points
  38. Guduric bezmudas, sta sve necu procitati i to za jedan klub koji gaji domace mediokritete. Pa Guduri je nadimak Mudura, igrac koji je dovoljno dobar da ga Fener potpise na visegodisnji ugovor, a ne valja za nas. Uz to domaci igrac, uz Kalinu i Petruseva jedini koji ima potreban kvalitet da pravi razliku. Kada vidim kako je krenulo pisanje pre nego sto je i dosao, bolje mu je i da ne dolazi i uzima denge u Turskoj.
    22 points
  39. Obraćanje Profesora, igrača koji je sa Srbijom bio vicešampion sveta i Evrope, prenosimo u celosti. "Pročitao sam do sada brojna saopštenja profesionalnih sportista kojima objavljuju kraj svoje karijere. Tada sam razmišljao da ću, kad za to dođe vreme, lično izbeći takav trenutak, jer sam se oduvek trudio da moje jedino obraćanje javnosti bude isključivo sa košarkaškog terena. Negde davno sam pročitao da niko nije pobedio vreme. Poslednjih godina sam toga postao potpuno svestan. Sada, mimo svih mojih očekivanja, osećam potrebu da, posle punih 20 godina, zvanično objavim da je došao kraj. Tražio sam u početku svoje malo mesto na košarkaškoj mapi, počev od terena mog bloka 70 na Novom Beogradu, do pravog zaljubljivanja u košarkaške obruče posle rada sa trenerom Acom Janjićem. Mnogi ne znaju da su me Milan Mandarić u "Superfundu", kasnije Zoran Kostić u Austriji, potom Branko i Milivoje Karalejić, kao i moji prvi agenti Bojan Tanjević i Lucijano Kapikjoni, na početku veoma podržavali i ohrabrivali da mogu mnogo i daleko. To cenim i ne zaboravljam. Posebnu zahvalnost dugujem trojici naših velikih trenera, bez kojih košarka u Srbiji ne bi danas bila ovako cenjena i voljena. Oni su me, svako na svoj način, naučili šta znači igra za reprezentaciju i kako treba braniti zastavu i grb naše Srbije. Svetislav Pešić me je prepoznao kao igrača, dao mi šansu i pružio veliku podršku. Dušan Ivković me je uvrstio u reprezentaciju čiji sam dres godinama sa velikim ponosom nosio, a uz Željka Obradovića sam u Fenerbahčeu igrao najbolju košarku u životu i postao MVP sezone Evrolige. U NBA sam potpuno promenio način svoje igre, ali ne žalim... Žarko Đurišić, tokom boravka u Minesoti, zatim Vlade Divac i Peđa Stojaković u Sakramentu, dali su mi novi podsticaj i snažno me gurali u nove pobede. Kruna mog profesionalnog puta je bilo osvajanje šampionskog prstena sa Golden State Voriorsima i trenerom Stivom Kerom koji mi je košarkaški pravougaonik prikazao na drugačiji način. Tokom moje karijere u USA, Lukas Čarte iz Španije je postao moj veliki prijatelj, iskreni savetnik i čovek od velikog poverenja. Zahvalnost dugujem i mom bratu Vladimiru Ćuku, koji je uvek bio uz mene. I svi ostali koje sam se sreo na mom košarkaškom putu, brojni saigrači i prijatelji iz reprezentacije, zatim Sead Galijašević, Dušan Sajić, doktor Gaga Radovanović, Bata Zimonjić, Dejan Milojević, Srđan Nedeljković, Aca Matović, Aleksandar Kesar, Filip Volšek i mnogi drugi, dali su, svako na svoj način, nesumnjiv doprinos u razvoju moje karijere. Naravno, uz mene su uvek stajali moji divni roditelji, posebno otac Milovan, čiju sam neizmernu ljubav i bezrezervnu podršku, osećao stalno i svuda. Ipak, moj najveći uspeh i ponos su moja deca Nika i Stefan. Hvala reprezentaciji Srbije, Crvenoj zvezdi, Fenerbačeu i Golden Stejtu. Možda sam malo i odužio, ali je izgleda moralo tako... Ovo je kraj moje karijere i nadam se skorom početku nekog novog izazova u sportu koji mnogo volim i koji mi je toliko dao. Hvala svima!", napisao je Nemanja Bjelica. Hvala na svemu Profesore, uzivaj u penziji.
    22 points
  40. 22 points
  41. Je li prsotina Lesor sam smislio - Zebre Delfine Majmune Ponije - ZDMP - Zvezdu Da Mi Ponude ili mu je pomogao još neko tako blago ometen?
    22 points
  42. Kod ovih podkastova ne bi bilo loše opredeliti se za sekundarnu temu pored košarke (Marvinov recept) i na osnovu toga birati ime. Gužva u reketu - tenisko-košarkaški podkast. Sa vrha kapice - vaterpolo-košarkaški podkast Niski post - košarkaški podkast sa analizom pisanja na forumu Slobodno bacanje - pornografsko-košarkaški podkast Slobodno bacanje & pop - varijanta prethodnog gde gostuje Nikola Mirotić Zaglavljeni u bloku - urbanističko-košarkaški podkast Kari i musli - kulinarsko-košarkaški podkast.
    22 points
×
×
  • Create New...